شنبه, تیر ۲۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    فواید خوردن توت فرنگی

    رشد ۲۰۰ درصدی توت‌فرنگی و حذف کامل قارچ‌کش از گلخانه‌ها با نانوحباب‌ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    تعرفه‌های آمریکا به هلو رسید

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    شرط خودکفایی گوشت قرمز در ۳ سال آینده چیست؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار؛ صادرات شیرخشک و لبنیات مشمول پرداخت عوارض می‌شود

    افزایش قیمت فرآورده‌های لبنی ادامه دارد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    تصمیم‌گیری درباره اقدامات فناورانه نباید امنیت غذایی را تحت تاثیر قرار دهد

    در حالی که رئیس‌جمهور طی روزهای اخیر با حضور در موسسه تحقیقات واکسن‌سازی رازی عنوان کرده بود با ساخت یک برج فناوری زمینه برای ادغام دو موسسه رازی و پاستور و تبدیل آن به هاب تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی در حوزه پزشکی برای کل کشور و منطقه فراهم خواهد شد در همین زمینه یک پژوهشگر آینده پژوهی امنیت غذایی عنوان کرد که قبل از هرگونه اقدام فناورانه لازم است در سطوح بالاتر تصمیم‌گیری، در خصوص تعیین ارکان جهت‌ساز وزارتخانه‌ها، تفکیک وظایف، تعیین اختیارات و سیاست‌گذاری براساس مطالعات آینده‌پژوهی مشخص شود تا سلامت و امنیت غذایی جامعه در آینده تحت تاثیر قرار نگیرد.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    راهکاری برای ایجاد امنیت غذایی در شرایط فعلی کشور/غنی‌سازی مواد غذایی با ریز مغذی‌ها

    رئیس جمهور پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ در دیدار با مدیران موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، ساخت یک برج فناوری با کاربری تولید واکسن، بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی، نانو تکنولوژی و تحقیقات زیستی را از جمله برنامه‌های اولویت‌دار دولت برای ارتقای جایگاه این موسسه علمی-تحقیقاتی عنوان کرد و افزود: هدف ما ساخت مجموعه‌ای متناسب با چشم‌انداز ترسیم شده از سوی رهبری معظم انقلاب و در حد نام ایران است که باید برای منطقه الگو و الهام‌بخش باشد. وی بر ضرورت تشکیل کارگروهی متشکل از اساتید دانشگاه، مدیران موسسه‌های رازی و پاستور و مسئولان وزراتخانه‌های بهداشت و درمان و جهادکشاورزی، به منظور هماهنگی، برنامه‌ریزی، طراحی و احداث این برج فناوری مطابق مجموعه‌های مشابه پیشرفته و به‌روز دنیا تاکید کرد و افزود: با اجرای این پروژه عظیم علمی- فناوری، زمینه برای ادغام دو موسسه رازی و پاستور و تبدیل آن به هاب تحقیقاتی، تولیدی و خدماتی در حوزه پزشکی برای کل کشور و منطقه فراهم خواهد شد.

    دکتر سید حسین حسن‌زاده  – پژوهشگر آینده پژوهی امنیت غذایی – در یادداشتی عنوان کرد که آنچه که این بازدید را از سایر دیدارهای رئیس جمهور متمایز می‌کند این است که برای نخستین‌بار کسی در مقام ریاست جمهور از این موسسه بازدید کرده است که با اهمیت و ضرورت این حوزه آشنایی کامل دارد. بنابراین اگر هوشمندی، وقت‌شناسی و آینده‌نگری لازم در مسئولین مربوطه وجود داشته باشد می‌توانند به بهترین نحو ممکن از این موقعیت در راستای منافع درازمدت کشور استفاده کنند چرا که احتمال اینکه در موقعیت دیگری چنین فردی با سابقه تحصیلات عالیه در حوزه سلامت بر اریکه ریاست جمهوری تکیه زند چندان زیاد نیست. شاید مهم‌ترین نقطه این دیدار اظهارنظر ریاست جمهور در خصوص ادغام موسسه رازی و انستیتیو پاستور بود که بازتاب چندانی در محافل تخصصی و ذی‌نفعان اصلی نیافت. انتظار می‌رود اهالی فن با بررسی این پیشنهاد از جوانب مختلف آن را مورد تحلیل و بررسی قرار دهند.

    از نحوۀ بیان رئیس جمهور مشخص نشد که این صرفا یک پیشنهاد شخصی است و یا برآمده از یک پروژه مطالعاتی است.  از ریاست جمهوری که ضمن داشتن بالاترین سطوح تحصیلات عالیه پزشکی، دوره‌های تخصصی مدیریت را در موسسات معتبری چون هاروارد گذرانده است انتظار می‌رود در جراحی‌های ساختاری، از نگاه سیستمیک، راهبردی، سیاست‌گذاری و آینده‌نگرانه غفلت نکند. سپردن چنین اموری به وزارتخانه‌ها و حتی دانشگاه‌ها به خاطر نگاه بخشی و در نظر گرفتن منافع کوتاه‌مدت از کارایی لازم برخوردار نخواهد بود. چنین جراحی‌های اساسی ایجاب می‌کند تصمیم‌سازی در این حوزه فراتر از وزارتخانه‌ها و در سطوح عالی تصمیم‌گیری و البته به استناد اسناد پشتیبان، مطالعات اساسی و ارکان جهت‌ساز سازمانی و در راستای مصالح عمومی و آینده کشور صورت گیرد. بنابراین چنین فرآیند مطالعاتی حتی مقدم بر تاسیس برج فناوری  خواهد بود چراکه بدون داشتن نگاه سیستمیک و آینده‌نگرانه، هرگونه  سیاست‌گذاری و سرمایه‌گذاری راه به جایی نخواهد برد.

    از حیث نگاه سیستمیک لازم است در پروژه مطالعاتی، تاثیرات این اقدام بر کلیه ذی‌نفعان دولتی و غیردولتی سنجیده شود. از نگاه ساختاری و راهبردی باید مشخص شود که ما از وزارت جهاد کشاورزی چه انتظاری داریم؟ آیا تجمیع وظایف تولید و نظارت بر سلامت تولید ذیل وزارتخانه واحد، غیر از تالی فاسد پیامد دیگری داشته است؟ آیا تجمیع تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژیک و مصرف آن  ذیل وزارتخانه‌های واحد چه پیامدهایی می‌تواند داشته باشد؟ تعارض منافعی که در شرایط فعلی وجود دارد با تصمیم اخیر به چه صورت خود را نشان خواهد داد؟

    از نگاه سیاستگذاری باید وضعیت تصدی‌گری‌ها و نظارت ‌های حاکمیتی با شفافیت هر چه تمام‌تر مشخص شود تا تجربه قبلی رقابت بخش دولتی با بخش خصوصی که باعث به هدر رفتن منابع عظیمی از کشور می‌شود تکرار نشود. همچنین قوانین چابک‌سازی بخش دولتی، تقویت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان باید به صورت عملی مدنظر قرار گیرد.

    از زاویه آینده‌نگری نیز لازم است چنین پیشنهادهایی از سوی آینده‌پژوهان حوزه سلامت به‌دقت مورد بررسی قرار گیرد. آینده تولید و مصرف واکسن، تهدیدات زیستی آینده، آینده سیاست‌های دفاع زیستی و پیش‌بینی ظرفیت‌های تولیدی برای مواقع اضطراری از جمله پاندمی‌ها از جمله مواردی هستند که باید از این  زاویه مورد بررسی قرار گیرند.

    بنابراین پیشنهاد عملی خدمت رئیس جمهور این است که قبل از هرگونه اقدام فناورانه لازم است در سطوح بالاتر تصمیم‌گیری، در خصوص تعیین ارکان جهت‌ساز وزارتخانه‌ها، تفکیک وظایف، تعیین اختیارات و سیاست‌گذاری براساس مطالعات آینده‌پژوهی مشخص شود و بعد از آن در خصوص اقدامات فناورانه از سوی وزارتخانه‌ها برنامه‌ریزی شود تا سلامت و امنیت غذایی جامعه در آینده تحت تاثیر قرار نگیرد.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

     

    منبع: ایسنا

    برچسب ها: اقتصاد و بازارامنیت غذاییبخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلی
    پست قبلی

    لغو ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ایران به عراق/ فرصتی نو برای توسعه صادرات

    پست بعدی

    اعلام نرخ جدید شیرخام، مرغ و تخم‌مرغ به‌زودی

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    افزایش خود سرانه قیمت محصولات لبنی/ قیمت‌ها به اسفند ۱۴۰۰ برمی‌گردد
    اخبار اقتصاد و بازار

    کارخانه‌های لبنی خودسرانه قیمت را افزایش دادند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    0

    علی احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونی های لبنی درباره آخرین وضعیت تعیین تکلیف قیمت لبنیات گفت: تاکنون تصمیمی در این...

    بیشتر بخوانید
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    تولید پایدار دانه‌های روغنی با تکیه بر دانش بومی و معرفی ارقام جدید

    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج تا دو هفته آینده

    تیر ۲۸, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه مرغ به کمتر از ۷ هزارتن رسید

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    اعلام نرخ جدید شیرخام، مرغ و تخم‌مرغ به‌زودی

    پر بازدیدها

    قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ عدد بسته بندی ۱۱۸ هزارتومان اعلام شد

    قیمت هرشانه تخم مرغ برای مصرف کننده ۱۷۰ هزارتومان

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج اعلام شد/ همسان‌سازی نرخ شکر با بازارهای جهانی/ پنیر با نرخ سابق توزیع می‌شود

    بازار هیچ کمبودی ندارد و تولید به قوت خود ادامه دارد

    تیر ۵, ۱۴۰۴
    ابتکارات آفریقایی‌ها در برابر کمبود جهانی گندم

    راهکار کاهش ضایعات حوزه آرد و گندم چیست؟

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    رییس مجمع ملی صادرکنندگان دام توضیح داد: شگرد برخی شرکت‌های بسته‌بندی برای گران کردن گوشت قرمز

    پتانسیل صادرات دام مازاد به بازار‌های هدف وجود دارد

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.