دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    راه‌های نرفته مازندران برای برپایی جشنواره‌های کشاورزی

    برگزاری نخستین جشنواره ازگیل در رامسر و استقبال زیاد گردشگران به این جشنواره به خاطر انتخاب زمان و مکان مناسب نشان داد که پیوند دادن کشاورزی به گردشگری در مازندران قادر است افق تازه‌ای برای ایجاد اشتغال و ثروت آفرینی در استان ترسیم کند.

    توسط فاطمه خداویردی
    اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    معرفی۴ طرح کشاورزی برای صدور پروانه گردشگری کشاورزی به میراث فرهنگی

    نخستین جشنواره ازگیل ژاپنی با هدف معرفی این محصول کشاورزی به گردشگران و همچنین به عنوانِ بهانه ای برای عرضه انواع تولیدات روستایی و صنایع دستی منطقه به بومیان و گردشگران در روستای « کلیج کوه » برگزار شد و مورد استقبال شدید گردشگران و بومیان قرار گرفت.

    در واقع مسوولان رامسر به دلیل آن که سال ۱۴۰۱ را به عنوان « سالِ برگزاری رویدادها و جشنواره ها » برای شهرشان نام گذاری کردند ، از فرصت کاهش آمار مبتلایان به بیماری کرونا و خروج شهرها از وضعیت پرخطر کرونایی استفاده کردند تا هم با این رویداد ، هفته میراث فرهنگی را جشن بگیرند و هم این که از حضور پر تعداد مسافران در تعطیلات آخر هفته رامسر برای رونق این جشنواره، معرفی این محصول و عرضه صنایع دستی روستاییان به بازدید کنندگان بهره مند شود.
    ازگیل ژاپنی که به نام آلوی چینی و یا گلابی جنگلی هم شناخته می شود ، شکل و شمایلی گِرد و بافتی نرم دارد. اگر از نوعِ پیوندی آن باشد قدری کشیده تر و شبیه گلابی های کوچک است و در اردیبهشت و زمانِ برداشت به رنگِ زرد یا متمایل به نارنجی در می آید. میوه ای گوشتی دارد که با طعمِ ترش و شیرین برای تمام ذائقه ها مناسب است. گاهی مازندرانی ها این میوه را  پس از کوبیدن در ظرف های سفالی با دلال هم سرو می کنند.

    راه‌های نرفته مازندران برای برپایی جشنواره‌های کشاورزی

    میوه ناشناخته 
    البته بررسی رفتار مسافران و غیر بومی ها نشان می دهد که ازگیل برایشان از جمله میوه های کمتر شناخته شده است، یعنی از سووال و مدل مواجهه اشان می توان فهمید که تجربه ای نسبت به طعم و مزه آن ندارند و به همین خاطر گاهی دیده شده اگر هم به شهری راه پیدا کرده از روی شکل آن و برای جلب اعتماد مشتری به طعم آن ، با نام گلابی جنگلی به بازار و مشتری مردم عرضه می شود.

    برگزاری نخستین جشنواره ازگیل ژاپنی در رامسر البته بی دلیل هم نیست . ۲۰ هکتار از باغ های این شهرستان زیر کشتِ ازگیل قرار دار و ۲۰۰ بهره بردار سالانه حدود ۵۰ تن از این نوع محصول را تولید می کنند؛ محصولی که به دلیل شرایط آب و هوایی معتدل منطقه بستر مناسبی برای افرایش سطح زیر کشت دارد.

    این میوه کمتر شناخته شده به گفته کارشناسان دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان و ویتامین و مواد معدنی است و در برخی منابع آمده که خواص ضد التهابی هم دارد.

    راه‌های نرفته مازندران برای برپایی جشنواره‌های کشاورزی

    فرصت پساکرونایی 

    نخستین جشنواره ازگیل رامسر به دلیل آن که فراوانی این میوه در منطقه روستایی کلیج کوه و در دل جنگل انجیرکش بیش از نقاط دیگر بوده، در این منطقه برگزار شد، جشنواره ای که پس از سه سال رخوت ناشی از کرونا جمعیت زیادی را به سوی خود جلب کرد. حضور پر تعداد خودرو ها با پلاک های غیر بومی نشان می داد که محل و زمان برگزاری این رویداد در سطح شهر به خوبی معرفی شده است چرا که تا حوالی غروب هنوز به جمعیت بازدید کنندگان اضافه می شد و می توان ادعا کرد تا آخرین لحظات بیش از ۳۰۰ گردشگر از این جشنواره آن هم در یک روستای کوهستانی بازدید داشتند.
    البته جذابیت های این جشنواره طعم و مزه تنها مختص به میوه ازگیل نبود، بلکه مشتقات آن نظیر ظرفروف حاوی مربای این میوه و یا ترکیب کوبیده شده آن با سبزی معطری به نام دلال هم بخشی دیگر از جذابیت های این میوه خوراکی بود و طبق معمول جشنواره های شمالی ، جای جای غرفه های این جشنواره هم با چادر شب های رنگارنگ تزیین شده بود تا جذابیت های بصری بیشتری داشته باشد.

    در عین حال علاوه بر ازگیل، غرفه های صنایع دستی رامسر نظیر چادرشب بافی، بافتنی و محصولات سنتی و خوراکی دیگری هم برای ارائه از سوی غرفه داران روی میزهای چادر شب پوش چیدمان شده بود ، ضمن این که قطعی کامل خط های تلفن و اینترنت همراه اگر چه کارِ اشتراک گذاری تصاویر جشنواره را برای اطلاع رسانی سخت کرده بود ، اما سبب شد که حواسِ بازدید کنندگان به طور کامل در اختیار جذابیت های جشنواره که پس از مدتی موسیقی سنتی هم به آن اضافه شده بود ، قرار گیرد.

    راه‌های نرفته مازندران برای برپایی جشنواره‌های کشاورزی

    انتظار بهتر و بیشتر 

    اگر چه بر خلاف انتظار استقبال از جشنواره ازگیل رامسر بسیار زیاد بود ، ولی خیلی از گردشگران معتقدند بودند که برگزار کنندگان باید باید برای کشاندن گردشگر به چنین جشنواره هایی برنامه های مناسب و زیرساخت های مهیا داشته باشند.

    میترا سعیدی ، گردشگری که ساکن پایتخت است به خبرنگار ایرنا گفت: جشنواره  طعم و مزه همیشه جذابیت های خاص خودشان را دارند، اما به اعتقاد من می بایست تنوع ارایه محصول و خلاقیت غرفه داران در ارایه محصول و جذابیت های بصری که مشتری پسند باشد در سطح بهتری برنامه ریزی شود تا شکل یک بازارچه به خود بگیرد و بتواند سطح برگزاری جشنواره را ارتقا دهد.

    وی افزود : ضمن اینکه برگزار کنندگان می بایست برای جشنواره های بعدی نقص های فعلی نظیر اینترنت و آنتن تلفن همراه را برطرف کنند، چرا که اشتراک گذاری آنلاین افراد زیادی را به حضور در جشنواره ترغیب می کند.

    علی اعتمادی یکی از بازدید کنندگان غیر بومی این جشنواره ، چاپ برشورهای کاغذی محصول ازگیل برای معرفی آن را اقدامی جالب خواند و افزود : از سوی دیگر تماشای این میزان شور و شوق مردم برای این جشنواره محلی هم برای من جالب و خارج از تصور بود.

    راه‌های نرفته مازندران برای برپایی جشنواره‌های کشاورزی

    ضرورت جشنواره‌سازی برای میوه‌های فصلی مازندران

    استقبال از جشنواره ازگیل در رامسر نشان داد که برگزاری جشنواره های کشاورزی در مازندران مسیر مناسبی برای پیوند دادن این بخش با گردشگری است. مثلا شهرستان رامسر پیش از شیوع کرونا جشنواره « شیردوشان » را در اشکور و جشنواره بهار نارنج و از آن مهم تر برای ۶ سال متوالی جشنواره ملی گل گاوزبان را در دهستان جنت رودبار برگزار کرد که با استقبال چشمگیر مردم همراه شد.

    در واقع جشنواره های طعم و مزه که شاید بتوان گفت در زمزه گردشگری خوراک قرار دارد، به دلیل این که محصولات قابل ارائه و فروش دارند ، کنجکاوی انسان را برای تجربه طعم و مزه جدید بر    می انگیزند و از آن مهم تر نیازِ طبیعی انسان را برطرف می کنند و به همین خاطر در جذب گردشگر موثر هستند. شاید همین دلیل مهم باشد که در میان انواع دیگرِ گردشگری جایگاه متمایزی دارند، ضمن اینکه برگزاری آن در دل روستاها گردشگری خوراک، بوم گردی و طبیعت گردی را هم یکجا برای گردشگر فراهم می کند.

    حالا رامسر در حالی جشنواره ازگیل را برگزار کرده که این منطقه علاوه بر ازگیل محصولاتِ پرطرفدارِ دیگری هم دارد که هر کدام ظرفیتی تمام عیار برای برپایی جشنواره ها را دارند. مثلا جشنواره ای برای محصول کیوی، پرتقال و یا برگ های سبزِ چای و لوبیا های محلی پر طرفدار در ارتفاعات جنت رودبار. البته به طور کلی مازندران پهنه ای رنگارنگ و متنوع از چنین ظرفیت هایی برای گردشگری خوراکی دارد مانند گل محمدی دودانگه و چهاردانگه ساری، انارِ بهشهر ، تمشک نکا، انجیز گلوگاه ، توت فرنگی بابلسر و الی آخر ، اما این در حالی است که این بهره مندی استان از این ظرفیت ها و پیوند آن با گردشگری ضعیف است.

    راه‌های نرفته مازندران برای برپایی جشنواره‌های کشاورزی

    فعال سازی تورها برای جشنواره های خوراک

    به اعتقاد کارشناسان ، جشنواره ها علاوه بر آن که می توانند تورهای گردشگری را ماننده آنچه که همه ساله در قمصر کاشان برقرار است فعال کنند، بلکه به طور همزمان گردشگری خوراک، طبیعت گردی و گردشگری کشاورزی را هم رونق می بخشد. یعنی بستری فراهم می شود تا کشاورزان محصولات خود را بی واسطه در اختیار مصرف کننده قرار دهند و به اقتصاد پایدار روستا و کشاورزان کمک کنند.

    در همین ارتباط سرپرست اداره کل میراث فرهنگی مازندرانبه خبرنگار ایرنا گفت: جشنواره ها یکی از وجوه مهم معرفی میراث معنوی ما به شمار می روند، درواقع محصولات کشاورزی منطقه در قالب جشنواره عرضه می شود.

    مهدی ایزدی افزود : این سبک از جشنواره ها به دلیل آنکه محلی برای معرفی تولیدات کشاورزی، خوراکی و صنایع دستی روستاییان به شمار می رود و آورده اقتصادی هم دارد مورد حمایت سازمان میراث فرهنگی است و بر اساس برنامه ریزی ها تعداد این رویداد ها در سطح استان رو به افزایش است.
    وی با بیان اینکه تاکنون ۴۷ جشنواره در مازندران ثبت شده است ، گفت : از این تعداد هفت جشنواره نظیر جشنواره گل گاو زبان مربوط به شهرستان رامسر است که در ادامه هم قصد داریم جشنواره ازگیل را هم ثبت کنیم.
    ایزدی با بیان اینکه برگزاری جشنواره ها بویژه در روستاها انگیزه ای برای تولید و  اشتغالزایی هستند ، افزود: امروزه گردشگران بیشتر تمایل به طبیعت گردی و روستا گردی دارند.

     

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: صنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری های نوینکشاورزی و باغبانیگردشگریمازندران
    پست قبلی

    قیمت میوه و صیفی‌ در روزهای پایانی اردیبهشت چند؟

    پست بعدی

    رشد ۱۰ درصدی ارزش خرید گندم داخلی در سال گذشته

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    گندم ۳۰ درصد و ذرت ۲۰ درصد گران شدند؛ تهدید امنیت غذایی جهان با حمله روس‌ها به اوکراین

    رشد ۱۰ درصدی ارزش خرید گندم داخلی در سال گذشته

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    بذر ایرانی در میان ۲۰ رقم برتر جهان/مطالبه برای مدیریت واردات به سبک ترکیه

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    با محتکران در زمان مقتضی برخورد قاطع می شود/ اصناف نگران چک های خود نباشند

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.