پنجشنبه, تیر ۱۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    گرمای هوا قیمت تخم مرغ را کاهش داد

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    صادرات ۶ هزار تن از محصولات باغی و گلخانه‌ای سیستان و بلوچستان

    رباتی برای پایش مواد مغذی گیاهان گلخانه‌ای

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    در بازار برنج چه می‌گذرد؟

    بسیاری از کارشناسان براین باورند که کمبود عرضه و آمار اشتباهی تولید عامل اصلی نابه سامانی و نوسان قیمت برنج در بازار محسوب می‌شود که طی روز‌های اخیر در راستای کاهش التهابات بازار قیمت دستوری تعیین و اعلام شد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اسفند ۲۲, ۱۴۰۳
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    بررسی های میدانی نشان می دهد که بازار برنج با نوساناتی روبروست که هریک از مسئولان دلایل خاص خود را برای این موضوع مطرح می کنند که استمرار این روند می تواند منجر به حذف برنج از سبد مصرفی بسیاری از خانوارها شود.

    بنابر آمارهای اعلامی با احتساب سرانه مصرف ۳۶ کیلوگرمی برنج و ذخایر استراتژیک، سالانه ۳ میلیون تا ۳ میلیون و ۲۰۰ هزارتن برنج مورد نیاز است که امسال آمار تولید برنج ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن اعلام شده است که در این صورت تنها ۵۰۰ هزارتن کسری نیاز کشور باید از طریق واردات تامین شود، این درحالی است که به رغم واردات ۹۱۳ هزارتن برنج، کماکان شاهد کمبود عرضه محصول در بازار هستیم که همین امر منجر به نوسان قیمت در بازار شده است.

    گزارش های میدانی حاکی از آن است که قیمت برنج طارم در سطح شهر به ۱۸۰ تا ۱۹۰ هزارتومان و برنج شمشیری و شیرودی ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزارتومان است که نسبت به ابتدای فصل افزایش چشمگیری داشته است. درحالیکه مسئولان وزارت جهاد بارها اعلام کردند که امسال بدلیل تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج، حداکثر نیاز واردات ۵۰۰ هزارتن است که به رغم افزایش حدود ۲ برابری واردات، بازار با التهاباتی روبروست که انجمن واردکنندگان حداکثر میزان تولید برنج را ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن اعلام‌می کند.

    با توجه به ایام پایانی سال و افزایش تقاضا انتظار می رود که نظارت ها در سطح بازار افزایش یابد تا جلوی سوء استفاده ها گرفته شود، هرچند معاون رئیس جمهور با اعلام قیمت مصوب بدنبال تنظیم بازار است، اما این موضوع واکنش های متعددی را به همراه دارد که انجمن تولید‌کنندگان و تأمین‌کنندگان برنج ایران در این نامه، تصمیم ستاد تنظیم بازار کشور را زمینه‌ساز توقف عرضه محصول برنج در شبکه رسمی، بروز تخلفاتی، چون تقلب و اختلاط و در نهایت گرانی لجام‌گسیخته قیمت برنج دانسته و تأکید کرده است که در صورت اجرایی شدن آن، تولیدکننده، تأمین‌کننده، عرضه‌کننده و در نهایت مصرف‌کننده برنج آسیب جدی می‌بینند.

    مشکلی در تولید برنج نداریم/عوامل واسطه و دلال عامل اصلی آشفتگی بازار

    قاسم پیشه ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: در زمان برداشت، دلالان و بازرگانان هرکیلو برنج را با نرخ ۷۵ تا ۸۰ هزارتومان از کشاورزان خریداری کردند و اکنون برنجی در اختیار کشاورزان نیست و تنها ۵ درصد برای شلتوک سال آتی در دسترس آنهاست.

    به گفته وی، در حال حاضر برای ایجاد التهاب در بازار، قیمت به ۲۰۰ هزارتومان رسید چراکه دولت برای تنظیم بازار اقدام به واردات می کند و حال معاون رئیس جمهور قیمت هرکیلو برنج طارم را ۱۳۰هزارتومان تعیین کردند، درحالیکه قیمت تضمینی برای سال آتی را ۹۲ هزارتومان اعلام کردیم.

    پیشه ور ادامه داد: با توجه به آنکه برنج با نرخ ۷۵ تا ۸۰ هزارتومان از کشاورزان خریداری شده و اکنون با نرخ های ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزارتومان در بازار عرضه می شود، این موضوع ظلم به کشاورزان است چراکه از این اختلاف قیمت سودی به جیب کشاورزان نمی رود و عمدتا دلالان از این موضوع منتفع می شوند و از طرفی بدنبال واردات برنج هستند.

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه عوامل واسطه و دلال با التهاب بازار بدنبال واردات برای تنظیم بازار هستند، افزود: واردات برنج با ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان است، درحالیکه تولید داخل با ارز آزاد انجام می شود، از این‌جهت ناترازی و التهاب در بازار ایجاد می کنند که بتوانند منفعت ببرند که این امر بیانگر پرداخت یارانه به کشاورزان خارجی است.

    وی با بیان اینکه مشکلی در تولید برنج نداریم، اظهار کرد: ما انتظار داریم دولت یارانه به کشاورزان داخل بدهند یا مابه التفاوت ارز آزاد و ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان صرف زیرساخت های تولید برنج در استان های شمالی کند، نیازی به واردات نداریم. حال باید دولت یارانه را به تولیدکنندگان داخل دهد.

    پیشه ور با بیان اینکه آمار و ارقام دقیقی از تولید برنج نداریم، گفت: زمانیکه می خواهند واردات انجام دهند، سرانه مصرف برنج را ۴۳ کیلو اعلام می کنند، درحالیکه مرکز آمار ۲۷ کیلو اعلام می کند که با احتساب جمعیت کشور و عدم مصرف توسط افراد خردسال و برخی بزرگسالان به خاطر برخی بیماری ها، اما با تمام این تفاسیر و ضریب برنج در برخی استان ها و تولید برنج بصورت خودمصرفی در ۱۵ استان به جزء استان های شمالی نه تنها مشکلی در تولید نداریم، بلکه امکان صادرات داریم. امسال بدلیل شرایط اقلیمی در برخی استان ها ۲ بار کشت کردند. از طرفی ذائقه مردم با برنج ایرانی سازگار است، اما بازرگانان بدلیل منفعت اقتصادی با فشار بر دولت بدنبال واردات هستند.

    بنابر آمار قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در فصل برداشت حداکثر ۱۱۰ هزار تومان بود، اما اکنون برنج هاشمی محصول گیلان با نرخ ۱۹۰ تا ۲۰۰ هزار تومان و ۱۸۰ هزار تومان محصول مازندران عرضه می‌شود و متاسفانه روند همچنان افزایشی است. همچنین، برنج فجر به عنوان نوع پرمحصول که در ابتدای فصل برداشت ۸۵ هزار تومان بود، اکنون به ۱۵۰ هزار تومان رسیده است.

    آمار اشتباه تولید عامل اصلی نوسان قیمت برنج و برهم خوردن بازار

    براساس آمار گمرک از ابتدای سال تا ۱۵ اسفندحدود ۹۱۳ هزارتن برنج سفید با ارزش ۱.۱ میلیارد یورو وارد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد کاهش داشته است.

    در ادامه کریم اخوان رئیس انجمن واردکنندگان برنج با اشاره به علل افزایش قیمت در بازار برنج گفت: افزایش قیمت برنج علل مختلفی داشت که یکی از آنها ناشی از آمارهای اشتباه تولید است که موجب شده نتیجه درستی نداشته باشد. امسال هم آمار تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن اعلام شد که مسئولان مجدد آن را تعدیل کردند، اما بدلیل آنکه در ابتدا بر پیش بینی تولید تاکید و اصرار داشتند تا اینکه یک ماه پیش اعلام کردند که آمار تولید برنج ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن بوده است.

    به گفته وی، از دیدگاه ما آمار تولید ۲ میلیون و ۵۰۰ هزارتن برنج واقعی نیست و تولید ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن صحیح است، همچنین مسئولان برمبنای سطح زیرکشت و شلتوک میزان تولید را برآورد کرده بودند و این مسئله مغفول مانده بود که امسال بدلیل شرایط اقلیمی میزان تبدیل شلتوک به برنج هم کمتر بود. به عنوان مثال اگر سال گذشته از یک کیلو شلتوک ۵۵۰ گرم تا ۵۸۰ گرم برنج می‌گرفتیم، امسال ۵ درصد کمتر شد که این موضوع مزید بر علت شد و از طرفی اگر آمار تولید دقیق بود، این گرانی رخ نمی داد.

    اخوان ادامه داد: اکنون کمبود برنج به این شکل است که نسبت به پیش بینی تولید محقق نشد و از طرفی سال گذشته انبارش برنج کهنه داشتیم که امسال نبود انبارش برنج کهنه ایرانی و خارجی بر نوسان قیمت دامن زد.

    رئیس انجمن واردکنندگان برنج با بیان اینکه واردات برنج براساس مصوبه هیئت دولت در زمان برداشت ممنوع است، افزود: گرچه براساس مصوبه تنظیم بازار امکان عرضه برنج های رسیده به بندر وجود داشت، اما عملیاتی نشد و تاخیر در ثبت سفارش ها منجر به کمبود عرضه برنج شد.

    وی کمبود عرضه را یکی از علل گرانی برنج اعلام کرد و گفت: آمار سنوات اخیر نشان می دهد که تولید ما به طور متوسط ۲ میلیون تن و در سال های پرآبی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزارتن است و مصرف ما با احتساب اتباع ۹۰ میلیون نفر است و از طرفی میزان مصرف ۳ میلیون و ۲۰۰ تا ۳ میلیون و ۴۰۰ هزارتن است که با احتساب تولید ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارتن، مابقی تامین بار به میزان کافی و در زمان مناسب باید انجام شود، تعادل میان عرضه و تقاضا برقرار می شود.

    با توجه به آنکه زمان زیادی تا ایام پایانی سال باقی نمانده است، از این رو مسئولان تنظیم بازار هرچه سریع تر باید اوضاع بازار برنج را ساماندهی کنند تا نگرانی ها برای تامین برنج به حداقل برسد تا با آرامش این دوران سپری شود.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

    برچسب ها: اقتصاد و بازاربازاربرنجصنایع تبدیلی و تکمیلیقیمت
    پست قبلی

    ۱۰ درصد برنج وارداتی در سیستان و بلوچستان ترخیص نمی‌شود

    پست بعدی

    بازار گوشت قرمز همچنان درگیر نوسانات شدید قیمت | شقه و ران گوسفندی چند؟

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت
    اخبار اقتصاد و بازار

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    0

    افشین صدردادرس مدیرعامل اتحادیه دام سبک گفت: طی ۲ تا ۳ سال اخیر گوشت تنظیم بازار در قیمت گوشت تولید...

    بیشتر بخوانید
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    بازار گوشت قرمز همچنان درگیر نوسانات شدید قیمت | شقه و ران گوسفندی چند؟

    پر بازدیدها

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    چرا پس از ۳ دهه هنوز کشت قراردادی در کشور اجرایی نشده است؟

    خرداد ۱۸, ۱۴۰۴
    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    تمهیدات ویژه برای تامین پایدار کالاهای اساسی در استان های مسافرپذیر

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴

    مشکلات حوزه آرد و نان با یکسان سازی به پایان می‌رسد

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.