یکشنبه, خرداد ۱۱, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    ۱۲ درصد سموم مصرفی کشور پرخطر است

    مدیرکل دفتر آفت‌کش‌های سازمان حفظ نباتات گفت: تقریباً ۱۲ درصد سموم مصرف کشور پرخطر هستند؛ البته این عدد در سال‌های قبل نزدیک ۱۶ درصد بود.

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۴
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    ۱۲ درصد سموم مصرفی کشور پرخطر است

    موضوع سلامت غذایی بسیار گسترده بوده و ابعاد مختلف فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی را در بر می‌گیرد. تولید و تأمین مواد غذایی که هم به لحاظ کمیت و کیفیت و هم از بعد سلامت و بهداشت از استانداردهای روز جهانی برخوردار باشد تضمین کننده یک زنجیره نسل بشری است که قرار است آینده یک جامعه و یک کشور را رقم بزنند.

    هر چه انسان از سلامت جسمی کمتری برخوردار باشد باید انرژی بیشتری برای انجام اموری بگذارد که افراد دارای سلامت بالاتر، در شرایط معمول روزمره خود پیش می‌برد. البته در ادامه مشکلات جسمی ممکن است برخی عوارض روحی هم بروز و نمود پیدا کند که یکی از این عوامل بی حوصلگی افراد در حین فعالیت‌های گوناگون است.

    در حال حاضر چند درصد سموم و آفت‌کش‌های در حال مصرف در بخش کشاورزی پرخطر است؟

    حمید یدایی، مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات گفت: تقریباً ۱۲ درصد سموم مصرف کشور پرخطر هستند؛ البته این عدد در سال‌های قبل نزدیک ۱۶ درصد بود.

    وی افزود: بیشتر این ۱۲ درصد آفت‌کش پرخطر سمومی هستند که برای مبارزه با موش و ملخ استفاده می‌شود که مصرف آنها در اختیار سازمان حفظ نباتات است. به این ترتیب، شاید ۲ یا ۳ درصد از سموم پرخطر است که در دست کشاورز برای مبارزه با عوامل خسارت‌زا قرار دارد.

    مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات با بیان این که بیش از ۶۷ درصد آفت‌کش‌ها کم خطر است، اظهار کرد: باقی سموم که حدود ۲۱ درصد می‌شود جز دسته آفت‌کش‌های متوسط خطر است. در نتیجه عمده سموم مصرفی کشور در دسته کم خطر هستند.

    معضل بخش کشاورزی بدمصرفی سموم است

    یدایی با رد این موضوع که بیشترین مشکلات ما در محصولات کشاورزی مربوط به سموم پرخطر است، اظهار کرد: معضل اصلی حوزه تولید محصولات کشاورزی کشور، بدمصرفی است. متأسفانه برخی کشاورزان در شیوه استفاده از آفت‌کش‌ها فرمول را رعایت نکرده و مصرف درست ندارند.

    وی ادامه داد: ما برای هر زراعت و آفت‌هایی که مختص آن زراعت است دستورالعمل داریم که برای این آفت و کنترل آن از فلان سموم استفاده شود. بعضی از کشاورزان بدون رعایت دستورالعمل‌ها از سمومی که شاید مثلاً توصیه دوستشان یا افراد غیرمتخصص است، سراغ این سموم با شیوه‌هایی که آنها تجویز می‌کنند، رفته تا پاسخ بگیرند.

    وی تصریح کرد: این توصیه‌ها به هیچ عنوان مورد قبول و توصیه همکاران ما در بخش پیش‌آگاهی سازمان حفظ نباتات که دستورالعمل‌های لازم را صادر می‌کنند، نیست.

    مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات در پاسخ به این پرسش که چرا باید این نوع آفت‌کش‌ها در بازار باشد، اظهار کرد: تمام سمومی که برای کشاورزی است باید در دسترس باشد اما وقتی که دستورالعمل رعایت نمی‌شود این مشکل متوجه کسی است که آن را مورد استفاده غیراصولی قرار می‌دهد.

    این مسئول دولتی فعال در بخش کشاورزی در ادامه سخنان خود گفت: معضل دیگر ما در بخش مصرف آفت‌کش‌ها در محصولات کشاورزی به پروتکل‌ها برمی‌گردد. معمولاً در کشورهای دیگر هنگامی که محصول تولید شده قرار است به بازار عرضه شود آزمایش می‌شوند. اگر برای تولید محصولات سموم خارج از دستورالعمل‌ها مصرف شده باشد به هیچ عنوان این کالاها وارد بازار نمی‌شود.

    یدایی در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا برگشت محصولات کشاورزی از برخی کشورها مانند روسیه به این موضوع بر می‌گشت، گفت: مشکلی که برای فلفل دلمه‌ای صادر شده به روسیه رخ داد به این مسئله بر می‌گشت که ما سموم مربوط به خودمان را داشتیم و روسیه آفت‌کش‌های مربوط به خودش. پس از این ماجرا روسیه پروتکل‌های خودش را برای ایران فرستاد که من می‌خواهم در تولیدات محصولات در نظر گرفته شده برای بازار روسیه از این آفت‌کش‌ها استفاده شود. در نتیجه محصولات ما مشکلی نداشت و در اروپا هم مصرف می‌شد.

    وی اضافه کرد: هر کشوری برای خرید و واردات محصولات غذایی از کشورهای دیگر، می‌تواند پروتکل‌های خاص خودش را تعیین کند.

    کشت برنج، از سموم سیستماتیک تا تماسی

    مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات درباره عدم صادرات برنج مازاد داخل (به دلیل قیمت بالا برخی از انواع داخلی) هم اظهار کرد: در بحث برنج مشکل صادرات نداریم. خوشبختانه بر اساس گزارش‌های سازمان غذا و دارو، محصول برنج ما طی دو سال اخیر چه ۱۴۰۲ و چه ۱۴۰۳ باقیمانده سمی نداشته است.

    وی گفت: دلیل این امر به این موضوع بر می‌گردد سمومی که به کار برده می‌شود سمومی هستند که به صورت تماسی بوده نه سیستماتیک که وارد خود بخش میوه یا همان دانه برنج می‌شود.

    یدایی درباره عدم صادرات آن در دو سال گذشته و فروش نرفتن بیش از ۶۰ درصد برنج داخل در سال ۱۴۰۲، گفت: مسئله قیمت‌های اعلامی است. قیمت برنج وارداتی کشور ارزان‌تر از برنج تولید داخل است. اگر قرار باشد صادر شود برنج ایرانی توان رقابت با برنج خارجی به لحاظ قیمت ندارد. اگر مصرف برنج در کشور پایین آمده به دلیل گران شدن این محصول داخلی بوده است.

    وی گفت: با کاهش قدرت خرید محصولات روی دست کشاورزان باقی می‌ماند و افراد مبادرت به خرید برنج مثلاً سال قبل می‌کنند که ارزان‌تر است.

    تفاوت پروتکل‌های ملی از یک کشور به کشور دیگر

    این مسئول دولتی در پاسخ به این پرسش که آیا مشکل محصولات کشاورزی ما سموم و آفت کش‌های باقی مانده در این محصولات نیستند، اظهار کرد: هر کشوری از جمله کشور ما و کشورهای صادرکننده یک پروتکل‌هایی برای مصرف دارند؛ مثلاً پروتکل‌های اروپا سختگیرانه‌تر از سایر کشورها است در حالی که پروتکل آمریکا خیلی راحت‌تر تعریف شده‌اند.

    یدایی در توضیح بیشتر گفت: بسته به میزان مصرف محصول در کشور مقصد، ممکن است پروتکل‌ها سختگیرانه تر باشد. یه عنوان مثال، چون مصرف مثلاً سبزی و صیفی‌جات در کشوری بیشتر است پروتکل‌های سختگیرانه‌تری در مورد مصرف سموم برای محصولات وارداتی لحاظ کند. یا در حالی که مثلاً برای گندم چون مصرفش بالا است با کمترین میزان باقی مانده سموم رد شود. این موضوع به سیاستی که کشور مقصد دارد و سبد غذایی که دارند، بر می‌گردد. برای کشور ما پروتکل‌های گندم مهم است زیرا قوت قالب مردم است در آمریکا و آمریکای شمالی ذرت مهم‌تر است و در اروپا سیب زمینی.

    وی گفت: شاید پروتکل‌هایی که در ایران رعایت می‌شود در کشوری مانند هند یا عراق رعایت نشود و از نظر آنها پروتکل‌های ما سختگیرانه باشد.

    مدیرکل دفتر آفت کش‌های سازمان حفظ نباتات در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که امسال از ۱۲ درصد سموم پر خطر، قرار است به چه درصدی برسیم، عنوان کرد: نمی‌توان عدد قطعی گفت اما تلاش است از این رقم کمتر باشد چون در حال تصویب آفت‌کش‌های کم خطر و گیاه پایه هستیم. در حال حاضر بیش از ۶۵ مورد آفت کش گیاه پایه در کشور تولید می‌شود.

    سرویس خبری:کشاورزی و باغبانی

    منبع:خبرگزاری مهر

    برچسب ها: آفت کشسازمان حفظ نباتات کشورسموم کشاورزی
    پست قبلی

    کشاورزان نسبت به کشت ذرت علوفه‌ای اقدام کنند

    پست بعدی

    بیمه فراگیر گندم در سطح بیش از ۶ میلیون هکتار اجرا شد

    هانیه سیفی مجد

    مربوطه پست ها

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    توسط هستی محمدمهدی پور
    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    برای دهه‌ها، تمرکز اصلی کشاورزی در جهان بر افزایش تولید و پاسخ‌گویی به رشد سریع جمعیت بود. در این مسیر،...

    بیشتر بخوانید
    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    گندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    بیمه فراگیر گندم در سطح بیش از ۶ میلیون هکتار اجرا شد

    بیمه فراگیر گندم در سطح بیش از ۶ میلیون هکتار اجرا شد

    پر بازدیدها

    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    پشت پرده گرانفروشی نان چیست؟

    خرداد ۱, ۱۴۰۴
    اتمام مبارزه با آفت سن گندم/ مبارزه با ملخ‌های بومی به ۹۴ هزار هکتار رسید

    مجموع مبارزه آفت سن به یک میلیون و ۶۰۰ هزارهکتار رسید

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    با این ۳ ویتامین قلبتان را بیمه کنید!

    اردیبهشت ۲۸, ۱۴۰۴
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    سادات ابراهیمی: چرا دولت مطالبات گندم کاران را پرداخت نمی‌کند؟

    اردیبهشت ۲۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.