شنبه 20 خرداد 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    رژیم غذایی گیاهی باعث کاهش فشار خون میشود

    ۹ توصیه غذایی برای کنترل فشارخون/ حذف نمکدان از سفره

    کاهش مصرف کربوهیدرات های صبحانه برای دیابتی ها مفید است

    کاهش مصرف کربوهیدرات های صبحانه برای دیابتی ها مفید است

    دلایل روانشناختی اضافه وزن و چاقی در پاندمی کووید ۱۹

    یک عامل مهم در جلوگیری از کاهش وزن

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد

    واردکنندگان سموم کشاورزی مدیریت باغات را به دست گرفته‌اند

    وضعیت پسته کاران خراسان جنوبی؛ فقط دلالان را می‌خنداند

    تهدید بازار پسته ایران از سوی آمریکا

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم توسط شرکت‌های تعاون روستایی

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    حمایت وزارت جهاد کشاورزی از دستاوردهای فناورانه سازمان انرژی اتمی

    حمایت وزارت جهاد کشاورزی از دستاوردهای فناورانه سازمان انرژی اتمی

    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

    مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی خبر داد؛ پرداخت ۹۰ درصد مطالبات گندمکاران؛ متوسط قیمت هر کیلو گندم ۲ هزار و ۵۲۸ تومان

    بیش از ۱۵۰هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت شد

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    پرورش قارچ ترافل باغی، مسیری برای حفظ طبیعت و اشتغال گلستان

    هجمه سالیان اخیر بومیان شرق گلستان برای برداشت قارچ "ترافل "با هدف امرار معاش و کسب درآمد، آسیب جدی به ریشه درختان جنگلی منطقه وارد کرده است؛ موضوعی که سبب شد تا محققان گلستانی با هدف حفظ محیط زیست به فکر روش جایگزین تولید این قارچ و بارور کردن ریشه درختان مثمر باغی بیفتند.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    31 شهریور 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    پرورش قارچ ترافل باغی، مسیری برای حفظ طبیعت و اشتغال گلستان
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    قارچ ترافل که در زبان محلی به نام دُنبَلان مشهور است، نوعی قارچ خوراکی گران‌قیمت و کمیاب است که به طور معمول در بهار و تابستان رشد می کند.

    ترافل انواع مختلفی دارد و در گونه‌های مختلف به رنگ‌های قرمز تیره، خاکستری، سفید، بنفش و سیاه یافت می‌شود که در دشت‌های مراوه‌تپه و گلیداغ گلستان اغلب قارچ ترافل قهوه‌ای آن هم در مقطع کوتاهی از فصل بهار جمع‌آوری می‌شود.

    علاوه بر آن، قارچ ترافل سیاه در مناطق جنگلی دارای پوشش گیاهی انجیلی، بلوط و ولیک رشد می‌کند که جنگل‌های شمال از گیلان تا گلستان رویشگاه آن است که برداشت آن از اسفندماه آغاز شده و تا شهریور ادامه می یابد.

    محدوده زیستگاهی ترافل در حوزه شرق گلستان به ویژه گالیکش است هر چند در مناطقی از مینودشت ، علی آباد کتول و گرگان نیز رویش این قارچ گزارش شده است.

    برداشت بی رویه و غیر اصولی قارچ ترافل به دلیل قیمت بالای آن به معضلی برای مناطق جنگلی استان تبدیل شده است.

    از این قارچ در صنایع داروسازی، تولید روغن های معطر، صنایع غذایی و رستوران ها استفاده می شود و به سبب کمیاب بودن ، متقاضیان برای خرید آن بهای گزافی پرداخت می کنند که قیمت بالای ترافل جوامع پیرامون این زیستگاه ها را وادار به هجمه و دست اندازی به این ثروت الهی کرده است.

    یکی از کارشناسان و محققان علوم جنگل‌کاری از کشف موفقیات جدید در حوزه تکثیر غیر مستقیم قارچ ترافل خبر داد.

    مظاهر جعفرنیا گفت: پروژه “تولید نهال های بارور شده با اسپور قارچ ترافل سیاه” از سال ۹۷ در گلستان آغاز شده و در این مدت با تحقیقات فراوان توانستیم نهال هایی بارور به قارچ ترافیل را به ثمر برسانیم.

    وی افزود : در حال حاضر و در سال سوم تحقیقات ۳ هزار اصله نهال بلوط و ۵۰۰ اصله نهال فندق با اسپور قارچ ترافل بارور تولید شد که گونه فندق پس از ۳ الی ۴ سال و بلوط بعد از ۶ سال ترافل تولید می‌کند.

    بگفته جعفرنیا نهال های تولید شده بطور متوسط قابلیت تولید ۱۰۰ تا ۲۵۰ کیلوگرم قارچ ترافل در هکتار را خواهند داشت و به مدت ۳۰ سال به باردهی ترافیل می پردازند که اوج بار دهی این نهال ها از ۱۰ سالگی است .

    علی فندرسکی از فعالان منابع طبیعی و محیط زیست گلستان نیز در خصوص کاربرد این قارچ گفت : از ترافل برای محافظت از کبد و درمان قند خون استفاده می شود.

    وی گفت : این قارچ در مجاورت ریشه درختان بلوط رشد می کند و به طور معمول در اندازه یک گردو و شاید بزرگتر است که ظاهری ناهمگون و شبیه سیب زمینی دارد.

    فندرکسی با اشاره به اینکه سود اصلی برداشت قارچ ترافل در گلستان به جیب دلالان می رود ، خاطرنشان کرد: دلالان قارچ ترافل را از اهالی بومی با قیمت ناچیزی بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار تومان می‌خرند و آن را با قیمتی بین هشت تا ۱۰ میلیون تومان به کشورهای عربی صادر می‌کنند.

    این فعال محیط زیستی گفت که بر اساس برخی شنیده ها قیمت این محصول در بازارهای اروپایی به بیش از ۲ هزار یورو می رسد.

    استاندار گلستان نیز در خصوص تخریب گسترده زیستگاه های قارچ ترافل ابراز نگرانی کرد.

    هادی حق شناس در کارگروه مقابله با قاچاق کالا و ارز گلستان، خواستار تشدید اقدامات کنترلی و بازدارنده برای برخورد با عاملان برداشت غیر مجاز این قارچ در شرق استان شد.

    وی افزود: ایجاد ساز و کارهای مناسب برای برداشت منطقی از این موهبت الهی توسط منابع طبیعی ضرورت دارد و دستگاه های متولی باید تا حد امکان تحقیقات خود را برای تکثیر باغی این محصول تکمیل کنند تا زمینه بهبود معیشت جوامع پیرامونی این زیستگاه های فراهم شود.

    بگفته حق شناس قیمت گزاف این قارچ در خارج از کشور فرصت مناسبی برای حمایت از مشاغل هم سو با منابع طبیعی است و باید مسیری ترسیم شود تا در کنار حفظ طبیعت، امکان بهره مندی از این فرصت گرانبها برای حاشیه نشینان جنگل گلستان فراهم شود .

    مدیرکل منابع طبیعی گلستان هم در گفتگو با خبرنگار ایرنا از استمرار گشت های بازدارنده برای برخورد با متخلفان حوزه برداشت قارچ ترافل خبر داد و گفت : در چند سال اخیر ۴ هزار قطعه از ابزار آلات برداشت ترافل و در سال گذشته هزار و ۶۰۰ کیلو از این قارچ از متخلفان کشف شد

    وی اظهارداشت : مناطق تجمع خریداران و فروشندگان این قارچ در شرق گلستان شناسایی و با افراد فعال این بخش برخورد قانونی شد و تلاش کردیم با قطع زنجیره خرید، هجمه به زیستگاه های این قارچ را کاهش دهیم.

    وی گفت : برداشت کنندگان این قارچ در پوشش گروه های خانوادگی در مناطق جنگلی حاضر و مبادرت به تخریب منابع طبیعی می کنند که این روش های جدید تجاوز به طبیعت، کار کنترل در عرصه های طبیعی را سخت تر کرده زیرا امکان نظارت بر همه خانواده ها و مسافران در مناطق جنگلی وجود ندارد .

    قزل سفلو گفت : کلنگ زنی و تیشه زنی برای یافتن قارچ یکی از خسارت های وارده از سوی افراد است که علاوه بر اینکه به ریشه درختان میزبان آسیب می زند به اسپور قارچ نیز صدمه جدی وارد می کند

    مدیر منابع طبیعی گلستان ادامه داد: قارچ ترافل ابتدا باید کامل شود تا بتواند خود را تکثیر کند اما برداشت نارس موجب می شود امکان برداشت آن در سالهای بعد گرفته می شود .

    قزل سفلو گفت : در موضوع برداشت قارچ ترافل هیچ اختلاف نظری وجود ندارد اما باید رویه اصولی در برداشت و بهره برداری آن به اهالی و ذینفعان آموزش و آنان نیز متعهد به اجرای آن شوند.

    مدیر کل منابع طبیعی گلستان گفت: با همکاری سازمان جنگل ها و مراتع و مراکز تحقیقاتی کشور، پروژه امکان سنجی رشد قارچ ترافل بر روی درختان باغی در دست اقدام است و تاکنون دستاوردهای خوبی از این مطالعات حاصل شد.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    ریحانه آزادفلاح

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    حذف علف‌های هرز در ۶ هزار و ۶۱۰ هکتار از مزارع استان مرکزی انجام شد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    واردکنندگان سموم کشاورزی مدیریت باغات را به دست گرفته‌اند

    توسط هستی محمدمهدی پور
    18 خرداد 1402
    0

    حسین رنجبر اقدم روز پنجشنبه در آیین راه اندازی مرکز تحقیقات زیستی مشترک حوزه بهداشت و کشاورزی جنوب کرمان در جیرفت...

    بیشتر بخوانید
    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم توسط شرکت‌های تعاون روستایی

    18 خرداد 1402
    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    ۴۷ درصد از اراضی شالیزاری شفت وجین شده است

    18 خرداد 1402
    افزایش تاب‌آوری برنجکاران مازندران در برابر دلالان

    نشاء کاری ۹۸ درصدی شالیزارهای گیلان

    18 خرداد 1402

    پر بازدیدها

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    هیچ مجوزی برای واردات مرغ از بلاروس صادر نشده است

    7 خرداد 1402
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    خرید گندم در خوزستان از یک میلیون و ۶۱۰ هزار تن گذشت

    31 اردیبهشت 1402
    افزایش قیمت کنسرو ماهی/ مرغ هر کیلو ۸۴ هزار و ۹۰۰ تومان

    افزایش قیمت کنسرو ماهی/ مرغ هر کیلو ۸۴ هزار و ۹۰۰ تومان

    24 اردیبهشت 1402
    بعد از عمل جراحی پنیر نخورید

    چرا باید روزانه شیر و لبنیات بخوریم

    10 خرداد 1402
    تولید بیش از ۳۳ هزار تن انواع گیاهان دارویی در خوزستان

    تولید بیش از ۳۳ هزار تن انواع گیاهان دارویی در خوزستان

    9 خرداد 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400
    شکلات فراسودمند

    شکلات فراسودمند

    24 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    به صورت مجازی؛ آخرین دستاوردهای علمی صنایع غذایی کشور در خوزستان ارایه شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود