پایگاه خبری ایفتاتی آی مختصری از زندگی سراسر تجربه و پر فراز و نشیب مهندس غلامعلی سلیمانی کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا برای خوانندگان گرامی آماده کرده و به خواندن آن دعوت می کند.
غلامعلی سلیمانی زاده ۲۵ خرداد ماه ۱۳۲۵ در آمل . پدر سلیمانی وکیل دادگستری و مادر او خانهدار بود. او دوران دانشگاهیاش را در دانشگاه ملی ایران گذراند و مدرک لیسانس رشته ریاضی را از دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شهید بهشتی در سال ۱۳۵۰ دریافت کرد و بعد به سربازی رفت او در دوران سربازی هم کار میکرد، یک روز به دانش سرا میرفت و درس میداد و بقیه روزها هم تدریس خصوصی میکرد اما در ادامه راه و در سال ۱۳۵۲ کار رسمی خود را از بازارچه سعدی و با فروش لوازمیدکی خودرو ادامه داد. سلیمانی در سال ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۷ که به صورت جدی کار را شروع کرد، دو شرکت تأسیس کرد، یک شرکت پروفورم و شرکت دیگری هم به نام مارکتینگ سرویس. اند. ریسرچ به معنی ایران شما که با یک آمریکایی و یک هندی تأسیس کرده بود. سلیمانی بعدها در سال ۱۳۵۶، در مکان فعلی شرکت کاله کار خود را با توزیع شیر آغاز نمود، او این مکان را از خواهر بزرگترش اجاره کرده بود. پخش سوسیس و کالباس را با شرکت کالباس سازی گیلان آغاز کرد. سلیمانی بعدها با میکائیلیان همکاری نمود و بعد در مغازهای به تولید همبرگر مشغول شد و بعد شرکتی در شیراز به نام دمس بنیان نهاد. در همان اوایل انقلاب، وزیر وقت آن زمان وزارت صنایع، معادن از سلیمانی درخواست نمود تا برای حل اختلاف وزارتخانه و شیلات ایران به جنوب کشور برود و محصولات دریایی را تولید کند. او به دَیِر، بوشهر و چند شهر دیگر رفت تا مشکلات پیشآمده را از میان بردارد. سلیمانی در این سفر متوجه حجم بالای ماهی دور ریخته شده در این کارخانهها شد و برای این موضوع هم راهحلی پیدا کرد. در تهران، یکی از کارخانهها مجهز به دستگاه جداسازی گوشت از استخوان شد تا با استفاده از آن استخوانهای ماهی را از گوشت جدا نماید. سلیمانی پس از مدتی در سال ۱۳۷۰ شرکت لبنی کاله را به عنوان یکی از شرکتهای گروه سولیکو تأسیس کرد. او در حال حاضر صاحب ۴۰ شرکت و ۲۰ کارخانه است. سلیمانی تنها ایرانی است که توانسته با شرکتهای بزرگ غذایی و صنعتی جهان مانند نستله، دنون، کمپینا، بل، هکلند و ایمی برای همکاری صحبت دوجانبه داشته باشد. سلیمانی در ورزش هم سرمایهگذاری بزرگی انجام داد و باشگاه ورزشی کاله را بنیانگذاری کرد.
از آنجائیکه کاله برند نام آشنا برای خوانندگان ما می باشد تنها با ارائه مختصری از فعالیت های این هلدینگ شما را به خواندن گفتگوی صمیمانه ایفتاتی آی با آقای مهندس سلیمانی دعوت می کنیم .
گروه غذایی سولیکو (برند کاله) باهدف بهبود و ارتقای سطح سبد غذایی مردم ایران در سال 1370 تاسیس شد. نتیجه فعالیتهای انجامشده در این مجموعه طی سالهای گذشته که همگی در راستای ارتقای سبد غذایی هموطنان و سرافرازی ایران اسلامی است، این برند را در جایگاه 48ام صنایع غذایی در جهان (به گزارش یورو مانیتور)، برند محبوب و برتر و 7 سال تنها صادرکننده نمونه در فرآوردههای لبنی در ایران قرار داده است.
کاله با جذب روزانه 3 لیتر شیر فعالیت خود را آغاز کرد و امروز بیش از 2500 تن جذب شیر روزانه دارد؛ که این موضوع باعث تولید روزانه بیش از 2650 تن انواع فرآوردههای لبنی میشود. در این فرآیند تولید، 4000 نفر بهصورت روزانه در بخشهای مختلف فعالیت دارند تا محصولات نهایی به دست مصرفکنندگان برسد.
کاله توانایی تولید 4000 تن پنیر را دارد و توانسته محصولات متنوع که در خارج از کشور تولید میشود را با در اختیار داشتن متخصصان حرفهای تولید و در اختیار ایرانیان قرار دهد.
تولید و بسته بندی شیر و ماست ، خامه و کره ، تولید پنیر ، تولید استارتر ، آنزیم و طعم – غذای کودک و غذای ورزشکاران ، پالایشگاه شیر ( درخت شیر ) ، تولید محصولات درخت شیر ، غذایی و دارویی و مکمل های غذایی و دارویی و…. همگی از فعالیت های این مجموعه می باشد .
در اینجا به خواندن مصاحبه ایفتاتی آی با مهندس غلامعلی سلیمانی و پاسخ های سازنده و سراسر تجربه ایشان دعوت می شوید .
آقای مهندس سلیمانی ، به عنوان یک مدیر با تجربه و با سابقه درخشان ، رمز موفقیت و استقلال کشور را در چه می دانید ؟
بقا مملکت در تولید ، صادرات ، پرداخت مالیات و شفافیت می باشد .
برای تولید، دانش تولید نیاز داریم . برای تولید، تک نرخی شدن ارز شرط لازم می باشد .
تولید؛ سبب جلوگیری از واردات می شود .
تولید ؛ سبب صادرات شده و باعث رقابت در بازارهای بین الملل می شود.
از تولید اشتغال ، مالیات، ارزآوری ( صادرات ) به وجود می آید .
از تولید استقلال و آزادی بدست می آید .
علل و عوامل نوسانات قیمت ها در بازار از دیدگاه جنابعالی به عنوان متولی صنعت و یک تولیدکننده با سابقه درخشان را بفرمایید .
نوسانات قیمت، بر اثر نوسانات قیمت ارز می باشد .
کشور ایران یک کشور مصرف کننده می باشد که از فروش نفت و صادرات آنها روزگار سپری می کند ، وقتی نفت از ما گرفته شود نه کشاورزی داریم ، نه استخراج معدن ، نه صنعت و تولید و نه بازرگانی داخلی و خارجی
دولتی که مالیات از هر شناسنامه ایرانی نمی گیرد ، دولتی که تولید از نظر اهمیت در ردیف دهم قرار دارد، دولتی که به صادرات اهمیت نمی دهد ، طبیعتا نوسانات ارز ، نوسانات قیمت بوجود می آورد .
ضعف های عمده نظام سیاست گذار ما کجاست؟
انتخاب مسئولین بر مبنای دانایی نیست ، بلکه بر مبنا اعتقادات مذهبی است . ما یک کشور فرهنگی سیاسی هستیم نه یک کشور اقتصادی !!!
علی الرغم اهتمام ویژه رهبر معظم که هر ساله به تولید ، اشتغال ، صادرات ، جهش تولید توجه ویژه دارند ، ولی متاسفانه مسئولین امر اقتصاد آزاد را طبق فرمایش رهبر معظم اجرا نکرده و جدیت ندارند .
با توجه به تفکرات فراسرزمینی جنابعالی ، خواهشمند است از تجربیات خود در این خصوص و همچنین بحث صادرات برای خوانندگان ما بفرمایید؟
بقا مملکت در تولید و صادرات است گفتنی است ، راه نجات جوانان در مملکت ایران فقط و فقط تولید محصولات قابل صادرات میباشد .
برای این منظور دانستن دانش خرید مواد اولیه ، دانش تولید و اهمیت دادن به تحقیق و توسعه ( R&D ) ، دانستن دانش مارکتینگ و اجزای آن و توجه به دانش صادرات و بازاریابی و کتگوری در کشورهای مختلف از مهمترین موارد می باشد .
به عنوان یک کارآفرین ،چه توصیه ای برای جوانانی که درآینده می خواهند وارد عرصه صنعت شوند دارید؟
خسته نشدن از دشواریها ، اشتباه خودمان را پذیرفتن و تکرار نکردن ، با شرایط مختلف خود را وفق دادن ، از ناممکن ها ممکن ساختن ، عاشق زندگی بودن و زندگی کردن ، صبور بودن ، خونسردی در حال شرایط دشوار و از تجارب انسانهای موفق درس گرفتن