بهروز یاراحمدی درباره خواص ماست اظهار کرد: اسید موجود در ماست به برگشت حالت عادی رودهها پس از عفونت ها کمک می کند.
وی ادامه داد: ماست می تواند درپیش گیری از بروزعفونت ها وبیماری های گوارشی ناشی از ویروس ها وحساسیت های غذایی مفید باشد.
یاراحمدی اضافه کرد: متخصصان درهنگام مصرف آنتی بیوتیک ها، مصرف ماست را توصیه می کنند زیرا اغلب آنتی بیوتیک ها باعث نابودی باکتری های مفید دستگاه گوارش شده ومتعاقبا منجر به اختلال در کار دستگاه گوارش می شوند.
این عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان یادآور شد: بررسی ها نشان داده که نابودی باکتریهای مفید دستگاه گوارش خود نیز می تواند باعث بروز اسهال های متوسط تا شدید شود.
وی افزود: ماست می تواند به برگشت شرایط طبیعی روده ها کمک کند. توصیه شده درهنگامی که قراراست بیمار بیش از دو هفته آنتی بیوتیک مصرف کند، حداقل ۲۵۰ میلی لیتر ماست را دررژیم غذایی روزانه خود قراردهد.
یاراحمدی یادآور شد: ماست باعث کاهش عفونت های ناشی از قارچ ها دردستگاه تناسلی زنان می شود. تحقیقات نشان داده، مصرف روزانه ۲۵۰ میلی لیتر ماست حاوی باکتری های زنده باعث کاهش تعداد قارچ ها ومخمرهای بیماری زا دردستگاه تناسلی زنان شده وشیوع عفونت ناشی از این ارگانیزم ها را کاهش می دهد.
این دکترای امور دام با بیان اینکه ماست منبعی غنی از کلسیم است، خاطر نشان کرد:. کلسیم موجود درماست نیز مانع رشد بی رویه سلول های پوششی روده بزرگ می شود. ۲۵۰ میلی لیتر ماست دارای ۴۵۰ میلی گرم کلسیم است.
وی تصریح کرد: این مقدار می تواند نصف نیاز کودکان و۴۰ -۳۰ درصد نیازکلسیم بزرگ سالان را برطرف کند. باید درنظرداشت که حضور باکتری های زنده درماست باعث افزایش جذب کلسیم دربدن می شود. یاراحمدی گفت: بررسی ها نشان داده است که مقدار جذب کلسیم از ۲۵۰ میلی لیتر ماست درمقایسه باهمین مقدار شیر بیش تراست.
این عضو هیات علمی مرکز تحیقات کشاورزی و منابع طبعی لرستان افزود: ماست منبع بسیار خوبی برای جذب پروتئین است.
سرویس خبری : علمی-تغذیه و سلامت