در ماشین آلات بسته بندی اسپتیک مواد غذایی نیاز به میکروب زدایی کاغذ بسته بندی قبل ازعملیات پرکن و بسته بندی می باشد . این قسمت در ماشین آلات نسل های قدیمی توسط مواد شیمیایی ماتتد آب اکسیژنه یا هیدروژن پرواکساید انجام میشد. استفاده از مواد شیمیایی در فرآیند میکروب زدایی محدودیتهایی را برای تولید کنندگان به همراه داشته است. شرکت تتراپک که خود یکی از تولید کنندگان اصلی ماشین آلات بسته بندی نوشیدنی در دنیا می باشد اقدام استفاده از روش پرتوهای الکترونیکی برای ضدعفونی و میکروب زدایی کاغذهای بسته بندی در ماشین آلات خود کرده است .
این روش برای اولین بار در ماشین آلات سری E3 این شرکت استفاده شده است و پیش از استفاده تجاری تمام مراحل تست آن توسط سازمانهای بین المللی انجام شده است.
در این روش علاوه بر کاهش احتمال ضایعات تولید که به دلیل وجود آب اکسیژنه در بسته بندی مواد غذایی وجود دارد ، باعث افزایش بهره وری وسرعت تولید دستگاه بخصوص در بسته بندهای سایز کوچک خواهد شد. دستگاههای بسته بندی مجهز به این سیستم امکان تولید 60 هزاربسته سایز تک نفره را درساعت دارند که تقریبا بالاترین ظرفیت دربین ماشین آلات بسته بندی نوشیدنیمی باشد .افزایش سرعت تولید، کاهش هزینه های تولید، کاهش ضایعات وکاربری آسان این تکنولوژی به تولیدکنندگان امکان انعطالف پذیری بالاتری را در برنامه ریزی تولید می دهد.
استفاده ازاین روش باعث از بین رفتن تمامی میکروارگانیسم ها و باکتریهای نامناسب در مواد بسته بندی می شود. شرکتهای ماشین ساز دیگر نیز با مشاهده مزایای این تکنولوژی علاقه مند به استفاده از آن شده اند و احتمالا در نسلهای آینده ماشین آلات بسته بندی شاهد نمونه های بیشتر و پیشرفته ترآن خواهیم بود.
این تکنولوژی که eBeam نام دارد در حال جایگزینی کامل با روش آب اکسیژنه و مواد شیمیایی درماشین آلات شرکت تتراپک می باشد. این روش حتی در ماشین آلات بسته بندی پاستوریزه هم قابل استفاده می باشد. در تستهای انجام شده با این متد، بسته بندی های سایزهای مختلف با سرعتهای مختلف تست شده است و با بهترین نتیجه آزمایشات خود را سپری کرده است .
سرویس خبری:اخبار فناوری غذا و بخش صنعت