جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    ۶ نکته عجیب درباره پرتغال، لیمو و لیموترش

    لیمو، لیموترش، پرتقال و گریپ‌فروت یا به‌طورکلی مرکبات را جزء ابرغذاها (superfoods) شمرده‌اند، یعنی غذاهایی که علاوه بر خواص تغذیه‌ای فواید بهداشتی زیادی از لحاظ پیشگیری از بیماری‌ها هم دارند، اما آیا این ادعاها درست هستند؟

    توسط هانیه سیفی مجد
    آبان ۳, ۱۴۰۳
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    لیمو، لیموترش، پرتقال و گریپ‌فروت یا به‌طورکلی مرکبات را جزء ابرغذاها (superfoods) شمرده‌اند، یعنی غذاهایی که علاوه بر خواص تغذیه‌ای فواید بهداشتی زیادی از لحاظ پیشگیری از بیماری‌ها هم دارند، اما آیا این ادعاها درست هستند؟ در اینجا برخی از خواص سلامت‌بخش نسبت داده شده به مرکبات را بررسی می ‌کنیم:

    لیموترش می‌تواند به خواب کمک کند؟

    ادعا می‌شود که قرار دادن یک برش لیموترش در کنار تخت کودک می‌تواند به تداوم خواب او کمک کند و این اعتقاد ظاهراً ریشه‌ای قدیمی در برخی فرهنگ‌ها در استفاده از این میوه بر خلاصی از به اصطلاح انرژی‌های منفی دارد.

    اما شواهد بالینی چندانی در حمایت از این ادعا وجود ندارد که بوی لیموترش به خوابیدن افراد کمک می‌کند. ممکن است رایحه مرکبات به آرام شدن افراد پیش از خواب کمک کند و شواهد بالینی محدودی هم در حمایت از فواید رایحه‌درمانی یا آروماتراپی در خواب وجود دارد. همچنین برخی از یافته‌های تحقیقاتی نشان می‌دهند که رایحه‌درمانی می‌تواند به تسکین اضطراب کمک کند.

    از طرف دیگر تحقیقاتی درباره اسانس‌های مرکبات نشان داده است که این اسانس‌ها در واقع هوشیاری را بهبود می‌بخشند و خواب‌آلودگی را کاهش می‌دهند که از لحاظ نظری با کمک به خوابیدن تطابق ندارد.با اینکه رایحه لیموترش به احتمال زیاد آسیبی به کودک یا هرکس دیگری که می‌خواهد استراحت شبانه داشته باشد، نمی‌رساند.

    اما والدین باید مراقب قرار دادن اسانس‌های روغنی (essential oils) چه با منشأ مرکبات و چه با منشاهای دیگر در دسترس کودکان باشند. این عصاره‌های گیاهی غلیظ را کودکان نباید بخورند و وارد کرن آنها به دستگاه‌های بخور سرد (مرطوب‌کننده هوا)‌ هم باعث می‌شود که رایحه آنها تا مدت‌ها در اتاق بماند. قرارگیری بیش‌ازحد در معرض رایحه این انسان‌ها می‌تواند باعث تحریک ریه‌ها و تداخل با پاک شدن ترشحات مخاطی شود.

    بو کردن لیموترش برای بهبود ماشین‌زدگی مفید است؟

    بو کردن لیموترش همچنین برای جلوگیری از تهوع ناشی از ماشین‌زدگی (بیماری حرکت) از گذشته‌ها توصیه می‌شده است. اسید سیتریک یک جزء اصلی لیموترش ممکن است «اثر آرام‌کننده‌ای» بر معده داشته باشد و همچنین این رایحه قوی می‌تواند حواس فرد از احساس تهوع در ماشین‌زدگی پرت کند. اما چنین اثری منحصر به لیموترش نیست و نعناع و دارچین هم می‌توانند تهوع ناشی از ماشین‌زدگی را تسکین دهند.

    مرکبات به پیشگیری از سرطان کمک می‌کنند؟

    برخی از بررسی‌ّ‌ها نشان داده‌اند که مرکبات خطر برخی از انواع سرطان به خصوص سرطان‌های دهان، حلق، مری و نیز سرطان ریه، سرطان کلیه و سرطان مثانه را کاهش می‌دهند.

    اما پژوهش‌ها همچنین رابطه‌ای میان خوردن مرکباتی مانند پرتقال و آب پرتقال و افزایش خطر سرطان پوستی ملانوم (منشأ گرفته از سلول‌های رنگ‌دانه‌دار پوست یا ملانوسیت‌ها) یافته‌اند. علت این افزایش خطر این سرطان پوستی واکنش میان برخی از اجزای عصاره مرکبات و پرتوهای ماورای بنفش نور خورشید است.

    افرادی که مقدار بیش‌ازحدی عصاره مرکبات می‌نوشند و خودشان را به مقدار زیاد در معرض نور آفتاب قرار می‌دهند، در معرض افزایش خطر هر سه نوع سرطان پوستی سرطان سلول پایه‌ای، سرطان سلول فلسی و ملانوم قرار می‌دهند.

    مرکبات به کاهش وزن کمک می‌کنند؟

    مرکبات ممکن است به کاهش وزن کمک کنند. یک بررسی اخیر نشان داد که نشان داد افرادی که قبل از هر وعده غذایی نصف گریپ‌فروت یا نصف فنجان آب گریپ‌فروت می نوشند نسبت به افرادی که یک لیوان آب قبل از غذا به عنوان بخشی از رژیم غذایی کم کالری می نوشند، وزن بیشتری کم می‌کنند. شرکت کنندگانی که گریپ‌فروت خوردند، همچنین افزایش «کلسترول خوب» (HDL)، کاهش اشتها و افزایش ویتامین C را تجربه کردند.

    مرکبات می‌تواند به پیشگیری از سنگ کلیه کمک کند؟

    بله، به خصوص لیمو و لیموترش. افزایش مصرف مرکبات می‌تواند میزان سیترات در ادرار را افزایش دهد و این سیترات به کلسیم اضافی متصل و باعث دفع آن می‌شود. کلسیم اضافی در ادرار که یکی از شایع‌ترین علل ایجاد سنگ کلیه است. بنابراین مصرف مرکبات می‌تواند به پیشگیری سنگ کلیه یا عود مجدد آن کمک کند.

    مرکبات می توانند از بیماری های قلبی عروقی پیشگیری کنند؟

    یک بررسی در سال ۲۰۱۱ در ژاپن نشان داد که مصرف مکرر مرکبات می‌تواند بروز بیماری‌های قلبی-عروقی از جمله سکته مغزی و انفارکتوس مغزی را کاهش دهد. فلاونوئیدهای موجود در مرکبات همچنین ممکن است به کاهش التهاب کمک کنند که خطر ابتلا به بیماری قلبی را در فرد افزایش می دهدهر کاری که برای کاهش التهاب انجام دهید، احتمالاً پیشرفت بیماری قلبی را کاهش می‌دهد.

    اما توجه داشته باشید که شواهد موجود نشان می‌دهند که اثر گروه‌های غذایی از لحاظ پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی چندان زیاد نیست و این اثر در بهترین حالت حداقلی است.

    البته افزودن مرکبات به رژیم غذایی ضرری ندارد و بهتر است به جای نوشیدن آب مرکبات میوه کامل آنها را بخورید، چرا که آب مرکبات گرچه حاوی ویتامین‌ها است، اما فیبر خوراکی ندارد و بنابراین به اندازه میوه کامل سودمند نیست.

    چه کسانی مجاز به مصرف مرکبات نیستند؟

    از آنجایی که مرکبات بسیار اسیدی هستند، افراد مبتلا به گاستریت یا التهاب معده و زخم گوارشی بهتر است در خوردن آنها احتیاط کنند.مصرف بیش‌ازحد اسید سیتریک نیز می‌تواند باعث فرسایش دندان شود، بنابراین افرادی که مشکلات دندانی دارند، باید بخواهند هنگام خوردن مرکبات احتیاط بیشتری داشته باشند.

    همچنین هنگام مصرف گریپ‌فروت و آب گریپ‌فروت را باید بیشتر مراقب باشید، زیرا گریپ‌فروت می‌تواند با برخی داروها تداخل داشته باشند. به طور خاص، به افرادی که داروهای استاتینی کاهنده چربی خون مصرف می‌کنند یا مبتلایان به بیماری‌های مزمن که از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی استفاده می‌کنند، توصیه می‌شود از مصرف مرکبات، به‌ویژه گریپ‌فروت اجتناب کنند.

    بالاخره اینکه مراقب باشید که در خوردن مرکبات زیاده‌روی نکنید. اگر پس از خوردن، چهارمین پرتقال در روز، دچار علائم گوارشی مانند اسهال یا نفخ می‌شوید، ممکن است بیش‌ازحد این میوه را خورده باشید.

    سرویس خبری:علمی-تغذیه و سلامت
    منبع: سلامت نیوز
    برچسب ها: پرتقالسرطانکاهش وزنلیمو ترشمرکبات
    پست قبلی

    کاهش کربوهیدرات؛ راهی نوین برای بهبود دیابت نوع ۲

    پست بعدی

    نیاز گندم یک سال آینده کشور ذخیره شده است

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    نوشیدن آب کافی برای سلامتی بدن در هر فصلی ضروری است، اما بسیاری از افراد تمایلی به نوشیدن آب ساده...

    بیشتر بخوانید
    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    درمان‌های خانگی برای کاهش چربی ناحیه شکم

    ریزه‌خواری؛ دشمن خاموش تناسب اندام

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    استان سمنان میزبان باغ‌های مادری پسته، زردآلو، بادام و انگور می‌شود

    نخستین آفت‌کش گیاهی بر پایه گیاهان بومی ایران و کنترل آفت پسته ثبت شد

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    نیاز گندم یک سال آینده کشور ذخیره شده است

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    رکوردشکنی واردات گوشت قرمز در سال ۱۴۰۳؛ تنظیم بازار یا جبران کسری تولید؟

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    معجزات خوردن یک حبه سیر برای بدن

    سیر؛ دشمن پنهان برخی افراد

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    شرکت بازرگانی دولتی ایران: یارانه‌ آرد به نام مردم ایران و به کام کشورهای همسایه بود

    فروش آرد فقط بر بستر سامانه «سیما» انجام می‌گیرد

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    چرا به آهن نیاز داریم؟!

    خطر خاموش در بدن؛ کمبود ریزمغذی‌ها را شوخی نگیرید

    اردیبهشت ۷, ۱۴۰۴
    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.