مسیح کشاورز دبیرانجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج گفت: با اتمام دوره ممنوعیت ثبت سفارش برنج ۲۰۰ هزارتن برنج انجام شده که از ماه آینده وارد می شودو ترخیص برنج های مانده در گمرک هم در حال انجام است، اما اکنون آماری از میزان دقیق آن نداریم.
او با بیان اینکه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزارتن برنج دوره ممنوعیت در گمرک مانده است، افزود: میزان برنج های مانده در گمرک جوابگوی یک ماه نیاز بازار است و واردات ۲۰۰ هزارتن برنج ثبت سفارش شده جوابگوی نیاز ۲ ماه بازار است.
کشاورز ادامه داد: با ثبت سفارش ۲۰۰ هزارتن برنج برای ایام باقی مانده تا پایان سال دیگر ذخیره ای نداریم که نیاز کسری برنج را به مرور وارد بازار کنیم که این امر به سبب عدم رقابت آسیب می زند.
دبیرانجمن تولیدکنندگان و تامین کنندگان برنج با اشاره به تاثیر کمبود برنج خارجی بر بازار برنج ایرانی افزود: وقتی بازار از برنج خارجی خالی می شود، این امر منجر به نوسانات قیمت برنج ایرانی می شود. براین اساس رویکردها باید تغییر پیدا کند تا آسیب کمتر شود.
او با بیان اینکه با آغاز ثبت سفارش و ترخیص برنج های رسوبی در گمرک افزایش غیرمنطقی ۵۰ تا ۱۰۰ درصدی از بین رفت، گفت: در حال حاضر قیمت برنج خارجی نسبت به قبل از دوره ممنوعیت ۱۰ درصد افزایش یافته است به طوریکه قیمت برنج هندی به ۵۰ تا ۶۰ هزارتومان و برنج پاکستانی بالای ۶۰ هزارتومان رسیده است. حال امیدواریم از ماه آینده با ورود کالا به قیمت های قبل از دوره ممنوعیت برگردیم.
کشاورز درباره آخرین وضعیت بازار برنج ایرانی تصریح کرد: وقتی قیمت برنج ایرانی بواسطه کاهش واردات بالا می رود دیگر کاهش نمی یابد، به عنوان مثال در زمان برداشت بدلیل عدم واردات قیمت برنج ۳۰ درصدد افزایش یافت که با آغاز واردات تغییری در قیمت نداشتیم، حال امیدواریم این امر منجر به رکود بازار برنج ایرانی نشود که برنج روی دست کشاورزان بماند.