” محمدحسن آصفری” روز پنجشنبه افزود: وزیر جهاد کشاورزی در کمیسیون مربوطه متعهد شد که دست واسطهها و دلالان را از محصولات کشاورزی به ویژه کشمش کوتاه کند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه اشتغال اصلی مردم خنداب، میلاجرد و کمیجان کشاورزی و تولید انگور و کشمش است با پیگیری و مکاتبات، تشکیل شورای عالی کشمش در وزارت جهادکشاورزی هدفگذاری شد.
آصفری افزود: این اقدام با هدف تضمین حمایت از تولیدکنندگان کشمش در شهرستانهای خنداب، کمیجان، ملایر و دیگر تاکستانها، انجام شده است.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وزارت جهاد کشاورزی با شعار” از مزرعه تا سفره ” در تلاش است تا محصولات اساسی را بدون دخالت واسطه ها و دلالان از زمینهای کشاورزی به سر سفره مردم ببرد.
آصفری بیان داشت: استان مرکزی استانی استراتژیک در تولید محصولات کشاورزی و امنیت غذایی است چرا که بیش از سه میلیون تن محصولات کشاورزی و چهارصد هزار تن محصولات باغبانی در این استان تولید و همچنین حدود ۴۰ هزار تن کشمش از این استان صادر میشود و ارز آوری قابل توجهی برای کشور دارد.
وی خاطرنشان کرد: افزایش نهادههای کشاورزی و عدم خرید تضمینی کشمش به عنوان محصول عمده شهرستان و نارضایتی کشاورزان خنداب را از جمله مشکلات این حوزه عنوان کرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: امید است در بودجه سال ۱۴۰۱، افزایش اعتبارات بخش کشاورزی مدنظر ویژه قرار گیرد چرا که کشاورزی مرتبط به حوزه تولید و امنیت غذایی کشور است و فرآوری انگور و تولید کشمش نقش به سزایی در ایجاد و بهبود رونق اقتصادی کشور و به تبع آن استان مرکزی دارد.
استان مرکزی با وجود صنعتی بودن در زمره ۱۰ استان نخست کشور در بخش کشاورزی است که ۹۰ هزار بهره بردار شامل ۲۰ درصد شاغلان استان در این حوزه فعال هستند.
۶۷۰ هزار هکتار اراضی باغی و کشاورزی در استان مرکزی وجود دارد که یک و ۲ دهم درصد تولیدات کشاورزی مازاد بر نیاز استان به سایر مناطق ارسال میشود.
استان با تولید حدود ۵۴ هزار تن گوشت سفید، ۵۳ هزار تن تولید گوشت قرمز، ۳۲۰ هزار تن شیر، حدود ۴۱ هزار تن تولید تخم مرغ از جایگاه ویژهای در بخش دامداری کشور نیز برخوردار است