دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    تولید گندم به شدت کاهش یافت/ سکوت 8 ساله دولت روحانی و شرکا در برابر بحران آب تهدیدی برای امنیت غذایی کشور

    دولت روحانی طرح های مقابله با بحران آب به ویژه در بخش کشاورزی را اجرا نکرد تا اکنون کاهش بارش ها تهدید جدی بر امنیت غذایی کشور به حساب آید.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    طرح های مقابله با بحران آب به ویژه در بخش کشاورزی طی 8 سال دوره ریاست جمهوری روحانی اجرا نشد تا با اعلام کاهش 50 درصدی بارش ها، امنیت غذایی کشور تهدید شود. طرح الگوی کشت، پژوهش و تحقیق برای افزایش بهره وری و کاهش مصرف آب، اصلاح بذرها و معرفی ارقام مقاوم به خشکی به خوبی انجام نشد تا امنیت غذایی کشور در برابر کاهش بارندگی اینچنین شکننده باشد. مسئولان چندین استان اعلام کرده اند تولید گندم 50 درصد کاهش یافته است.

    گندم یک محصول استراتژیک است که 42 درصد پروتئین مردم را تامین می کند و با توجه به این اهمیت به ویژه در شرایط کرونا کشورها صادرات این محصول را متوقف یا محدودتر کرده اند در صورتی که تولید گندم به نصف کاهش یابد کشور امسال 7 میلیون تن گندم باید وارد کند که شرایط تحریم هم  پیچیدگی های این واردات رابیشتر کرده است.

    * تاثیر کاهش تولید گندم روی کاهش تولید گوشت

      این تمام ماجرا نیست کاهش بارندگی نه تنها بر تولید محصولات علوفه ای و جو و بقایای کاه و کلش گندم تاثیر می گذارد، تولید گوشت و دیگر محصولات پروتئینی هم کمتر می شود. ایران بیش از 75 درصد در تامین خوراک دام و طیور وابسته به واردات است.

    «طرح الگوی کشت» که در دولت روحانی اجرا نشد، می توانست نجات بخش کشور در این شرایط بحران آب باشد، به دلیل اجرایی نشدن این طرح به جای کشت محصولات استراتژیک و اساسی محصولات آب بری مانند صیفی جات و هندوانه و خربزه کشت شد و نهایتا نه تنها ارزآوری نداشت بلکه با مدیریت نادرست بازار، محصول کشاورزان در زمین رها و یا در انبارها پوسید. گزارش های فراوانی درباره پیاز، هندوانه و گوجه و سیب زمینی سیب و پرتقال در سال جاری از استانها شنیده می شود.  بر اساس بررسی ها هر ساله 40 هزار میلیارد تومان ضایعات و اتلاف 13 میلیارد مترمکعب آب در کشور بدین صورت وجود دارد.

    این طرح قرار بود ظرفیت های کشور را از نظر کشاورزی و آب و قابلیت های دیگر بررسی و نسخه متناسب با آن به کشاورزان ارائه دهد که بیشتر سمت و سوی آن کشت محصولات اساسی باشد اما اجرا نشد و اکنون هر کشاورزی هر چیزی که بخواهد می کارد و نتیجه آن از بین رفتن سرمایه های عظیم کشور و وابستگی 75 درصدی در علوفه، 90 درصدی در دانه روغنی و دیگر محصولات است.

    * راهکار کشورهای خشک برای تامین غذا چیست؟

    ایران کشوری با بارش 230 میلی متر و یک سوم میانگین جهانی است بنابراین امنیت غذایی در شرایطی که نیمی از کشت این کشور دیم است می تواند بسیار شکننده باشد تنها راهکار استفاده از تحقیق و پژوهش برای شیوه های نوین کشت و آبیاری و اصلاح ارقام پر محصول مقاوم به خشکی است، بر اساس اعلام فائو در 40 سال آینده بدون اتکا به پژوهش و تحقیق تامین امنیت غذایی کشورها عملی نخواهد بود.

    اما شرایط امسال ویژه تر است. گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران پیرامون میزان بارندگی‌های کشور از مهر ماه 1399 تا 24 فروردین ماه سال 1400 بیانگر اوضاع نگران‌کننده از شرایط آبی کشور در سال جاری است، بر مبنای اطلاعات این گزارش، میزان بارندگی کشور از ابتدای سال آبی جاری تاکنون 125 میلی‌متر بوده در حالی که متوسط بارش کشور در سال آبی گذشته 260 میلی‌متر به ثبت رسیده است. به عبارت دیگر میزان بارش کل کشور در سال آبی جاری نسبت به سال آبی گذشته کاهش 52 درصدی را کاهش پیدا کرده است.

    در شرایطی میزان بارش دریافتی کشور 125 میلیمتر به ثبت رسیده که در حوضه‌های آبریز نظیر فلات مرکزی و فلات شرقی به ترتیب شاهد بارش 75 میلمیتر و 19 میلیمتری بودیم و در این مناطق میزان بارندگی نسبت به سال گذشته کاهش 60 تا 84 درصدی را تجربه کرده است.

    * کارنامه ضعیف دولت روحانی در حوزه آب به گواه مرکز پژوهش های مجلس

    بنابراین در چنین شرایطی باید دید که دولت روحانی کاری برای مقابله با این شرایط سخت پیش بینی کرده است؟

    مرکز پژوهش‌های مجلس به بررسی عملکرد دولت های یازدهم و دوازدهم در حوزه منابع آب و مدیریت این منابع پرداخته اعلام کرد: در حوزه تعادل‌بخشی و بهبود بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی، وضعیت وخیم‌تر شده است.هنوز مشکلات اصلی بخش آب به قوت خود باقی است و در این راستا، عملکرد برنامه مطلوب نبوده است. به‌عنوان مثال می‌توان موضوع تعادل‌بخشی و بهبود بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی که موضوعیت اصلی قانون برنامه ششم توسعه در بخش آب است را مطرح کرد که متأسفانه در این حیطه وضعیت وخیم‌تر شده است.

    گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس می‌افزاید: در سال 1399 وضعیت درصد تحقق برخی از شاخص‌های کلیدی مانند ظرفیت آب تنظیمی سدهای غیرمرزی، احداث شبکه‌های اصلی آبیاری و زهکشی غیرمرزی، خرید تضمینی آب از بخش غیردولتی، عملیات رپرگذاری حد بستر رودخانه‌ها و سایر پهنه‌های آبی، تجهیز چاه‌ها به ابزار اندازه‌گیری هوشمند، تغذیه مصنوعی، مسلوب‌المنفعه کردن چاه‌های غیرمجاز، مدیریت کیفی منابع آب و تجهیز نقاط مصرف به ابزار اندازه‌گیری، ضعیف بوده است. البته در تحقق شاخص‌های بخش آب مواردی مانند عدم تأمین اعتبارات لازم، ناهماهنگی‌های بین‌بخشی و همچنین ضعف در تدوین مبانی و هدف‌گذاری‌های اسناد بالادستی را نباید دور از نظر داشت.

    بر اساس اعلام وزارت نیرو 90 درصد آب کشور در بخش کشاورزی استفاده می شود و البته وزارت جهاد کشاورزی تنها 60 درصد را قبول دارد اما فارغ از اینکه کدام وزارتخانه درست می گوید هر دو رقم بسیار بزرگی است و باید دید که مدیران بخش کشاورزی برای کاهش مصرف آب که در کشور خشکی مثل ایران به گوهر گرانبهایی می ماند، چه کار کرده است؟

    * اتلاف 13 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی

    سید جواد ساداتی نژاد، رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: به دلیل نگاه معیوب به بخش کشاورزی هر ساله 40 هزار میلیارد تومان ضایعات و اتلاف 13 میلیارد مترمکعب آب داریم در حالی که با رفع موانع تولید کشاورزی می‌توانیم تا 3 برابر فروش نفت درآمد داشته باشیم. زیرا ما در بخش کشاورزی نتوانستیم ظرفیت‌های کشورمان را که تا سه برابر می‌تواند نسبت به نفت ارزآوری داشته باشد را حمایت و پشتیبانی کنیم.

    سالانه حدود 30 تا 40 درصد محصولات کشاورزی قبل از اینکه به دست مردم برسد از بین می رود و این یک سوم کل تولید کشور است، در همین چند ماه گذشته نمونه هایی زیادی از محصولات کشاورزی صیفی و سبزی را کشاورزان برداشت نکردند.

    *کاهش 50 درصدی تولید گندم

    مسئولان کشاورزی استانها از کاهش تا 50 درصدی تولید گندم خبر میدهند.

    حجت اله بیرانوند مدیرکل غله و بازرگانی لرستان اعلام کرد کاهش ۴۰ درصدی نزولات آسمانی استان لرستان در سال زراعی جاری سبب از بین رفتن محصولات کشاورزی و کاهش ۵۰ درصدی محصول گندم شد.

    همچنین مسئول جهاد کشاورزی استان گلستان از کاهش ۴۰ تا ۵۰ درصدی بارش‌ نزولات آسمانی طی سال زراعی جاری در گلستان و وقوع پدیده خشکسالی خبر می دهد که سبب شده تا گندمکاران این استان سال سخت و کم محصولی را پیش‌رو داشته باشند و کارشناسان جهادکشاورزی  کاهش حدود ۵۰۰  کیلو در هکتار برداشت گندم را برای این استان شمالی تخمین می زنند.

    مدیر جهاد کشاورزی نهاوند از پیش‌بینی کاهش ۵۵ درصدی برداشت گندم خبر داد و گفت: کاهش بارندگی در سال زراعی گذشته باعث بروز خسارات فراوان به بخش کشاورزی از جمله تولید گندم در این شهرستان شده است.

    دولت روحانی در زمان طولانی 8 سال گذشته اگر نگاه واقع بینانه ای به بخش کشاورزی و اهمیت آن در امنیت غذایی و مناسبات سیاسی داشت می توانست با حمایت و بهره گیری از متخصصان باعث شکننده‌تر شدن امنیت غذایی کشور نشود. شتاب پیشرفت مقابله با کم آبی در کشورهای دیگر زیاد است و ما طی این مدت در جا زده ایم.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: خبرگزاری فارس
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذاکشاورزیگندممحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    جوجه‌ریزی در مرغداری‌های شیراز افزایش داشته است

    پست بعدی

    مبارزه با آفت سن گندم در ۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی یزد آغاز شد

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مبارزه با سن علف هرز در ۶۶ هزار هکتار از اراضی همدان اجرا شد

    مبارزه با آفت سن گندم در ۹ هزار هکتار از اراضی کشاورزی یزد آغاز شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پرداخت ۱۵ همت از مطالبات گندمکاران/ ۷۷ درصد باقی مانده است

    خرداد ۲۵, ۱۴۰۴
    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    ارز مورد نیاز محموله های روغن خام تا پایان هفته به طور کامل تخصیص می یابد

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    مابقی مطالبات گندمکاران خوزستانی هرچه سریع‌تر پرداخت شود

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    نقش مرزنشینان در حمایت از معیشت مردم در دوران جنگ

    نقش مرزنشینان در حمایت از معیشت مردم در دوران جنگ

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    زوایای پنهان توسعه گلخانه‌های موز و میوه‌های گرمسیری در اصفهان

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.