یکشنبه, تیر ۲۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    توزیع بیش از ۱۰۰۰ تن حبوبات در فروشگاه ها و روستا بازارها

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    قیمت حبوبات در تهران اعلام شد

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    شوک قیمتی آمریکا به مصرف‌کنندگان آب پرتقال و قهوه

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    مصرف زیاد آب؛ بی‌تقصیر در چرب شدن کبد!

    قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

    قیمت منطقی هرکیلو شیرخام ۲۸ هزارتومان است

    توزیع شیرخشک یارانه‌ای نوزاد منطقی شد/ قیمت شیرخشک نوزاد تغییری نداشته است

    توزیع شیرخشک یارانه‌ای نوزاد منطقی شد/ قیمت شیرخشک نوزاد تغییری نداشته است

    تولید شیرخشک صنعتی ۳۰ درصد افزایش یافت/ تولید ماهانه شیرخشک به بیش از ۲۵ هزارتن رسید

    تولید شیرخشک صنعتی ۳۰ درصد افزایش یافت/ تولید ماهانه شیرخشک به بیش از ۲۵ هزارتن رسید

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    اصلاح الگوی کشت، مرهمی بر آلام زمین

    اجرای طرح اصلاح الگوی کشت راهبردی هوشمندانه برای مدیریت مصرف آب و افزایش بهره‌وری در شرایط خشکسالی و بحرانی منابع آبی است که همراهی و احساس مسوولیت کشاورزان و مدیریت کارشناسی و علمی مسوولان لازمه اجرای آن است.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۲۷, ۱۴۰۱
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    طرح ملی الگوی کشت فردا رونمایی می شود

    پس از ۱۳ سال و با ابلاغ سند الگوی کشت در سال زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ روز تاریخی برای کشاورزان کشور رقم خورد.

    در طرح الگوی کشت پیش بینی شده با ایجاد مشوق برای محصولات راهبردی و مشخص شدن تعرفه‌ها برای محصول‌های جالیزی و سبزی و صیفی، تعادل بخشی ایجاد می‌شود. چندی پیش آیت‌الله رئیسی طرح اصلاح الگوی کشت با ایجاد مشوق‌ها و جذابیت‌  ها برای کشاورزان را بسیار مهم دانست و متذکر شد: اگر عوارض کشت سُنّتی و فواید اصلاح الگوی کشت برای کشاورزان تبیین شود، حتماً از سوی آنان پذیرفته خواهد شد.

    به اعتقاد متخصصان تامین بازار فروش، توجه به کشاورزی قراردادی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی از راهبردهای مهم اصلاح الگوی کشت است؛ طرحی که کمک بزرگی به حفظ منابع آب و خاک می کند و می تواند، هرچند دیر، مرهمی بر آلام زمینی باشد که منبع اصلی کاشت و داشت و برداشت روزی زمینیان است.

    منظور از اصلاح الگوی کشت چیست؟

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: منظور از اصلاح الگوی کشت، کاشت گیاهان کم‌آب‌بر است به این معنا که به نسبت میزان مصرف آب، بهره‌وی بالایی داشته باشند.
    منظور از اصلاح الگوی کشت، کاشت گیاهان کم‌آب‌بر است به این معنا که به نسبت میزان مصرف آب، بهره‌وی بالایی داشته باشند.

    مهدی قرائیان در گفت و گو با خبرنگار ادامه داد: توسعه کشت گیاهان دارویی، کشت گلخانه‌ای و کشت در اراضی شیب‌دار به عنوان کشت‌های سازگار با اقلیم و ظرفیت استان سمنان به عنوان الگوی کشت در دستور کار قرار دارد.

    وی بیان کرد: بهره‌وری در کشت گلخانه‌ای نسبت به کشت سنتی چشمگیر است به طوری که براساس گزارش‌ها به ازای یک لیتر مصرف آب میزان تولید گلخانه‌ای ۱۰ برابر است.

     

    اراضی شیب‌دار فرصتی برای افزایش بهره‌وری بر اساس الگوی کشت

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: اراضی شیب‌دار به خودی خود اراضی کم بازده است، اما می‌توان با کاشت گونه‌های سازگار با اقلیم مانند بادام و انگور از این اراضی بهینه استفاده کرد.

    وی بیان کرد: در اراضی شیب‌دار این امکان وجود دارد که بتوان با بهره‌گیری از فنون ساده آب باران(آب سبز) را استحصال و برای آبیاری استفاده کرد.

    وی تصریح کرد: استفاده از مالچ‌های مختلف مانند مالچ سنگ‌ریزه و یا مالچ موادآلی مانند کاه و کلش برای حفظ رطوبت خاک، و ایجاد سامانه‌آبگیر در بالادست درختان، از جمله راهکارهای موثر استفاده از بارندگی‌ها است.

    قرائیان بیان کرد: ارتفاعات مناطق شمالی استان سمنان که در همسایگی استان‌های مازندران و گلستان قرار دارد با میانگین بارندگی بیش از ۴۰۰ میلیمتر در سال ظرفیت خوبی برای تولید محصولات باغی و گیاهان دارویی متناسب با الگوی کشت به صورت دیم است.

    وی افزود: دیم‌زارهای رهاشده در اراضی شیب‌دار همواره یکی از عوامل فرسایش و از منابع عمده تولید رسوب است که تامین رطوبت و استقرار نهال‌های مثمر در این اراضی احیا می شود و افزایش تولید محصولات کشاورزی را به همراه دارد.

    به گفته وی، کاهش فرسایش خاک و مهار رواناب‌ها، افزایش سطح زیر کشت و تولید محصولات باغی، تثبیت و ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت قشر مولد روستا به شهر و در نهایت مدیریت خشکسالی، از جمله مزایای توسعه باغ ها در اراضی شیب‌دار است.

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: وسعت باغ و کشت گیاهان دارویی در اراضی شیب‌دار استان در حدود ۲ هزار هکتار است.

    وی یادآور شد: پرداخت تسهیلات از جمله راهبردهای دولت برای توسعه باغ‌ها در اراضی شیب‌دار است و سال گذشته ۱۰۰‌ درصد اعتبارات در این بخش جذب و پرداخت شد

    گیاهانی که در تابستان سبز نیستند ظرفیتی برای مدیریت مصرف آب

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: گیاهان دارویی مانند زعفران، زیره، موسیر، گل‌گاوزبان و ثعلب، گیاهانی دارای ارزش افزوده، سازگار با اقلیم استان و متناسب با الگوی کشت است.

    قرائیان افزود: گیاهی مانند زعفران در تابستان سبز نیست و  با وجود گرمای هوا، نیاز آبی چندانی ندارد و زمانی که هوا رو به خنکی می‌رود سبز می‌شود و نیاز به آبیاری دارد.

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: کشاورزان استان باید به سمت تولید گیاهانی مانند زعفران بروند که با کمترین مصرف آب، بهره‌وری بالایی دارد.

    وی یادآور شد: اکنون عملکرد برداشت زعفران در استان سمنان در هر هکتار حدود سه‌کیلوگرم است و استان برای رسیدن به جایگاه واقعی خود از لحاظ وسعت کشت و عملکرد در واحد سطح  باید بیش از پیش همت گمارد.

    راهکارهای ترغیب کشاورزان به کاشت براساس الگوی کشت چیست؟

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان بیان کرد:  برای اینکه کشاورزان برای توسعه کشت گیاهان دارویی مانند زعفران ترغیب شوند باید دولت تمهیدات ویژه در نظر بگیرد.
    بازار فروش مهمترین دغدغه کشاورزان است و اگر در زمینه تامین بازار اقدامی تضمینی صورت گیرد، بدون شک کشاورزان به کشت گیاهان دارویی و کشت بر اساس الگو ترغیب خواهند شد.
    قرائیان افزود: گیاهان دارویی بازار تخصصی دارند و خرید تضمینی و تامین بازار فروش از سوی دولت راهکار موثر در توسعه کشت گیاهان دارویی است.

    وی ادامه داد: بازار فروش مهمترین دغدغه کشاورزان است و اگر در زمینه تامین بازار اقدامی تضمینی صورت گیرد، بدون شک کشاورزان به کشت گیاهان دارویی و کشت بر اساس الگو ترغیب خواهند شد.

    قرائیان افزود: گیاهان دارویی بازار تخصصی دارند و خرید تضمینی و تامین بازار فروش از سوی دولت راهکاری موثر در توسعه کشت گیاهان دارویی است.

    وی بیان کرد: کشاورزی قراردادی راهکاری موثر در رفع دغدغه کشاورزان است، اما کشاورزی قراردادی کار بزرگی است و برای موفقیت در اجرای این طرح باید از بخش خصوصی کمک گرفت و این بخش باید با دولت همگام شود.

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: جذب سرمایه‌گذار برای اجرای کشاورزی قراردادی امنیت خاطر و اعتماد را در قلب کشاورز قوت می‌بخشد و موجب توسعه کشاورزی براساس الگوی کشت و مدیریت مصرف آب می‌شود.

    تاکید کرد: برای حمایت از کشاورز باید به سمت کشاورزی قراردادی رفت تا معیشت کشاورز بهتر شود و بهره‌وری و تولید افزایش یابد.

    وی اضافه کرد: توسعه کشت مبتنی بر قرارداد با پشتیبانی سرمایه‌گذاران و مشارکت بین بخش‌های مختلف زنجیره تولید موجب تسهیل فرآیند تأمین نهاده، فرآوری، بازاریابی و عرضه مناسب محصول می‌شود.

    قرائیان بیان کرد: اجرای موفق طرح کشاورزی قراردادی در استان سمنان موجب می شود کشاورزان به جای دغدغه‌های جانبی تنها به فکر تولید و کیفیت محصول باشند.

    وی تصریح کرد: اجرای طرح کشاورزی قراردادی یکی از محوری ترین کارهای وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است که توسعه این نوع کشت عزت و اقتدار کشاورز را تقویت می‌کند.

    مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: در کشاورزی قراردادی کشاورز با سفارش سرمایه گذار نسبت به تولید محصول اقدام می‌کند که ایجاد بازار فروش مناسب و جلوگیری از تولید بدون تقاضا، از مزایای کشاورزی قراردادی است.

    به گزارش ایرنا، وزارت جهادکشاورزی دولت سیزدهم از ابتدای فعالیت خود کشت قراردادی محصولات زراعی به‌ویژه گندم و کلزا را به منظور بهبود فرایند تولید و بازار در دستور کار قرار داد، زیرا کشت قراردادی می‌تواند موجب رعایت الگوی کشت، افزایش بهره‌وری در تولید، کاهش ضایعات، رشد ارزش افزوده، متعادل شدن عرضه و تقاضا و در نهایت حذف دلالان و واسطه‌گران شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    • بیشتر بخوانید:
    • اجرای الگوی کشت از آغاز پاییز امسال
    منبع: ایرنا
    برچسب ها: الگوی کشتخشکسالیسمنانکشت گلخانه ایکم آبی
    پست قبلی

    گیاهان دارویی؛ از خطر انقراض تا صادرات خام و نداشتن برنامه علمی تولید

    پست بعدی

    کشت فراسرزمینی ناجی امنیت غذایی می‌شود

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    حال و هوای بازار میوه در آستانه عید+ جدول قیمت
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    طرح شناسنامه‌دار کردن، رهگیری و ردیابی محصولات زراعی در دستور کار

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    0

    جعفر گوهرگانی، مدیرکل دفتر محیط زیست، توسعه پایدار و امور فناوری وزارت جهاد کشاورزی در سومین جلسه هماهنگی تدوین دستورالعمل‌ها...

    بیشتر بخوانید
    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    محصول ۸۰ درصد زمین‌های زیر کشت گندم خرم‌آباد برداشت شده است

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    عزم وزارت جهاد دررهگیری و ردیابی محصولات کشاورزی در زنجیره تامین

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    تعیین‌تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم در اولویت شورای قیمت‌گذاری است

    تیر ۲۹, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون جهاد کشاورزی قم: بذر مورد نیاز غله‌کاران قمی امسال به خوبی تامین شد

    کشت فراسرزمینی ناجی امنیت غذایی می‌شود

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    قیمت برنج در میادین و بازارهای میوه و تره بار تهران اعلام شد

    تیر ۲۳, ۱۴۰۴
    برای بازار شب عید و ماه رمضان کمبود گوشت نداریم/ کاهش قیمت‌ در ماه‌های آینده

    کمبودی در عرضه دام و گوشت قرمز نداریم

    تیر ۷, ۱۴۰۴
    تولیدات گلخانه‌ای هرمزگان ۲ برابر افزایش یافت

    جهش ۱۲ برابری تولید با توسعه گلخانه‌ها

    تیر ۱۹, ۱۴۰۴
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    از هر جایی سوسیس و کالباس نخرید! | هر کیلو کالباس مرغوب چند؟

    سوسیس و کالباس سلامت نسل آینده را تهدید می‌کنند!

    تیر ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.