وی با تاکید بر لزوم استفاده از پهنههای آبی جهت تامین مواد غذایی، افزود: باید به سمت تولید آبزیان به منظور تقویت امنیت غذایی حرکت کنیم و خوشبختانه کشور ما هم در جنوب و هم در شمال پنههای آبی دارد.
معاون وزیر جهادکشاورزی، منابع آبی و آبهای جاری داخلی را جهت تولید آبزیان محدود دانست و تصریح کرد: باید برای تامین امنیت غذایی کشور توجه بیشتری به دریای خزر و مناطق جنوبی با رویکردهای علمی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه سازمان شیلات ایران موفق شد در سال گذشته ۹۳ درصد تکلیف برنامه ششم را محقق کند، ادامه داد: در بخش پرورش ماهی در قفس دریا عقب هستیم، زیرا تهیه تجهیزات از خارج با ارز دولتی مشکلاتی را ایجاد کرد، اما بدون احتساب پرورش ماهی در قفس دریا، شاهد تحقق ۱۰۳ درصدی تکالیف برنامه بودیم.
رئیس سازمان شیلات ایران، از تولید یک میلیون و ۲۶۹ هزار تنی در بخش آبزیان خبر داد و خاطرنشان کرد: ۱۵۰ هزار تن تکلیف پرورش ماهی در قفس دریا که عقب ماندگی داریم، اما موفق به بومی سازی بالای ۹۰ درصدی در این حوزه شدیم.
وی با بیان اینکه سازمان شیلات در افزایش مصرف سرانه، تراز تجاری و صادرات جلوتر از برنامه است، عنوان کرد: امسال یک میلیون و ۵۱۱ هزار تن تکلیف داریم که ۲۰۰ هزار تن پرورش ماهی در قفس دریا، ۷۰۰ هزار تن صید و ۶۱۱ هزار تن آبزی پروری است.
دکترخون میرزایی، گیلان را از استانهای پیشتاز در فعالیتهای شیلاتی با نیروی انسانی موفق در تحقیقات، اجرا، بهره برداری و سرمایه گذاری دانست و اضافه کرد: موسسه تحقیقات علوم شیلاتی، موسسه تحقیقات بین المللی تاسماهیان دریای خزر و مرکز ملی تحقیقات فرآوری آبزیان در گیلان وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی، از بومی سازی دانش و ترویج دستاوردهای موسسات وابسته به سازمان شیلات در گیلان خبر داد و بیان کرد: در حوزه تجاری سازی پرورش آبزیان، مولدسازی ماهی قزل آلا، بومی سازی صنعت پرورش تیلاپیا و… نیز تجربههای موفقی داریم و خوشبختانه این دستاوردها با سرمایه گذاری بخش خصوصی همراه بود که به ثروت آفرینی میانجامد.
وی با اشاره به همکاری شرکت ۲۱ بیضا در راه اندازی خط تولید مرکز تحقیقات فرآوری آبزیان، یادآور شد: فرآوری حلقه سست و ضعیف زنجیره صنایع شیلاتی ماست، در حالی که ظرفیت اولید ما بیش از تکلیف برنامه است و فرآوری ارزش افزوده محصول را بالا میبرد و منجر به افزایش سرانه مصرفو پایداری صادرات در بازارهای هدف و سلامت محصول میشود.
دکترخون میرزایی، تقویت حلقههای فرآوری را موجب توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی دانست و گفت: در حوزه پرورش ماهی در قفس دریا بومی سازی را در دستور کار داریم و ظرفیت مطالعه شده تولید در آبهای ساحلی شمال یک میلیون تن و در جنوب ۳.۶ میلیون تن است لذا برای تقویت امنیت غذایی کشور که یکی از ارکان امنیت کلی است، باید به آبزیان توجه کنیم.