یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    ۳۰ میلیارد تومان برای بازسازی ذخایر آبزیان هرمزگان اختصاص یافت

    آبزی‌پروری از فرهنگ‌سازی تا نقش‌ آفرینی در امنیت غذایی کشور

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    افزایش خودسرانه قیمت لبنیات / قیمت‌های رسمی باید زودتر اعلام شوند

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    تاکید نمایندگان مجلس بر پرداخت به موقع مطالبات گندمکاران

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    بهترین رژیم غذایی برای کاهش وزن

    داستان کاهش وزن و آشفته بازار دست یافتن به وزن دلخواه آن هم با سرعت اعجاب آور و سریع، ذهن بسیاری افراد را در گیر ساخته و افراد زیادی نیز هستند که در فضای مجازی نسخه خود را بهترین نسخه برای کاهش وزن عنوان می کنند.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۷, ۱۴۰۱
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    تاثیر کاهش وزن بر سلامت مغز و بدن

    واقعا تکلیف ما در این آشفته بازار رژیم‌های متنوع غذایی چیست؟ در فضای مجازی، مجلات مختلف و تبلیغات گوناگون، هرکسی به نوعی سعی دارد که روش رژیم غذایی خود را بهترین عنوان کرده و اعلام کند قادر است افراد چاق را در کمترین زمان ممکن به وزن دلخواه برساند.

    مردم نیز با توجه به مصرف مواد غذایی پر حجم و پرخوری که دامنگیر بسیاری شده است به دنبال مفری برای دوری از چاقی هستند.

    کم کردن 15 کیلو در ماه و… شعارهای اغواکننده‌ای است که هر روز در فضای مجازی به چشم می‌بینیم و این تبلیغات بسیاری را به این سمت و سو کشیده تا در مدت کوتاهی شاهد لاغری معجزه آسای خود باشند.

    از آن جایی که حتی رژیم‌های صحیح و اصولی لاغری هم بسیار متنوع هستند، بهترین راه برای انتخاب این رژیم‌ها داشتن بینش کافی نسبت به اصول اولیه‌ای است که یک رژیم صحیح لاغری باید رعایت کند.

    در این گزارش، اصول مشترکی را که مورد توافق بیشتر متخصصان تغذیه است با شما مرور می‌کنیم و آموزش می‌دهیم که چطور رژیم غذایی مفید و اصولی را انتخاب و بکار گیرید.

    وعده‌های غذایی در رژیم لاغری

    1.به صبحانه بیشتر از ناهار و به ناهار بیشتر از شام اهمیت دهید

    این مطلب اگرچه برای بسیاری از خوانندگان تکراری است ولی نیاز به یادآوری دارد. بسیاری از افراد به علت عجله برای رفتن سرکار یا آماده کردن ناهار برای بردن سرکار خود یا فرزندان‌شان، مهم ترین وعده غذایی را حذف و یا به یک چای یا قهوه محدود می‌کنند.

    فدا کردن صبحانه برای تهیه ناهار و یا ده دقیقه بیشتر خوابیدن کار عاقلانه‌ای نیست و کمکی هم به کاهش وزن شما نمی‌کند. اگر کسی تا حداکثر یک ساعت پس از بیدار شدن، یک صبحانه کامل دریافت کند، روز خود را با یک متابولیسم بالا و مناسب آغاز می‌کند و انرژی کافی برای فعالیت روزانه را کسب می‌کند.

    این موضوع جلوی گرسنگی شدید و پرخوری در زمان ناهار یا استفاده از اسنک‌ها و شیرینی‌جات پر کالری در طول روز را هم می‌گیرد.

    عدم مصرف صبحانه می‌تواند باعث اختلال در ترشح انسولین و افزایش خطر ابتلا به دیابت شود.

    وعده ناهار هم برای ادامه فعالیت روزانه و جلوگیری از گرسنگی و ریزه خواری در طول روز اهمیت دارد. این وعده به خصوص می‌تواند زمان مناسبی برای تامین پروتئین‌های حیوانی نظیر گوشت و مرغ و ماهی باشد.

    در صبحانه غلات کامل بخورید

    در وعده صبحانه بهتر است از غلات کامل مثل نان کامل گندم یا نان کامل جو و یا سایر فرآورده‌های حاوی غلات کامل به جای نان‌های سفید وفرآوری شده استفاده کرد. غلات کامل دارای میزان بالای فیبر و سلولز هستند که باعث تسهیل حرکت دستگاه گوارش می‌شوند؛ پس در مقام مقایسه بین مصرف حجم مساوی از غلات کامل و غلات فرآوری شده، میزان جذب کالری در غلات کامل کمتر است و در عین حال پوست غلات بیشترین میزان ویتامین‌ها را در خود نگه داری می‌کنند.

    وجود فیبرهای سلولزی در غلات کامل همچنین باعث تسهیل حرکت دستگاه گوارش، تنظیم حرکت مواد و جلوگیری از یبوست می‌شود.

    در وعده صبحانه بهتر است از غلات کامل مثل نان کامل گندم یا نان کامل جو و یا سایر فرآورده‌های حاوی غلات کامل به جای نان‌های سفید وفرآوری شده استفاده کرد

    بهترین زمان شام خوردن

    شام را مختصرتر از ناهار و حداقل دو تا سه ساعت پیش از خواب میل کنید. همان طور که ذکر شد وعده شام نباید حذف شود، ولی باید میزان کالری محدودی داشته باشد. غذاهای چرب به علت دیرتر هضم شدن برای شام مناسب نیستند.

    غذاهای پرکالری هم به علت اینکه بدن در هنگام خواب امکان سوزاندن این میزان کالری را ندارد و آن را تبدیل به چربی می‌کند باعث افزایش وزن می‌شوند.

    به طور مثال یکی از بهترین دستورات برای شام، سالادهایی هستند که کالری کمتری دارند و کمی پروتئین به صورت مرغ یا ماهی بدون چربی به آنها اضافه می‌شود؛ در ضمن سس سالاد هم نباید چرب باشد و ترجیحا بهتر است از مواد ساده‌ای مثل آبلیمو یا آب نارنج و کمی روغن زیتون تشکیل شده باشد.

    سه وعده غذا را بخورید

    2. هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    مدت‌هاست که دیگر حذف کردن یک وعده غذایی مثلا ناهار یا شام از نظر متخصصان تغذیه رد شده است. توصیه فعلی این است که هر سه وعده صبحانه، ناهار و شام باید میل شود.

    علت این موضوع به سیستم سوخت و ساز ( متابولیسم ) بدن برمی‌گردد. بدن انسان قدرت تطابق با شرایط غذایی مختلف را دارد. این تطابق به خصوص برای زمان‌های گرسنگی طولانی طراحی شده است. وقتی بدن انسان به مدت طولانی در معرض گرسنگی قرار می‌گیرد، میزان سوخت و ساز خود را کاهش می‌دهد؛ یعنی هم تولید بعضی مواد مهم مانند پروتئین‌ها را کاهش می‌دهد که بسیار مشکل آفرین است و هم میزان مصرف انرژی را کم می‌کند.

    وقتی بدن به این میزان کالری عادت کرد و متابولیسم و سوخت و ساز خود را روی این عدد تنظیم کرد، پس از پایان دوره گرسنگی (یا رژیم سنگین)، به محض ورود کالری اضافی به جای سوزاندن، آن را به چربی ذخیره‌ای تبدیل خواهد کرد.

    مسئله‌ای که تحت عنوان مقاومت بدن به کاهش وزن در بسیاری از رژیم‌ها عنوان می‌شود در حقیقت ناشی از همین موضوع است. فرد یک رژیم سنگین را برای یک دوره خاص به اجرا می‌گذارد، ولی وقتی پس از آن به یک رژیم معمولی و حتی مناسب وزن خود از نظر کالری برمی‌گردد، دیگر وزنش کاهش نیافته و یا حتی دوباره افزایش می‌یابد. وقتی ما یک وعده غذایی را حذف می‌کنیم، بدن را وارد دوره گرسنگی می‌کنیم.

    مثلا کسی که شام را حذف می‌کند از زمان ناهار در ساعت ۲ بعد ازظهر تا زمان صبحانه در ساعت ۷ صبح فردا حدودا ۱۷ ساعت گرسنه می‌ماند و این یک دوره طولانی گرسنگی برای بدن تلقی شده که باعث کاهش سوخت و ساز بدن می‌شود و وقتی این رژیم قطع شود احتمال افزایش مجدد وزن زیاد است. یک دلیل علمی دیگر هم برای حذف نکردن وعده غذایی وجود دارد. هر فعالیتی دربدن نیاز به مصرف انرژی و سوزاندن کالری دارد.

    بر خلاف رژیم‌های کوتاه مدت، رژیم‌های طولانی مدت باعث کاهش وزن دائمی می‌گردند و خطر بازگشت در آنها بسیار کمتر است

    همه اعمال دستگاه گوارش شامل جویدن غذا و فروبردن آن و حرکت مری، معده، روده‌ها، ترشح بزاق و اسید و آنزیم‌ها مستلزم مصرف انرژی است.

    اگر این میزان را به طور متوسط مثلا ۱۵۰ کالری در نظر بگیریم، یک فرد می‌تواند با خوردن یک وعده شام سبک در حد ۳۰۰ کالری و سوزاندن نصف آن جهت گوارش، فقط ۱۵۰ کالری جذب کند، ولی از عوارض گرسنگی طولانی و کشیدن رنج گرسنگی در طول شب اجتناب کند. این ترفند همچنین جلوی آسیب رسیدن به معده و ابتلا به ورم معده یا زخم معده در اثر گرسنگی طولانی مدت را می‌گیرد.

    بهترین روش کاهش وزن

    3. از رژیم‌های سنگین و افراطی کوتاه مدت ده پانزده روزه و حتی یک ماهه اجتناب کنید

    بهترین راه کاهش وزن، کاهش تدریجی آن در طول شش ماه تا یک سال به همراه پیروی از یک رژیم متعادل است. رژیم‌های افراطی می‌توانند اولا به سیستم گوارشی و یا کلیه‌ها و کبد آسیب وارد کند، دوم اینکه باعث ایجاد ترک‌های پوستی به خصوص در ناحیه شکم، ران، بازو و باسن خصوصا در خانم‌ها شوند و سوم اینکه می‌توانند باعث از دست رفتن بافت کلاژن صورت و افتادگی گونه و پوست صورت به شکل دائمی شوند.

    بهترین راه کاهش وزن، کاهش تدریجی آن در طول شش ماه تا یک سال به همراه پیروی از یک رژیم متعادل است

     

    نهایتا هم در بسیاری از موارد، فرد پس از ترک این رژیم‌ها به وزن قبلی و یا حتی بالاتر باز می‌گردد. بر خلاف رژیم‌های کوتاه مدت، رژیم‌های طولانی مدت باعث کاهش وزن دائمی می‌گردند و خطر بازگشت در آنها بسیار کمتر است و هیچ یک از عوارض ذکر شده را هم ندارند.

    4.همواره میزان کالری دریافتی مناسب وزن خود را بدانید و از آن پیروی کنید

    این مطلب شاید مهم ترین اصل در رژیم های لاغری به حساب آید، ولی باید توجه داشت که اهمیت سایر موارد ذکر شده از این مطلب کمتر نیست.

    یک رژیم لاغری موفق باید تمامی اصول ذکر شده را رعایت کند و عدم رعایت حتی یکی از این اصول می‌تواند به شکست رژیم بیانجامد؛ضمنا داشتن انگیزه بالا، ادامه دادن رژیم و صبور بودن برای کاهش وزن نیز از رموز اساسی موفقیت در رژیم‌های لاغری است.

    سرویس خبری:تغذیه و سلامت

    • بیشتر بخوانید:
    • چهار مورد از بهترین رژیم‌های غذایی برای کاهش وزن
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: رژیمکالریکاهش وزنلاغری
    پست قبلی

    با اجرای الگوی کشت چه اتفاقی خواهد افتاد؟

    پست بعدی

    در روزهای بیماری دور این خوراکی ها را خط بکشید

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اعلام کرد که باور عمومی درباره نقش آب در چرب شدن کبد، پایه و...

    بیشتر بخوانید
    استفاده از نمک می‌تواند نگهدارنده مناسبی برای غذا باشد؟

    نمک‌های دریاچه‌ای حاوی فلزات سنگین هستند

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    مکمل های مهم برای خانم ها

    ۴ ویتامین‌ کلیدی برای حفظ سلامت روده

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۷ راه برای درمان پرخوری

    در روزهای بیماری دور این خوراکی ها را خط بکشید

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    قیمت جو تولید داخل به ۲۰ هزارتومان رسید

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه ۸ هزارتن مرغ در سطح کشور

    تیر ۸, ۱۴۰۴
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    امسال تولید برنج به یک میلیون و ۸۰۰ هزارتن می‌رسد/قیمت برنج به رقم منصفانه می‌رسد

    تیر ۲۶, ۱۴۰۴
    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    هشدار کشتار دام‌های مولد به مسئولان/ نیازی به واردات گوشت گرم نداریم

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴
    قیمت انواع برنج ایرانی و وارداتی در میادین میوه و تره بار اعلام شد

    ممنوعیت ترخیص برنج لغو شد

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.