یکشنبه, تیر ۲۲, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    تولید سالانه حدود ۴۰۰۰ تن گوشت قرمز در شیراز/ تخصیص ۲۳۲ میلیارد ریال تسهیلات پرواربندی به دامداران شیراز

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    ایران جزء ۱۰ کشور برتر تولیدکننده مرغ در دنیا

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    هدفگذاری ایجاد ۵۰۰ روستا بازار تا پایان سال / کوتاه‌کردن زنجیره تأمین محصولات کشاورزی با مشارکت تعاونی‌ها

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    صادرات حبوبات تا اطلاع ثانوی ممنوع شد

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

    قیمت جهانی شکر، در بالاترین سطح ۱۱ ساله

    ثبت‌سفارش شکر آغاز شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    انارستان‌های ساوه دست از دامن انار شستند

    انارستان های ساوه با نزدیک شدن به نیمه دوم آبان ماه و پایان چیدن انار از باغ ها، دست از دامان انار شسته و یاقوت های سرخ خود را تحویل باغداران داده تا با خیالی آسوده برای استراحتی کوتاه به آغوش زمستان پناه ببرند.

    توسط فاطمه خداویردی
    آبان ۱۴, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ششمین جشنواره انار فاروق در حال برگزاری است

    روزهای پایانی چیدن انار از باغ های ساوه برای ثبت لحظه هایی که تلاش و زحمت های یک ساله باغداران این شهرستان به نتیجه رسیده است راهی باغ ها می شوم.

    باغ های مسیر روستاهای یل آباد و قردین را در پیش می گیرم و جاده آسفالتی که از خروجی شهر با من همراه بود را راهنمای خودم می کنم تا اینکه من را در ورودی روستای قردین به کارگاه های فرآوری و انبارهای اناری که تمام طول روستا را احاطه کرده اند، می رساند.

    نه فقط رنگ انار بلکه اینجا بوی انارهم رهگذارن را پا به ترمز می کند تا برای چند دقیقه هم که شده سری به سفره رنگینی که انارکاران پهن کرده اند، بزنند و خانه هایشان را میزبان ویژند ساوه بکنند.

    پوست نازک، مشخص بودن دانه های انار روی پوست،‌ گردن نازک و تاج باز،‌ دانه های درشت آبدار ملس و سرخ رنگ مهمترین ویژگی های انار ملس ساوه است

    فکر اینکه نکند غروب بشود و برای تهیه گزارش به باغ ها نرسم باعث می شود از این همه زیبایی روستا بگذرم و راهم را مستقیم در ادامه همان جاده آسفالتی که آمده بودم ادامه بدهم و از روستا خارج شوم.

    تازه از روستا که خارج می شوم زیبایی ها واقعی رخ نمایان می کنند و پاییز هزار رنگ چون شاعری چیره دست در گوش انارستان ها زمزمه می کند که پاییز از چشمان تو آغاز و برگ ریزان از وجود تو جاده را نارنجی می کند.

    طرفین جاده باغ های انار است و طول جاده تا چشم کار می کند رد درختان گیسو زرد که دیگر گوشوارهای سرخشان را به گوش ندارند هویدا است و در میان این همه زیبایی دنبال باغداری هستیم که مشغول کار باشد.

    از جاده اصلی خارج و با دنبال کردن جاده ای فرعی که خاکی است به باغی می رسیم که خانواده ای در آنجا مشغول کار و انبار کردن انارها هستند.

    پایانه صادراتی مهمترین نیاز انار ساوه

    محمد اسدی باغداری که به گفت و گو با او نشستیم با اشاره به اینکه فصل برداشت محصول انار در این شهرستان همه ساله از اواخر شهریور با ارقام زودرس همچون آلک و انار سفید آغاز می شود اظهار کرد: اما رقم انار ملس ساوه که مشهورترین رقم بوده از ۲۰ مهر تا اواخر آبان است.

    وی اضافه کرد: اما امسال به دلیل اعلام هشدارهای زرد از سوی هواشناسی مبنی بر بارندگی های زودرس پاییزه فصل برداشت حدود ۱۰ روز زودتر آغاز شد و این مساله در کنار تنش های آبی موجب افت کیفی محصول امسال را در پی داشت.

    اسدی در وصف ویژگی های انار ساوه افزود: پوست نازک، مشخص بودن دانه های انار روی پوست،‌ گردن نازک و تاج باز،‌ دانه های درشت آبدار ملس و سرخ رنگ مهمترین ویژگی های انار ملس ساوه است.

    وی تحقق نیافتن صادرات انار ساوه را یکی از مشکلات انارکاران این شهرستان اعلام کرد و گفت: تحریم های یکجانبه علیه جمهوری اسلام و نداشتن پایانه صادراتی انار از عمده چالش هایی است که انارکاران و فعالان اقتصادی این شهرستان دچار آن هستند.

    آب، چالش اصلی انار

    محمد شیرازی باغدار دیگری بود که گفت: در ساوه بیش از ۱۰ رقم انار کشت می شود که انار ملس ساوه بیشترین سطح زیر کشت و شهرت را دارد و آلک، دانه سفید، تبریزی شیرین و ملس از دیگر گونه های انار پرورش یافته در این شهرستان است.

    در سال های اخیر خشکسالی و کم آبی مهمترین چالشی که ضرر را برای ما وارد کرده است

    وی افزود:‌انار ملس ساوه به گونه ای است که در فصل برداشت علاقه مندان بسیاری از شهرها و استان های اطراف همچون تهران، قزوین، قم و همدان به روستاهای ساوه برای تهیه این محصول سفر می کنند.

    شیرازی با بیان اینکه کرم گلوگاه و سفید ریشه خوار از افت هایی بوده که می توان با مدیریت مزرعه آنها را کنترل کرد یادآور شد: اما در سال های اخیر خشکسالی و کم آبی مهمترین چالشی که ضررهای جبران ناپذیر را برای ما وارد کرده است.

    نقش زنان در برداشت انار

    زنان روستا مانند هر محصول کشاورزی دیگری در مراحل برداشت انار نقش آفرینی می کنند که این نقش در مرحله انبار کردن انارها به دلیل نیاز به ظرافت بیشتری دارد پرنگ تر است.

    یکی از بانوانی همراه خانواده خود در باغ مشغول انبار محصول است در گفت و گو اظهار کرد: از اولین روز برداشت انار کار ما در باغ شروغ می شود و تا چیدن آخرین انار در کنار مردان و سایر اعضای خانواده ادامه دارد.

    وی افزود: انارها پس از چیده شدن به انبار منتقل و ما اینجا با درجه بندی کردن آنها با توجه به سالم بودن به سه بخش فرآوری، ارسال به بازار تازه خوری و انبار تقسیم می شود.

    این بانو افزود: انارهای ویژه فرآوری که عمدتا ترک خورده و آفتاب سوخته بوده برای آبگیری و تهیه رب انار به صورت سنتی در باغ ها و یا صنعتی در کارخانه های فراوری است اما انارهای انبار شده که تماما محصول درجه یک باغ هستند تا ماه های سرد سال و حتی بعد عید نیز نگهداری می شود.

    قابلیت صادرات ۴۰ هزار تن انار

    مدیر جهاد کشاورزی ساوه هم در این ارتباط به خبرنگار گفت: هم اکنون در این شهرستان ۱۰ هزار هکتار از ۱۱ هزار هکتار باغ انار بارور بوده که ابتدای فصل برداشت ۱۷۰ هزار تن محصول پیش بینی شده بود که تا کنون بیش از ۹۰ درصد آن برداشت شده است.

    «علیرضا طهماسبی» با بیان اینکه میزان برداشت امسال نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داشته است افزود: گرمای بیش از حد تابستان از مسایلی بود که امسال در باغات انار با آن مواجه شدیم و این گرما باعث طولانی شدن دوره رشد انار شد و آبگیری و رنگیری آن به موقع انجام نشد.

    در صورت تداوم خشکسالی ها سرنوشت برخی از باغ ها معلوم نیست

    وی اضافه کرد: کمبود آب از دیگر چالش های پیش روی انار کاران است که امسال به دلیل تداوم کاهش بارندگی ها و افت میزان ذخیره سد الغدیر ساوه و کاهش آب تحویلی به کشاورزان کاهش بیش از هر زمانی احساس شد که در صورت تداوم خشکسالی ها سرنوشت برخی از باغ ها معلوم نیست.

    مدیر جهاد کشاورزی ساوه افزود: حدود ۲۵ درصد از کل محصول شامل ۴۰ هزار تن انار در این شهرستان قابلیت صادرات دارد اما به علت برخی مشکلات از جمله بازگشت ارز به داخل کشور به علت تحریم ها حدود ۱۰ هزار تن از این میزان محقق می شود.

    وی عدم درجه بندی محصول با کیفیت صادراتی و بسته بندی از دیگر مشکلات پیش روی صادرات است افزود: برای این منظور احداث پایانه صادراتی انار از مهمترین تسهیل گری هایی است که از سوی دستگاه ها دنبال می شود.

     

    طهماسبی گفت: پیشتر یک قطعه زمین ۲۰ هکتاری به تعاونی باغداران ساوه جهت احداث این پایانه واگذار شده اما تاکنون به علت عدم تمکن مالی این تعاونی عملیات احداث ان آغاز نشده است.

    وی افزود: امسال با روی کار آمدن تعاونی دهیاران بخش مرکزی و تعاون روستایی مقرر شده این سه مجموعه اعتبارات مورد نیاز ۱۰ هزار میلیاردی احداث پایانه صادراتی را در مراحل مختلف تامین و نسبت به احداث آن اقدام کنند.

    مدیرجهاد کشاوری ساوه گفت: ایجاد بارانداز، احداث کارگاه های درجه بندی و بسته بندی محصول، سردخانه های نگهداری، ارایه خدمات گمرکی و قرنطینه ای از جمله خدماتی است که این پایانه پس از افتتاح به باغداران ارایه می کند.

    وی همچنین افزود: ۷۵ درصد از ۱۷۰ هزار تن انار تولیدی این شهرستان به صورت تازه خوری و ۲۵ درصد نیز در کارخانجات و کارگاه های سنتی عمدتا به صورت آبگیری فرآوری می شود.

    افزون بر ۱۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی در شهرستان ساوه وجود دارد که ۲۱ هزار هکتار آن باغات و ۱۱۴ هزار هکتار دیگر را زمین های زراعی شامل می شود.

    سالانه در شرایط نرمال اقلیمی و بارش‌ها امکان تولید بیش از ۹۳۵ هزار تن انواع محصولات زراعی و باغی در شهرستان ساوه وجود دارد.

     

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: انارانار ساوهصنایع تبدیلی و کشاورزیصنایع غذاییکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    رئیس گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: صبحانه یک وعده غذایی مهم است/ تنوع در صبحانه دانش‌آموزان

    پست بعدی

    فعالیت ۳۷۰۰ صندوق اعتباری خرد زنان در روستاها/ پیشگامی بانوان در توسعه روستا

    فاطمه خداویردی

    مربوطه پست ها

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    0

    وحید صباغ در گفت و گو، اظهار کرد: در گذشته حبوبات به صورت بهاره کشت می‌شد اما طی چند سال...

    بیشتر بخوانید
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    نارضایتی کشاورزان از نرخ خرید تضمینی چغندرقند/ بازار خرید شکر روند کاهشی دارد/ سطح زیر کشت چغند نصف شده است

    افزایش ۴۰ درصدی سطح زیرکشت چغندرقند در شیراز

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    باغداران آبیاری منظم باغات پسته را در دستور کار قرار دهند

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معرفی۴ طرح کشاورزی برای صدور پروانه گردشگری کشاورزی به میراث فرهنگی

    فعالیت ۳۷۰۰ صندوق اعتباری خرد زنان در روستاها/ پیشگامی بانوان در توسعه روستا

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    ۶۲ درصد برنامه تهیه بذر جو محقق شد

    فعالیت ۲۰ شرکت تولید بذر اصلاح‌شده در استان مرکزی

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    بحران جدی تامین کالای اساسی در شرایط حساس نخواهیم داشت/ تدوین نقشه راه در شرایط جنگی

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    پول کلزاکاران باید یک ماهه پرداخت می‌شد

    تیر ۱۸, ۱۴۰۴
    انباشت ۳۰۰ هزار راس دام سنگین در دامداری ها

    تامین اقلام پروتئینی مورد نیاز ایام محرم/ نظارت مستمر برای جلوگیری از گرانفروشی ادامه دارد

    تیر ۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.