حسین رنجبر اقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور امروز در افتتاح چهارمین کنگره بینالمللی حشرهشناسی، اولویت اصلی سازمان حفظ نباتات را ارتقاء ضریب امنیت و سلامت غذایی خواند و گفت: میزان تولیدات کشاورزی ما با افزایش بیش از پنج برابری به حدود ۱۲۵ میلیون تن رسیده و این افزایش تولید در شرایطی رخ داده که عواملی، چون تغییرات اقلیمی تولیدات کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده اما توانستیم به این میزان از تولید برسیم و میتوانیم بیش از ۸۰ درصد محصولات استراتژیک مورد نیاز کشور را تولید کنیم.
رنجبر اقدم از اهمیت تحقیقات گیاه پزشکی و حشره شناسی در حفظ سلامت و امنیت غذایی گفته و افزود: بر اساس برخی آمارها، چنانچه گیاه پزشکی و حشره شناسی در تولیدات کشاورزی مدنظر قرار نگیرد، با افت تولید ۳۰ تا ۴۰ درصدی مواجه خواهیم بود.
وی استفاده از آفت کشهای شیمیایی را یکی از دغدغههای اصلی بخش کشاورزی برشمرد و اضافه کرد: این در حالیست که قادر به تولید برخی محصولات کشاورزی بدون استفاده از یک سیسی سم هستیم که نمونه موفقی از این را در شالیزارهای آمل یا ۷۰ هزار هکتار از مزارع نیشکر خوزستان تجربه کردیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور انسجام تحقیقات و پرهیز از پژوهشهای جسته و گریخته، داشتن نوآوری در تحقیقات را برای کمک به بخش کشاورزی ضروری عنوان کرد و ادامه داد: حاصل این فعالیتها باید منجر به فاصله گرفتن از مصرف آفت کشهای شیمیایی و استفاده از روشهای مدیریت تلفیقی آفات شود و بتواند مشکلات کشاورزان را حل کند.
رنجبر افزود: سالانه حدود ۳۵ هزار تن آفت کش شیمیایی در کشور مصرف میشود که در بسیاری از موارد مصرف آن به دلیل ناآگاهی، با هدف پیشگیری، از سر عادت و یا تحت فشار شرکتهای تولید و فروش سم است.
وی با بیان اینکه سم فروشی مغازه سوپرمارکت نیست که هر کس با هر دانشی آن را تاسیس کند، گفت: متاسفانه اسم این مغازهها تطهیر و به “داروخانه گیاهپزشکی” تغییر یافته، در حالی که استفاده از سم ملاحظات و احتیاط بسیار زیادی ندارد و فعالیت بیش از ۲۴۰ شرکت در زمینه سموم و واردات آنها در کشور را نگران کننده است که شاید در عمل واقعاً به همه آنها نیاز نباشد.
- بیشتر بخوانید:
- هشدار خطر باقیمانده آفت کشهای شیمیایی در محصولات کشاورزی