دکتر امیررضا افشاری اظهارکرد: ویتامین های گروه ب گروهی از ویتامین های محلول در آب است که به طور طبیعی در انواع غذاهای مختلف وجود دارد و نقش مهم آن در متابولیسم سلول ها و سنتز سلول های قرمز خون است.
وی با بیان اینکه ویتامین های گروه ب بیشترین فراوانی را در گوشت، تخم مرغ و لبنیات دارند، افزود: این ویتامین به ویژه در گوشت هایی نظیر بوقلمون، ماهی تن و جگر به مقادیر فراوان یافت می شود و از آن جا که در آب قابل حل هستند، به راحتی هم دفع می شوند ، این در حالی است که جذب، استفاده و متابولیسم فردی ممکن است متفاوت باشد.
افشاری به علایم و نشانه های کمبود ویتامین ب اشاره و اظهارکرد: خستگی عمومی، ضعف، کم خونی، کاهش یا افزایش وزن ، علایم آسیب عصبی نظیر سوزن سوزن شدن یا بی حسی در دست و پا، تضعیف سیستم ایمنی بدن و افسردگی از علایم کمبود ویتامین ب به شمار می رود که آگاهی از آن لازم و ضروری به نظر می رسد.
این عضو هیات علمی دانشگاه یادآور شد: زناان باردار، افراد بالای ۵۰ سال، افراد دارای رژیم های محدود و بدون محصولات حیوانی نظیر پیروی از رژیم های گیاهی و …. بیشتر از دیگر افراد در معرض خطر کمبود ویتامین ب قرار دارند.
وی در خصوص استفاده از داروی نوروبیون توضیح داد: اگرچه مصرف نوروبیون ممکن است به جلوگیری از کمبود ویتامین ب کمک کند یا یک مورد خفیف را درمان کند، اما در برخی موارد ممکن است کافی نباشد.
افشاری خاطرنشان کرد: کمبود شدید ویتامین ب ممکن است به دوزهای بیشتری که تحت نظر پزشک داده می شود، نیاز داشته باشد، بنابراین مصرف آن به طور حتم با مشاوره پزشک انجام شود.
سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت