دوشنبه, تیر ۲۳, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    توسعه صادرات میگو منوط به رعایت استانداردهای جهانی است

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    افزایش قیمت موز طی یک ماه

    شرایط واردات موز در برابر صادرات برخی اقلام میوه اعلام شد/ هر ۱.۵ کیلو سیب، یک کیلو موز

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    کاهش برداشت گندم در اصفهان/ تاکنون ۵۰ هزار تن خرید تضمینی انجام شده است

    پیش‎‌بینی تولید ۵ میلیون تن چغندرقند بهاره

    تحقق خودکفایی شکر با راه‌اندازی کارخانجات فرآوری

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    کشت انتظاری میزان کاهش تولید حبوبات در خراسان شمالی را کم کرد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    افزایش تقاضا تخم مرغ را گران کرد

    طی دو هفته اخیر شاهد افزایش قیمت تخم مرغ بودیم این در حالی است که بر اساس گفته تولیدکنندگان، کشور با مازاد تولید تخم مرغ رو به رو است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    آذر ۱۹, ۱۴۰۱
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    هنگام رصد بازار و خرید برخی کالاهای اساسی با نوسانات قیمتی مواجه هستیم که محصولات را با دسته بندی ریز و درشت، آنها دارای نرخ‌های متفاوت کرده است. تخم مرغ به عنوان قوت قالب قشر ضعیف جامعه، افرادی که توان مالی خرید گوشت قرمز را ندارند محسوب می‌شود. از سوی دیگر سرانه مصرف تخم مرغ کشور نسبت به متوسط جهانی بالاتر بوده اما این عدد نسبت به کشورهای توسعه یافته کمتر است. البته نباید فراموش کرد مصرف بالای تخم مرغ در کشورهای توسعه یافته به دلیل قدرت خرید پایین مردم نیست بلکه این خوراک غذایی در کنار مصرف گوشت، به تکمیل کننده سفره غذایی افراد مورد استفاده. قرار می‌گیرد. در دو هفته اخیر قیمت تخم مرغ در بازارهای کشور دارای نوسان بسیاری بوده است. محمد مرادی، یکی از فعالان بخش دام و طیور کشور درباره این تنوع قیمتی و نوسان نرخ تخم مرغ به مهر گفت: تنوع قیمتی تخم مرغ مربوط به اندازه آن است. در حال حاضر تخم مرغ به دو شکل به بازار عرضه می‌شود؛ شانه‌ای ۳۰ عددی بدون بسته بندی که ۸۵ تا ۹۰ درصد عرضه تخم مرغ کشور به این شکل انجام می‌شود و ۱۰ تا ۱۵ درصد تخم مرغ‌های تولیدی هم در قالب بسته بندی و البته با قیمت بالاتر عرضه می‌شود.

    وی افزود: دلیل دیگر تنوع قیمت‌ها به اندازه تخم مرغ‌ها برمی گردد موضوعی که در سایر کشورها هم شاهد هستیم. تخم مرغ در دنیا بر اساس اندازه گریدبندی می‌شوند؛ بنابراین این ماده غذایی به سه گروه کوچک، متوسط و بزرگ قابل دسته بندی است.

    مرادی با بیان اینکه این دسته بندی ارتباطی به کیفیت تخم مرغ نداشته و کیفیت هر سه گروه یکی است، ادامه داد: تخم مرغ‌های کوچک‌تر مربوط به مرغ‌های جوان‌تر بوده که دارای پوسته محکم‌تری هستند و تخم مرغ‌های درشت‌تر مربوط به مرغ‌هایی است که سن بیشتری دارند. بنابراین بر اساس وزن، قیمت تخم مرغ‌ها چه در واحدهای تولیدی و چه بازار متفاوت می‌شود.

    تفاوت قیمت و مزه محصولات

    شاید شما هم تفاوت طعم و مزه این تخم مرغ‌ها را تجربه کرده اید. تخم مرغ‌های کوچک‌تر به لحاظ مزه متفاوت از تخم مرغ‌های درشت و حتی معمولی هستند. مرادی درباره تفاوت طعم و مزه این تخم مرغ‌ها اظهار کرد: جیره غذایی تمام مرغ‌ها مشخص و یکسان است از این رو نباید کوچکی و بزرگی تخم مرغ در طعم و مزه آنها تأثیری داشته باشد. به عنوان مثال تخم مرغی که با نام زرده طلا، زعفرانی یا هر نام دیگری که در بازار عرضه می‌شود به لحاظ کیفیت و مزه با سایر تخم مرغ‌ها تفاوتی ندارد بلکه تولیدکنندگان از یک سری افزودنی‌هایی برای طلایی‌تر شدن زرده تخم مرغ استفاده می‌کنند.

    این فعال حوزه دام و طیور تصریح کرد: مدعی هستیم یکی از سالم‌ترین مواد پروتئینی را تولید می‌کنیم اگر چه خیلی ارگانیک نیست اما با بررسی دارویی و غذایی این ماده غنی پروتئینی نتایج نشان می‌دهد تخم مرغ یکی از سالم‌ترین مواد غذایی کشور به شمار می‌رود. مثلاً در بخش دارو، تولیدکنندگان مرغ یا مصرف آنتی بیوتیک ندارند یا اگر استفاده می‌شود مقدار آن حداقل است.

    تولید ماهانه تخم مرغ در کشور

    مرادی در پاسخ به پرسشی مبنی بر میزان تولید و بازار تقاضا گفت: در حال حاضر تولید ماهانه تخم مرغ کشور بیش از ۱۰۰ هزار تن است. ابتدای سال با توجه به جمعیت و سرانه مصرف میزان مورد نیاز تناژ تولیدی از سوی وزارت جهاد کشاورزی احصا می‌شود. پس از اعلام نیازمندی سالانه بازار تکلیف تولیدکنندگان روشن شده و برای تولید برنامه ریزی می‌کنند.

    در دو هفته اخیر قیمت تخم مرغ افزایش یافت آیا این امر به فصل سرما و کم شدن تخم مرغ ارتباط دارد؟ این فعال حوزه طیور در این باره با بیان اینکه تولید تخم مرغ خطی است، عنوان کرد: جوجه ریزی و پرورش مرغ به اینکه در چه فصلی قرار داریم، مرتبط نیست. عمده تولید تخم مرغ در نیمه دوم سال انجام می‌شود.

    وی توضیح داد: تخم مرغ کالایی تره باری بوده و با تغییر فصول دستخوش افزایش و کاهش نمی‌شود اما سرانه مصرف که بالا می‌رود قیمت‌ها هم افزایش می‌یابد. امسال مدارس و دانشگاه‌ها پس از چند سال برگزاری آنلاین باز شدند از این رو آمار مصرف افزایش یافت؛ علاوه بر اینکه معمولاً با برودت هوا مصرف تخم مرغ افزایش می‌یابد.

    تناسب نداشتن عرضه و تقاضا

    بر اساس علم اقتصاد اگر عرضه بیش از تقاضا باشد قیمت‌ها در بازار شکسته و روند نزولی خواهند داشت این موضوع برای تخم مرغ در کشور صادق نبوده و به گفته تولیدکنندگان با وجود اینکه تولید بیش از نیاز بازار است با افزایش تقاضا شاهد گران شدن این کالای اساسی در کشور هستیم. مرادی در این باره اظهار کرد: امسال تولیدکنندگان در نیمه نخست سال محصولات خود را با زیان به فروش رساندند. حذف یکباره ارز ترجیحی قیمت نهاده‌های دامی را افزایش داد اما به دلیل تعهداتی که تولیدکنندگان نسبت به دولت داشتند تولید بدون وقفه ادامه یافت. با وجود افزایش قیمت نهادهای دامی تولیدکنندگان تخم مرغ ناچار بودند با قیمت پایین‌تر از بهای تمام شده محصول خود را عرضه کنند.

    این فعال بخش دام و طیور کشور در ادامه سخنان خود به آمار تولید نیاز بازار پرداخت و گفت: تولیدکنندگان با ظرفیت کامل فعالیت داشته و پیش بینی می‌شود آمار تولید تخم مرغ تا پایان سال به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن برسد که این عدد یک رکورد به شمار می‌رود.

    او با بیان اینکه از ابتدای سال با مازاد تولید در کشور مواجه بوده ایم، اضافه کرد: میزان تولید تخم مرغ در سال گذشته یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن بوده که تمام نیاز بازار را تأمین کرد.

    این فعال بخش طیور گفت: با وجود افزایش قیمت‌ها هنوز نرخ‌ها واقعی نشده و همچنان با جراحی اقتصادی و حذف ارز ۴۲۰۰ بهای تمام شده تولیدکنندگان بالاست.

    نیاز بازار چقدر است؟

    کاهش قدرت خرید مردم سبب شده تا تخم مرغ قوت غالب قشر ضعیف‌تر جامعه شده و جایگزین گوشت شود. در هفته گذشته گوشت گوسفندی کیلویی ۳۰۰ هزار تومان بوده که از توان خرید خانوارهای زیادی خارج است. از این رو مصرف تخم مرغ در کشور افزایش یافته و هر فرد سالانه ۱۴ کیلو گرم تخم مرغ مصرف می‌کند این در حالی است که این عدد سال گذشته ۱۱ کیلوگرم بوده است.

    مرادی با بیان اینکه همچنان تخم مرغ نسبت به سایر کالاهای اساسی ارزان‌تر است، یادآور شد: با توجه به نرخ تورم، قیمت کالاهای اساسی افزایش یافته اما نرخ تخم مرغ نسبت به بهای تمام شده آن هنوز پایین است.

    او تاکید کرد: تولید تخم مرغ طولانی بوده و از زمان جوجه ریزی تا پرورش مرغ و تخم گذاری دو سال زمان نیاز است.

    سخن پایانی

    بازار به لحاظ انواع کالاهای مورد نیاز جامعه دچار کمبودی نبوده و عموماً تولیدکنندگان بخش‌های مختلف از انباشت محصولات و مازاد تولید سخن می‌گویند؛ علاوه بر اینکه بسیاری از آنها از کاهش ظرفیت تولید به دلیل کاهش بازار تقاضا گلایه مند هستند. به نظر می‌رسد قدرت خرید مردم سبب شده تا برخی از اقلام از سبد خانوارها حذف شده و بخش زیادی از درآمدها صرف پرداخت هزینه مسکن و مواد غذایی می‌شود.

    بسیاری از تولیدکنندگان با کوچک شدن بازار داخل برای ادامه حیات در اندیشه گسترش بازارشان به کشورهای همسایه هستند. به گفته این فعالان حوزه تولید اگر تیراژ تولید خیلی پایین‌تر از ظرفیت اسمی واحد صنعتی باشد فعالیت‌ها همراه با زیان بوده و منجر به آب رفت سرمایه در گردش و تعطیلی مجموعه می‌شود.

    در بخش اقلام اساسی عموماً چون محصولات ماندگاری پایینی دارند و فسادپذیر هستند در فصول گرما قیمت پایینی دارند و با آغاز فصل سرما با افزایش نرخ رو به رو می‌شوند از جمله تخم مرغ. بنابراین صعودی شدن قیمت‌ها در نیمه دوم سال در برخی از اقلام اساسی به طولانی شدن مدت ماندگاری محصولات بر می‌گردد نه تقاضای بالا.

    سرویس خبری:اقتصاد و بازار

    منبع: خبرگزاری مهر
    برچسب ها: تخم مرغتنظیم بازارکالای اساسی
    پست قبلی

    رفع مشکل عشایر برای دریافت تسهیلات بدون وثیقه و ضمانت

    پست بعدی

    اجرای طرح باغچه‌های خانگی در روستا‌های محروم

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج
    اخبار اقتصاد و بازار

    راهکار عرضه برنج ایرانی با قیمت ۲۰۰ هزارتومان در بازار چیست؟

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: افزایش قیمت برنج و روغن منجر به تشدید نظارت ها  در بنکداری...

    بیشتر بخوانید
    اتصال بیش از ۲۳۰۰ فروشگاه در خوزستان به سامانه کالابرگ

    تدوین طرح هوشمندانه تأمین و توزیع کالا در شرایط خاص

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    گوشت قرمز زیاد، اما گران! / نرخ گوشت گوساله ۹۰ هزار تومان اعلام شد

    در تولید گوشت خودکفا شدیم یا مصرف کم شد؟

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    قیمت عمده و نرخ روز میوه و سبزیجات تعیین شد+ جدول

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مزایای کشت نشایی محصولات کشاورزی چیست؟

    اجرای طرح باغچه‌های خانگی در روستا‌های محروم

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تأمین کالاهای اساسی به کمک اصناف به خوبی مدیریت شد

    تیر ۴, ۱۴۰۴
    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    رعایت نکات بهداشتی در استفاده از ظروف نذری

    تیر ۱۲, ۱۴۰۴
    دلایل تغییر سیاست دولت برای ثبت سفارش و ترخیص برنج

    کاهش قیمت برنج با تغییر رویکرد وزارت جهاد کشاورزی

    تیر ۲۱, ۱۴۰۴
    رییس سازمان شیلات ایران خبر داد: هدف‌گذاری برای تولید ۵۲ هزارتن میگو تا پایان سال‌جاری

    پیش‌بینی رشد تولید میگو در خوزستان فراتر از برنامه هفتم توسعه

    تیر ۱۱, ۱۴۰۴
    نماینده مجلس خواستار احیاء اداره کل نخیلات در وزارت کشاورزی شد

    کاهش عملکرد محصول خرما بر اثر شوری آب/ لزوم تبعیت کشاورزان از ممنوعیت کشت شلتوک

    تیر ۲۲, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.