بر اساس آمار جمعیت دام سبک کشور نزدیک به 72 میلیون راس است و دامداریهای کشور و دامداران در ماه آخر سال 300 هزار راسی دام آماده عرضه در دامداری های خود دارند. نتیجه افزایش جمعیت دام در کشور افزایش تولید گوشت قرمز بوده است، به نحوی که در سالجاری 800 هزار تن گوشت قرمز در کشور تولید شده است.
همزمان با افزایش تولید به دلیل شیوع ویروس کرونا و بسته شدن مراکز پر مصرف و همچنین کاهش توان اقتصادی خانوارها شاهد کاهش قابل توجه در مصرف هستیم. برخی منابع کاهش میزان مصرف گوشت قرمز را 40 درصد و منابعی دیگر 45 درصد عنوان میکنند.
منصور پوریان رئیس شورای تامین دام کشور، مدعی شد به دلیل مشکلات ذکر شده از 800 هزار تن گوشت قرمز تولیدی در سالجاری تاکنون 400 هزار تن آن به صورت منجمد در سردخانهها انباشت شده است.
وی ادامه داد: علاوه بر 800 هزار تن وزارت صنعت، معدن و تجارت اجازه واردات 33 هزار تن گوشت منجمد خارجی را نیز داده است.
به گفته پوریان؛ انباشت گوشت قرمز تولید داخل در پی کاهش مصرف همراه با وارداتی که به اعتقاد او در زمان مازاد بیش از نیمی از تولید بیمعنا است و موجب شده دامداران با بازار بیرمق روبهرو شوند که فرصت را برای سودجویی افراد فرصت طلب فراهم کرده است.
وی قیمت بالای گوشت قرمز در خرده فروشیها به رغم قیمت خرید پایین دام از دامداران را گواه حضور این افراد دانست.
پوریان با تاکید بر اینکه در حال حاضر قیمت گوشت گوسفندی در خرده فروشیها به صورت کاذب به بیش از 130 هزار تومان افزایش یافته است، اظهار کرد: با توجه به قیمت خرید دام از دامداران قیمت گوشت قرمز دام سنگین برای مصرف کننده نباید بیش از 90 هزار و دام سبک بیش از 100 هزار تومان باشد.
وی قیمت خرید هر کیلوگرم گوساله درب دامداری را 38 هزار تومان و هر کیلو گوسفند را 47 هزار تومان عنوان کرد.
روز گذشته دبیر کارگروه تنظیم بازار خبر داد که اواخر هفته جاری با حذف دلالان هر کیلو گوشت دام سنگین را با قیمت حدود 100 هزار تومان و هر کیلوگرم دام سبک را با قیمت ۱۲۰ هزار تومان به دست مصرف کنندگان میرساند. این در حالی است که فعالان بازار تولید و عرضه گوشت قرمز معتقدند با قیمتی که دام از دامدار خریداری میشود قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز حداقل 10 تومان باید کمتر از این نرخ باشد.