پنجشنبه, آبان ۸, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    نجات “طلای سرخ” از دام خام‌فروشی: راهبردهای نوین برای بازیابی جایگاه جهانی زعفران ایران

    نجات “طلای سرخ” از دام خام‌فروشی: راهبردهای نوین برای بازیابی جایگاه جهانی زعفران ایران

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    چرا قیمت گوشت میلیونی شد؟

    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    ترخیص بخشی از نهاده‌های دامی از ۷ مهر ماه

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    قیمت هرکیلو شکر برای مصرف کننده به ۵۹ هزارتومان رسید

    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    ایران قادر به تامین کل زعفران دنیاست

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    قیمت هرکیلو دام به ۳۲۰ هزارتومان رسید

    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    ایران در جمع ۳ کشور برتر تولیدکننده پسته جهان

    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    صادرکنندگان برنج هندی به دنبال مشتریان دانه‌درشت

    امسال ۳۸ هزارتن انجیرخشک در فارس تولید می‌شود

    بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان در انتظار حمایت

    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی

    تخصیص تسهیلات هدفمند برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در لرستان

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان در انتظار حمایت

    یکی از ویژگی‌های استان‌های ایران این است که هر کدام‌شان در تولید یک یا چند محصول کشاورزی سرآمد بوده و به عنوان قطب تولید آن محصول به شمار می‌آیند. درست مثل استان فارس که به تنهایی سهمی حدود ۹۰ درصد از تولید انجیر خشک ایران را در اختیار دارد و در این میان، استهبان به عنوان ستون فقرات این صنعت شناخته می‌شود. مهم‌تر اینکه باغ‌های دیم انجیر استهبان در سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) به ثبت جهانی رسیده، اما به خاطر نبود صنایع تبدیلی و سیستم فرآوری بیشتر محصولات انجیر به صورت خام صادر می‌شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۶, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    امسال ۳۸ هزارتن انجیرخشک در فارس تولید می‌شود

    استهبان که در قلب استان فارس قرار دارد دارای ثروتی است که در صورت حفاظت از آن هرگز به پایان نمی‌رسد. در دامنه‌های استهبان، سرمایه‌ای طبیعی و کشاورزی جای گرفته که نه تنها نقش به سزایی در اقتصاد منطقه دارد، بلکه برندی جهانی برای ایران محسوب می‌شود. «انجیر استهبان» که مروارید سبز استان فارس شناخته می‌شود، می‌تواند نه تنها به عنوان یک کالای صادراتی سودآور، بلکه در جایگاه نمادی از کیفیت و اصالت ایرانی در بازار‌های جهانی بدرخشد. کاری که رسیدن به آن، مستلزم همکاری همه‌جانبه نهاد‌های دولتی، بخش خصوصی و تشکل‌های مردمی، در کنار سرمایه‌گذاری روی برندسازی و بازاریابی مدرن و از همه مهم‌تر تمرکز بر توسعه صنایع فرآوری و ایجاد ارزش افزوده است.
    انجیر بی‌نظیر دنیا
    استهبان با دارابودن بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان، قطب اصلی تولید انجیر کشور محسوب می‌شود و برنامه‌ریزی‌های نوینی مانند راه‌اندازی «کنسرسیوم صادراتی» برای ارتقای جایگاه این محصول در بازار‌های جهانی در دست اجراست. این شهرستان با ۲۶ هزار هکتار باغ انجیر، بزرگ‌ترین انجیرستان دیم جهان شناخته می‌شود. از این سطح حدود ۲۲ هزار و ۵۰۰ هکتار باغات بارور هستند. میزان تولید سالانه انجیر خشک در این منطقه بسته به شرایط آب و هوایی، به طور معمول بین ۱۵ تا ۲۵ هزار تن در نوسان است و برای سال ۱۴۰۴، پیش‌بینی شده حدود ۱۸ هزار تن انجیر خشک برداشت شود.
    انجیر این منطقه به دلیل طعم شیرین، اندازه مناسب و شکل ظاهری زیبا از شهرت و محبوبیت بی‌نظیری برخوردار است. این در حالی است که روش خاص عمل‌آوری و خشک‌شدن طبیعی آن روی درخت، به حفظ ارزش غذایی بالا و ارگانیک بودن محصول کمک شایانی می‌کند.
    چین مقصد اول صادرات
    اگرچه اکثر ایرانیان انجیر ناب استان فارس را با نام استهبان می‌شناسند، اما شهرستان‌های دیگری مانند نی‌ریز، جهرم و داراب نیز سهم قابل‌توجهی در تولید انجیر استان فارس دارند.
    جالب است بدانیم که سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) نظام کشاورزی باغ‌های دیم انجیر استهبان را به عنوان یک میراث کشاورزی با اهمیت جهانی به ثبت رسانده است. انجیر این منطقه از نوع «سبز استهبان» است و به طور طبیعی روی درخت خشک می‌شود که این روش، به حفظ کیفیت و طعم بی‌نظیر آن کمک می‌کند.
    با اینکه دنیا روی انجیر استهبان حساب باز کرده است، اما یکی از اصلی‌ترین مشکلات و درد‌های این محصول، خام‌فروشی و فقدان صنایع تبدیلی و فرآوری است. در حال حاضر بخش عمده‌ای از انجیر استهبان بدون فرآوری و به صورت خام به بازار‌های جهانی صادر می‌شود که این امر موجب از دست رفتن فرصت‌های طلایی در ارزش افزوده شده که کاهش سود کشاورزان را به همراه دارد.
    با اینکه مقاصد زیادی برای صادرات انجیر ایران اعلام می‌شود، اما وابستگی شدید به یک بازار و روش‌های سنتی صادرات هم کار را سخت کرده است. آمار‌ها نشان می‌دهند حدود ۸۵ تا ۹۰درصد از صادرات انجیر خشک ایران تنها به کشور چین انجام می‌شود.
    این وابستگی، ریسک زیادی را به دنبال دارد. از سوی دیگر، فرآیند صادرات اغلب از سوی تجار محلی و به روش‌های کاملاً سنتی انجام می‌گیرد که گاه منجر به پرداخت نشدن به موقع حق‌الزحمه باغداران می‌شود.

    نیازمند زنجیره ارزش افزوده
    در استان فارس هم باغداران مثل دیگر نقاط ایران درگیر مشکلات زیادی از جمله بالابودن هزینه تولید هستند. همچنین، پدیده خشکسالی در سال‌های اخیر، کیفیت و کمیت محصول را تحت تأثیر قرار داده است. علاوه بر این، چالش‌هایی در زمینه حمل و نقل، بسته‌بندی و تعرفه‌های گمرکی نیز وجود دارد.
    استاندار فارس می‌گوید: «ایجاد و توسعه صنایع فرآوری انجیر برای تولید محصولاتی مانند شیره انجیر، کلوچه، مربا و سایر فرآورده‌ها یک ضرورت انکارناپذیر است.»
    حسینعلی امیری بر ایجاد «زنجیره ارزش افزوده» برای محصول انجیر و همچنین احداث پایانه صادراتی برای چهار محصول از جمله انجیر در استهبان تأکید کرده و می‌گوید: «باید با فعالیت‌های توسعه بازار و استفاده از بازاریابی دیجیتال، بازار‌های جدیدی در کشور‌های اروپایی، هند، مالزی، ژاپن و کشور‌های عربی شناسایی و فعال شوند. کاهش وابستگی به بازار چین، امنیت اقتصادی این صنعت را افزایش خواهد داد.»
    این مسئول تأکید می‌کند: «حمایت همه‌جانبه دولت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان در قالب بسته‌های حمایتی ویژه، تسهیلات بانکی و پیگیری مشکلات مالیاتی بسیار حیاتی است؛ ضمن اینکه نظارت و اعتبارسنجی تجار از سوی نهاد‌های دولتی می‌تواند به ساماندهی بازار و تضمین منافع باغداران کمک کند.»

    تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی
    انجیر خشک ایران، به‌ویژه انجیر استهبان، کالایی باارزش در تجارت بین‌الملل است و تقاضای قابل‌توجهی در بازار‌های جهانی دارد. بر همین اساس، ایران از نظر میزان تولید انجیر در رده پنجم جهان قرار دارد و از نظر صادرات میوه‌تر انجیر، جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است. همچنین جزو سه صادرکننده بزرگ انجیر خشک در دنیا به شمار می‌آید. یکی از کارشناسان اقتصادی در حوزه موادغذایی با بیان اینکه انجیر استهبان به کشور‌های متعددی از جمله کشور‌های عربی، آسیای شرقی، ترکیه، چین، روسیه و همچنین کشور‌های اروپایی صادر می‌شود، می‌گوید: «چندی قبل محموله‌هایی به کشور‌های انگلیس و امارات ارسال شد، اما باید توجه داشت که انجیر صادراتی براساس معیار‌هایی مانند سایز، رنگ، میزان «دهان باز» بودن و درصد دانه‌های تیره، در گرید‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شود. بیشترین حجم صادرات ایران در قالب کیفیت‌های خوب است.»
    منوچهر بیاتیان با تأکید بر اینکه اگرچه انجیر استهبان در بازار‌های جهانی حاضر است، اما برای رسیدن به جایگاه واقعی خود و افزایش سهم از تجارت جهانی، برنامه‌ریزی استراتژیک صورت گرفته و برخی چالش‌ها رفع شوند، می‌گوید: «اتحاد و تشکیل کنسرسیوم‌های صادراتی بسیار مهم است، زیرا یکی از اصلی‌ترین مشکلات، صادرات انفرادی و ناتوانی شرکت‌ها در تأمین بلندمدت و مستمر کالا برای بازار‌های بین‌المللی است. خوشبختانه، راه‌اندازی کنسرسیوم صادراتی انجیر استهبان با حمایت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در دستور کار قرار گرفته است. این کنسرسیوم با ایجاد همکاری شبکه‌ای بین بنگاه‌های کوچک و متوسط به کاهش ریسک، افزایش بهره‌وری و حضور قدرتمندتر در عرصه جهانی کمک خواهد کرد.»
    این کارشناس تصریح می‌کند: «برای حفظ برند انجیر استهبان و جلوگیری از صادرات محصولات بی‌کیفیت که به اعتماد جهانی لطمه می‌زند، ضروری است یک شیوه‌نامه ملی صادرات انجیر با همکاری نهاد‌های دولتی و بخش خصوصی در استان فارس تهیه و به کل کشور تعمیم داده شود. این کار موجب یکپارچگی در کیفیت و ارتقای اعتماد بین‌المللی خواهد شد.»

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:روزنامه جوان

    برچسب ها: انجیرفارسکشاورزی
    پست قبلی

    تخصیص تسهیلات هدفمند برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در لرستان

    پست بعدی

    صادرکنندگان برنج هندی به دنبال مشتریان دانه‌درشت

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    نیاز ۲۶ هزار میلیارد تومانی برای پروژه نیمه تمام بخش کشاورزی
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    تخصیص تسهیلات هدفمند برای توسعه مکانیزاسیون کشاورزی در لرستان

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۶, ۱۴۰۴
    0

    وی با تأکید بر لزوم انتقال‌یافته‌های پژوهشی و فناوری به عرصه مزارع و باغات، افزود: نوآوری‌های ارائه‌شده در این نمایشگاه...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    آخرین هشدار بخش خصوصی درباره خرید تضمینی گندم

    آبان ۶, ۱۴۰۴
    ضرورت حمایت دولت از تولید محصولات ارگانیک

    ضرورت حمایت دولت از تولید محصولات ارگانیک

    آبان ۶, ۱۴۰۴
    ۲۶ ایستگاه تولید بذر مرتعی در کشور فعال می‌شود

    حکمرانی داده‌محور مردمی، مسیر عبور از بحران آب و تغییر اقلیم است

    آبان ۴, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بلاتکلیفی 15 هزار تن برنج در گمرک/ وزارتخانه‌های مسئول تصمیم نمی‌گیرند

    صادرکنندگان برنج هندی به دنبال مشتریان دانه‌درشت

    پر بازدیدها

    افزایش ۳ برابری بازدهی گندم با کمک یک ژن پنهان

    افزایش ۳ برابری بازدهی گندم با کمک یک ژن پنهان

    مهر ۲۹, ۱۴۰۴
    توزیع روزانه ۲۵ تن مرغ منجمد درکهگیلویه و بویراحمد

    مرغ منجمد ۸۶ هزار تومانی در راه بازار

    مهر ۱۲, ۱۴۰۴
    واسطه‌ها، پاشنه آشیل بازار «گوشت قرمز» کرمانشاه

    گوشت قرمز نرخ مصوبی ندارد

    آبان ۴, ۱۴۰۴
    آغاز برداشت بادام زمینی از مزارع الگویی رودبار دامغان

    آغاز برداشت بادام زمینی از مزارع الگویی رودبار دامغان

    مهر ۲۷, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    پیش بینی تولید ۱۰۵ هزارتن تخم مرغ در آبان ماه

    آبان ۵, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.