دوشنبه, تیر ۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    پیش بینی خرید تضمینی ۸ میلیون تن گندم

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم‌مرغ بدون وقفه ادامه دارد / در صورت بروز شرایط خاص در کشور تمهیدات لازم را اندیشیده ایم

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولید تخم مرغ تیرماه به ۱۱۵ هزارتن می رسد/ تخم مرغ ارزان شد

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    ثبت سفارش حبوبات ۱۰ تیرماه آغاز می‌شود/دپوی ۵۰ هزارتن حبوبات در گمرکات

    حقوق یک درصدی واردات گوشت قرمز ابلاغ شد

    رویای خودکفایی گوشت قرمز تا ۳ سال آینده محقق می‌شود

    مصرف ماهیانه ۱۴۰ هزار تن برنج خارجی در کشور

    رفع ممنوعیت واردات به تنظیم بازار برنج کمک می‌کند؟

    دبیر ستاد تنظیم بازار خبر داد عرضه کافی روغن خوراکی در خرده فروشی‌ها تا ۲ روز آینده

    توزیع ماهانه روغن به ۲۰۰ هزارتن رسید

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    مطالبات تولیدکنندگان دانه‌های روغنی به فوریت پرداخت می‌شود

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    توزیع روزانه ۸ هزارتن مرغ در سطح کشور

    افزایش ۷۰ تا ۱۲۰ درصدی قیمت حبوبات/ واردات حبوبات هم مشمول مالیات بر ارزش افزوده شد

    ثبت‌سفارش حبوبات با تاخیر انجام می‌شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    نوشابه بخوریم یا نخوریم؟!

    توسط مریم آقایاری
    شهریور ۵, ۱۳۹۹
    در اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    نوشابه بخوریم یا نخوریم؟!

    به هر ماده شیمیایی که از ترکیب سه عنصر فسفر، اکسیژن و هیدروژن (در نسبت‌های مختلف) بدست آمده باشد، فسفریک اسید اطلاق می‌شود.

    به گزارش ایسنا، بنابراعلام شیمی بازار، رایج‌ترین نوع فسفریک اسید، ارتو فسفریک اسید با ترکیب شیمیایی ‌H۳PO۴  است که معمولا به نام ساده فسفریک اسید در بین همگان شناخته می‌شود.

    فسفریک اسید ماده‌ای معدنی، اسیدی، بی‌رنگ، بی‌بو و شامل فسفروس (اتم فسفر) است و طعم تندی دارد. اسید آن ضعیف است و در شرایط عادی و مدت زمان کوتاه چندان خطرناک نیست.

    فسفریک اسید به صورت خام از سنگ فسفات و در حالت خلوص بالاتر، به صورت صنعتی از فسفر سفید استخراج می‌شود.

    فسفریک اسید به دلیل غیر سمی بودن به دو صورت خوراکی و صنعتی استفاده می‌شود. در واقع اگر از طرفداران نوشابه‎های گازدار هستید، شما این اسید را بسیار مصرف کرده‌اید. اما این تنها کاربرد فسفریک اسید نیست و در صنایع گوناگون مصارف متنوعی دارد.

    هر سال در حدود ۱۰ میلیون تن فسفریک اسید در ایالات متحده تولید می‌شود که در حدود ۸۰% آن برای مصارف کشاورزی است و در حدود ۱۰%  آن در تولید مواد شوینده، تولیدات حشره‌کش و خوراک دام استفاده می‌گردد. ۱۰% آن هم در صنایع غذایی و بویژه تولید نوشابه‌های گازدار کاربرد دارد.

    اسید فسفریک در میان اسیدهای معدنی تولیدی و مصرفی در دنیا در جایگاه اول فروش قرار دارد.  حدود ۹۰% از فسفریک اسید تولید شده در جهان در تولید کود مورد استفاده قرار می گیرد. کشور چین بزرگترین تولید کننده و مصرف کننده فسفریک اسید در جهان است.

    پیش بینی می‌شود که رشد نرخ تقاضا برای فسفریک اسید از سال ۲۰۱۸ تا سال ۲۰۲۴ به ۳.۵ درصد برسد.

    دسته بندی انواع فسفریک اسید

    فسفریک اسید +را براساس درصد خلوص به سه دسته تقسیم کرده و برای هر یک کاربردهای خاصی را تعریف می‌کنند. کمترین خلوص آن در صنعت تولید کود و بیشترین خلوص آن در صنایع غذایی و دارویی کاربرد دارد. به علاوه بعنوان یک ماده خام پایه در تولید نمک‌های فسفاته مورد مصرف است.

    فسفریک اسید صنعتی با خلوص کمتر از ۸۵ درصد: این نوع اسید در تولید شوینده‌ها، صنعت نساجی، تصفیه پساب و نیز تولید ظروف تفلون ماده بسیار مهمی است.

    اسید فسفریک خوراکی با خلوص بالای ۸۵ درصد: فسفریک اسید خوراکی در تولید روغن نباتی، نوشیدنی‌های گازدار، خوراک دام و مکمل غذای دام مورد استفاده بسیار است.

    اسید فسفریک خام: بیشترین مصرف اسید فسفریک خام در تولید کودهای شیمیایی است.

    کاربرد فسفریک اسید در صنایع غذایی

    فسفات‌ها نوعی از مشتقات فسفریک اسید هستند که اضافه کردن آن‌ها به پنیر، باعث شکل‌گیری بافت یکنواخت و نرم آن می‌شود و پایداری محصول را نیز افزایش می‌دهد. این ماده شیمیایی را به وفور می‌توان در ترکیب در شیر، خامه، پنیر خامه‌ای، کرم قهوه و …پیدا کرد.

    نمک‌های فسفریک اسید خوراکی در تولید و تهیه بسیاری از محصولات لبنی اهمیت دارند. این اسید به تنظیم PH موجود در لینیات و  افزایش ماندگاری، اصلاح بافت غذا و بهبود کیفیت آن‌ها کمک می‌کند.

    این ماده شیمیایی در صنعت نان و شیرینی‌پزی نیز جایگاه ویژه‌ای دارد زیرا در ترکیب جوش شیرین استفاده می‌شود که در تولید انواع پودر کیک، پودر آشپزی و تولید خمیرهای آماده کاربرد مهمی دارد.

    بخش مهمی از محصولات حاوی فسفریک اسید، محصولات غذایی فرآوری شده هستند که معمولا در سبد مصرفی خانواده جایگاه ویژه دارند. قهوه و گوشت فرآوری شده، نوشیدنی‌های گازدار، آب‌های طعم‌دار   چند نمونه شناخته شده از این محصولات هستند.

    نمک‌های فسفریک اسید در فرایند فرآوری گوشت کمک می‌کنند میزان رطوبت موجود در بافت گوشت افزایش پیدا کند و طعم و خواص اصلی آن نیز حفظ شود.

    اگر می‌خواهید به صورت دقیق از وجود فسفریک اسید در موادغذایی مصرفی خود و میزان آن اطلاعات داشته باشید، به بسته‌بندی این مواد نگاه کنید.

    نمک‌های دی کلسیم فسفات، هگزا متافسفات، سدیم فسفات و تری کلسیم فسفات، نمونه‌ای از این نمک‌ها هستند که معمولا نام آن‌ها را در ترکیبات این محصولات مشاهده می‌کنید.

    کاربرد اسید فسفریک در تولید نوشابه

    سال‌هاست بحث و جنجال بر سر خوردن یا نخوردن نوشابه، این نوشیدنی پرطرفدار در جریان است و بیش از هرچیز در مورد مضرات دو ماده تشکیل دهنده آن یعنی شکر و فسفریک اسید صحبت می‌شود. در این بخش در مورد نقش فسفریک اسید در ساخت نوشابه صحبت می‌کنیم.

    اسید فسفریک به حفظ یکپارچگی ترکیبات نوشابه کمک کرده، جلوی رشد باکتری‌ها را می‌گیرد و سرعت آن را کند می‌کند؛ در نتیجه باعث ماندگاری نوشابه می‌شود.

    اسید فسفریک باعث ایجاد عطر و طعم ترشی نوشابه است که ترکیب آن با شیرینی شکر  باعث محبوبیت این نوشیدنی است. اسید نوشابه از نوع خوراکی و ضعیف است و این ادعا که این نوشیدنی خاصیت جرمگیری دارد، ادعای صحیحی نیست.

    البته اسید نوشابه در بدن برای به تعادل رسیدن نیاز به کلسیم دارد که آن را از استخوان‌ها می‌گیرد. مصرف طولانی‌مدت و زیاد این نوشیدنی می‌تواند باعث پوکی استخوان‌ شود. اما برای شناخت درست مضرات آن تحقیقات بیشتر و معتبرتری نیاز است و نتایج مطالعات فعلی کافی نیست.

    این ماده در گریدهای مختلف صنعتی، غذایی، دارویی، کشاورزی، آزمایشگاهی، بهداشتی توسط تولیدکنندگان یا واردکنندگان مختلف به بازار عرضه می‌شود.

    اسم انگلیسی فسفریک اسید  Phosphoric-acid است و شماره رجیستری آن همان Cas No ۷۶۶۴-۳۸-۲ است.  با جستجوی اسم این ماده یا شماره رجیستریش در سایت شیمی بازار  لیستی از تامین‌کنندگان معتبر در اختیارتان قرار می‌گیرد.

    تمام فعالان و شرکت‌های حاضر در بورس آنلاین مواد شیمیایی «شیمی بازار»  مراحل اعتبار سنجی را پشت سر گذاشته‌اند و شما می‌توانید با اطمینان خاطر از آن‌ها به صورت مستقیم و بی‌واسطه خرید خود را انجام دهید.

    سرویس خبری:اخبار علمی-تعذیه و سلامت

    منبع: ایسنا
    پست قبلی

    سهم ۲۰ درصدی صنایع غذایی از کل صنایع سیستان و بلوچستان

    پست بعدی

    فعالیت ۱۸۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در لرستان

    مریم آقایاری

    مربوطه پست ها

    افزایش ۱۳ سال طول عمر با تغییر رژیم غذایی
    اخبار علمی - تغذیه و سلامت

    هیچ وعده غذایی را حذف نکنید

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۳, ۱۴۰۴
    0

    متخصصان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی گفتند سلول‌های مغزی که آنها شناسایی کرده‌اند و خاطرات وعده‌های غذایی را ایجاد می‌کنند، می‌توانند توضیح...

    بیشتر بخوانید
    والدین، سوء تغذیه کودکان را با ترفندهای غذایی درمان کنند

    توصیه‌های تغذیه‌ای در شرایط بحران

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    توانمندی کم نظیر ایران در صنعت شکلات‌سازی

    نوشابه مضرتر است یا شکلات؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    ماجرای مسمومیت قهوه در فارس؛ جمع آوری نمونه قهوه‌های مشکوک

    آیا «پروتئین قهوه» یک بمب انرژی است؟

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    فعالیت ۱۸۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در لرستان

    فعالیت ۱۸۰ واحد صنایع تبدیلی و غذایی در لرستان

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    ضرورت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی/ وضعیت نگران کننده فرسایش خاک در کشور

    ضرورت سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی/ وضعیت نگران کننده فرسایش خاک در کشور

    خرداد ۲۲, ۱۴۰۴
    ۶۲ درصد برنامه تهیه بذر جو محقق شد

    فعالیت ۲۰ شرکت تولید بذر اصلاح‌شده در استان مرکزی

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    تأمین کالاهای اساسی به کمک اصناف به خوبی مدیریت شد

    تیر ۴, ۱۴۰۴
    ۹۵ درصد مطالبات چایکاران پرداخت شد

    افزون بر ۵۵ هزار تُن برگ سبز چای در مازندران و گیلان برداشت شد

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴

    مشکلات حوزه آرد و نان با یکسان سازی به پایان می‌رسد

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.