محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور در واکنش به اظهارات اخیر رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود مبنی بر اینکه حمایت لازم از بخش خصوصی در زمینه واردات سموم از سوی وزارت جهاد کشاورزی صورت نمیگیرد واکنش نشان داد و این اظهارات را کذب محض خواند.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه به منظور تدارک بهینه و هدفمند آفتکشها در راستای کنترل عوامل خسارت زای گیاهی و جلوگیری از تهدید به مخاطره افتادن امنیت غذایی از خرداد امسال و پیش از شروع سال زراعی جدید جلسات متعددی برگزار شده و در این جلسات روسای انجمنهای تولیدکننده و واردکننده آفت کشها و اعضای هیئت مدیره آنها حضور داشتهاند، افزود: سازمان حفظ نباتات کلیه درخواستهای واصله را بررسی و کارشناسی کرده و درخواستهای تایید شده را برای تامین ارز ارسال کرده و تاکنون ۱۵۰ میلیون دلار برای واردات آفتکشها تخصیص اعتبار صورت گرفته است.
میر در انتقاد به اظهارات و عملکرد رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود گفت: این انجمن علی رغم پیگیریهای مکرر با عدم ارائه آمار میزان آفت کشهای مانده از سال ۱۳۹۸ در برنامهریزی برای تامین سموم مورد نیاز کشور در سال زراعی ۱۳۹۹- ۱۴۰۰ ایجاد مشکل کرد، همچنین با کوتاهی از اطلاع رسانی مناسب از اقدامات و تسهیلات فراهم شده توسط بخش کشاورزی و سازمان حفظ نباتات به شرکتهای تحت پوشش، باعث شد این سازمان به منظور شکستن انحصار و اطلاعرسانی به موقع و شفاف سازی، جلساتی به صورت رودرو با شرکتهای واردکننده برگزار و آنها را از برنامه ریزیها و تسهیلات فراهم شده مطلع کند.
سخنگوی سازمان حفظ نباتات ادامه داد: با توجه به اینکه امسال بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری به عنوان سال جهش تولید نامگذاری شده است، تاکید کرد به هیچ عنوان اجازه نخواهیم داد تا تولید و امنیت غذایی کشور در راستای سودجویی احتمالی و زیاده خواهی افراد و یا گروه خاصی به مخاطره افتاده و مورد تهدید قرار گیرد. لذا از تمام ظرفیت های موجود نسبت به تولید و تامین آفت کشهای مورد نیاز کشور اقدام خواهد شد و در صورت لزوم از توان بخش دولتی نیز در این زمینه بهره خواهیم برد.
به گفته او، تا به امروز ۲۵ هزار تن آفتکش مورد نیاز برای این سال زراعی تامین و در کشور موجود است و این میزان به صورت صد درصد توسط بخش خصوصی تامین و تدارک شده و حتی یک گرم از آن توسط دولت تدارک نشده لذا اظهارات جناب آقای حسینی در زمینه عدم حمایت از بخش خصوصی نادرست و کذب محض است.
میر یادآورشد: نیاز سالیانه کشور به آفت کش حدود ۳۵ هزار تن است که امیدواریم با حمایت دولت و وزیرجهاد کشاورزی در تامین آن مشکلی نداشته باشیم و کشاورزان هیچگونه دغدغهای در این خصوص نداشته باشند.
سرویس های خبری:کشاورزی و باغبانی