با استفاده از فرایندی کم انرژی و غیر شیمیایی میتوان محصولات را تازه نگه داشت و از تکثیر کپک جلوگیری کرد. به این ترتیب طول عمر میوهها را برای هفتهها افزایش مییابد. ” شاید در ابتدا خواندن این مطلب کمی به نظر عجیب برسد اما این موضوعیست که دانشمندان دانشگاه موردوخ ( muroch )واقع در غرب استرالیا، توسعه داده اند و باعث ایجاد هیجان زیادی در میان تولیدکنندگان محصولات کشاورزی در غرب استرالیا و سراسر جهان شدهاند.
دکتر کریستی بیلیس گفت: “هیچ چیز بدتر از این نیست که به سوپرمارکت بروید بستهای توتفرنگی بخرید و بعد از دو روز ببینید اطراف آنها را کرکهای ریز خاکستری پوشانده و دیگر قابل استفاده نیست. چرا که آنها را کپک پوشانده است. ناچارید آنها دور بریزید و پولی را که برای آن دادهاید نیز هدر میرود. این موضوع در خصوص آواکادو نیز صادق است.”
دانشمندان برای حل این مشکل از فناوری پلاسمای سرد استفاده میکنند که دکتر بیلیس آن را ” رعد و برق موثر” مینامد که بدون تخریب میوهها باعث کشته شدن جوانههای کپک میشود.
وی در توضیح این فرایند گفت: “پلاسما اساسا یک گاز یونیزه شده است، گازی که به آن جریان الکتریکی اعمال میکنیم. که در این حالت گاز مورد نظر ما فقط هوا است.
پلاسما درست بمانند شعلهایست که به هنگام رعد و برق میبینید و به میوه برخورد میکند با این تفاوت که دمای آن بسیار پایین است؛ و به این دلیل پلاسمای سرد نامیده میشود چون در دمای اتاق انجام میشود. بزرگترین مزیت این فرایند این است که بدون گرم کردن میوه، روی کیفیت آن تاثیر مثبت میگذارد .کاری که پلاسما میکند شکستن دیواره سلولی کپک و ایجاد اختلال در روند رشد آن است.”
دکتر بیلیس گفت: ” با این فرایند اساسا عمر مفید میوهها را از حدودا پنج روز تا تقریبا سه هفته تمدید کردیم، و این تنها با کاهش پاتوژن هایی است که باعث تخریب بافت میوه می شود. وی افزود گام بعدی این است که آنچه را که در آزمایشگاه انجام میدهیم به یک کارخانه بستهبندی فعال در در جنوب غربی استرالیا به نام Donnybrook انتقال دهیم. آنها روزانه 500 هزار میوه بستهبندی میکنند و این فرصت خوبیست که این فرآیند در مقیاس بالا مورد استفاده قرار گیرد.