علی صفری روز شنبه ۹ مهر در ستاد تنظیم بازار استان مرکزی اظهار کرد: پس از حذف ارز ترجیحی قیمت مصوب مرغ هر کیلو ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تصویب شد که اعتراض مرغداران به پایین بودن قیمت ها و اختلاف قیمت مصوب با قیمت تمام شده را در پی داشت.
وی با اشاره به کاهش جوجه ریزی در ۶ ماه امسال افزود: یکی از علل این کاهش، اختلاف قیمت مصوب در استان مرکزی با سراسر کشور بود. در برخی استان ها از جمله تهران قیمت افزایش پیدا کرد.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: حدود ۴۰ درصد از مرغ تولیدی استان به صورت قاچاق از استان خارج می شود.
صفری ادامه داد: در ۶ ماهه سال گذشته ۱۵ میلیون و ۹۳۳ هزار قطعه جوجه ریزی و امسال ۱۳ میلیون و ۴۹۴ هزار قطعه با کاهش ۱۵ درصدی انجام شده است. فروردین امسال جوجه ریزی افزایش داشت اما با توجه به بحث ارز ترجیحی، از آن پس جوجه ریزی کاهش یافت.
وی خاطرنشان کرد: در شهریور امسال یک میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده که کاهش ۳۵ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی بیان کرد: تا اواخر مهرماه روزانه ۱۱۶ تن مرغ تولیدی و تا آبان ماه حدود ۱۰۰ تن مرغ تولیدی در استان وجود دارد. مصرف استان در شرایط عادی بین ۸۰ تا۹۰ تن است لذا اگر بتوان از خروج مرغ در استان جلوگیری کرد، تولید بیش از مصرف را نیز شاهد خواهیم بود.
صفری افزود: ۵۹ واحد مرغداری در سطح استان مرغ بالای ۴۶ روز و قابل عرضه دارند و هم اکنون نیز ۲ هزار تن مرغ آماده عرضه در استان موجود است که منتظر اصلاح قیمت هستند.
رئیس جهادکشاورزی استان مرکزی تاکید کرد: قیمت در آینده نزدیک اصلاح می شود و به روند عادی بازمی گردد. خروج مرغ از استان مرکزی ممنوع است و هیچگونه مجوزی برای خروج مرغ توسط دامپزشکی صادر نمی شود. نیاز است نیروی انتظامی همکاری لازم را برای جلوگیری از خروج مرغ با این سازمان داشته باشد.
وی بیان کرد: قیمت عرضه مرغ در کشور ۵۸ هزارتومان برای مرغداران تعیین شده که در استان مرکزی این رقم ۴۲ هزارتومان است، اگر به صورت دستوری عمل کنیم بر جوجه ریزی تاثیرگذار خواهد بود.
صفری افزود: عرضه مرغ در برخی استان های کشور برای مصرف کننده ۶۸ هزار تومان تعیین شده که این قیمت در استان مرکزی بین ۶۱ تا ۶۸ هزارتومان است.
جعفر مددی، رئیس اتاق اصناف استان مرکزی نیز گفت: امروز در شهرستان اراک درسامرغ ۲۰ تن، رنجبر ۵ تن و ۶۰۰ کیلوگرم، مهرگوشت ۵ تن و راشین نیز ۵ تن و در مجموع در اراک، ۳۵ تن گوشت کشتار شده ولی پاسخگوی نیاز استان نیست.
وی قیمت ۴۸ هزارتومانی مرغ منجمد را بالا دانست و گفت: کاهش ۳ هزار تومان نیز در این قیمت تاثیرگذار نخواهد بود و مردم استقبالی از این محصول نخواهند کرد مگر اینکه رستوران ها استقبال کنند.
مددی بیان کرد: با توجه به اینکه شرایط کمبود مرغ در بازار است پیشنهاد می شود با افزایش مقطعی قیمت مرغ، عرضه افزایش یابد و ویترین مغازه ها پر شود.
وی تاکید کرد: بازرسان اتاق اصناف ۲ هزار و ۵۱۱ مورد بازرسی در شهریور انجام داده اند و ۵۶ پرونده تشکیل و ۶۲ تخلف ثبت و ۲۸۰ اخطاریه صادر شده است.
- بیشتر بخوانید:
- خروج مرغ از استان مرکزی بدون مجوز دامپزشکی ممنوع