دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    برنج حکم طلا گرفت/ نبض بازار در دست دلال‌ها

    رشت- رد پای دلالان در بازار برنج سبب افزایش قیمت کاذب این محصول در ماه‌های اخیر شده به نوعی که سودجویان حتی شلتوک برنج را نیز سه برابر قیمت تولیدی کشاورز می‌فروشند.

    توسط فاطمه خداویردی
    بهمن ۳۰, ۱۴۰۰
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    رضا اکبری: استان گیلان ۳۱۴ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد که ۲۳۸ هزار هکتار از آن شالیزار است و این استان سرسبز شمالی به عنوان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می‌رود که رتبه نخست را از لحاظ سطح زیرکشت و رتبه دوم را به لحاظ تولید برنج در کشور به خود اختصاص داده است.

    هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جز ارقام کیفی و گوهر و سپیدرود جز ارقام پرمحصول برنج تولیدی در مزارع گیلان به شمار می‌رود که بیشتر آن در شالیزارهای شهرستان‌های رشت و صومعه سرا کشت می‌شود.

    اما در چند ماه اخیر برنج با جهشی بی سابقه نسبت به سال قبل رشد سه برابری قیمت را تجربه می‌کند و برنج هاشمی ممتازی که سال گذشته با قیمت کیلویی ۲۵ هزار تومان به مردم عرضه می‌شد در حال حاضر رقمی بیش از ۷۰ هزار تومان در هر کیلو را تجربه می‌کند و این در حالی است که به گفته وزیر جهاد کشاورزی در جلسه شورای اداری گیلان، سالانه یک میلیون تن برنج وارد کشور می‌شود و دولت سیزدهم در تلاش برای رسیدن به مرز خودکفایی در این محصول استراتژیک است و با این حال سوال اینجاست که دلیل گرانی بیش از حد برنج چیست؟

    برنج حکم طلا گرفت/ نبض بازار در دست دلال ها

    دلالان شلتوک برنج را سه برابر قیمت می‌فروشند

    با وجود اینکه رد پای دلالان در خرید و فروش عمده برنج و حتی شلتوک آن وجود دارد اما «قاسمعلی حسنی» دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی در مصاحبه‌ای با اشاره به تولید محدود برنج در کشور، بخشی از تقصیرها را بر گردن مدیریت دولتی انداخت و گفت: علاوه بر کشاورزان، محدودیت واردات نیز از دلایل گران شدن برنج است و محصول برنج ایرانی به حد نیاز در کشور وجود دارد.

    وی معتقد است ۹۰ درصد برنج در دست دلالان شمالی است و اینکه کشاورزان شمالی عامل اصلی افزایش قیمت برنج را پیش خرید شرکت‌های بسته‌بندی می‌دانند صحت ندارد. حسنی همچنین ادامه داد: تعیین قیمت برنج در دست شمالی‌ها است و بنکداران علاوه بر اینکه تنها ۳ درصد سود عایدشان می‌شود فقط نظاره گر وضع موجود بوده و متضرر هم شده‌اند.

    اما کشاورزان گیلانی نظر دیگری دارند و «بهروز پور محمدجانی» کشاورز گیلانی اهل بندرانزلی اظهار کرد: شلتوک برنجی که توسط ما تولید می‌شود با قیمت ۱۲ هزار تومان در هر کیلو از ما خریده شده و بعد از مدتی ۳۵ هزار تومان توسط دلالان فروخته می‌شود.

    وی افزود: با وجود گران شدن کود شیمیایی و ماشین آلات کشاورزی، بالا رفتن دستمزد کارگران تا ۵ برابر، هزینه‌های سوخت و غذای کارگران و همچنین هزینه‌های کاشت و داشت و برداشت برنج، باز هم نباید قیمت برنج ایرانی به این اندازه گران شود.

    پور محمدجانی با بیان اینکه یک خانواده سه نفره روستایی میانگین ۲۰۰ کیلو برنج در سال مصرف می‌کند، ادامه داد: با توجه به مشکلات اقتصادی و معیشتی در کشور قوت بسیاری از مردم برنج و نان است و با این افزایش قیمت کاذب خانواده‌هایی در شهر ما هستند که ماه‌ها است برنج بر سفره خود ندیده‌اند و این برای من گیلانی تولید کننده برنج درد است.

    وی با اشاره به لزوم رفع موانع و مشکلات بر سر راه کشاورز به منظور ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر برنج، گفت: افزایش هزینه‌ها و فروش ارزان محصول به دلالان باعث شده بسیاری از کشاورزان عطای کاشت برنج را به لقای آن سپرده و زمین‌های کشاورزی شأن را به فروش بگذارند.

    واگذاری تولید و فروش برنج به کشاورز در قالب تأسیس شرکت‌های تعاونی

    «محمد یوسفی» شهروند اهل آستانه اشرفیه اظهار کرد: افزایش هزینه‌های کاشت برنج و کاهش تولید توسط کشاورزان از مهمترین دلایل رشد قیمت این محصول کشاورزی است.

    وی افزود: رشد کاذب قیمت برنج را نمی‌توان بر گردن کشاورز بیچاره انداخت و معتقدم تنها دلیل افزایش قیمت برنج در این حد، سودجویی دلالان است‌رشد کاذب قیمت برنج را نمی‌توان بر گردن کشاورز بیچاره انداخت و معتقدم تنها دلیل افزایش قیمت برنج در این حد، سودجویی دلالان است.

    یوسفی با اشاره به لزوم واگذاری صفر تا صد تولید تا فروش برنج به کشاورزان در قالب شرکت‌های تعاونی، ادامه داد: در حال حاضر تعاونی اتحادیه کارخانجات تولید کننده برنج در گیلان وجود دارد اما این تعاونی متعلق به صنف کارخانه داران است و ضرورت دارد با سپردن روند تولید تا فروش برنج به کشاورز همچون شرکت‌های تعاونی پره صیادی، و با تعیین نرخ تضمینی از سوی دولت کشاورزان تعیین کننده قیمت تمام شده محصول باشند.

    وی اضافه کرد: باید از سوی دولت مدیریت صحیحی بر روی محصول برنج صورت گیرد تا همانند گندم شاهد افزایش تولید و کاهش قیمت این محصول نیز باشیم.

    یوسفی با بیان اینکه ذائقه مردم استان گیلان با برنج خارجی سازگار نیست گفت: عرضه و تقاضای برنج در کشور همخوانی ندارد و گرانی کاذب محصول برنج با وجود واردات برنج خارجی چه معنایی جز سودجویی دلالان می‌تواند داشته باشد؟

    وی افزود: دستگاه‌های نظارت بر اصناف و بازاریان و همچنین تعزیرات حکومتی باید با جدیت بیشتر نسبت به پایش مستمر بازار تا رسیدن به نقطه مطلوب اقدام کنند تا فرصت‌های سودجویی بیشتر از دلالان گرفته شود.

     

    ردپای دلالان در شالیزارهای گیلان

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان با بیان اینکه ۴۰۰ هزار کشاورز وظیفه تولید برنج در این استان را برعهده دارند، اظهار کرد: افزایش هزینه‌های تولید یکی از دلایل گرانی برنج است و در کنار آن حذف یارانه کودهای شیمیایی و همچنین رشد ۵ برابری قیمت کودهای پایه همچون فسفر و پتاسیم از دیگر دلایل رشد هزینه‌های تولید برنج به شمار می‌رود.

    آرش فرزام صفت با اشاره بهکاهش ۸ درصدی تولید برنج در شالیزارهای گیلان به دلایلی همچون مقرون به صرفه نبودن تولید برای کشاورز و فروش زمین‌های کشاورزی توسط روستاییان کاهش ۸ درصدی تولید برنج در شالیزارهای گیلان به دلایلی همچون مقرون به صرفه نبودن تولید برای کشاورز و فروش زمین‌های کشاورزی توسط روستاییان، افزود: افزایش نرخ تبدیل شالیکوبی ها، هزینه‌های زیاد کارگری و بانک نشاء و مواردی از این دست نیز در افزایش قیمت تمام شده برنج تأثیر دارد.

    وی تاکید کرد: با وجود دلایل ذکر شده نباید قیمت برنج در کشور به یکباره جهشی غیر قابل توجیه داشته باشد و معتقدم تنها دلیل افزایش قیمت کاذب برنج سودجویی دلالان است.

    معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری گیلان با بیان اینکه نباید گرانی برنج را از چشم کشاورز دید، تصریح کرد: از زمان خارج شدن برنج از دست کشاورز تا رسیدن به دست مصرف کننده قیمت این محصول چندین برابر می‌شود و این امر بیانگر آن است که کشاورز نمی‌تواند در افزایش کاذب قیمت برنج تأثیرگذار باشد و باید ردپای دلالان از شالیزارهای مردم پاک شود.

    فرزام صفت با اشاره به افزایش قیمت برنج خارجی اشاره و اظهار کرد: بر اساس تصمیمات اتخاذ شده موجودی انبار تمام کارخانجات برنجکوبی مورد پایش قرار می‌گیرد و با افرادی که اقدام به احتکار برنج کنند به شدت برخورد می‌شود.

    وی همچنین بیان کرد: برنج از جمله محصولات کشاورزی است که نمی‌توان آن را برای مدت زیادی در انبارها نگهداری کرد و با توجه به نزدیک شدن ایام پایانی سال در تلاشیم قیمت این محصول کاهش یابد.

    با توجه به در پیش بودن روزهای پایانی سال، برنج به عنوان محصولی استراتژیک در سبد غذایی خانوارها همچنان چشم در راه اقدام جدی دولت برای ریختن آب پاکی بر دستان آتشین دلالان این محصول و فروکش کردن قیمت کاذب و رسیدن به ارزش واقعی آن است.

     

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: اقتصاد و بازاربرنجصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییصنعت غذافناوری غذافناوری های نوینقیمت برنج
    پست قبلی

    روس‌ها دوشنبه جاری به تهران می‌آیند/ از سرگیری صادرات فلفل دلمه

    پست بعدی

    محمد علی فرهمند راد: اجرای طرح نوین پرورش گوسفند داشتی در شهرستان نیشابور

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    عرضه دام کمتر از ۴۲ هزار تومان صرفه اقتصادی ندارد

    محمد علی فرهمند راد: اجرای طرح نوین پرورش گوسفند داشتی در شهرستان نیشابور

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    مابقی مطالبات گندمکاران خوزستانی هرچه سریع‌تر پرداخت شود

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    تاثیر ترکیبات موجود در شکلات تلخ و انگور در مقابله با کروناویروس

    ثبت‌سفارش قهوه، کاکائو، ماهی تن و ذرت فردا آغاز می‌شود

    تیر ۱۶, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید ماهانه تخم مرغ ۲۰ هزارتن مازاد بر نیاز کشور است

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.