مهدی فتاحی روز چهارشنبه افزود: از این تعداد، ۳۷ هزار و ۴۹۶ راس دام سنگین و ۳۰۰ هزار راس دام سبک است که ۵۰ درصد از جمعیت دامی این شهرستان را شامل میشود.
وی اظهار داشت: همچنین در راستای مبارزه با بیماری تبمالت، واکسیناسیون دامها علیه این بیماری مهمترین نقش را در کاهش شیوع تب مالت در انسانها دارد به طوری که این بیماری از طریق فرآوردههای دامی به انسان قابل انتقال است به همین خاطر هر چه بیشتر نسبت به مهار آن در جمعیت دامی اقدام شود میزان انتقال آن به انسان کاهش پیدا می کند.
وی با بیان اینکه طی پنج سال گذشته بر اثر فعالیت های پیشگیرانه در دام، میزان شیوع آن نیز در انسانها کاهش یافته است، گفت: امسال حدود ۸۳ هزار و ۲۳۲ هزار راس بره ماده علیه بروسلولز واکسینه شده است تا در آینده در فرآیند تولید مثل و شیردهی، این گونه دامی از بیماری مصون بماند.
رییس شبکه دامپزشکی میاندوآب با بیان اینکه ۲۰ هزار و ۶۰۰ راس گاو و ۳۸ هزار و ۲۳۰ راس گوساله ماده نیز علیه تبمالت یا بروسلولز مایه کوبی شده اند، افزود: همچنین جهت پیشگیری از بیماری هاری امسال تاکنون هزار و ۸۵ قلاده سگ صاحبدار گله در روستاها به صورت رایگان واکسینه شده اند.
فتاحی با بیان اینکه همچنین ۶۰ هزار راس دام سنگین علیه بیماری “لمپیاسکین” واکسینه شده اند گفت: در جهت مبارزه با بیماری طاعون نشخوارکنندگان کوچک هم ۱۸۲ هزار و ۴۷۲ راس دام سبک شهرستان در مناطق پرخطر به صورت رایگان واکسینه شده و انجام واکسیناسیون با پیشبینی ۳۰۰ هزار راس دام همچنان تداوم دارد.
وی با بیان اینکه از سه سال پیش ریشهکنی این بیماری در دستور کار قرار دارد، اظهار داشت: طی این مدت در بحث واکسیناسیون اقدامات خوبی انجام گرفته است به طوری که ۸۵ درصد جمعیت دامی مورد هدف واکسینه شده اند.
فتاحی اضافه کرد: همچنین امسال علیه بیماری شاربن گاوی، هفت هزار و ۷۰۰ راس، علیه شاربن گوسفندی ۱۵۲ هزار راس و علیه آبله گوسفندی نیز ۲۶۸ هزار راس واکسن تزریق شدهاست.
در میاندوآب ۶ مرکز مایه کوبی، هفت باب داروخانه دامپزشکی، هشت باب بیمارستان دامپزشکی و ۴۰ نفر تکنیسین دامپزشکی در واحدهای روستایی این شهرستان فعالیت دارند.