سه شنبه, خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار بین الملل

    تغییرات اقلیمی جهانی کدام غذاها را گران کرد؟

    آب و هوای شدید باعث افزایش قیمت مواد غذایی می‌شود.

    توسط فاطمه خداویردی
    دی ۴, ۱۴۰۲
    در اخبار بین الملل
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تغییرات اقلیمی جهانی کدام غذاها را گران کرد؟

    طی سال‌های اخیر قیمت‌های مواد غذایی به دلیل همه‌گیری و جنگ در اوکراین افزایش یافته و دمای شدید تابستان امسال این مشکل را تشدید کرد. کمبودها و مشکلات عرضه ناشی از حوادثی از جمله همه‌گیری و جنگ در اوکراین مدتی است که از طریق تورم قیمت موادغذایی احساس می‌شود اما برای برخی از غذاها، تأثیر تغییرات آب و هوایی نیز از طریق ثبت دمای بالا و آب وهوای شدید احساس می‌شود.

    آب وهوای مرطوب در اروپا قیمت سیب زمینی همراه با کمبود و افزایش قیمت محصولاتی مانند سویا، روغن زیتون و برنج را در کریسمس امسال به بالاترین سطح فصلی رسانده است. نوسان قیمت موادغذایی با توجه به فصول کاملاً عادی است اما تابستان فوق العاده گرم و خشک در اروپا، ایالات‌متحده، آسیا و فراتر از آن باعث شد برداشت ضعیف و بسیاری از محصولات با شکست مواجه شوند.

    بحران آب و هوا باعث می‌شود آب و هوای شدید از موج گرما و خشکسالی گرفته تا طوفان و سیل رایج‌تر شود و برخی از محصولات زراعی نسبت به سایرین بیشتر مستعد این تغییرات هستند. برخی از مواد غذایی که افزایش قیمت داشته‌اند شامل مواد ذیل است.

    روغن زیتون

    تابستان طولانی، گرم و خشک در بسیاری از مناطق مدیترانه به درختان زیتون آسیب رساند و باعث محصول ضعیف شد زیرا کاهش رطوبت خاک باعث رشد گیاهان و محصولات در طول فصل رشد حیاتی آنها شده است. در نتیجه قیمت روغن زیتون به بالاترین حد خود رسیده است.

    میانگین دما بین آوریل ۲۰۲۲ و مه ۲۰۲۳ تا ۲.۵ درجه سانتیگراد و گاهی اوقات ۴ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین در کشورهایی از جمله اسپانیا بود که یکی از مهم‌ترین تولیدکنندگان روغن زیتون در جهان است. این امر با بارندگی کم و مداوم برای بیش از یک سال ترکیب شده و خشکسالی شدید را ایجاد کرده است. مخازن آب در جنوب اسپانیا تا حدود ۲۵ درصد از ظرفیت خود کاهش یافته است.

    برنج

    کشاورزان برنج از ایتالیا تا هند، چندین سال است که اثرات تغییرات آب و هوایی را بر محصولات خود احساس می‌کنند و مشکلات بسیاری از جمله خشکسالی، سیل و افزایش شوری ناشی از نفوذ آب نیز بر محصولات زراعی تأثیر می‌گذارد.

    ایتالیا حدود ۵۰ درصد از برنج اتحادیه اروپا را تولید می‌کند و تنها تولید کننده بسیاری از گونه‌های مناسب در جهان است اما این کشور اخیراً هشدار داده است که تولید برنج کاهش می‌یابد زیرا کشور با دومین سال خشکسالی مواجه است. به گزارش رویترز، در نتیجه، ایتالیا امسال کمترین محصول برنج خود را در ۲۳ سال اخیر می‌کارد.

    تایلند نیز به دلیل بارندگی کم و چشم‌انداز ضعیفی که نگران کننده است، به دنبال کاهش محصول خود است. این کشور در حال اجرای یک طرح اضطراری است که احتمالاً بر عرضه جهانی برنج و همچنین شکر تأثیر خواهد گذاشت. در ماه جولای، قیمت برنج در آسیا به بالاترین سطح خود در بیش از دو سال گذشته افزایش یافت زیرا نگران بود که هوای خشک به محصولات زراعی آسیب برساند.

    در هند، باران‌های موسمی دیرهنگام و به‌ویژه شدید به محصول برنج این کشور آسیب رساند و باعث توقف صادرات برخی از انواع برنج شد. ممنوعیت صادرات برنج سفید و شکسته غیرباسماتی، محموله‌های بزرگ‌ترین صادرکننده غلات را به نصف کاهش داد.

    کمربند برنج کالیفرنیایی در ایالات‌متحده در سال گذشته به شدت تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفت و برنج‌کاران فقط نیمی از میزان معمول برنج را کاشتند.

    سویا

    این فقط سواحل غربی آمریکا نیست که شاهد کمبود باران بوده است. تولید سویا در جاهای دیگر نیز به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. به عنوان مثال، آرژانتین انتظار دارد عملکرد سال ۲۰۲۳ نسبت به میانگین پنج سال گذشته ۴۴ درصد کاهش یابد. آمریکای جنوبی با سومین سال متوالی خشکسالی شدید مواجه است و سال گذشته آرژانتین وضعیت اضطراری و فاجعه کشاورزی را در بسیاری از مناطق اعلام کرد. از ژانویه ۲۰۲۳، خسارت به محصولات مختلف از جمله گندم، سویا و ذرت منجر به خسارات تخمینی ۱۰.۴ میلیارد دلاری در کشور شده است.

    اگرچه روغن سویا به عنوان یک عنصر در انواع محصولات استفاده می‌شود اما اکثریت قریب به اتفاق محصول سویا در جهان برای خوراک دام استفاده می‌شود. کمبود یا کیفیت پایین‌تر خوراک دام می‌تواند باعث افزایش قیمت‌ها شود.

    سیب زمینی

    به گزارش بلومبرگ، باران‌های شدید در بلژیک، فرانسه و بریتانیا در پاییز امسال مزارع سیب‌زمینی را پرآب کرده و مانع جمع‌آوری و افزایش خطر فساد محصولات کشاورزی شده است. هلند، چهارمین تولیدکننده بزرگ اروپا در سال ۲۰۲۲  و بلژیک بیشترین آسیب را دیده‌اند. برداشت در این قاره معمولاً تا اواخر پاییز به پایان می‌رسد اما در ۲۴ نوامبر، به ترتیب حدود ۱۵ درصد و ۱۱ درصد از محصولات سیب زمینی در این کشورها در مزارع پرآب جمع آوری نشده باقی ماندند که محدودیت عرضه را تشدید کرد.

    جای تعجب نیست که قیمت سیب زمینی در اروپا در نتیجه افزایش یافته است و با رسیدن به فصل تعطیلات به بالاترین حد خود در ۱۴ سال گذشته رسیده است. آب وهوای مرطوب همچنین محصول چغندرقند اروپا را تهدید کرده و کاشت غلات زمستانه را در فرانسه کند کرده است که ۱۷ درصد از کل تولیدات کشاورزی در اتحادیه اروپا را تشکیل می دهد.

    با تشدید تاثیرات بحران آب و هوا و به همراه داشتن آب وهوای شدیدتر، نگرانی این است که اثرات مخربی که در تابستان امسال بر محصولات کشاورزی مشاهده می‌شود، تنها شروع کار است. یک مطالعه توسط ناسا نشان می‌دهد که عملکرد ذرت ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به دلیل تغییرات آب وهوایی ۲۴ درصد کاهش یابد.

    زمان و هزینه تحقیقات زیادی برای کاهش اثرات تغییر اقلیم بر محصولات کشاورزی اختصاص داده شده است. برای مثال، این شامل محصولات انعطاف‌پذیرتر و سازگارتر، استفاده بهتر و کارآمدتر از آب، و کودهای موثرتر و هدفمندتر است. همچنین توجه به این نکته مهم است که بخش کشاورزی خود سهم قابل توجهی در انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد و سیستم‌های غذایی حدود یک سوم انتشار جهانی را تشکیل می‌دهند.

     

    سرویس خبری: بین الملل

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: بین المللتغییرات اقلیمیصنای غذاییصنایع تبدیلی و تکمیلیصنعت غذاکریسمس
    پست قبلی

    ارتقای علمی اولویت اصلی سازمان نظام دامپزشکی است

    پست بعدی

    مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان عنوان کرد خوزستان تامین‌کننده ۲۰ درصد گندم مورد نیاز کشور

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی
    اخبار بین الملل

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    بریکس سازمانی بین‌دولتی بوده که کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی، ایران، اندونزی،...

    بیشتر بخوانید
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    قیمت برنج در ژاپن کنترل‌ناپذیر ماند

    خرداد ۱۲, ۱۴۰۴
    استرالیا گندم اضافی آورد!

    استرالیا گندم اضافی آورد!

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پروتکل بهداشتی بین ایران و قزاقستان امضا شد

    پروتکل بهداشتی بین ایران و قزاقستان امضا شد

    خرداد ۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    مدیر کل غله و خدمات بازرگانی استان عنوان کرد خوزستان تامین‌کننده ۲۰ درصد گندم مورد نیاز کشور

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    جوانه ماش؛ بمب کوچک اما پرقدرت از ویتامین و پروتئین

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    وضعیت بازار گوشت قرمز و مرغ در روزهای پایانی سال

    اعلام نرخ رسمی مرغ در هفته جاری

    اردیبهشت ۱۵, ۱۴۰۴
    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    خرید حمایتی تخم مرغ به ۶ هزارتن رسید

    اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۲۰۵ هزار تن گذشت

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.