سه شنبه, تیر ۳۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    وابستگی ۸۷ درصدی ایران به واردات روغن؛ زنگ هشداری برای امنیت غذایی

    چگونه با خوردن بادام زمینی وزن کم کنیم؟

    منابع غنی پروتئین گیاهی را بشناسید

    افزایش ۱۰ درصدی هزینه واردات برنج و روغن از ۱۳ دی

    چگونه برنج سفید را مقوی کنیم؟

    واردات روغن با ارز دولتی اجازه خوداتکایی در تولید دانه های روغنی را نمی‌دهد

    مالیات بر ارزش افزوده روغن خوراکی تا دو هفته آینده تعیین‌تکلیف می‌شود

    شلیل؛ میوه تابستانی برای سلامت چشم، پوست و قلب

    شلیل؛ میوه تابستانی برای سلامت چشم، پوست و قلب

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    روغن‌های غیراستاندارد در موکب‌های محرم حذف شدند

    کاهش سریع چربی شکمی با مصرف نصف فنجان از این غذا

    میزان نیاز بدن به فیبر چقدر است؟

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    امنیت غذایی توأم با سلامت غذا؛فرصتها و تهدیدهای مصرف آفتکش‎های شیمیایی

    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    ۳۵۰۰ هکتار از اراضی نخیلات خرمشهر احیا می‌شوند/ ضرورت تامین آب مستمر و با کیفیت برای نخیلات

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    امنیت غذایی توأم با سلامت غذا؛فرصتها و تهدیدهای مصرف آفتکش‎های شیمیایی

    افزایش تولید محصولات کشاورزی بدون آفتکش‌های شیمیایی تقریباً غیرممکن است؛ اما مصرف بی‌رویه این سموم، تهدیدی جدی برای سلامت مصرف‌ کنندگان محسوب می‌شود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    گرسنگی بیش از ۹۰۰ میلیون نفر در جهان و افزایش روزافزون جمعیت، ضرورت افزایش تولید محصولات کشاورزی را بیش از پیش برجسته کرده است. یکی از ابزارهای مهم برای افزایش تولید، استفاده از آفتکش‌های شیمیایی است که اگرچه در افزایش عملکرد مؤثر است، اما بد مصرفی و نبود نظارت دقیق می‌تواند تهدیدی برای سلامت مصرف‌کنندگان باشد.

    مدیریت صحیح مصرف آفتکش‌ها و رعایت استانداردهای سلامت، به یکی از اولویت‌های اصلی کشاورزی و امنیت غذایی تبدیل شده است.

    گرسنگی جهانی و ضرورت افزایش تولید محصولات کشاورزی

    «محمود هوشیارفرد» عضو کمیته سلامت و ایمنی محصولات کشاورزی استان گیلان در گفتگو، نقش آفتکش‌ها را در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی مهم خواند و گفت: محصولات کشاورزی به عنوان غذا مصرف می‌شوند و در حال حاضر بیش از ۹۰۰ میلیون نفر در سراسر دنیا با مشکل گرسنگی مواجه‌اند. افزایش تولید محصولات کشاورزی به عوامل متعددی از جمله مصرف کود، استفاده از ارقام مناسب، آفتکش‌ها و مکانیزاسیون بستگی دارد. همه کشاورزان، حتی تولیدکنندگان محصولات ارگانیک، از آفتکش‌ها استفاده می‌کنند.

    آفتکش ها؛ ابزاری مهم برای کاهش خسارت علف‌های هرز

    وی افزود: آفتکش‌ها بخشی از فرایند تولید محصولات کشاورزی هستند که با کاهش خسارت علف‌های هرز، بیماری‌ها و آفات باعث افزایش میزان برداشت محصول می‌شوند چرا که به طور میانگین سالانه بین ۲۶ تا ۴۰ درصد تولید بالقوه محصولات کشاورزی در اثر خسارت علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها از دست می‌رود و در صورت عدم استفاده از آفتکش‌ها، این خسارت می‌تواند دو برابر شود.

    هوشیارفرد با اشاره به نمونه‌های مشخص، ادامه داد: میزان تولید برنج که غذای نیمی از مردم جهان است، با مصرف آفتکش‌ها تا دو برابر افزایش می‌یابد و گندم نیز تقریباً ۱۶۰ درصد افزایش عملکرد دارد بدون آفتکش‌ها، بیش از ۵۰ درصد محصولات کشاورزی در اثر آفات و بیماری‌ها از بین می‌روند همچنین ۷۰ درصد محصولات باغی و سبزیجات بدون مصرف قارچکش‌ها دچار خسارت می‌شوند.

    وی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از پتانسیل عملکرد محصولات کشاورزی مربوط به مدیریت آفتکش‌ها است، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد حداقل ۲۵ تا ۴۰ درصد از ظرفیت تولید محصول ناشی از مصرف صحیح آفتکش‌ها است و حفظ توان تولید نیازمند استفاده دقیق و علمی از آفتکش‌ها است.

    مشکل؛ بدمصرفی آفتکش ها و کمبود دانش کشاورزان

    هوشیارفرد درباره سلامت مصرف‌کنندگان توضیح داد: متأسفانه در کشور ما مشکل بدمصرفی آفتکش‌ها وجود دارد و اکثر کشاورزان دانش کافی درباره مصرف صحیح ندارند لذا مدیریت مصرف کود و آفتکش‌ها مهم‌ترین ابزار تضمین کیفیت محصول است که لازمه آن استانداردهای دقیق برای حفظ سلامت جامعه است.

    وی افزود: برای باقی‌مانده آفتکش‌ها در محصولات تازه خوری مانند سبزیجات و صیفی‌جات استانداردهای سختگیرانه‌ای وجود دارد، باقیمانده زیاد آفتکش در این محصولات تهدید جدی برای سلامت مصرف‌کنندگان محسوب می‌شود.

    هوشیارفرد با اشاره به آمار سازمان خواربار جهانی (فائو) گفت: سالانه در جهان سه میلیون نفر دچار مسمومیت با آفتکش‌ها می‌شوند که ۲۰۰ هزار نفر جان خود را از دست می‌دهند در کشور ما درصدی از میوه‌ها و سبزیجات تولید شده بیش از حد مجاز باقیمانده آفتکش دارند، هرچند کمتر از ۱۰ درصد گزارش شده است.

    وی همچنین تصریح کرد: در ایران بیشتر گزارش‌ها میزان غلظت آفتکش‌ها را اعلام می‌کنند و کمتر به درصد محصولات آلوده بیش از حد مجاز (MRL) پرداخته شده است. داده‌های دقیق و سیستماتیک درباره باقی‌مانده آفتکش‌ها در کشور کمتر منتشر می‌شود، اما انجمن‌های علمی گزارشاتی ارائه کرده‌اند.

    هوشیارفرد در پایان ضمن تأکید بر ضرورت اندازه‌گیری مستمر و دقیق باقی‌مانده آفتکش‌ها در مواد غذایی، گفت: تصمیم‌گیری درباره زمان و نحوه سمپاشی باید بر اساس داده‌های مستند انجام شود خوشبختانه تولیدکنندگان گلخانه‌ای به سمت کاهش مصرف آفتکش‌های شیمیایی و استفاده از آفتکش‌های زیستی متمایل شده‌اند.

    آموزش کشاورزان منجر به ارتقای کیفیت محصولات می‌شود

    مدیریت علمی مصرف آفتکش‌ها و رعایت استانداردهای دقیق به‌عنوان اصلی‌ترین راهکار برای تأمین امنیت غذایی و حفظ سلامت جامعه در برابر تهدیدهای مصرف بی‌رویه آفتکش‌ها شناخته می‌شود آموزش کشاورزان، نظارت مستمر و توسعه روش‌های کشاورزی پایدار، گام‌های مؤثری است که می‌تواند به افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات کشاورزی کشور منجر شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:خبرگزاری مهر

    برچسب ها: امنیت غذاییسموم شیمیاییکشاورزیمحصولات کشاورزی
    پست قبلی

    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    پست بعدی

    میزان نیاز بدن به فیبر چقدر است؟

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۳۵۰۰ هکتار از اراضی نخیلات خرمشهر احیا می‌شوند/ ضرورت تامین آب مستمر و با کیفیت برای نخیلات

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    0

    یاسر شریفی در گفت و گو در زمان برداشت رطب و خرما اظهار کرد: برداشت نوبرانه خرما به مدت ۱۰...

    بیشتر بخوانید
    مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهره‌وری اراضی کشاورزی سازمان امور اراضی کشور: کشاورزان در امر یکپارچه‌سازی اراضی کشاورزی مشارکت کنند

    ۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی درجه یک و ۲ است

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴
    معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشاورزان برای استفاده از آبیاری نوین به جهاد کشاورزی مراجعه کنند

    افزایش ۳ برابری اعتبارات سامانه‌های نوین آبیاری در بودجه ۱۴۰۴

    تیر ۳۰, ۱۴۰۴
    معاون سازمان جهاد کشاورزی خوزستان: کشت سویا موجب خوداتکایی در تولید روغن و تامین زنجیره غذایی دام می‌شود

    سویا برای اولین بار در استان کرمانشاه کشت شد

    تیر ۳۰, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    کاهش سریع چربی شکمی با مصرف نصف فنجان از این غذا

    میزان نیاز بدن به فیبر چقدر است؟

    پر بازدیدها

    آغاز واردات گوشت قرمز گرم از روسیه و پاکستان

    قیمت انواع گوشت گوساله و گوسفندی آزاد در تهران اعلام شد

    تیر ۲۵, ۱۴۰۴
    تمدید ممنوعیت صید تجاری ماهیان خاویاری در ۲۰۲۱

    رشد ۱۷ درصدی تولید خاویار ایران

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    مرکبات سلاحی برای مبارزه با افسردگی

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    توقفی در واردات گوشت نداشتیم/ ذخایر گوشت منجمد مطلوب است

    تیر ۱۷, ۱۴۰۴
    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    از آووکادو تا ذرت مکزیکی؛ کشاورزان آمریکای لاتین بدون کود روسیه فلج می‌شوند

    تیر ۳۱, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.