به نقل از معاونت علمی و فناوری، حمید فتحی نجفی مدیرعامل یک شرکت دانشبنیان با بیان اینکه مخمر هیدرولیز شده محصول تولیدی این شرکت محسوب میشود، گفت: عصاره مخمر بر پایه خمیرمایه است و طیف کاربردی زیادی دارد که در ایران بهعنوان یک چاشنی محرک و سرشار از مواد مغذی و گروه ویتامینهای ب، غیر از ب ۱۲ و مواد معدنی بهصورت کامل در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد، همچنین این عصاره بهصورت قرص نیز ساخته میشود.
وی افزود: مخمر هیدرولیز شده بهعنوان یک منبع مغذی از مخمر ساکارومایسس تهیه میشود. این ماده سرشار از ویتامین، پروتئین و مواد ضروری برای رشد و نمو است. عصاره مخمر بهعنوان یک مکمل غذائی مفید و طبیعی شناخته شده است.
به گفته فتحی نجفی، در عصاره مخمر حدود ۱۴ نوع مواد معدنی بهویژه کروم، فسفر و سلنیوم یافت میشود. روی، آهن، مس، منیزیوم، منگنز و پتاسیم از دیگر مواد معدنی موجود در این ماده مهم هستند. همچنین مخمر حاوی فیبر است و یکی از مواد ارزشمند مخمر بتا گلوکان که یک آنتیاکسیدان قوی بوده و در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مؤثر است.
مدیر شرکت دانش بنیان افزود: این ماده در حال حاضر برای سه نوع مصرف از قبیل صنایع غذائی برای استفاده در تهیه ماکارونی، سوپهای آماده، غنیسازی آرد و نان و موارد مشابه، مکمل دام و طیور که مواد موجود در عصاره مخمر و بدنه مخمر در تقویت و افزایش اشتهای حیوان و تأمین موارد مورد نیاز حیوان نقش بسزایی دارد و مصارف آزمایشگاهی و دارویی بهمنظور تهیه محیطهای کشت باکتریایی، تولید واکسن و فرآوردههای باکتریایی، تولید قرصهای تقویتی و اشتهاآور، مصارف آرایشی و موارد مشابه تولید میشود.
قرص مخمر هیدرولیز شده؛ مولتیویتامین
وی افزود: این مخمر بهصورت قرص نیز درست شده است، به دلیل حضور طیف وسیعی از مواد مغذی و معدنی و مواد ضروری بدن، عصاره مخمر در تقویت کلی بدن، ایجاد اشتها، کاهش مرگ سلولی به دلیل پیری سلولها، تنظیم جذب مواد مورد نیاز سلولها، کاهشتری گلیسیرید خون، کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب، کمک به ترمیم بافتهای آسیب دیده، تقویت سیستم ایمنی و عصبی، حفظ و بهبود سلامتی پوست و موارد مشابه تأثیر دارد.
فتحی نجفی ادامه داد: این قرص طبیعی و بدون عوارض و افزودنی تولید شده و بهعنوان یک مولتیویتامین و محرک رشد محسوب میشود و میتواند جایگزین خوبی برای قرصی آهنی باشد که زنان مصرف میکنند.
وی گفت: خلوص نمونه خارجی عصاره مخمر حدود ۲۰ درصد است درحالیکه نمونه داخلی خلوصی در حدود ۷۰ درصد دارد و از لحاظ کیفیت در سطح خوبی قرار دارد و قیمت نمونه داخلی نیز پایینتر است. این محصول توانسته صرفهجویی ارزی خوبی به همراه داشته باشد.
سرویس خبری: فناوری غذا و بخش صنعت