دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    خودکفایی ۹۰ درصدی برنج با ورود ارقام جدید

    رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به بحث خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید برنج گفت: به دنبال ورود ارقام پر محصول با عملکرد بالا هستیم و تلاش داریم از طریق نمایندگان مجلس و دولت بتوانیم محصولی بکاریم که مصرف کننده ما از برنج ایرانی با عملکرد بالا و کیفیت مطلوب استفاده کند.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اردیبهشت ۱, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    غلامرضا گل‌محمدی – معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی – در نشست خبری به مناسبت پنجاهمین سالگرد تاسیس این سازمان، از نقش محوری آن در مرجعیت علمی بخش کشاورزی و دستاوردهای چشمگیر آن سخن گفت و اظهار کرد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مسئولیت نظارت، پایش و صدور گواهی محصولات کشاورزی و تولید نهاده‌های فناورانه را بر عهده دارد. این سازمان در سیاست‌گذاری، قانون‌گذاری و مدیریت منابع ژنتیکی نقش کلیدی ایفا می‌کند. پیشنهاد قانون مدیریت منابع ژنتیکی برای اولین‌بار توسط این سازمان ارائه شد که در سال ۱۳۹۶ به تصویب مجلس رسید و در سال ۱۳۹۷ مرکز ملی مدیریت ذخایر ژنتیکی کشور بدون افزایش ساختار سازمانی تاسیس شد.

    گل‌محمدی با اشاره به ساختار گسترده این سازمان افزود: سازمان تحقیقات دارای ۲۱ موسسه و مرکز ملی، ۳۴ مرکز تحقیقات استانی و ۳۱۴ ایستگاه و پایگاه تحقیقاتی در سراسر کشور است. برخی از موسسات کلیدی مانند گیاه‌پزشکی، رازی و شیراز پیش از تاسیس دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۳ فعالیت خود را آغاز کرده‌اند، که نشان‌دهنده قدمت و اهمیت این سازمان در رفع نیازهای امنیت غذایی و سلامت جامعه است.

    وی با بیان اینکه هدف اصلی سازمان، ارتقای بهره‌وری و امنیت غذایی برای ۴.۳ میلیون بهره‌بردار، ۱۰ میلیون زن روستایی و ۴۰۰ هزار زن عشایری است، گفت: شبکه دانش کشاورزی با حضور ۱۰۰۰ مروج، ۱۲۵۰ محقق، ۷۰۰۰ مروج فنی، ۷۰ هزار کشاورز نمونه و ۳۸ هزار تشکل کشاورزی تشکیل شده است. این شبکه با بهره‌گیری از ۱۸۶۰ عضو هیئت علمی، ۲۰۰ محقق فعال و ۵۶۰۰ نیروی پشتیبانی، دانش را به عرصه تولید منتقل می‌کند.

    رئیس سازمان تحقیقات با اشاره به گستردگی فعالیت‌های پژوهشی این سازمان افزود: از تولید واکسن‌های انسانی و دامی در موسسه رازی تا تحقیقات در حوزه آبخیزداری، جنگل، مرتع، گیاه‌پزشکی، اصلاح بذر و خاک و آب، این سازمان در تمامی زنجیره‌های تولید کشاورزی فعال است.

    وی اعلام کرد: ۷۰ درصد واکسن‌های انسانی و دامی و ۳۰ درصد واکسن‌های طیور کشور توسط این سازمان تولید می‌شود. همچنین، ۹۸ درصد بذرهای اولیه مورد نیاز کشور در این سازمان تامین می‌شود.

    گل‌محمدی با اشاره به ارزش‌گذاری دو میلیارد دلاری نوآوری‌های فناورانه سازمان، اظهار کرد: بودجه سالانه سازمان حدود ۶۰ میلیون دلار است، اما اثرگذاری آن بیش از ۳۰ برابر بودجه‌اش است.

    رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی افزود: در سال گذشته، تولید دیم‌زارها ۳۵ درصد افزایش یافت که بیش از ۶۰ درصد آن نتیجه تلاش‌های موسسه دیم بود. ۱۲۰۰ رقم گیاهی معرفی شده که ۱۸۲ رقم آن هم‌اکنون در عرصه بهره‌برداری می‌شود.

    وی از معرفی دو واکسن جدید در سال جاری، شامل واکسن طاعون دامی و واکسن دوگانه طیور، و تولید پادزهر مارگزیدگی خبر داد که نرخ مرگ‌ومیر ناشی از مارگزیدگی را به صفر رسانده است. همچنین، ۷۲ رقم گیاهی جدید معرفی شده و قراردادهای تجاری برای شش رقم منعقد شده است. در حوزه ترویج و آموزش، گل‌محمدی به فعالیت ۳۸ هنرستان کشاورزی و آموزش ۴۵ هزار سرباز وظیفه اشاره کرد که ۷۰۰۰ نفر از آنها با دریافت ۲۰۰ میلیارد تومان وام، مشغول به کار شده‌اند. محققین سازمان سالانه بیش از ۴۴ هزار روز در کنار کشاورزان در عرصه حضور دارند.

    رئیس سازمان تحقیقات با اشاره به نظارت بر ۲۰۰ هزار هکتار مزارع بذری و تولید ۱.۸ میلیون اصله نهال، گفت: این سازمان در ارزیابی آفت‌کش‌ها، کودها و نهاده‌های دامی نیز نقش مرجع دارد. وی باغ ملی گیاه‌شناسی با ۴۰۰۰ گونه گیاهی و مرکز ذخایر تنوع زیستی با بیش از ۴ میلیون نمونه زنده و غیرزنده را از افتخارات ملی برشمرد.

    گل‌محمدی با اشاره به برنامه‌های آینده، از تدوین نقشه راه ۲۰ ساله، بازنگری نظام نوین آموزش و ترویج، ایجاد زیست‌بوم‌های نوآوری و تاسیس بزرگ‌ترین مرکز داده کشاورزی کشور خبر داد.

    وی همچنین به اجرای طرح‌های کلان مانند جهش تولید برنج و شکر و خودکفایی ۱۰۰ درصدی شکر تا پایان برنامه هفتم توسعه اشاره کرد.

    رئیس سازمان تات با تاکید بر همکاری با بخش خصوصی و دانشگاه‌ها، گفت: سازمان تحقیقات با تشکیل شوراهای راهبردی و حمایت از پایان‌نامه‌های دانشجویی، به دنبال حل مسائل بخش کشاورزی و افزایش اثرگذاری خود تا چهار میلیارد دلار است.

    گل محمدی درباره علل عدم اجرای موفق الگوی کشت و کشت برنج در استان‌های غیرشمالی اظهار کرد: طرح الگوی کشت رو به جلو است، تدوین الگوی کشت حداقل در بخش زراعی در سال ۱۴۰۴ به طور قطع تمام می شود.

    وی با بیان اینکه بررسی میدانی ما نشان می‌دهد حداقل ۷۰ درصد برنامه اجرا شده است، اضافه کرد: وزارت جهاد کشاورزی در بحث نظارت ابزاری ندارد و کشاورزان ما بخش خصوصی هستند.

    رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی سودآوری برنج را یکی از علل کاشت برنج در استان‌های غیرشمالی دانست و افزود: کشاورز می‌کارد و وزارت نیرو شاید به قیمت چند برابر آب را بفروشد؛ تا زمانی که آب در اختیار کشاورزان قرار بگیرد، کشت در استان های غیر شمالی انجام می‌شود.

    وی اجرای الگوی کشت را موفقیت آمیز دانست و گفت: متولی آب مصرفی کشاورزی شورای عالی آب است و اگر ذیل وزارت جهاد کشاورزی قرار نگیرد، به طور حتم دچار چالش خواهیم بود.

    رئیس سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی افزود: اگر ما بخواهیم به کشاورز بگوییم چه چیزی بکارد باید ابزار تشویقی و منابع مالی برای اجرای آن داشته باشیم.

    گل محمدی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ در مجموع ۳ همت برای اجرای الگوی کشت نیاز بود؛ در آن زمان دلار به قیمت ۲۵ هزار تومان بود، اما امروز اگر بخواهیم با دلار امروزی محاسبه کنیم مشخص است که منابع مالی زیادی برای اجرای ۱۰۰ درصدی این طرح نیاز است.

    وی در بحث خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید برنج گفت: ما دنبال ورود ارقام پر محصول و ژرم پلاسمای جدید با عملکرد بالا هستیم و تلاش داریم از طریق نمایندگان مجلس و دولت بتوانیم محصولی بکاریم که مصرف کننده ما از برنج ایرانی با عملکرد بالا و کیفیت مطلوب استفاده کند.

    رئیس سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی ادامه داد: طرح مهم در جهش تولید برنج و شکر است که در برنامه هفتم خودکفایی ۹۰ درصدی پیش‌بینی شده است، در حالیکه با برنامه‌هایی که این سازمان در چغندرقند پاییزه دارد تلاش داریم تولید شکر را در کشور به ۱۰۰ درصد خودکفایی برسانیم.

    وی با اشاره به طرح جهش تولید در دیمزارها افزود: اگر در جهش تولید موفق عمل شد و افزایش تولید ۳۵ درصدی محقق گردید ۶۰ درصد مدیون ارقام اصلاح شده سازمان تات بوده است.

    گل محمدی با بیان اینکه ۱۸۲ رقم از ۱۲۰۰ رقم در عرصه، کشت می‌شود، بیان کرد: نقشه راه تدوین شده سازمان، آینده پژوهی است و تمام کسانی که می‌توانند در نقشه راه ۲۰ سال آینده کمک کند استقبال می‌شود و طرح‌ها در حال بازبینی است.

    معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سازمان از بدو تولد انسان و تولید واکسن تا پایان زندگی و تولید پنبه پارچه نقش دارد، افزود: کل بودجه این سازمان حدود ۶۰ میلیون دلار است که فقط بهره‌وری این سازمان حدود ۲ میلیارد دلار در نهاده‌های فناوری است که از این عدد یک میلیارد دلار در هسته اولیه بذر است. در واقع اگر در بذر به ۹۸ درصد خودکفایی رسیدیم هسته‌های اولیه آن در این سازمان تولید می‌شود.

    معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، با اشاره به برنامه‌های توسعه‌ای این سازمان، از راه‌اندازی سامانه‌های هوشمند در بخش کشاورزی و استفاده از فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی خبر داد و افزود: در سال گذشته، با استفاده از سیستم‌های آبیاری هوشمند، ۱۰ هزار هکتار از اراضی کشور تحت پوشش قرار گرفت که منجر به کاهش ۱۸ درصدی مصرف آب و افزایش بهره‌وری آب به میزان ۲۶ درصد شد.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی 

     

    منبع: ایسنا

    برچسب ها: بخش کشاورزیبرنجتولید برنجخودکفایی برنجصنایع تبدیلی و تکمیلیکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    کاهش تولید گندم در سال جاری به علت خشکسالی

    پست بعدی

    توسعه گلخانه‌ها از مهمترین شیوه‌های مدیریت آب است

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    توسعه گلخانه‌ها از مهمترین شیوه‌های مدیریت آب است

    پر بازدیدها

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    بازار برنج به تعادل نزدیک می‌شود/واردکنندگان پای کار تأمین ماندند

    تیر ۴, ۱۴۰۴
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    پیش بینی کاهش قیمت برنج با ورود محصول امسال ‌و واردات

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴
    تولید ارقام جدید ذرت برای سال آینده

    شتاب تابستانه در مزارع فارس/ کشت ذرت علوفه‌ای در ۷۵ هزار هکتار کلید خورد

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    تولید سالانه 4 هزارو 300 تن سیب زمینی در استان ایلام

    اصفهان، قطب تولید بذر سیب‌زمینی کشور

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.