جنوب استان کرمان از قطب های مهم کشور در تولید مرکبات به شمار می رود که هم از نظر سطح زیرکشت و هم تنوع و کیفیت محصول جایگاه مهمی در سطح کشور و حتا خارج از کشور دارد.
هرساله برگزاری جشنواره ملی مرکبات با هدف معرفی این محصولات، بازاریابی و نیز هماهنگی برای توسعه زنجیره های تکمیلی تولید و صنایع تبدیلی برگزار می شود تا در رایزنی فعالان کشاورزی و مسئولان، بهره وری تولیدمحصولات نیز افزایش یابد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان امروز در مراسم رونمایی از پوستر این جشنواره ملی گفت: چهارمین جشنواره در تاریخ ۲۱ و ۲۲ دی ماه جاری در محل باغات کشت و صنعت جیرفت برگزار خواهد شد.
احمد احمدپور از جمله اهداف برگزاری این جشنواره در جنوب کرمان را معرفی محصول مرکبات منطقه در سطح کشور بیان کرد و افزود: سطح زیر کشت مرکبات در جنوب کرمان بیش از ۳۲ هزار هکتار است و سالانه بیش از ۵۵۰ هزار تن میوه مرکبات تولید می شود.
وی یادآور شد: مرکبات جنوب کرمان به دلیل داشتن سه مزیت در سطح کشور کم نظیر است که از جمله این مزیت ها ۲۰ نوع رقم تجاری کشت شده در منطقه، تنوع اقلیم که از مناطقی حدود ۴۰۰ متر تا یک هزار و ۷۰۰ متر از سطح دریا با ریزاقلیم های خاص تولید مرکبات داریم و از مزیت های دیگر مرکبات جنوب کرمان سالم بودن و نزدیک به ارگانیک بودن آن است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: در این جشنواره در نظر داریم ضمن معرفی ظرفیتهای منطقه به چالش های این بخش هم بپردازیم بنابراین از همه فعالان بخش کشاورزی، باغداران، مردم استان کرمان و جنوب کرمان و دیگر نقاط کشور دعوت می کنیم در این جشنواره شرکت کنند.
وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم در آینده محصول مرکبات جنوب کرمان را به کشورهای حاشیه خلیج فارس و همچنین اروپا معرفی و صادر کنیم.
فرماندار شهرستان جیرفت هم در این مراسم با اشاره به اینکه به دلیل ارزش غذایی و قیمت مرکبات موجب شده این میوه در سبد غذایی مردم گنجانده شود افزود: در افق بلندمدت جشنواره مرکبات، مجموعه سازمان جهاد کشاورزی و معاونت باغبانی کار حفظ، احیا و توسعه باغات مرکبات را باید در دستور کار قرار دهد.
بلندنظر ادامه داد: ارائه تسهیلات ارزان قیمت و برجسته کردن خدمات حمایتی نظیر پرداخت کود، سم و ادوات کشاورزی و باغبانی به باغداران این عرصه در طول دوره کاشت و داشت باغات مرکبات می تواند سایر کشاورزان و بهره برداران را به این عرصه بکشاند.
وی اظهار کرد: احیا و ایجاد صنایع مرتبط با میوه مرکبات مثل آبمیوه گیری و امثال آن یکی دیگر از راه های حفظ ، احیا و توسعه باغات مرکبات است.
سرویس خبری: نمایشگاهها و همایشها