جمعه, تیر ۲۷, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    کوچ تلخ

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    واردات برنج ممنوع شد

    کمبود برنج عامل اصلی گرانی در بازار

    انتقاد اوکراین از سیاست‌های اروپا و لهستان در قبال ممنوعیت واردات غلات

    بحث دوباره بر سر تأسیس بورس غلات بریکس

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    خطر نابودی درخت زرشک بی‌دانه/پسته جای «گنج طلایی طبیعت» می‌نشیند

    درخت زرشک بی‌دانه تنها گونه بومی است که در ایران و در استان خراسان جنوبی رویش دارد، ولی کشاورزان به دلایل اقتصادی و ناآگاهی از ارزش‌های آن، اقدام به از ریشه کندن این درختان و جایگزین کردن درخت پسته می‌کنند و این در حالی است که اگر اطلاع‌رسانی در زمینه ارزش‌های این درخت صورت گیرد، می‌تواند در اقتصاد منطقه اثرگذار باشد، ضمن آنکه ایران می‌تواند با این گنجینه طبیعی به پرچمدار صنعت بربرین در جهان تبدیل شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۸, ۱۴۰۳
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    عبدالله آرین: پیش بینی برداشت ۵ تن زرشک تازه از ارضی شهرستان جوین

    زرشک بی دانه از گونه‌های بومی ایران است که در برابر گرما، سرما و خشکی و انواع آفات و بیماری‌ها مقاومت دارد و کمتر خشکی و سرما به این محصولات توانسته صدمه بزند. رویشگاه این نوع زرشک در استان خراسان جنوبی است.

    همچنین درخت زرشک ایران، به عنوان یکی از باارزش‌ترین منابع گیاهی دنیا، حامل اکسیر طلایی طبیعت، یعنی بربرین است. بربرین ماده‌ای گیاهی با خواص درمانی است که در بسیاری از کشورها به عنوان مکمل‌های درمانی برای مدیریت بیماری‌هایی چون دیابت، بیماری‌های قلبی، چاقی و حتی اختلالات عصبی مصرف می‌شود. با این حال، در ایران هنوز آگاهی کافی نسبت به این ماده شگفت‌انگیز وجود ندارد، به‌طوری‌که در بررسی‌های انجام‌شده، تنها حدود سه نفر از هر صد ایرانی با بربرین آشنایی دارند.

    مرتضی چابکی، مجری طرح استخراج بربرین و کارآفرین کشور در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق تحقیقات علمی، بربرین تأثیرات مثبت و شگفت‌انگیزی بر روی سیستم‌های مختلف بیولوژیکی بدن دارد. این ترکیب، پس از مصرف، به سرعت وارد جریان خون شده و به سلول‌ها تاثیر می‌گذارد.

    وی افزود: یکی از مهم‌ترین عملکردهای بربرین، فعال‌سازی آنزیمی به نام AMPK است که در تنظیم متابولیسم بدن و عملکرد سلول‌ها نقشی اساسی ایفا می‌کند. این آنزیم که به «کلید متابولیسم» معروف است، در سلول‌های مغز، قلب، کلیه‌ها، کبد و ماهیچه‌ها حضور دارد و به تنظیم قند خون، کاهش التهاب و بهبود عملکرد قلب و عروق کمک می‌کند.

    چالش‌های ماندگاری درخت زرشک در گنجینه‌ طبیعی

    وی با تاکید بر اینکه درخت زرشک ایران که تنها در مناطق خاصی از کشور می‌روید، یکی از غنی‌ترین منابع بربرین در دنیا است، گفت: این درخت در مناطقی مانند خراسان جنوبی به وفور یافت می‌شود و درختان زرشک کهنسال ایران، از بهترین نمونه‌های این گیاه به شمار می‌روند.

    چابکی تاکید کرد: بربرین استخراج‌شده از زرشک ایرانی نسبت به سایر منابع طبیعی مانند گلدن سیل، زردچوبه و حتی انگور هندی، خواص بیشتر و جذب بهتری در بدن دارد.

    این محقق اضافه کرد: با این حال، مشکلی جدی در کشاورزی ایران وجود دارد. در مناطق خراسان جنوبی، به ویژه در روستاهای زیرکوه قاین، کشاورزان به دلیل ناآگاهی از ارزش‌های درمانی درخت زرشک، درختان کهنسال را از ریشه درمی‌آورند و به جای آن پسته می‌کارند.

    وی این تصمیم کشاورزان را به دلیل سود بالای کشت پسته نسبت به زرشک و دشواری‌های برداشت زرشک به دلیل وجود تیغ‌های تیز آن دانست و ادامه داد: این امر موجب شد که از ریشه درآوردن درخت زرشک اکنون به چالش جدی برای حفظ این درختان ارزشمند تبدیل شود.

    چابکی یادآور شد: اما این وضعیت تنها به خاطر نبود آگاهی است و اگر کشاورزان از پتانسیل‌های عظیم بربرین آگاه شوند، نه تنها سلامت خود و جامعه‌شان را ارتقاء خواهند داد، بلکه ایران می‌تواند به یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان بربرین در جهان تبدیل شود.

    فرصت‌های اقتصادی برای ایران

    وی تاکید کرد: در شرایط اقتصادی کنونی که ایران با چالش‌های مختلفی روبرو است، تولید و صادرات بربرین مایع می‌تواند یک فرصت اقتصادی طلایی باشد. ایران، به عنوان تنها تولیدکننده زرشک در جهان می‌تواند با بهره‌برداری از این ماده شگفت‌انگیز و با کاهش هزینه‌های تولید به ریال و فروش به دلار و یورو، در سطح جهانی رهبری بازار بربرین را به دست گیرد.

    به گفته وی بربرین مایع حاصل از گیاه زرشک، محصولی است که می‌تواند نه تنها مشکلات بهداشتی کشور را بهبود بخشد، بلکه با ایجاد فرصت‌های شغلی و اقتصادی در مناطق تولیدکننده زرشک، به توسعه اقتصادی کشور نیز کمک کند. آگاهی‌رسانی در این زمینه می‌تواند علاوه بر تقویت صنعت کشاورزی، به ارتقای سلامت مردم و کاهش هزینه‌های درمانی کمک کند. در آینده‌ای نزدیک، ایران می‌تواند با این گنجینه طبیعی، پرچم‌دار صنعت بربرین در جهان شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: پستهخراسان جنوبیزرشکصادراتکشاورزی
    پست قبلی

    امسال توزیع شیر مدارس منتفی است

    پست بعدی

    نابه سامانی‌های بازار گوشت با شناسه کالا به پایان می‌رسد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    کوچ تلخ
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    حمایت ۳۰ هزار میلیارد ریالی وزارت کشور از عشایر در شرایط خشکسالی

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    0

    تامین امنیت غذایی رکن اساسی در حفظ آرامش جامعه و توسعه پایدار است و در سمنان با توجه به پیش‌بینی کاهش...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    خرید تضمینی گندم از مرز ۵.۶ میلیون تن گذشت

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    حدود ۲۰ درصد اهداف چشم‌انداز ۲۰ ساله کشاورزی محقق شد

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    از تولید سالیانه ۶۵ تُن لیمو لایم کوات تا پرورش آناناس در همدان

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    نابه سامانی‌های بازار گوشت با شناسه کالا به پایان می‌رسد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    قیمت حبوبات کاهش می یابد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    اجرای ۳۱ طرح تحقیقاتی با هدف افزایش تولید «گل محمدی» در کشور

    ساخت دستگاه مکانیزه برداشت گل محمدی در کشور

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.