چهارشنبه 5 مهر 1402
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    عبدالله آرین: پیش بینی برداشت ۵ تن زرشک تازه از ارضی شهرستان جوین

    برداشت زودهنگام به کیفیت و قیمت زرشک لطمه می‌زند

    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت در سال زراعی اخیر به کشاورزان پرداخت شد

    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    آغاز برداشت خرما از سطح ۳۳۰۰ هکتار از نخیلات کارون

    شکر رکوددار گرانی در شهریورماه امسال شد+ جدول

    «سوکرالوز» سالم ترین جایگزین قند است

    هشدار محققان به افرادی که رژیم گیاه‌خواری دارند

    بدون اینکه ورزش کنید لاغر شوید

    وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تامین اجتماعی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان منصوب شد

    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    افزایش خرید تضمینی گندم در خراسان رضوی

    دانش‌بنیان کردن بخش باغبانی کشور، عامل تحقق رشد تولید

    لزوم شناسنامه دار شدن باغات

    یک مقام مسئول اعلام کرد؛ هدفگذاری برای کشت قراردادی ۲ میلیون هکتار گندم

    پرداخت نشدن بقیه مطالبات کشاورزان تا دو هفته دیگر؛ یعنی ترک فعل

    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    جوجه‌ریزی ماهانه ۱۱۰ میلیون قطعه، جوابگوی نیاز بازار مرغ است

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    صفحه اصلی سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    نقش کمرنگ روغن زیتون در سبد خانوار/ وضعیت تولید زیتون در ایران چگونه است؟

    سرانه مصرف روغن زیتون در ایران به حدود ۲۰۰ گرم می‌رسد که در مقایسه با سرانه مصرف جهانی رقم ناچیزی است.

    توسط ریحانه آزادفلاح
    4 مهر 1399
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    250 2
    0
    نقش کمرنگ روغن زیتون در سبد خانوار/ وضعیت تولید زیتون در ایران چگونه است؟
    491
    اشتراک گذاری‌ها
    1.4k
    بازدیدها
    Share on FacebookShare on Twitter

    سالیانه ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تن تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن روغن زیتون در دنیا تولید می‌شود که تولید ایران در مقایسه با آمار‌های جهانی بسیار ناچیز است.

    با وجود آنکه تنها حدود ۴ درصد از روغن مصرفی مردم دنیا روغن زیتون است، اما حجم تجاری زیتون سالیانه حدود ۳۰ میلیارد یورو برآورد شده است که متاسفانه ایران سهم ناچیزی از این حجم تجاری را به خود اختصاص داده است که تقلب صنعت زیتون را می‌توان مانع اساسی پیش روی باغداران برشمرد.

    بنابر آمار سرانه مصرف روغن زیتون در ایران به حدود ۲۰۰ گرم می‌رسد که این امر‌نشان می‌دهد کمتر از یک درصد از روغن مصرفی به روغن زیتون اختصاص دارد که بسیاری از مسئولان علت پایین بودن سرانه مصرف نسبت به متوسط جهانی را گرانی این کالا مطرح می‌کنند.

    بسیاری از مسئولان بر این باورند که تولید زیتون در دنیا تحت تاثیر عوامل مختلفی همچون سال آور یا ناآور و میزان بارندگی در کشور‌های زیتون خیز بستگی دارد که سرمازدگی اخیر و سال ناآور زیتون موجب شده تولید روغن نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۰ تا ۷۰ درصد کاهش یابد.

    حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از آخرین جزئیات تولید روغن زیتون در ایران و مقایسه با سایر کشور‌ها و همچنین سرانه مصرف و علت پایین مصرف روغن زیتون نسبت به متوسط مصرف جهانی با خبر شویم:

    اختلاف معنادار سرانه مصرف روغن زیتون در کشور با متوسط دنیا

    رحمت اله پریچهر مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی ، متوسط سرانه مصرف روغن زیتون در دنیا را بیش از ۵۰۰ گرم اعلام کرد و گفت: این در حالی است که سرانه مصرف روغن زیتون در کشورما مجموع واردات و تولید داخل به حدود ۲۰۰ گرم می‌رسد.

    وی افزود: با وجود اختلاف معنادار متوسط سرانه مصرف با دنیا باید با اتخاذ تدابیری به سمت و سوی میانگین جهانی پیش رویم.

    پریچهر با اشاره به اینکه سرانه مصرف روغن زیتون در کشور ما قابل قبول نیست، بیان کرد: در سال جهش تولید افزایش کمی و کیفی روغن زیتون مدنظر است، بدین منظور با برنامه ریزی و فرهنگ سازی می‌توان به میانگین جهانی سرانه مصرف دست یافت.

    مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: کشاورزی قراردادی، خرید به موقع و منصفانه محصول از باغداران در افزایش سرانه مصرف روغن زیتون تاثیر بسزایی دارد.

    وی با اشاره به اینکه کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی تولید روغن زیتون صحت ندارد، بیان کرد: با وجود سرمازدگی و سال ناآور زیتون نمی‌توان پیش بینی دقیقی راجع به تولید داشت.

    مجری طرح زیتون ادامه داد: تولید زیتون از ۳ هزار و ۳۰۰ تن سال ۹۱ به ۱۱ هزار و ۶۰۰ تن در سال گذشته رسید.

    کاهش ۷۰ درصدی تولید روغن زیتون در راه است/نگرانی از حیث واردات روغن زیتون نداریم

    مهدی عباسی رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه سالیانه ۱۴ هزار تن روغن زیتون در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد، اظهار کرد: سال گذشته ۱۱ هزار و ۲۰۰ تن روغن زیتون در کشور تولید و مابقی نیاز از طریق واردات تامین شد.

    وی افزود: با توجه به سرمازدگی اخیر، شرایط آب و هوایی و سال ناآور زیتون، تولید روغن زیتون به شدت کاهش یافته است.

    عباسی ادامه داد: سال گذشته در اواخر فصل برداشت، محموله روغن زیتون پومیس وارد شد که با این وجود باغداران به برداشت روغن زیتون کنسروی روی آوردند.

    این مقام مسئول از کاهش ۶۰ تا ۷۰ درصدی تولید زیتون خبر داد و گفت: برآورد‌ها حاکی از آن است که امسال تولید روغن زیتون به حدود ۵ هزار تن برسد.

    به گفته وی، علی رغم اختصاص یارانه به واردات سایر روغن ها، اما ارزی به واردات روغن زیتون اختصاص داده نمی‌شود، در حالیکه این محصول کالای سلامت محور است.

    رئیس شورای ملی زیتون با تاکید بر تقویت صنایع تبدیلی زیتون گفت: با توجه به آنکه ارز آزاد به صنایع تبدیلی استحصال روغن زیتون اختصاص داده می‌شود، از این رو واردات ماشین ۲ میلیاردی، حدود ۶ میلیارد تومان برای بخش خصوصی تمام می‌شود که با این وجود دولت باید ارز دولتی به واردات ماشین آلات اختصاص دهد چرا که مشابه داخلی در کشور وجود ندارد.

    به گفته عباسی، علی رغم آنکه ماشین آلات روغن زیتون مشابه داخلی ندارند، اما بخش دولتی این موضوعات را در نظر نمی‌گیرد که همین امر موجب شده زیتون به شکل کنسروی برداشت شود که خارج از سیاست کلان کشور است.

    این مقام مسئول از کاهش واردات روغن زیتون از سال ۹۶ خبر داد و گفت: بخش خصوصی به دنبال رفع موانع سیستم دولتی است چرا که هیچ خروجی برای این صنعت نداریم.

    وی درباره تاثیر واردات روغن زیتون بر تولید داخل بیان کرد: بار‌ها اعلام کرده ایم که نگرانی در خصوص واردات روغن زیتون نداریم چرا که واردات روغن زیتون با تولید داخل کاملا متفاوت است و به عبارت دیگر طبق استاندارد ۱۴۴۶ تولید می‌کنیم که این استاندارد از استاندارد جهانی روغن زیتون الگوبرداری شده است.

    رئیس شورای ملی زیتون با اشاره به اینکه روغن زیتون‌های وارداتی، پومیس است، بیان کرد: تمامی کشور‌ها ۳۰ درصد یارانه به کشور‌های مبدا پرداخت می‌کنند که این موضوع زمینه را برای اقتصاد دامپینگ در کشور فراهم می‌کند.

    سرانه مصرف روغن زیتون به کمتر از ۱۵۰ گرم رسید/ضرورت واردات روغن زیتون در زمان مقرر

    نادر جلالت عضو هیئت موسس شورای ملی زیتون از کاهش سرانه مصرف روغن زیتون خبر داد و گفت: با افزایش قیمت روغن زیتون، سرانه مصرف در حال کاهش است به طوریکه از ۲۵۰ گرم به کمتر از ۱۵۰ گرم رسیده است.

    وی افزود: کاهش ارزش پول ملی، گرانی اجناس و افزایش تقلب در این بخش، زنگ خطری برای سرانه مصرف به شمار می‌رود.

    جلالت متوسط سرانه مصرف زیتون را ۱۵۰ گرم اعلام کرد و گفت: این درحالی است که سرانه مصرف در برخی کشور‌ها ۲۳ تا ۲۴ کیلو و برخی دیگر ۶ تا ۷ کیلوست که متاسفانه نوسان نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی در سرانه مصرف تاثیر سوء گذاشته است.

    این مقام مسئول ادامه داد: سال گذشته به دلیل سال آور روغن زیتون، تولید مناسبی داشتیم که باغداران با افزایش روغن زیتون به سمت و سوی تولید روغن زیتون و روغن کشی سوق داده شدند، اما امسال به دلیل سال ناآور و سرما، تولید روغن کاهش یافت.

    وی با بیان اینکه امکان ۱۰۰ درصدی تولید روغن زیتون در داخل مهیا نیست، گفت: تا زمانیکه باغات سازگاز با مناطق مختلف احداث نشود و ارقام به سمت و سوی روغنی نرود، خودکفایی محقق نخواهد شد.

    جلالت ادامه داد: با توجه به آنکه درخت زیتون پس از کاشت، ۵ سال آینده بار اقتصادی می‌دهد، به همین خاطر از الان نمی‌توان پیش بینی در خصوص تامین کل نیاز کشور از تولید داخل داشت چرا که با وجود سرانه مصرف ۲۵۰ گرم، ۱۷ تا ۱۸ هزار تن روغن زیتون در داخل مورد استفاده قرار می‌گیرد که با افزایش سرانه مصرف به همین میزان برای تولید داخل باید برنامه ریزی شود.

    وی مساحت کنونی باغات زیتون را ۹۳ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: در این باغات برخی ارقام‌کنسروی و برخی دیگر باردهی چندانی ندارند که برای افزایش تولید داخل نیاز است که طی یک برنامه ۱۰ ساله برنامه ریزی شود.

    به گفته وی، با ارتقای سرانه مصرف روغن زیتون و افزایش تولید در داخل همچنان به واردات روغن زیتون نیاز داریم، اما زمان مناسب واردات روغن زیتون به منظور جلوگیری از متضرر شدن باغات امری ضروری است.

    عضو هیئت موسس شورای ملی زیتون در پایان با تاکید بر واردات روغن زیتون در زمان مقرر تصریح کرد: واردات روغن زیتون در زمان کمبود در بازار داخل باید توسط تجار و کارخانه داران واقعی انجام شود تا تولید داخل دچار چالش نشود.

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

     

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    اشتراک گذاری196توییت123ارسالاشتراک گذاری34
    ریحانه آزادفلاح

    ریحانه آزادفلاح

    مربوطه پست ها

    عبدالله آرین: پیش بینی برداشت ۵ تن زرشک تازه از ارضی شهرستان جوین
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    برداشت زودهنگام به کیفیت و قیمت زرشک لطمه می‌زند

    توسط فاطمه پاکزاد
    5 مهر 1402
    0

    احسان بیکی روز چهارشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار درباره راهکارهای افزایش کیفیت و ارزش افزوده محصول زرشک...

    بیشتر بخوانید
    پرداخت بیش از هزار میلیارد تومان از مطالبات گندمکاران استان تهران

    ۶۰۰ میلیارد تومان غرامت در سال زراعی اخیر به کشاورزان پرداخت شد

    5 مهر 1402
    خرما ۲۵ درصد گران شد/ آغاز عرضه مستقیم در میادین میوه و تره‌بار

    آغاز برداشت خرما از سطح ۳۳۰۰ هکتار از نخیلات کارون

    5 مهر 1402
    وزارت جهاد کشاورزی و سازمان تامین اجتماعی تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی خوزستان منصوب شد

    5 مهر 1402

    پر بازدیدها

    برف و باران دوباره از فردا در کشور/ چند توصیه به کشاورزان در روزهای بارانی

    کشاورزان و دامداران هشدارهای وزش باد و بارش باران را جدی بگیرند

    4 مهر 1402
    اعتراض تولید کنندگان داخلی به واردات سموم داری مشابه داخلی در سال جهش تولید

    کاهش ۲۴ تنی مصرف سموم در زمین های کشاورزی کرمانشاه با مبارزه بیولوژیک

    16 شهریور 1402
    سالیانه ۱۱ میلیون تن میوه های سردسیری در کشور تولید می شود

    برداشت پسته از باغات استان تهران آغاز شد

    27 شهریور 1402
    معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی منصوب شد

    دستیابی به امنیت پایدار غذایی با حضور فعال شرکت‌های تولیدی

    13 شهریور 1402
    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    تأکید سند امنیت غذایی بر کاهش مصرف برنج در کشور

    19 شهریور 1402

    مصاحبه و گفتگو

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا
    گفتگو و مصاحبه ها

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    توسط پروانه خانی
    24 مرداد 1401
    0

    آنچه می خوانید گفتگوی خواندنی پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران (  ایفتاتی آی )  در حضور...

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    6 شهریور 1400
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    3 خرداد 1400
    مهندس غلامعلی سلیمانی

    مصاحبه اختصاصی ایفتاتی آی با موسس شركت كاله ، او را با عنوان پدر صنعت نوین ایران می شناسند.

    28 فروردین 1400
    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    پشتکار و تلاش ، ریسک با مطالعه ، صداقت و مردم داری توصیه های احمد فتح اللهی کار آفرین موفق کشور به جوانان

    11 اسفند 1399
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ،  مدیر عامل شرکت تهران پک

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با مهندس مسعود تهرانی ، مدیر عامل شرکت تهران پک

    9 اسفند 1399

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    22 شهریور 1402
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    5 شهریور 1401
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    23 آذر 1400
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    7 شهریور 1400
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    8 خرداد 1400
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    14 اردیبهشت 1400

    اهم اخبار

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    همگامی صنعت و دانشگاه در بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی/ بیست و هشتمین کنگره علوم و صنایع غذایی ایران به میزبانی گروه صنعتی و پژوهشی زر برگزار شد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • مسابقه
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود