این محصول براحتی در آب حل می شود و اثر قهوه ای نمودن کمتری نسبت به شربت گلوکز دارد. این کالا هم بصورت پودری و هم بصورت مایع وجود دارد.
کاربرد مالتودکسترین در صنایع غذایی : مالتودکسترین ها در مقایسه با نشاسته خام حلالیت بالایی داشته و در آب سرد حل می شود و پس از حل شدن دارای ویسکوزیته پایینی بوده و رقیق است ولی اگر در حالتی باشد که کنسانتره بالایی داشته باشد و غلیظ باشد ، حالت ژله ای پیدا می کند.
1.محصولات نانوایی: در کیک های خیس و شکر اندود و پرکننده ها می باشد که سبب حفظ رطوبت،کنترل انتشار،تاخیر بیاتی نان،حجم دهندگی و کاهش حالت چسبناکی با مقایسه با نشاسته می شود. -بهتر است از مالتودکسترین مشتق شده از گندم در محصولات بدون گلوتن مخصوص بیماران سلیاکی استفاده نشود زیرا گلوتن احتمالی در آن سبب مشکلاتی در این بیماران خواهد شد.
2.غذای کودک: افزودن مالتودکسترین به غذای کودک باعث افزایش ماده خشک ( حدود ۵۵ درصد ) شده و به این نوع غذاها حجم می دهد همچنین جایگزین لاکتوز این محصولات می شود. فواید استفاده از مالتودکسترین و افزودن آن به غذای کودک به شرح زیر می باشد: – شیرینی کم و طعم ملایم – باقیمانده کم – هضم آسان – ویسکوزیته پایین – اسمولالیته پایین
3. اسنک ها: افزودن مالتودکسترین سبب تردی بافت،ایجاد فیبر بالا،کاهش چربی،مخفی نکردن طعم،افزایش زمان جوشیدن شده و قابل رقابت با شکر است.
4.آبنبات: افزودن مالتودکسترین سبب تردی بافت،کاهش ویسکوزیته،تشکیل سریع ژل،ایجاد شفافیت،تشکیل فیلم های شفاف و اشتها آور برای روکش آبنبات می شود
5.غذای کنسروی: مالتودکسترین در غذاهای کنسروی سبب افزایش ویسکوزیته،افزایش احساس دهانی،خاصیت پایدارکنندگی،حجم دهندگی و جلوگیری از ایجاد لکه می شود.
6.محصولات پوشش دهنده سالاد: ایجاد ویسکوزیته،جانشین نسبی چربی،مشارکت در ایجاد بافت صاف و طعم ملایم با حداقل شیرینی استفاده میشود.
7.نوشیدنی ها: افزودن مالتودکسترین سبب افزایش میزان پایداری دیسپرسیون نوشیدنی مانند صمغ ها و کاکائو،ایجاد احساس دهانی مطلوب،شفاف کردن نوشیدنی،عدم پوشانندگی طعم ها و مشارکت در پایداری محصولات
8.فرآورده های خشک: افزودن مالتودکسترین سبب قدرت تعیین اندازه ذرات،جذب کم رطوبت،ایجاد محلول های شفاف،پراکندگی مناسب در محلول و بهبود دانسیته حجمی می شود.
مالتودکسترین توانایی تشکیل ژل و نگهداری آب را دارد. بنابراین در صنعت به عنوان بهبوددهنده بافت با تشکیل ژل، نگهدارنده آب و جایگزین چربی به کار می رود. از جمله ویژگی های کاربردی مهم در سیستم های غذایی شامل افزایش حجم، ایجاد بافت و بدنه، تشکیل فیلم، اتصال به اجزای ایجاد کننده طعم و چربی، محافظت در برابر اکسیژن، براق کنندگی سطحی، کمک به پخش شوندگی و انحلال پذیری، کنترل انجماد و ممانعت از کریستالیزاسیون و ایجاد ویژگی های گسترش پذیری در محصول می باشد.مالتودکسترین در مقایسه با هیدروکلوئید های خوراکی مهم دیگر ارزان تر می باشد و حالت محلول آن یک طعم ملایم و احساس دهانی لطیف دارد.
سرویس خبری:اخبار فناوری غذا و بخش صنعت