محسن بناییان با اشاره به اینکه در حال حاضر بیش ۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی ورامین زیر کشت پسته قرار دارد اظهار داشت: از این میزان، ۴ هکتار نهال غیر بارور برداشت پسته و ۴ هزار هکتار آن بارور است.
وی افزود: مهمترین ارقام پسته ای که در شهرستان ورامین کشت میشود شامل احمد آقایی، اکبری، کله قوچی و فندقی است که ۶۰ درصد از پستههای ورامین را نوع احمد آقایی تشکیل میدهد.
بناییان با اشاره به میزان برداشت پسته کشور گفت: به طور میانگین در ورامین، از هر هکتار ۲ هزار کیلوگرم پسته خشک برداشت میشود و در حال حاضر ۲۵ واحد پوست کنی و ۲۵ واحد فرآوری وری پسته در ورامین مشغول به فعالیت میباشند که پس از خشک کردن محصول، آن را به رفسنجان ارسال و پس از بسته بندی به خارج از کشور صادر میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی ورامین در ادامه عنوان داشت: مرغوبیت پسته تولیدی در ورامین باعث میشود تا بخش عمدهای از محصول تولیدی شهرستان، به سایر کشورها صادر شود.
بر اساس این گزارش اراضی جنوبی شهرستان ورامین به دلیل لبشور بودن از حدود ۱۴ سال پیش به کشت پسته اختصاص پیدا کرده، محصولی مهم با ارزش افزوده بالا که به دلیل نیاز اندک به آب، از رشد مناسبی برخوردار بوده و به دلیل کشت در مجاورت کویر، از پیشروی کویر نیز جلوگیری میکند.