جمعه, خرداد ۱۶, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    «بریکس» رقیب جدید گروه ۷ در بازار بین‌المللی غذا و کشاورزی

    تولید خرما به یک‌ میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد

    خرما؛ انرژی سالم در بسته‌ای کوچک

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    ملون متهم بی‌گناه! واقعیت‌هایی درباره تراریخته نبودن و فواید شگفت‌انگیز ملون

    عرضه دام زنده عید قربان در تهران تا ساعت ۱۵

    قیمت دام عیدقربان تعیین شد

    چرا بخش تحقیقات کشاورزی از اجرا عقب مانده است؟

    توسعه کشاورزی قراردادی در زنجیره تأمین سه محصول راهبردی

    بررسی تفاوت کافئین چای و قهوه

    قهوه، راز عمر طولانی و زندگی با کیفیت

    سوت‌زنی| بازار داغ گران‌فروشی پروتئین در فروشگاه‌های اینترنتی

    زیاده‌روی پروتئینی، پیرت می‌کند!

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    بازار داغ صادرات «پاپایا» از مازندران

    "پاپایا"میوه متناسب با شرایط جوی و محیطی مازندران در سال‌های اخیر پایش به مزارع کشاورزی این استان باز شده و اکنون با توجه به کاشت و برداشت مناسب این محصول برنامه ریزی برای صادرات آن مورد توجه مجموعه مسوولان قرار گرفته است.

    توسط فاطمه خداویردی
    مهر ۱۶, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    کشت میوه های استوایی هم وطنی شد

    پاپایا یا (خربزه درختی) گیاهی بومی مناطق حاره ای قاره آمریکا قاره است که اکنون در بسیاری مناطق حاره ای از جمله هند، آفریقای جنوبی، سری لانکا و فیلیپین کشت می شود. در سال ۲۰۱۸ میزان ۱۳.۳ میلیون تن از این میوه تولید شد و کشورهای هند، برزیل و مکزیک به ترتیب برترین تولید این میوه را در جهان داشته اند.
    پاپایا درختی است به نسبت کوچک، دارای یک تنه به ارتفاع چهار تا ۱۰ متر و میوه این گیاه بزرگ ۱۵ تا ۴۵ سانتی متر در طول و قُطر آن ۱۰ تا ۳۰ سانتی متر و ظاهر آن شبیه یک کپسول است.

    رنگ میوه در ابتدا سبز رنگ و موقعی که رسیده باشد زرد کهربایی تا کمی نارنجی است. میوه ها در حالت نارس باید پس از پخته شدن مصرف شوند زیرا در حالت نارس دارای مقادیری ماده لاتکس هستند که برای بدن مضر است اما میوه در حالت رسیده به دلیل تجزیه لاتکس قابل خوردن به صورت خام است.

    این میوه در نقاط مختلف جهان به خصوص در جنوب شرقی آسیا و در قاره آمریکا استفاده فراوانی در آشپزی و تهیه شیرینی ها و دسرها دارد در طب سنتی از برگ های پاپایا برای درمان مالاریا و از دود کردن آن برای بیماران مبتلا به آسم استفاده می شود.
    درخت پاپایا رشد سریعی داشته و پس از سه سال از زمان کاشت تولید میوه می کند این درخت متعلق به مناطق معتدل و گرمسیر است و در دمای پایین تر از منفی ۲ درجه دچار مشکل شده یا به کلی از بین می رود، ‌ این گیاه نیاز به خاک های ماسه ای و با زهکشی مناسب دارد و در صورت انباشته شدن آب پای درخت طی ۲۴ ساعت از بین خواهد رفت.

    مازندران با برخورداری از تنها ۲.۵ درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.

    این استان با دارا بودن ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی قطب مهم تولید محصولات کشاورزی کشور محسوب می‌شود و بزرگترین تولیدکننده ۱۷محصول کشاورزی کشور مانند برنج، مرکبات، گل و گیاه، کیوی، گوشت سفید، آبزی پروری و نهال زیتون است.

     

    مهم ترین میوه باغ های مازندران را انواع نارنگی و پرتقال تشکیل می دهد و بسته به گونه درخت به صورت زودرس و یا دیررس برداشت شده و روانه بازار می شود.

    مجموع باغ های مرکبات مازندران ۱۱۲ هزار هکتار است که از این میزان ۱۱۰ هزار هکتار ارقام بارده هستند. همچنین از مجموع باغات مرکبات مازندران ۸۰ هزار هکتار زیر کشت ارقام مختلف پرتقال، ۳۰ هزار هکتار ارقام مختلف نارنگی و بقیه زیر کشت محصولاتی از جمله نارنج و لیمو قرار دارند.

    همچنین در حوزه تولید کیوی به عنوان یکی از محصولات مورد اشاره برای صادرات از مازندران به روسیه می توان گفت که باغ های کیوی مازندران که بالغ بر هفت هزار هکتار می شود در غرب این استان متمرکز است. برداشت محصول این باغ ها هم در شرایط طبیعی به حدود ۱۸۰ هزار تن تا ۲۲۰ هزارتن می رسد و برداشت این محصول از نیمه دوم آبان ماه شروع می شود و طی یک ماه ادامه دارد و بیش از ۷۰ درصد این محصول هم ارزش صادراتی دارد.

    برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

    طعم شیرین روند صادرات «پاپایا» از مازندران
    بازدید استاندار مازندران از گلخانه پاپایا در نکا

    نخستین گلخانه پاپایای مازندران از چهار سال قبل در شهرستان نکا فعالیت خود را آغاز کرده است که علاوه بر ظرفیت اشتغالزایی که به همراه داشته است توانسته جایگاه خوبی در زمینه صادرات نیز پیدا کند.

    اواخر شهریورماه امسال استاندار به همراه مسوولان حوزه کشاورزی مازندران به این گلخانه رفت تا از نزدیک وضعیت تولید در منطقه برای همواره کردن مسیر صادرات آن را رصد کند.

    سید محمود حسینی پور در این بازدید اعلام کرد: میوه استوایی پاپایا که در یکی از شهرک های موفق گلخانه ای نکاء تولید می شود، همانند میوه کیوی نیاز به بازاریابی و معرفی دارد.

    وی گفت که بدون تردید این میوه استوایی هم همانند کیوی نه تنها در سبد غذایی ایرانیان جای خواهد گرفت بلکه صادرات محور هم خواهد شد.

    استاندار مازندران بیان داشت: تولید کنندگان جوان این محصول در شرایط فعلی باید حمایت شوند و عده ای از سرمایه گذارانی که در بخش صادرات هستند، به کمک این جوانان تولید کننده خواهند آمد.

    وی، وضعیت فعلی قرار گرفتن مازندران به عنوان هاب صادرات بین کشورهای حاشیه دریای خزر را فرصت بی نظیری که دولت سیزدهم زمینه آن را فراهم کرده توصیف کرد و بیان داشت: بدانید برای رسیدن به هدف در جنگ اقتصادی قرار داریم، صادرات از مبدا مازندران باید طبق مقولات دانش بنیان به خصوص الکترونیکی شدن توسعه صادرات گسترش بیابد.

    استاندار مازندران با بیان این که همه سرمایه‌گذاران در حوزه صادرات مورد حمایت دولت هستند، گفت: مقاومت در اجرای صادرات به روش سنتی عامل عقب افتادگی مازندران است، و امروز صادرات محصولات کشاورزی از مبدا استان باید طبق مقررات کشورهای هدف انجام شود.

    استاندار مازندران نقش اتاق بازرگانی را محوری در توسعه اقتصادی مازندران در حوزه صادرات دانست و بیان داشت: اتاق بازرگانی استان باید در همه حوزه ها چابک شود و ایجاد بانک اطلاعاتی در حوزه محصولات مختلف صادراتی به خصوص کشاورزی باید سامانه ای شود.

    نماینده عالی دولت در مازندران تصریح کرد: خروج بی کیفیت محصولات کشاورزی مازندران ناشی از بی نظارتی است، تاکید می کنم امروز با توجه به گسترش دیپلماتیک ایران با محوریت مازندران با کشورهای cis به خصوص روسیه، تفکر فضای باز صادرات برای هر گونه محصولات به کشورهای منطقه منسوخ شده است.

    طعم شیرین روند صادرات «پاپایا» از مازندران
    بازدید از گلخانه پاپایا

    در این ارتباط مجری نخستین گلخانه ‌پاپایا در مازندران روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که از مجموع وسعت این گلخانه سه هکتاری در شهرستان نکا، ۱.۵ هکتار آن به زیر کشت ‌میوه پاپایا رفته است.

    حافظ عارفی ادامه داد: این گلخانه نخستین و بزرگترین مرکز کشت ‌پاپایا در استان مازندران به شمار می رود که از آخرین نمونه که در کشورهای اروپا استفاده می شود، کشت شد.

    وی اظهار داشت : در حال حاضر هفت نفر به صورت مستقیم ‌و ۲۰ نفر به صورت غیرمستقیم در این گلخانه مشغول به کار هستند.

    این فعال کشاورزی با اشاره به اینکه بازار هدف تولیدات این گلخانه داخل کشور است، اضافه کرد : با توجه به اینکه میوه این درخت با رشد آن بالای درخت میوه به بار می نشنید نیاز است گلخانه با ستون ۶تا ۱۲و نیم متر ساخته شود.

    وی گفت : پس از هشت ماه کاشت درخت موعد برداشت میوه است و در یک هزار متر، ۲۰۰نهال کاشته می شود.

    عارفی افزود : به زای هر هکتار در شمال کشور ۳۰۰ تا ۳۵۰ تُن در مدت زمان بار می دهد که درآمدزایی خوبی است.

    وی پاپایا را میوه به صرفه اقتصادی برشمرد و گفت : در هر یکهزار متر بین یک‌هزار و ۵۰۰ تا ۲ هزار لیتر آب نیاز است و مصرف کود یک تا ۱.۵ میلیارد ریال است.

    عارفی ادامه داد : میوه این درخت درمان بیماری های دیابت نوع ۲، فشار خون، سوهاضمه، یبوست و تاری دید بوده ‌و سرشار از مواد معدنی، فیبر و آهن است.

    این فعال در حوزه کشاورزی مازندران گفت : همچنین برگ برای گیاه در درمان دیابت نوع دو مناسب است.

    وی با اشاره به اینکه سابقه کشت این درخت در دنیا ۲۰۰ساله و در ایران چهارساله است، ‌گفت: میزان هزینه انجام شده برای کاشت این درخت در گلخانه خود را بازای هر هزار متر ۱۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

    عارفی در پایان خواستار حمایت برای ایجاد صنایع تبدیلی این محصول برای تبدیل به آبمیوه، کنستانتره، مربا و دارو برای درمان بیماری ها شد و گفت: جای رشد تولید این میوه در ایران وجود دارد و با توجه به اینکه میوه ای که حمل ونقل طولانی ندارد و نزدیک به کشورهای مختلف هستیم.

     

    به گفته این تولیدکننده پاپایا در مازندران در حال حاضر تولیدات این گلخانه در داخل و حدود ۵۰۰ کیلو به صورت هفتگی به کشورهای همسایه از جمله عراق صادر می شود در حالیکه کشورهای دیگر از جمله روسیه و امارات متقاضی محصولات پاپایای مازندران هستند.

    وی گفت :‌ برای رسیدن به این منظور و جایگاه صادراتی به ۱۵ هکتار زمین نیاز است و با توجه به استقبال کشورهای همسایه از محصول مازندران، ‌پاپایا می تواند به عنوان محصول جدید در سبد صادرات استان قرار گیرد.

    عارفی با اشاره به اینکه بازدید اخیر استاندار مازندران از گلخانه پاپایا شهرستان نکا دستاوردهای خوبی برای این مجموعه داشته است، ‌ افزود: براساس قول مساعد استاندار مازندران برای فراهم کردن و تسهیل صادرات محصول این گلخانه هماهنگی با پایانه صادرات محصولات کشاورزی روماک گستر انجام شد و نمونه اولیه محصول برای این پایانه ارسال شد و منتظر انجام اقدامات بعدی برای صادرات است.

     

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: ژاژایاصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تبدیلی و کشاورزیصنعت غذافناوری های نیونکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    شماری از کشاورزان منطقه کلاچو شهرستان کهگیلویه اقدام به تهیه نشا گوجه فرنگی از یکی از استان های جنوبی کرده بودند که محصول شان به نوعی ویروس به نام «کرلی تاپ» گرفتار شده است، این بیماری در سطح این مزارع گسترش یافته و احتمال شیوع آن به زمین های همجوار هم شدت گرفته است.

    پست بعدی

    ۱۴۰ هزار شغل جدید در بخش کشاورزی ایجاد شد

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    چای شکر پهلو!
    اخبار اقتصاد و بازار

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    0

    رصد هفته گذشته خبرنگار از بازار کالاهای اساسی نشان داد که فروشگاه‌های زنجیره‌ای و سوپرمارکت‌ها در مراجعه مشتریان اعلام می‌کنند...

    بیشتر بخوانید
    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    علت کمبود عرضه روغن در بازار چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    ضرورت واردات ۳۰ هزارتن تون ماهیان در ۶ ماهه نخست سال

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    درخواست آزادسازی نرخ سبوس به نفع بازار مصرف گوشت نیست

    تولیدکنندگان آرد، سبوس گندم را در بازار آزاد عرضه می‌کنند

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    ۱۴۰ هزار شغل جدید در بخش کشاورزی ایجاد شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    هموطنان از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند

    هموطنان از مصرف قارچ‌های وحشی خودداری کنند

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    چای شکر پهلو!

    کمبودی در بازار شکر وجود ندارد

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴
    صدور مجوز مشروط احداث شهرک دامپروری در شهرستان بناب

    ۷۰ هزار راس دام سنگین آماده کشتار وجود دارد

    خرداد ۳, ۱۴۰۴
    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    راهکار نجات باغات خراسان جنوبی از تهدید سرمازدگی چیست؟

    خرداد ۱۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.