جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۹۸.۵ درصد بذر مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود

    معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه ۹۸.۵ درصد بذر مورد نیاز کشور را در داخل تولید می‌کنیم، گفت: در تامین ارقام مشکلی نداریم و طرح‌های به‌نژادی رو به افزایش است و باید روی بحث به‌زراعی بیشتر تمرکز کنیم.

    توسط هانیه سیفی مجد
    مهر ۱۳, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    برای تولید بذر سبزی و صیفی در شرایط تحریم آماده نبودیم/ وارداتچی‌ها اجازه تولید داخل نمی دادند

    حسین جعفری شامگاه دیروز (۱۲ مهرماه) در آئین بهره‌برداری از ساختمان پایگاه دیم شهرستان خدابنده با بیان اینکه در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی سند امنیت غذایی تدوین شده است، تصریح کرد: این سند کاربردی و به عنوان میثاق‌نامه‌ بخش کشاورزی است که ماه گذشته ابلاغ شد و رونمایی آن فعلا به تعویق افتاده است.

    معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: در این سند اهدافی که در سال ۱۴۱۱ باید به آن دست یابیم پیش‌بینی و تبیین شده است و در محصولات راهبردی مثل جو و گندم، برای اینکه قوت اصلی مردم را تامین کنیم به دیم‌زارها نیاز داریم.

    وی میزان اراضی آبی کشور را ۲ میلیون هکتار برشمرد و گفت: با یک حرکت ساده می‌توان عملکرد را افزایش داد و هدف‌گذاری وزارت کشاورزی در تامین گندم و جو به عنوان دو محصول مهم، توجه به انتقال دانش فنی و توسعه فناوری نرم و سخت در حوزه دیم است.

    این مسئول با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته نزدیک ۲۰۰ رقم گندم دیم معرفی شده که ۴۷ مورد آن گندم دیم بوده است، یادآور شد: توان ژنتیکی افزایش یافته و تا نزدیک تولید چهار تن ارقام دست‌یافتی داریم.

    وی اصلاح ارقام را یکی از کارهای سازمان تحقیقات کشاورزی برشمرد و گفت: ظرفیت ژنتیکی ارقام آبی و دیمی افزایش یافته است و در تامین هسته بذر به توفیقات خوبی دست یافتیم؛ به‌طوریکه حدود ۴۰۰ هزار تن بذر به‌ویژه در حوزه غلات گندم و جو گواهی و تولید می‌شود و ۷ هزار تن نیز هسته‌های اولیه بذری تولید داریم.

    معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه ۹۸.۵ بذر مورد نیاز کشور را در داخل تولید می‌کنیم، ادامه داد: در تامین ارقام مشکلی نداریم و طرح‌های به‌نژادی رو به افزایش است و باید روی بحث به‌زراعی بیشتر تمرکز کنیم.

    جعفری با اشاره به اینکه ناپایداری تولید مشکل اصلی ما در دیم‌زارها بود، عنوان کرد: میانگین تولید گندم امسال در مزارع ۱۲۰۰ کیلوگرم است و به راحتی قابل افزایش است و باید آموزش، ترویج و انتقال این مفاهیم مورد توجه قرار گیرد.

    وی در ادامه از تدوین سند امنیت غذایی خبر داد و گفت: انتقال دانش فنی برای تولید دیم راهبرد وزارت کشاورزی است؛ چرا که امنیت غذایی از موضوعات مهم کشورهای دنیا است و خیلی جدی به آن پرداخته می‌شود.

    در ادامه نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی گفت: گسترش دانش فنی کشاورزی نیازمند ارتباط منطقی بین مراکز تحقیقاتی با کشاورزان است‌.

    سیدالبرز حسینی با اشاره‌ به اینکه در کشاورزی دیم، بخش اعظم کار توسط منابع آبی، محقق می‌شود که اگر نباشد برخی از اهداف مغفول می‌ماند، عنوان کرد: باید کاری کنیم که بیشترین بازدهی را با کمترین مصرف آب داشته باشیم و با توجه به تغییرات اقلیمی محکوم به این تفکر هستیم.

    نماینده مردم خدابنده در مجلس شورای اسلامی توجه به موضوع دیم با دانش روز در تامین امنیت غذایی را مهم خواند و گفت: باید ارتباط منطقی برای گسترش دانش فنی کشاورزی در شهرستان‌ها ایجاد شود؛ چرا که کشاورزی با همه عوامل و حلقه‌های تولیدکنندگان و جامعه هدف نیازمند حمایت‌های مراکز تحقیقاتی است.

    وی در مورد اینکه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی نیاز به تجهیزات بیشتری دارد، با بیان اینکه در نقاط مختلفی از شهرستان خدابنده می‌تواند نسبت به جمع‌آوری و ذخیره آب‌های سطحی اقدام کرد، یادآور شد: کل آب تنظیمی استان در طول سال‌های متمادی به ۴۵ میلیون مترمکعب نمی‌رسید و با تلاش‌های فراوان آن را به ۱۰۰ میلیون مترمکعب رساندیم که همین میزان هم نسبت به استان‌های دیگر مورد اجحاف واقع شده است.

    این مسئول با اشاره به اینکه در استان‌های دیگر در بدترین شرایط بارندگی، برخی سدها ۵۰ درصد آورده دارند، ادامه داد: باید کاری کنیم که بتوان بیش از ۱۰ میلیارد مترمکعب آب جمع‌آوری کرد.

    در ادامه رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی استان زنجان گفت: ظرفیت و عرصه دیم کشاورزی استان زنجان بیشتر از عرصه آبی است.

    نادر عباسی اظهار کرد: استان زنجان ۲.۲ میلیون هکتار مساحت دارد که ۱.۱ میلیون هکتار آن را مراتع و جنگل‌ها تشکیل می‌دهد و ۸۵۰ میلیون هکتار به حوزه کشاورزی اختصاص دارد.

    وی سطح زیر کشت کشاورزی دیم را سه برابر کشت آبی دانست و افزود: استان ما خشک و نیمه‌خشک است و اغلب دشت‌ها ممنوعه و متوسط بارندگی بیش از میانگین کشوری است که این موضوعات ما را به سمت اولویت دادن به زراعت دیم‌زار سوق می‌دهد.

    این مسئول با اشاره به اینکه از نظر تولید گندم ۳۰۰ هزار هکتار سطح زیرکشت دیم داریم و ۲۰ هزار هکتار آن آبی است، عنوان کرد:  امسال ۵۰۰ هزار تن گندم تولید کردیم که برای پایداری آن توجه به این نکته ضروری است که اگر بر روی دیم‌زار انرژی بگذاریم، به دلیل وسعت سطح، اثربخشی بیشتری دارد.

    رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه برای حفظ امنیت غذایی باید تولید داشته باشیم و از طرفی با محدودیت مواجه هستیم، تصریح کرد: تلاقی این دو، به ورود دانش به کشاورزی یعنی همان کشاورزی دانش‌بنیان می‌انجامد.

    عباسی افزود: باید به سمتی برویم که با مصرف نهاده کمتر تولید بیشتر داشته باشیم. اغلب زمین‌ها در استان زنجان مرتع است و مزیت‌های زیادی از گونه‌های مختلف و گیاهان دارویی داریم و باید تمرکز را به حفظ و اقتصاد منابع‌طبیعی ببریم.

    این مسئول در ادامه با اشاره به خطر افت آب‌های زیرزمینی، عنوان کرد: ۶۵ درصد آب مصرفی استان زنجان از منابع زیرزمینی تامین می‌شود.

    رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی استان زنجان با اشاره به اینکه میزان مصرف آب در استان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون مترمکعب است، گفت: از این میزان یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب معادل ۷۸ درصد در بخش کشاورزی به مصرف می‌رسد.

    وی با بیان اینکه میزان بارندگی استان نسبت به متوسط بارندگی کشور حدود ۳۰ درصد بیشتر است، خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد آبی که مصرف می‌کنیم از منابع آب زیرزمینی و ۳۵ درصد از آب‌های سطحی تامین می‌شود که این موضوع زنگ خطری را به صدا درآورده است؛ چرا که از ذخایر بیشتر استفاده می‌کنیم و در دراز مدت به ورشکستگی آبی می‌انجامد.

    این مسئول با تاکید بر اینکه باید از آب به اندازه ظرفیت استفاده کنیم، ابراز کرد: الگوی مصرف کنونی سبب شده است سطح آب‌های زیرزمینی پایین‌تر برود و در آبخوان‌هایی مثل ابهر، زنجان و سجاس از دهه ۷۰ کاهش آب‌های سطحی زیرزمینی را داریم.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایسنا
    برچسب ها: امنیت غذاییبذرترویج کشاورزی
    پست قبلی

    غوغای ال‌نینو در کدام کالاهای کشاورزی است؟

    پست بعدی

    سه میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در استان مرکزی ایمن‌سازی شد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    جدیدترین نسل آنتی بیوتیک با خاصیت “پرهیز مصرف صفر” تولید شد/صادرات حدود ۲میلیون دلار داروی دامی

    سه میلیون و ۵۰۰ هزار راس دام در استان مرکزی ایمن‌سازی شد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    خوداتکایی صنعت فرش و منسوجات ابریشمی به ۴۸ درصد ارتقا یافت

    هدفگذاری تولید ۱۶۵۰ تن پیله تر ابریشم دربهار امسال

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    پیش‌بینی شده امسال ۳۰۰ هزار تن کلزا خرید تضمینی شود

    اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۴
    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    قیمت میوه و صیفی‌ چند؟/ کاهش قیمت نوبرانه‌ها تا روزهای آینده

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    آغاز به کار کارگروه کشاورزی کشور‌های عضو بریکس در برزیل

    آغاز به کار کارگروه کشاورزی کشور‌های عضو بریکس در برزیل

    فروردین ۲۶, ۱۴۰۴
    یک مقام مسئول خبر داد؛ خرید حمایتی سیب زمینی به ۵ هزار و ۶۰۰ تن رسید

    ورود محصولات بهاره به بازار/ قیمت‌ سیب زمینی کاهشی شد

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.