براساس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری, ۱۷ درصد تخلفات ۱۰ سال اخیر در حوزه منابع طبیعی مربوط به قاچاق چوب بوده است.
استان گیلان رتبه اول و استان مازندران رتبه دوم و استان گلستان رتبه سوم قاچاق چوب را دارد.
خانم دیلم کارشناس جنگل گفت: در استان گلستان در چند سال اخیر حدود ۳۶ فقره تخلف قاچاق چوب ثبت شده است که تعدادی از این آمار مربوط به هیزم و تعدادی مربوط به قاچاق چوب بوده و همچنین تعدادی مربوط به ماده ۴۸ یعنی حمل غیر مجاز چوب بوده است.
به گفته کارشناسان: بیش از ۴۰ درصد مساحت جنگلهای هیرکانی در استان گلستان، درگیر قاچاق چوب است.
طبق آمار یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان، طی ۱۰ سال گذشته بیش از ۲۲ هزار و ۲۲۵ تخلف مربوط منابع طبیعی ثبت شده که بیش از ۴ هزار مورد آن مربوط به قاچاق چوب است.
گل بینی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی میگوید: در ۱۰ ماه سال جاری کل پروندهها شامل هزار ۸۹۲ فقره ثبت شده است که ۴۲۹ فقره آن مربوط به کشفیات چوب و ماده ۴۸ بوده.
آمار یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری نشان میدهد: امسال بیش از ۵ هزار فقره قاچاق چوب در کشور ثبت شده است که از این میزان ۶۷ درصد مربوط به چهار استان شمالی کشور بوده است.
بابا محمدی سالها پیش یکی از قاچاقیان چوب در جنگلهای هیرگانی بوده. اما اکنون به عنوان همیار طبیعت طرح توسعه جنگل در این مناطق را در پیش گرفته است.
بابا محمدی زمین خالی روستایشان را با کاشت درخت و نهال به زراعت تبدیل و برای ۱۵ نفر نیز اشتغال زایی فراهم کرده است.
این همیار طبیعت موفق شده طی ۲ ماه، ۱۰ هزار انواع نهال از جمله صنوبر کشت کند که سه تا ۶ سال آینده زمینش به سود دهی مینشیند.
کارشناسان جنگل معتقدند: در هر هکتار میتوان ۴ هزار اصله درخت کشت کرد، که هر هکتار حدود یک میلیارد و دویست میلیون تومان سود آوری دارد.
منبع:
خبرگزاری صدا و سیما