شنبه, مرداد ۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    خواص هلو برای سلامتی

    چرا باید هلو بخوریم؟

    عرضه تخم‌مرغ خارج از بسته‌بندی یخچالی در خراسان رضوی ممنوع شد

    معجزه تخم مرغ برای پیشگیری از آلزایمر

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    نبود آمار شفاف تولید بازار برنج را برهم زد/ قیمت ۳۰۰ هزارتومانی برنج‌منطقی نیست

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    گرما، قیمت تخم‌مرغ را کاهش داد+ جدول قیمت برخی کالاهای اساسی

    رئیس اتاق بازرگانی بوشهر: میز ملی خرما هر سال به یک استان واگذار شود

    قیمت خرما تابع عرضه و تقاضاست/ خبری از قیمت‌گذاری دستوری نیست

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    سقف ارزی جدید برای واردات قهوه اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    قیمت مصوب نهاده‌های دامی، روغن و شکر خام اعلام شد

    کافئین التهاب را کاهش می دهد

    چرا در روزهای گرم نباید قهوه بنوشیم؟

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    پرداخت مطالبات گندمکاران به ۳۱ درصد رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار دام طیور و آبزیان

    خطر کمیاب شدن گوشت در بازار/صنعت دامداری در آستانه بحران قراردارد

    نبود علوفه و افزایش قیمت نهاده‌های دامی موجب شده صنعت دامداری و اقتصاد عشایر در خراسان شمالی در آستانه بحران قرار گیرد.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    تیر ۷, ۱۴۰۰
    در اخبار دام طیور و آبزیان
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    عرضه دام کمتر از ۴۲ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارد

    در نبود صنایع و عدم توسعه معادن در خراسان شمالی معیشت مردم با دامداری گره‌خورده، اما این روز‌ها دامداران که اکثراً عشایر هستند جیبشان خالی‌تر از همیشه است.

    مشکلات این روز‌ها دست‌به‌دست هم داده‌اند تا عشایر خراسان شمالی راهی جز فروش دام به‌خصوص دام‌های مولد برای تأمین نیاز‌های اولیه زندگی نداشته باشند و همین مسئله در فصل پاییز بازار را با کمبود شدید گوشت مواجه می‌کند

    زمانی که بازار ارز به تلاطم افتاد، کسی فکرش را نمی‌کرد که روستاییان یک منطقه محروم نیز با مشکلاتی مواجه شوند، اما مدت‌ها است این اتفاق افتاده و کسی پیگیر حل مشکلات آنان نیست.

    گوشت

    با افزایش قیمت ارز و گرانی نهاده‌های دامی، بسیاری از دامداران که نقش پر رنگی در عرصه تولید دارند با مشکل مواجه شدند؛ ازاین‌رو بنا شد نهاده دولتی وارد کشور شود و در اختیار دامداران قرار بگیرد، اما طبق مشاهدات و گفته دامداران این اتفاق آن‌طور که بایدوشاید رقم نخورد.

    دلالان خون دامداران را در شیشه کرده‌اند!

    ازاین‌ رو دامداران روزبه‌روز با مشکلات بیشتری مواجه شدند به‌طوری‌که حتی دام مولد خود را عرضه کردند تا دیگر دام‌هایشان از گرسنگی تلف نشوند.

    دلالان مدت‌ها است خون دامداران را در شیشه کرده‌اند و این مسئله جیب دامدار روستایی خراسان شمالی را بیش از پیش خالی کرده است.

    مشکلات دامداران طی سال گذشته زیاد بوده، اما خشکسالی امسال مشکلات را به‌شدت بیشتر کرد به‌طوری‌که دامداران خرد که پیش‌ازاین بخشی از خوراک دام خود را از زمین‌های کشاورزی خود و یا مراتع تأمین می‌کردند، مجبور شدند از همان ابتدای بهار نهاده خریداری کنند.

    دامداران خراسان شمالی علاوه بر خشکسالی و گرانی نهاده‌های دامی، با مشکلات دیگری نیز مواجه‌اند که قیمت به‌شدت ارزان دام در میدان خریدوفروش دام یکی از این موارد است.

    اما این ارزانی دام هیچ‌گاه به نفع مردم تمام نشده و نمی‌شود، زیرا دلال به سود منطقی هم راضی نیست و سود بیش از ۵۰ درصدی برای خود متصور می‌شود و به‌این‌ترتیب مردم نیز گوشت گران می‌خرند.

    اختلاف قیمت شدید دام زنده و گوشت قرمز

    اکنون گوشت گوسفند در بجنورد بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ عددی که در قیاس با قیمت خریداری‌شده از دامدار به‌شدت بالاتر است. یکی از شهروندان بجنوردی در این خصوص می‌گوید: وقتی گوشت قرمز ۱۵۰ هزار تومان و گوسفند زنده ۵۵ هزار تومان قیمت‌گذاری می‌شود قطعاً صرفه با خرید یک گوسفند زنده است.

    او  افزود:  اما تمام خانواده‌ها توان خریداری یک گوسفند را ندارند؛ این خانواده‌ها اکنون یک کیلو گوشت می‌خرند و حال چطور باید به سمت خرید یک گوسفند کامل بروند؟ از این‌ رو بازهم شهروندان مجبورند گوشت را با قیمت گران‌تر از قصابی بخرند.

    یکی از دامداران بجنوردی نیز با اشاره به هزینه‌های سنگین نگهداری دام می‌گوید: خوراک دام بیش از ۳ برابر رشد قیمت داشته، اما قیمت گوسفند زنده نهایتاً ۳۰ درصد افزایش‌یافته که این به ضرر دامدار تمام می‌شود.

    او افزود: این ضرر هنگفت باعث شده دامدار دام مولد خود را نیز به بازار فروش ببرد، اما متأسفانه دلالان قیمت دام مولد را به‌شدت پایین آورده‌اند به‌طوری‌که یک گوسفند ماده یک‌پنجم و حتی کمتر از قیمت واقعی خود دادوستد می‌شود.

    این دامدار ادامه داد: از طرفی خشکسالی باعث شده دامداران خرد که علوفه دام خود را از زمین‌های کشاورزی تأمین می‌کردند با مشکل بیشتری مواجه شوند.

    او افزود: این خشکسالی باعث شده دام‌ها وزن کافی نداشته باشند لذا اکثر دام‌ها لاغر هستند و وقتی برای فروش اقدام می‌کنیم با ضرر مواجه می‌شویم. از سوی دیگر دامداران دیگر دام مولد ندارند و آینده دامداری با خطر مواجه می‌شود.

    عملاً دامداران در حال فروش دام برای کاهش تلفات در فصل تابستان هستند که این مساله در آینده نزدیک موجب نایاب شدن دام می‌شود

    رضا ریحانی، یکی از دامداران بجنوردی به خبرنگار ما اظهار کرد: قیمت گوشت باید دو برابر قیمت دام زنده باشد، اما اکنون حدود ۳ برابر است که این اختلاف قیمت به جیب دلالان می‌رود.

    او  افزود: اکنون دامدار دام را ارزان می‌فروشد لذا باید بدون گران شدن قیمت نهایی گوشت، قیمت دام زنده افزایش پیدا کند، اما دلالان اجازه این کار را نمی‌دهند و این امر ضرر زیادی به ما رسانده است.

    ریحانی با اشاره به افزایش قیمت نهاده‌ها و خشک‌سالی و نبود علوفه گفت: عملاً دامداران در حال فروش دام برای کاهش تلفات در فصل تابستان هستند که این مسئله در آینده نزدیک موجب نایاب شدن دام می‌شود.

    گوشت دام

    عشایر آه در بساط ندارند

    علی‌اکبر اصغرزاده، رئیس اداره امور تعاونی‌های اداره کل عشایری خراسان شمالی نیز گفت: دلالان، دام زنده را با قیمت پایین از عشایر خریداری می‌کنند تا با اجرای طرح خرید تضمینی دام عشایر با قیمت بالاتر عرضه کنند.

    او افزود: اکنون قیمت دام زنده در استان بسیار پایین است در این زمینه اعلام‌شده که دام عشایر به‌صورت تضمینی خریداری شود، اما این موضوع هنوز اجرایی نشده و این در حالی است که کمبود نقدینگی، عشایر را وادار به فروش دام زنده است.

    رئیس اداره امور تعاونی‌های اداره کل عشایری خراسان شمالی گفت: قیمت دام زنده در استان روند رو به کاهش دارد و در این زمینه عشایر استان در انتظار اجرای این طرح هستند تا قیمت در بازار متعادل شود.

    او  افزود: زمان آغاز اجرای طرح خرید تضمینی دام عشایر، ۱۷ خردادماه جاری اعلام شد، اما هنوز در این استان آغاز نشده است. در این زمینه برخی مشکلات در دستورالعمل خرید دام زنده سبب شد تا از تهران برای اجرای این طرح استعلام شود.

    خشکسالی مشکلات را دو چندان کرد 

    اما دیگر مشکل استان خشکسالی بی‌سابقه‌ای است که گریبان دامداران و عشایر را گرفته است.

    علیرضا گلرخ، سرپرست اداره تحقیقات کاربردی هواشناسی خراسان شمالی  اظهار کرد: در سال زراعی جاری تا روز ۴ تیرماه، مجموعاً ۱۴۷ میلی‌متر بارش در استان به ثبت رسیده است.

    او  افزود: این عدد در قیاس با سال گذشته ۴۷ درصد و در مقایسه با دوره آماری ۴۱ درصد کاهش داشته است.

    کاهش بارندگی و گرمای بیشتر باعث شده دامداران اندک امید خود مبنی بر تأمین علوفه دام‌های خود از مراتع را به فراموشی بسپارند و بیش از پیش نیازمند خرید نهاده باشند.

    گلرخ  عنوان کرد: دمای استان نیز به نسبت دوره مشابه سال گذشته و دوره آماری حدود یک درجه افزایش داشته که نشان می‌دهد سال گرم‌تر و کم آب تری را شاهد هستیم.

    این کاهش بارندگی و گرمای بیشتر باعث شده دامداران اندک امید خود مبنی بر تأمین علوفه دام‌های خود از مراتع را به فراموشی بسپارند و بیش‌ازپیش نیازمند خرید نهاده باشند. نهاده‌هایی که بسیار گران به دست دامداران می‌رسد.

    این مسئله تأثیر بیشتری بر عشایر استان دارد، زیرا عشایر بسیار بیشتر وابسته به مراتع هستند و خشکی مراتع وزن دام‌های آنان را به حداقلی‌ترین میزان می‌رساند.

    فروش دام با قیمت فعلی صرفه ندارد

    یکی از عشایر خراسان شمالی ضمن تشریح قیمت جو و کاه، گفت: هر دام حدود ۳ کیلوگرم نهاده مصرف می‌کند که هزینه آن روزانه ۱۷ هزار تومان است لذا در یک ماه حدود ۵۰۰ هزار تومان خرج یک گوسفند می‌شود.

    او افزود: ازآنجایی‌که خشک‌سالی بوده و مراتع تقریباً خالی از علوفه است این هزینه را نمی‌توانیم کاهش دهیم.

    این دامدار اضافه کرد: حال اگر یک گوسفند را به ۴۰ کیلو برسانیم دلالان حداکثر ۲ میلیون از ما خریداری می‌کنند که با توجه به هزینه‌های انجام‌شده تقریباً صرفه اقتصادی ندارد.

    او بیان کرد: با این روند نمی‌توانیم از محل پرورش دام زندگی خود را بچرخانیم؛ به همین دلیل است که طی چند سال اخیر میزان مهاجرت به شهر افزایش داشته است.

    خطر کمیاب شدن گوشت در بازار/صنعت دامداری در آستانه بحران قراردارد

    برنامه‌ای وجود ندارد

    عبدالله یوسفی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی نیز در این خصوص بدون ارائه راه‌حل مشکلات اظهار داشت: خشکسالی متوالی در استان، دامداران به‌ویژه عشایر را به‌شدت در فشار قرار داده است و برای کاهش اثرات خشک‌سالی بر زندگی عشایر باید به دنبال راهکار‌هایی در سطح ملی به‌خصوص کمک مالی در قالب تسهیلات ارزان‌قیمت باشیم.

    او افزود: خرید تضمینی دام عشایر هم به‌عنوان درمان موقت بخشی از مشکل عشایر در دست پیگیری است و برای کمک بیشتر به عشایر استان باید تمام دستگاه‌ها به‌خصوص بانک‌ها پا پیش بگذارند.

    یوسفی گفت: عشایر خراسان شمالی ۷۰۰ هزار دام در اختیار دارند که زندگی خود را از این محل می‌چرخانند.

    طبق این گفته‌ها نهاد‌های متولی دامداران و کشاورزان اکنون برنامه خاصی برای رفع مشکلات ندارند و به نظر می‌رسد این اقشار زحمت‌کش باید خودشان گلیم خود را از آب بیرون بکشند.

    سرویس خبری : دام ، طیور و آبزیان

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: دامدامیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذا
    پست قبلی

    چرا برخی سموم‌ کارایی لازم‌ را ندارند؟/ مقاومت علف‎ های هرز در برابر برخی سم ها

    پست بعدی

    خرید تضمینی برگ سبز چای از ۷۴ هزار تن گذشت/ پرداخت ۷۰ درصد مطالبات چایکاران

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است
    اخبار دام طیور و آبزیان

    وزیر جهاد: ایران در پرورش دام سنگین جزو ۵ کشور برتر جهان است

    توسط هانیه سیفی مجد
    مرداد ۲, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه ظهر پنجشنبه در نشست با فعالان عرصه کشاورزی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اظهار کرد: نیروهای...

    بیشتر بخوانید
    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    پس از ۱۵ سال پژوهش انجام گرفت؛ رهاسازی ماهی نادر «شیپ» در گیلان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    توزیع هوشمند نهاده دامی، سوخت و کالا به عشایر کشور

    ۱۵ درصد گوشت قرمز لرستان توسط عشایر بروجرد تولید می‌شود

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    برداشت ۱۱۷ هزار تن برگ سبز چای در سال جاری

    خرید تضمینی برگ سبز چای از ۷۴ هزار تن گذشت/ پرداخت ۷۰ درصد مطالبات چایکاران

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    آیا عرضه و تقاضا دلیل اصلی قیمت‌گذاری برنج هستند؟

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    استاد دانشگاه کنکوردیای کانادا : اشتباه خودکفاییِ کشاورزی و حرکت به سمت قهقرای آبی/ خاک نمکی و فرونشست در انتظار پایتخت/ معضل آبی کشور ارتباطی با همسایگان ندارد

    خشکسالی، تولید طالبی ساوه را نصف کرد/ تولید با آبیاری کمتر و چالش‌بیشتر

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    نوری قزلجه: رصد مداوم اقلام ‌پُرمصرف در بازار ضروری است

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    کاهش زمان ثبت سفارش نهایی نهاده‌های دمایی نهایی شد

    کاهش زمان ثبت سفارش نهایی نهاده‌های دمایی نهایی شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.