افتتاح پروژه کشت گلخانهای زعفران در کشور قطر با استفاده از پیاز زعفرانی ایرانی که با حضور سفیر کشورمان انجام شد مورد انتقاد برخی از کارشناسان قرار گرفته است. این کارشناسان معتقدند افتتاح گلخانه کشت زعفران در قطر دادن فرصت به این کشور ثروتمند است تا رقیبی تازه در تولید و بازار این محصول باشد.
اما علی حسینی عضو شورای ملی زعفران نظر دیگری دارد.
وی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا اظهار کرد: رقابت با ایران با تولید زعفران در گلخانه بهرغم ثروت و استفاده از تکنولوژی جدید امکانپذیر نیست.
حسینی یادآور شد: ایران بزرگترین تولیدکننده زعفران در جهان است که امکان تولید این محصول را در وسعت زیاد و در بسیاری از استانها دارد.
وی حداکثر سطحی که کشور قطر میتواند به کشت گلخانهای زعفران تخصیص دهد را 10 هزار هکتار عنوان کرد که در مقابل میزان تولید در کشور ما بسیار اندک است.
حسینی یادآور شد: حدود 95 درصد از زعفران جهان در ایران تولید میشود و این به معنی بدون رقیب بودن ایران در میزان تولید این محصول است.
به اعتقاد این عضو شورای ملی زعفران آنچه اهمیت دارد خروج پیاز این گیاه ارزشمند به شکل غیرقانونی از کشور است.
حسینی ادامه داد: موضوع مهم دیگر خروج ذخایر ژنتیکی گیاهان بومی است که گنجینه هر کشور محسوب میشود.
وی تاکید کرد: در موضوع پیش آمده این سوال مطرح است که چگونه یک محصول ممنوعه از کشور خارج شده است؟ سوال دیگر اینکه چرا هیچیک از دستگاههای مربوطه واکنشی نشان ندادهاند؟ سوال مهمتر اینکه چرا سفیر کشورمان از این مهم بیاطلاع بوده و در این مراسم شرکت کرده است؟
حسینی تصریح کرد: قاچاق پیاز زعفران از کشور امر تازهای نیست و سالهاست پیاز این محصول ارزشمند در حجم زیاد به کشورهایی مانند افغانستان قاچاق میشود.
۱۴۶ میلیون قطعه جوجه ریزی در مهرماه/ کمبودی در تولید مرغ زنده وجود ندارد
«علی ابراهیمی» امروز (سهشنبه) در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی درباره وضعیت تولید مرغ زنده و عرضه گوشت مرغ در بازار افزود:...
بیشتر بخوانید