سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    بررسی وضع شالیکاران از تولید تا صادرات و واردات برنج

    مدیرعامل مرکز تجارت پایانه صادرات برنج ایران گفت : ما در زمینه تولید برنج باید به سمت خودکفایی یا خود اتکایی پیش روی کنیم .

    توسط هستی محمدمهدی پور
    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    آقای یزدان پناه مدیرعامل مرکز تجارت پایانه صادرات برنج ایران در گفتگو با برنامه مجله کشاورزی شبکه رادیویی اقتصاد به بررسی وضع شالیکاران از تولید تا صادرات پرداخت . متن این گفتگو بدین شرح است .

    سوال: جدیدا آقای مختاریانی و دوستانشان انجمن تولید کنندگان و تامین کنندگان برنج، را تشکیل دادند، فعال هستند و خیلی خوب است که ما این زنجیره تولید را از ابتدا تا صادرات آن با یک انجمن پیگیری کنیم و از شالیکاران و تولیدکنندگان حمایت کنیم. به نظر شما ماچقدرسالها از این بخش مغفول بودیم. چه راهکار‌هایی ارائه می‌دهید برای بهتر شدن وضعیت شالیکاران و از آن طرف هم مشخص شود یعنی زمانی ما واردات آن چنان زیاد داریم که به تولید داخل ضربه میزنیم و یک زمانی آنقدر تعلل می‌کنیم که قیمت داخل بالا می‌رود و مصرف کننده متضرر می‌شود؟

    آقای یزدان پناه: کاملا درست میفرمایید این یکی از نقایصی بود که همیشه وجود داشت از یک سو تولیدکنندگان و شالیکاران عزیز را داشتیم که دائما به علت سیاست‌ها و تصمیمات اشتباه متضرر می‌شدند و از طرف دیگر  مصرف کننده را داریم وقتی ما توان تولید نداریم به اندازه‌ای که بتوانیم تامین کنیم و کسر تولید داریم، به اندازه نیازمان باید واردات انجام شود. سال‌های سال اختلاف وجود داشت نسبت به میزان واردات، نسبت به تنظیم بازار و مشکلاتی که به وجود آمده بود به واسطه تصمیم‌های مقطعی که گرفته می‌شد و اصولاً هم ناصحیح و یا دیر هنگام بود، اما با تشکیل این انجمن که متشکل از اعضا و گروه‌های قدرتمند هم وارد کننده و هم تولید کننده و هم کسانی که بسته بندی می‌کنند، این عزیزان گرد هم آمدند، قدرت زیادی در عرضه برنج دارند، زنجیره گسترده‌ای به واسطه فروشگاه‌های زنجیره‌ای در سطح کشور دارند  بنابراین همکاری این انجمن با وزارت جهاد کشاورزی و تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری درست در مقاطع مختلف و پیش بینی بازار که کشاورزان عزیز ما در زمان عرضه به مشکل بر نخورند و نهایتاً مصرف کننده ما هم قدرت انتخاب داشته باشد نسبت به بضاعتی که دارد بتواند برنج مورد نیاز خودش را تهیه کند و برنج از سبد غذاییش حذف نشود با توجه به اینکه این انجمن از اعضای مختلف که با هم، هم فکری می‌کنند، متخصصان مختلف را آوردند و بررسی می‌کنند، برنامه‌ریزی‌هایی که ما داریم پیشنهاد می‌دهیم به سازمان جهاد کشاورزی با وزارت جهاد، تفاهم نامه‌ای که داریم انجام می‌دهیم، امیدوار هستیم بتوانیم در سال‌های پیش رو این معضلی که هر ساله وجود داشت نسبت به واردات برنج، نسبت به حجم واردات، نسبت به زمان خرید برنج، نسبت به قیمت توافقی این مسائل انشاالله امیدواریم این بخش خصوصی قدرتمند که کنار هم جمع شدند و با راهنمایی متخصصان و همکاری وزارت جهاد کشاورزی به سرانجام برسد.

    سوال: در حال حاضر مشکل ما در بحث تولید چیست؟ آیا در بخش فرآوری امکانش است، ما با کارخانه‌های فرآوری برنج با ظرفیت بالای ۱۰۰ هزار تن و کشت‌های قراردادی می‌توانیم برنج مورد نیاز کارخانجات را در داخل تامین کنیم؟

    آقای یزدان پناه: بله، رویکردی که وجود دارد طبیعی است که ما می‌خواهیم به سمت خودکفایی و یا حداقل خود اتکایی در زمینه تولید برنج برسیم چرا که یک محصول استراتژیک است، مربوط به امنیت غذایی و امنیت کشور می‌شود، این ممکن نمی‌شود مگر این که ما از تکنولوژی‌های روز استفاده کنیم بعضا کارخانه‌هایی وجود دارد قدیمی با دستگاه‌های قدیمی، ضایعات زیاد دارند، آن بهره وری را ندارند، طبیعی است که این‌ها باید تبدیل و پهنه بندی شود نسبت به ارقام اصلاح شده، ارقامی که ما بتوانیم در واحد سطح محصولات بیشتری را بگیریم، در این زمینه موسسه تحقیقات دارد تلاش‌های خوبی را انجام می‌دهد جا دارد از آن‌ها تشکر کنیم و همچنین مهم‌ترین بخش، بخش خصوصی است که باید پای کار بیاید نسبت به فرآوری آن، ایجاد ارزش افزوده، بسته بندی، برندسازی و نهایتاً عرضه در بازار و صادرات برنج که الحمدالله با تشکیل این انجمن و کسانی که الان پای کار آمدند دوستانی که آمدند الحمدالله این‌ها دارد دیده و انجام می‌شود.

    سوال: از مرکز خودتان   وبحث تجارت و پایانه صادرات برنج ایران برای ما بگویید؟ 

    آقای یزدان پناه: یکی از مسائلی که اساسا در کشور ما مغفول واقع شده بحث تجارت و بازرگانی است در صورتی که در هر تولیدی، هر کالایی چه صنعتی باشد چه کشاورزی ۶۰ درصد زنجیره ارزش را بازرگانی تعیین می‌کند یعنی اگر شما نتوانید محصولی که تولید کردید را به فروش برسانید عملاً  آن تولید با شکست مواجه می‌شود ، اگر ما می‌خواهیم در حوزه کشاورزی و برنج هم یک تولید پایدار داشته باشیم و بتوانیم به سمت خودکفایی برویم قطعاً باید یک بازرگانی فعالی داشته باشیم که  بتواند نسبت به بازاریابی، طرف‌های تجاری و تنظیم بازار اقدام کند و الحمدالله با ایجاد چنین مرکزی هم نسبت به صادرات تحقیقات خوبی انجام شد و دارد صادراتی هم انجام می‌شود، هرچند در ابعاد کوچک، اما خوب به هر حال باید این گام را برداشت هم نسبت به بازار مثل ابزار‌های نوینی که در بورس کالای کشاورزی وجود دارد، ما توانستیم برنج محلی طارم و برنج پرمحصول فجر را وارد بورس کالای کشاورزی کنیم، کشاورزان مستقیم می‌توانند در آنجا برنج هایشان را  در سراسر کشور به فروش برسانند و پارامتر‌های دیگری که می‌تواند کمک کند به زنجیره ارزش تولید، خصوصاً با این اتحادی که در بخش خصوصی به وجود آمده امیدواریم که دانه دانه بتوانیم با کمک دولتی‌ها  مسائل و مشکلات موجود در حوزه را حل کنیم .

    سوال: در بحث بازاریابی کشور‌هایی مثل هند و پاکستان به نسبت تولید برنج و کیفیت برن که داریم فکر می‌کنم خیلی جلوتر از آن‌ها هستیم، ولی آن‌ها در بازاریابی از ما خیلی جلوترند و ذائقه مردم دنیا را به سمت برنج خودشان دارند برمی‌گردانند، ما که این همه برنج خوشمزه و خوش خوراک و خوش قد و بالا داریم چرا بازاریابی خوبی صورت نمی‌گیرد تا یک مامنی برای تولید کننده‌های ما شود  و ما چیزی که دنیا نیاز دارد را   برای آن‌ها تولید و صادر کنیم؟

    آقای یزدان پناه: عرض کردم ما بعضا با سیاست اشتباه و با ارتباطات اشتباه به عنوان نمونه سال گذشته صادرات ممنوع شد، نه صادرات مقدارش زیاد بود نه تاثیرگذار بود وقتی شما طرف تجاری را پیدا کردید باید اعتمادسازی کنید با قطع این ارتباط طبیعی است به دست آوردن آن بسیار دشوار خواهد بود. ما باید به سمت صادرات برویم مفهوم صادرات هم این نیست که هر آنچه که زیاد دارید را صادر کنید. صادرات یعنی رونق یعنی تلاش برای افزایش کیفیت، یعنی حضور در بازار‌های جهانی، یعنی تنظیم بازار یعنی شما یک بستری را دارید هر وقت بازار داخل دچار چالش شود در این بستر هم می‌توانید صادرات کنید و هم می‌توانید واردات کنید یعنی راحت‌تر این تنظیم را انجام دهید، تلاش می‌خواهد باید در نمایشگاه ها، عواملی که وجود دارد تلاش کنیم تا بتوانیم برنج خودمان را بشناسانیم. در این زمینه همین طور که فرمودید هند، پاکستان خیلی تلاش کردند حتی از زعفران ما که می‌توانست خیلی معروف باشد از ما گرفتند بعضی از کشور‌ها دارند صادر می‌کنند بنابراین در این زمینه طبیعی است که بخش خصوصی با حمایت بخش دولتی.قطعاً باید تلاش بیشتری کند .

    سوال: آن طور که من برداشت می‌کنم ما تمام تلاشمان را در بخش تولید داریم انجام می‌دهیم، ولی آن طرف دولت باید برای بحث صادرات حمایت کند

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار 

    منبع: خبرگزاری صدا و سیما
    برچسب ها: اقتصاد و بازاربخش کشاورزیبرنجشالیکارانصادراتصنایع تبدیلی و تکمیلیواردات
    پست قبلی

    سالانه ۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی صادر می‌شود

    پست بعدی

    تولید ۱۷۰ میلیون نهال در ۱۹۲ نهالستان کشور

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    ۴۰۰ میلیون اصله نهال در قالب طرح‌های منابع طبیعی کاشته می شود

    تولید ۱۷۰ میلیون نهال در ۱۹۲ نهالستان کشور

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    ذخایر برنج،روغن و نان در کل کشور به میزان کافی تامین شده است

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای برای تضمین امنیت غذایی

    لزوم توسعه کشت گلخانه‌ای برای تضمین امنیت غذایی

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    تیر ۹, ۱۴۰۴
    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    رهاسازی ۶۱ میلیون قطعه بچه ماهی در آب‌های کشور

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.