سیدحسن قاضی عسگر روز یکشنبه افزود: ما نمیتوانیم اجازه دهیم به دلیل اینکه عده ای نمیتوانند به خوبی تولید داشته باشند در حق مردم اجحاف شود.
وی با بیان اینکه چگونه کشورهای دیگر گوشتی تولید میکنند که پس از صادرات به اصفهان، قیمتش از تولیدات اینجا کمتر است، اظهار داشت: رقابت باید قیمت محصولات مختلف دامی را تعیین کند که این موضوع عیب تولیدکنندگان ماست.
قاضی عسگر به طرحی که برای تنظیم قیمت گوشت در اصفهان در حال پیگیری است، اشاره و اضافه کرد: در این طرح در مذاکره با تاجران از آنها خواسته شد به فکر باشند تا در صورتیکه قیمت گوشت در داخل بالا رفت بتوانیم از کشورهای شمالی این محصول را وارد و در اصفهان توزیع کنیم.
وی با بیان اینکه مشابه این کار ۲ سال گذشته نیز انجام و قیمت گوشت مرغ شکسته شد، تصریح کرد: قیمت گوشتی که از خارج وارد میشود نسبت به محصولات داخلی کمتر خواهد شد و شاید بتوان با نرخ هر کیلوگرم ۱۰۰ هزار تومان گوشت گوسفند با کیفیت را توزیع کرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اصفهان با اشاره به اینکه این موضوع به اتحادیه مربوطه در اصفهان ابلاغ شده است، گفت: به آنها اعلام شد که اگر قیمت گوشت بالا برود ما برای تنظیم قیمت در بازار نسبت به واردات گوشت از کشورهای شمالی اقدام میکنیم بنابراین لازم است برای کاهش قیمت تمام شده گوشت در داخل اقدام شود.
قاضی عسگر همچنین به طرحهای پیشنهادی کارگروه تنظیم بازار و کمیته مواد پروتئینی اصفهان به تهران درباره برخی از تولیدات دامی اشاره و اضافه کرد: حدود ۲ ماه پیش نامه ای در این زمینه به وزیر صنعت، معدن و تجارت و کارگروه ملی تنظیم بازار نوشتیم که از جمله مفاد آن میتوان به خرید شیر بر اساس اصول حسابداری صنعتی به نرخ هر کیلوگرم ۶۴ هزار ریال و آزاد شدن صادرات شیر خشک، کره، روغن حیوانی و دام زنده اشاره کرد.
وی با تاکید بر اینکه این پیشنهادها با هدف جلوگیری از متضرر شدن دامداران ارائه شد، اظهار داشت: با ارائه این پیشنهادها و تصویب آن امید است مشکلات دامداران به طور ریشه ای حل شود.
قاضی عسگر با اشاره به اینکه در سایر موارد نیز باید برای حل مشکلات اقتصادی به دنبال افزایش بهره وری باشیم، درباره وضعیت توزیع محصولات دامی در استان اصفهان تاکید کرد: با استفاده از سامانه رهتاب توانستیم آنچه را که در اختیار داریم به خوبی توزیع کنیم و به دست مردم برسد.
سامانه رهتاب (راهکار هوشمند تنظیم الکترونیکی بازار) توسط متخصصان اصفهانی و با هدف توزیع مناسب انواع کالا در این استان راه اندازی شده است.
مجموع واحد دامی سبک و سنگین در استان اصفهان هفت میلیون راس است، حدود ۲ هزار دامداری صنعتی گوشتی و شیری در این منطقه فعالیت میکند و بالغ بر ۲۲ هزار و ۷۰۰ واحد دامداری نیمه صنعتی در استان مشغول بهکار است.