شنبه, خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    قیمت شکر به ۵۳ هزارتومان رسید/لوبیا چیتی ارزان شد

    ورود مسافری انبه از مصر/ میوه‌های پروازی برای قشر خاصی است

    ثبت‌سفارش «برنج» و «انبه» آغاز شد

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    قیمت هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری‌ ۶۱هزار تومان شد

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    خراسان‌جنوبی پیشگام پرورش ماهی در منابع آبی محدود

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    مرغداران با دپوی تخم مرغ در واحد‌ها رو‌به‌رو هستند

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    کالا‌های اساسی باید با کمترین قیمت به دست مصرف کننده برسد

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    راهنمای جامع تغذیه و رژیم غذایی: سفری به سوی سلامتی و تناسب اندام

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    مرگ‌تدریجی گندم زارها با آتش زدن بقایای محصول در مزارع!

    گرچه آتش زدن بقایای محصول گندم و جو در مزارع ممنوع است، اما به رغم هشدارهای مکرر، برخی کشاورزان اقدام به این کار می‌کنند.

    توسط آتنا نوریانی
    تیر ۱۳, ۱۴۰۰
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    پیش بینی رشد سالانه ۲.۷ درصدی بخش کشاورزی ایران تا ۲۰۲۴/ عبور تولید گندم ایران از مرز ۱۸ میلیون تن

    با آغاز فصل گرما، افزایش دما و خشک شدن پوشش گیاهی احتمال بروز آتش سوزی در جنگل‌ها و مراتع افزایش می‌یابد که این موضوع کاهش مواد آلی، میکرو ارگانسیم‌ها و تاثیرات منفی بر سایر بخش‌های اکوسیستم را به دنبال دارد که امنیت غذایی کشور را در معرض خطر قرار می‌دهد که در برخی مواقع، کشاورزان به سبب از بین بردن علف‌های هرز و آماده سازی زمین برای کشت دیگر‌ محصولات، بقایای محصول گندم و جو را در مزارع آتش می‌زنند، در حالی که این امر منجر به کاهش حاصل خیزی خاک و فقیرترشدن خاک از نظر مواد آلی می‌شود.

    بسیاری از دست اندرکاران‌ منابع طبیعی و بخش کشاورزی براین باور هستند که آتش زدن بقایای مزارع گندم و جو در بلندمدت، کاهش عملکرد محصول ناشی از اثرات نامطلوب از بین بردن مواد مغذی و آلی خاک و در نتیجه افزایش فرسایش خاک و کودهای شیمیایی را به همراه دارد؛ چرا که این اقدام منجر به از بین رفتن موجودات زنده خاک و ایجاد خطر وقوع حریق در اراضی مجاور می‌شود.

    همچنین بنابر ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۴۵ قانون حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، آتش زدن بقایای محصولات در اراضی کشاورزی ممنوع است که مرتکبین به جزای نقدی و حبس محکوم می‌شوند‌ که با توجه به گزارش‌های اخیر آتش سوزی مزارع، به نظر می‌رسد موارد بازدارنده کمی سخت گیرانه تر باید باشد.

    آمارها نشان می‌دهد که خاک از ۴۵ تا۵۰ درصد ماده معدنی، ۲۵درصد هوا، ۲۵درصد آب و ۳درصد ماده آلی تشکیل می‌شود که همین مقدار ماده آلی نقش بسیار مهمی در روابط آب، خاک و گیاه دارد و وجود کاه و کلش در خاک به مرور زمان سبب می‌شود که ماده آلی به خاک کامل تبدیل و سپس تحویل گیاه داده شود که با این وجود آتش زدن بقایای مزارع گندم و جو نابودی موجودات مفید خاک، افزایش مصرف کودهای شیمیایی، کاهش بازدهی زمین، فرسایش خاک در بلند مدت، کاهش رطوبت خاک و در نهایت تامین‌امنیت غذایی کشور را دچار مخاطره می‌کند که طی سال‌های اخیر با هشدارهای مکرر، تا حدودی موضوع آتش زدن کاهش یافته است، اما این‌ موضوع هنوز به طور کامل مرتفع نشده است.

    حال به سراغ مسئولان ذی ربط می‌رویم تا از علل آتش سوزی بقایای محصول گندم و جو در مزارع و تاثیر آن بر کشت محصولات در سال‌های آتی با خبر شویم:

    آتش زدن بقایای مزارع گندم غیر فنی است

    امیر مسعود جلالی مدیر کل دفتر حفاظت و حراست منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ، در واکنش به آتش زدن بقایای مزارع گندم اظهار کرد: بنابر قانون هوای پاک، آتش زدن بقایای مزارع ممنوع است و هیچ کشاورزی حق آتش زدن را ندارد.

    آتش زدن بقایای مزارع به قیمت نابودی مواد آلی خاک تمام می‌شود

    او آتش زدن بقایای مزارع گندم را غیرفنی دانست و افزود: آتش زدن بقایای مزارع نه تنها سودی برای کشاورز ندارد، بلکه مضراتی را هم به دنبال دارد؛ چرا که منجر به از بین رفتن مواد آلی خاک می‌شود.

    جلالی با اشاره به اینکه آتش زدن بقایای مزارع ریشه در فرهنگ اشتباه کشاورزان دارد، بیان کرد: برخی کشاورزان بلافاصله پس از برداشت، مزارع را آتش می‌زنند که از جهاد کشاورزی استان‌ها درخواست کردیم که کشاورزانی را که به قانون توجهی نمی‌کنند، تسهیلات یا خدمات در اختیارشان قرار  نگیرد.

    این مقام مسئول با تاکید بر برخوردهای قضایی با کشاورزان متخلف گفت: گرچه در ۲ تا ۳ سال اخیر موضوع آتش زدن بقایای مزارع کاهش یافته، اما در استان گلستان بحث آتش زدن بقایا جدی است، به همین خاطر ناگریز به برخی اقدامات در اراضی هم‌جوار جنگل‌ها هستیم تا از آتش سوزی جلوگیری کنیم.

    مدیر کل دفتر حفاظت و حراست منابع طبیعی افزود: مسئولان جهاد کشاورزی استان‌ها در بحث فرهنگ سازی باید نظارت بیشتری داشته باشند و بنابر قانون هوای پاک، باید مراجع قضایی با مجرمان برخورد جدی کند؛ چرا که هیچ کشاورزی حق آتش زدن پسماند و بقایای مزارع را ندارد.

    جلالی با بیان اینکه آتش سوزی پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، افزود: شرایط اقلیمی و پوشش گیاهی منطقه در کنار سهل انگاری‌ها منجر به تشدید آتش سوزی می‌شود؛ به عنوان مثال پرتاب سیگار یا رها کردن زباله و بطری از عاملان آتش سوزی‌ها هستند.

    افزایش قیمت کاه و کلش عاملی برای کاهش آتش زدن مزارع

    محمد شفیع ملک زاده رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی  اظهار کرد: طی چند سال اخیر، آتش زدن کاه و کلش در مزارع گندم به حداقل خود رسیده است که امسال شرایط خشکسالی و کمبود علوفه و خوراک دام مزید بر علت شده تا گندم‌کاران کاه و کلش را با قیمت‌های بالاتری در بازار عرضه کنند.

    او افزود: شرایط خشکسالی و مشکلات تامین نهاده از یک سو و تاکید بخش تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر اجتناب از آتش زدن کاه و کلش و باقی مانده محصولات از سوی دیگر، آسیب‌های جدی به زمین و مزارع وارد می‌کند.

    خسارت جدی آتش زدن بقایای مزارع به عناصر خاک

    ملک زاده ادامه داد: در برخی موارد شاهد آتش سوزی به صورت عمدی یا سهوی در مزارع گندم برای از بین بردن بقایای گیاهی هستیم، اما به طور کلی امسال حداکثر کاه و کلش از مزارع جمع آوری می‌شود و به عنوان نهاده در اختیار واحدهای دامداری قرار می‌گیرد.

    رئیس نظام‌ صنفی کشاورزی با اشاره به اینکه آتش زدن بقایای مزارع گندم، خسارت جدی به عناصر خاک وارد می‌کند، بیان کرد: با آتش سوزی در مزارع، بقایای مانده در مزارع قابل مصرف نیست، هر چند برخی کشاورزان به سبب مزاحمت کشت برنج و دیگر محصولات تابستانه و همچنین برای از بین بردن علف‌های هرز اقدام به آتش زدن باقی مانده مزارع گندم می‌کنند که این امر علاوه بر ایجاد خسارت به عناصر موجود در خاک، میکرو ارگانیسم‌های موجود در خاک را هم از بین می‌رود.

    به گفته او، با توجه به آگاهی لازم کشاورزان، اشتباهات آتش زدن بقایای مزارع به دلیل گرانی کاه و علوفه به حداقل رسیده است.

    ملک زاده ادامه داد: کشاورزان برای کاشت محصولات برنج و ذرت عادت کردند که قبل از کشت این‌ محصولات اقدام به آتش زدن بقایای کاه و کلش در مزارع کنند، اما در کل نظام صنفی در ارتباط با مسائل علمی با موضوع آتش زدن بقایای مزارع گندم مخالف است.

    رئیس نظام صنفی کشاورزی در پایان تصریح کرد: بارها به کشاورزان توصیه کرده‌ایم که به سمت و سوی کشت‌های حفاظتی که نیاز به شخم زدن ندارند  بروند تا بقایای گیاهی به کود و سایر عناصر در خاک تبدیل شود.

    گرچه  آتش زدن بقایای محصول گندم و جو در مزارع ممنوع است، اما به رغم هشدارهای مکرر، برخی کشاورزان اقدام به این کار می‌کنند که این موضوع نه تنها سودی برای محصول تولیدی ندارد، بلکه به سبب کاهش مواد آلی، امنیت غذایی را دچار مخاطره می‌کند، از این رو به سبب اهمیت بحث خاک از مسئولان انتظار می‌رود با قوانین سخت گیرانه تر برای همیشه به ماجرای آتش زدن بقایای محصول در مزارع پایان دهند. سرویس های خبری کشاورزی و باغبانی

    منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
    برچسب ها: بخش کشاورزیصنایع تبدیلی و تکمیلیصنایع غذاییصنعت غذامحصولات کشاورزیوزارت جهاد كشاورزى
    پست قبلی

    هر بطری آب ۱۰۰ تا ۵۰۰ هزار تومان! / آب معدنی‌های خارجی در فروشگاه‌ها

    پست بعدی

    زرماکارون و فروشگاه زنجیره ای اسپارایران تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    آتنا نوریانی

    مربوطه پست ها

    ایران رتبه ۷۹ تولید محصولات ارگانیک جهان را دارد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    کشاورزی ارگانیک؛ راهی برای حفظ زمین و سلامت مردم

    توسط هستی محمدمهدی پور
    خرداد ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    برای دهه‌ها، تمرکز اصلی کشاورزی در جهان بر افزایش تولید و پاسخ‌گویی به رشد سریع جمعیت بود. در این مسیر،...

    بیشتر بخوانید
    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    راهکار دستیابی به خودکفایی ۴ محصول کشاورزی چیست؟

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    سطح مبارزه علیه ملخ‌های بومی به ۸۸ هزارهکتار رسید

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    معاون وزیر جهاد اعلام کرد؛ کاهش ۳۰ درصدی مصرف گندم در بخش صنف و صنعت با اصلاح یارانه

    گندمکاران ۳۳ همت از دولت طلبکارند

    خرداد ۸, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    زرماکارون و فروشگاه زنجیره ای اسپارایران تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    زرماکارون و فروشگاه زنجیره ای اسپارایران تفاهم نامه همکاری امضا کردند

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    آمادگی ایران و کامبوج برای همکاری در حوزه کشاورزی

    آمادگی ایران و کامبوج برای همکاری در حوزه کشاورزی

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    عرضه هر شانه تخم مرغ ۶ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب

    تولیدکنندگان تخم مرغ در گیر و دار مشکلات؛ خواستار اجرای برنامه‌های حمایتی هستیم

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    رشد ۷ درصدی خرید تضمینی گندم

    ۱.۶ میلیون تن گندم خرید تضمینی شد

    اردیبهشت ۲۱, ۱۴۰۴
    چای شکر پهلو!

    قیمت شکر وارداتی اصلاح می شود

    اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.