سه شنبه, تیر ۲۴, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    افزایش تولید برنج در روزگار تغییر اقلیم

    افزایش تولید برنج با توجه به گرمایش جهانی و تغییرات اقلیم نیازمند مدیریت مطلوب، امکان سنجی هوشمندانه و بهره‌وری صحیح از منابع و امکانات موجود است.

    توسط آتنا نوریانی
    فروردین ۱۷, ۱۴۰۱
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    مریم ساحلی: امواج طلایی شالیزارهای گیلان از سویی در تار و پود معیشت مردمان این سرزمین نفس می‌کشند و از سویی دیگر بقایشان بسته به آسمان و زمین این خطه سبز است؛ از این رو تردیدی وجود ندارد که تغییرات اقلیم بر روند کشت این محصول و بسیاری از دیگر محصولات کشاورزی تأثیر می‌گذارد.

    نگاهی کوتاه به پیشینه اقتصاد و کشاورزی گیلان که از دیرباز سرزمینی حاصلخیز و پرباران بوده، از جایگاه برنج در این استان نشان دارد. گیلان دومین تولیدکننده برنج ایران و بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور محسوب می‌شود. آوازه مرغوبیت برنج گیلان در جای جای این سرزمین طنین انداز است و اهمیت مدیریت مطلوب تولیدش با توجه به جایگاه این محصول راهبردی در کشور و اقتصاد کشاورزی گیلان بر کسی پوشیده نیست.

    میزان تولید برنج در کشور حدود دو میلیون و ۳۰۰ هزار تن است و مصرف سرانه برنج هر ایرانی حدود ۳۶ کیلوگرم عنوان می‌شود. همچنین باید توجه داشت از جمله موضوعاتی که در عرصه امنیت غذایی و خودکفایی اذهان را متوجه خویش می‌سازد میزان تولید برنج است.

    وزیر جهاد کشاورزی بهمن ماه امسال، خودکفایی در محصول برنج را یکی از موضوعات مهمی دانست که در دولت سیزدهم و وزارت جهاد دنبال می‌شود. این در حالی است که ایران در جایگاه چهارمین کشور واردکننده برنج در دنیا قرار دارد و میزان واردات برنجش بیش از ۳۰ درصد برنج مورد نیاز سالانه به میزان ۱.۲ میلیون تن است. و البته کاهش بارش و بروز خشکسالی در سال‌های اخیر همواره کشت این محصول را در مناطق خارج از استان‌های شمالی کشور با چالش مواجه ساخته است.

     در استان گیلان تلاش کرده تا در سلسله گزارش‌های موضوع خودکفایی برنج را پیگیری کند که پیش از این نیز اما و اگرهای افزایش تولید برنج / نقشه راهی که وجود ندارد در صفحه این خبرگزاری منتشر شده است.

    افزایش تولید برنج در روزگار تغییر اقلیم

    سایه تغییر اقلیم بر شالیزارها

    مباحث مطرح شده حول محور خودکفایی و افزایش تولید برنج با توجه به تغییرات اقلیمی این روزها بیش از همیشه نگاه کنشگران محیط زیست را به خویش خوانده است. «نسیم طواف زاده» از فعالان محیط زیست گیلان در این باره بهگفت: ابتدا باید به این موضوع بپردازیم که منظور از خودکفایی چیست. اگر خودکفایی به معنای این است که تمام مردم ایران در سطح سرزمین، برنج به عنوان قوت غالب و یکی از ارکان فطریه را مصرف کنند، مسلماً این حرف امکانپذیر نیست. و اما اگر منظور امنیت غذایی است که باید روش دیگری را در پیش بگیریم.

    وی با بیان اینکه در بیشتر موارد تعریف روشنی از خودکفایی غذایی وجود ندارد، اظهار کرد: تعریف سازمان خوار و بار کشاورزی جهانی (FAO) در این باره به ما می‌گوید، «خودکفایی غذایی یعنی کشوری بتواند در صورت نیاز، تمام مصرف غذایی خود را از محصولات داخلی خود تأمین کند». در واقع مسئله اینجاست که یک کشور اگر با مسدود شدن مسیرهای صادرات و وارداتش مواجه شود، آیا می‌تواند با تکیه بر تولیدات داخلی خود به تأمین نیازهای داخل خویش بپردازد یا خیر؟

    این کنشگر محیط زیست با اشاره به اینکه ثابت شده که خودکفایی نه تنها باعث امنیت غذایی و سیاسی نمی‌شود بلکه تلاش برای خودکفایی از امنیت می‌کاهد، گفت: البته از منظر اقلیمی و منابع آب هم این مسئله دارای اهمیت ویژه است.

    وی با بیان اینکه نگاهی کوتاه به موضوع تولید برنج حاکی از این است که در حوزه دشت خوزستان، یاسوج، اصفهان، گلستان، مازندران و گیلان در حال کاشت برنج هستیم، ادامه داد: تحقیقات نشان می‌دهد با توجه به وضعیت دشت‌های ممنوعه کشور کاشت برنج در اصفهان، یاسوج غیرعملی و با هزینه زیستی بسیار بالا است کاشت برنج در اصفهان، یاسوج غیرعملی و با هزینه زیستی بسیار بالا است و از سوی دیگر با شدت برداشت‌ها از منابع آب کارون در دشت خوزستان هم گسترش آن اشتباه است.

    طواف زاده ادامه داد: نتایج تحقیقات دکتر «مجتبی نوری» در وزارت نیرو نشان می‌دهد که با توجه به شرایط آب و هوایی (اقلیمی) فقط در استان‌های شمالی بخصوص گیلان کاشت برنج اقتصادی و ممکن است.

    تغییرات بارش و تمهیدات

    وی همچنین از بررسی‌های صورت گرفته در خصوص تغییر اقلیم و احتمال بروز ناهنجاری‌های اقلیمی در شهرستان‌های استان گیلان به لحاظ دمایی و بارش اشاره کرد و ادامه داد: با توجه به تغییرات آب و هوایی و آن چه که شاید به نوعی جابجایی ماه‌ها در شمال احساس می‌شود به نظر می‌رسد باید زمان شروع کشت برنج در استان تغییر کند تا به دنبال آن زمان آبرسانی نیز جابجا شود.

    فعال محیط زیستی با اشاره به اینکه در واقع بدین ترتیب می‌توان عمل کرد که کار خزانه گیری اواخر اسفند و نشا کاری با گرم شدن زمین، در اواخر فروردین انجام شود تا بتوان از گرمای خرداد و تیر به موقع استفاده کرد و از باران شهریور دور ماند، گفت: البته این همان موقعیتی است که مؤسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌ها باید مسیرمان را مشخص کنند.

    افزایش تولید برنج در روزگار تغییر اقلیم

    اجرای کشت قراردادی برنج در گیلان

    مدیریت مطلوب تولید برنج، رفع چالش‌ها از نخستین مرحله تولید تا بازار و بهره مند شدن صحیح از امکانات موجود در گرو تدبیر و طراحی نقشه راه مناسب از سوی متولیان ذی ربط است.

    «صالح محمدی» سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان در باره اقدامات در دست انجام به منظور افزایش تولید برنج در استان به خبرنگار مهر گفت: یکی از راهکارهای افزایش تولید، بالا بردن میزان تولید در واحد سطح است که در این راستا می‌توان به استفاده از بذرهای اصلاح شده که توسط متخصصان استان ارائه شده اشاره کرد.

    وی کشت قراردادی برنج را سیاستی دانست که اخیراً از سوی وزارت جهاد کشاورزی دنبال شده و می‌تواند از نظر کمی ۴۰ درصد و از نظر کیفی ۱۰ درصد رشد در پی داشته باشد کشت قراردادی برنج سیاستی جدید وزارت جهاد کشاورزی است که می‌تواند از نظر کمی ۴۰ درصد و از نظر کیفی ۱۰ درصد رشد در پی داشته باشد.

    سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه کشت قراردادی برنج از طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی برگرفته از مدل‌های موفق جهانی است، افزود: هدف گذاری نهایی این طرح افزایش بهره وری است.

    محمدی ادامه داد: در واقع با اجرای این طرح هر سال بیشتر به سوی ارقام پر پتانسیل سوق پیدا می‌کنیم و به نوعی فرهنگ استفاده از این بذرها در استان گیلان گسترش می‌یابد تا میزان تولید به سطح بهتری برسد.

    ضرورت بهره‌وری صحیح از امکانات

    محمدی با اشاره به اینکه افزایش بهره‌وری و ممانعت از هدر رفت منابع موجود به ویژه بروزرسانی شالیکوبی‌ها و مدیریت منابع آب، نیازمند تمهیدات مناسب است، اضافه کرد: ۸۷ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان تاکنون تجهیز و یکپارچه سازی شده و باید گفت ۵۰ درصد از شالیزارها نیز دارای قابلیت اجرای این طرح هستند و البته برخی از مزارع استان مانند شالیزارهایی که در مناطق کوهستانی قرار دارند، قابلیت اجرای این طرح را ندارد.

    وی با بیان اینکه امسال ۲۰۰ هکتار از شالیزارهای استان با شش میلیارد تومان اعتبار تجهیز و یکپارچه سازی شد، تصریح کرد: کاهش هزینه‌ها، افزایش تولید، کاهش هدر رفت آب، افزایش درآمد کشاورزان، صرفه جویی در وقت و ایجاد زیرساخت‌های توسعه کشاورزی ماشینی از مزایای طرح تجهیز و یکپارچه سازی شالیزارها به شمار می‌آیند.

    محمدی در ادامه به موضوع آب سبز اشاره کرد و گفت: برنامه‌ای در نظر داریم که بر اساس آن به افزایش استفاده از آب سبز که همان آب حاصل از نزولات جوی است، برای تولید برنج سفید در گیلان بپردازیم.

    سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه هر ساله مقداری از آب سبز وارد دریای خزر می‌شود که در صورت بهره‌برداری می‌توان از این امکان برای تولید بیشتر برنج و کلزا استفاده کرد، ادامه داد: باید توجه داشت که آب سبز، آب سازگار با زیست بوم است و آب بندان ها یکی از مصادیق بارز تأمین آب سبز هستند.

    وی با اشاره به اینکه گیلان دارای ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری بوده که در ۳۸ هزار هکتار از شالیزارهای گیلان نیاز برنج اراضی با آب سبز تأمین می‌شود، اظهار کرد: در نظر داریم استفاده از آب سبز را در راستای تولید برنج استان افزایش دهیم و خوشبختانه در سفر هیأت دولت به گیلان برای اجرایی شدن این امر برنامه‌ریزی های خوبی صورت گرفته است. بازسازی ۸۵۰۰ هکتار از آب بندان های گیلان اقدامی است که در این زمینه صورت می‌گیرد و به ظرفیت حجم آب سبز گیلان اضافه می‌شود.

    امکان خودکفایی برنج

    محمدی درباره امکان دستیابی به خودکفایی در تولید برنج با توجه به شرایط اقلیمی موجود نیز گفت: راندمان تولید را می‌توان با افزایش سطح دانش کشاورزان بالا برد و با اتکا به دانش می‌توان هم بر بهره وری افزود و هم به سوی سازگاری با شرایط اقلیمی پیش رفت.

    وی اضافه کرد: استفاده از علم و دانش کاربردی در این دوره از طرح‌های ویژه ای بوده که در وزارت جهاد کشاورزی دنبال می‌شود و گیلان دومین استان برخوردار در زمینه مراکز تحقیقاتی کشاورزی است.

    سرپرست سازمان جهاد کشاورزی گیلان گفت: امیدواریم با اجرای طرح‌هایی که از آن سخن گفتیم و استفاده از ظرفیت‌های علمی به این مهم دست یابیم.

    سرویس خبری:اقتصاد وبازار

    منبع: خبرگذاری مهر
    برچسب ها: اقتصاد و بازاربخش کشاورزیبرنجصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع تکمیلیصنایع غذایی
    پست قبلی

    چرا حضور دانش بنیان‌ها در کشاورزی کمرنگ است؟

    پست بعدی

    توزیع ۸۸۰ تن گوشت قرمز و مرغ منجمد در آذربایجان شرقی

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    از معاون وزیر جهاد کشاورزی اعلام شد: تکذیب گم شدن ۳ میلیون تن نهاده دامی

    توزیع ۸۸۰ تن گوشت قرمز و مرغ منجمد در آذربایجان شرقی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    طرح آبزی مصرفی در کشور تدوین شد

    سرمایه گذاری در حوزه آبزیان تضمین کننده توسعه دریایی

    خرداد ۲۷, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    زوایای پنهان توسعه گلخانه‌های موز و میوه‌های گرمسیری در اصفهان

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    چطور تعاونی ها نیاز مردم را در ۸ سال جنگ تامین کردند؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.