جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    فرآوری نشدن زعفران سد راه افزایش درآمد کشاورزان

    بسیاری از کشاورزان در نقاط مختلف کشور از جمله شهرستان شاهرود با توجه به توصیه های کارشناسان به کاشت زعفران روی آورده اند تا با افزایش درآمد بتوانند علاوه بر تامین هزینه‌ها، تغییرات مثبتی در بهره بردن از منابع آبی و درآمد خود ایجاد کنند.

    توسط پروانه خانی
    شهریور ۱۳, ۱۳۹۹
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    بسته حمایت از صادرات دارای ارزش افزوده زعفران در حال نهایی شدن است

    صادق کشاورزی است که مدت ۲۵ سال گندم و محصولات جالیزی می‌کاشت، از تابستان سال گذشته با توصیه های کارشناسان به کاشت زعفران روی آورد.

    صادق در روستای ” ابر ” شاهرود زندگی می‌کند، کشاورزی پیشه او و اجدادش بوده و در این سال های طولانی هیچ تغییری در نوع کشت نداده بودند تا این که به توصیه کارشناسان ، کشت زعفران در دستور کار او قرار گرفت.

    کشت زعفران در منطقه شاهرود به منظور صرفه جویی در مصرف آب و نیز افزایش درآمد دهقانان بود، استان سمنان و بویژه شرق آن از حدود یک دهه پیش به خاطر خشکسالی دچار کاهش شدید آب شده است و صرفه جویی در مصرف به شدت توصیه می‌شود.

    با استقبالی که کشاورزان شاهرود از کشت زعفران انجام دادند ، سطح کشت این محصول در سه یا چهار سال گذشته از هیچ به حدود ۷۰ هکتار رسید ، اما آنچه کشاورزان در افزایش درآمد انتظار داشتند روی نداد.

    کاشت و برداشت سنتی زعفران سختی های فراوانی دارد و کشاورزی که با مشقت زیاد این دوره را طی می کند نسبت به هزینه ای که کرده از سود ناچیزی برخوردار می‌شود ، سود اصلی را دلالان و بازرگانان در خارج از کشور با فرآوری این محصول به دست می آورند.

    زعفران محصول گران قیمتی است که در جهان با عنوان طلای سرخ شناخته می‌شود،  در سال‌های اخیر افزایش قیمت خوبی داشته و به همین دلیل تعدادی از کشاورزان که بیشتر آن ها را جوانان تشکیل می دهند برای افزایش در آمد به کاشت این محصول  روی آوردند.

    اهمیت فرآوری محصولات کشاورزی از جمله زعفران به اندازه ای است که حتی رهبر معظم انقلاب اسلامی هم در سخنرانی اخیرشان به این موضوع پرداخته و جلوگیری از خام فروشی را خواستار شدند.

    در همین راستا ، هفته گذشته کارگروه ویژه زعفران در سطح کشور  تشکیل شد و سیاست‌ها و برنامه‌های کلان صادراتی با رویکرد توسعه صادرات زعفران با بسته‌بندی و ارزش افزوده بالا و کمک به توسعه زیرساخت‌های ارزش‌آفرینی زعفران مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

    کاشت زعفران در شرایط آب و هوایی خاص انجام می شود ، بنابه گفته کارشناسان کشاورزی ، بیشتر حوزه جغرافیایی شاهرود قابلیت کشت این محصول را دارد.

    مسوولان جهاد کشاورزی شهرستان شاهرود معتقدند به خاطر خشکسالی مداوم و کاهش نزولات جوی در سالیان گذشته و مشکل کاهش ذخایر آب زیرزمینی و از طرفی سرمازدگی درختان و از بین رفتن محصولات باغی در چند سال گذشته، طرح تغییر الگوی کشت باید هر چه زودتر در این شهرستان انجام شود.

    سال گذشته مرکز تحقیقات کشاورزی طرح کاشت گیاهان و محصولات کم آب بر جایگزین محصولات پر آب بر را ارائه کرد که ارتقای وضعیت اقتصادی کشاورزان هم در آن دیده شد.

     

    طرح مشارکتی کاشت زعفران در شاهرود با مشارکت بخش خصوصی

    امین امینی یکی از سرمایه گذارانی است که برای تحقق این امر پای کار آمده و با تفاهم نامه مشارکتی که با مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان در شاهرود منعقد کرده، کاشت مکانیزه زعفران در ۱۰۰ هکتار از اراضی این مرکز را آغاز کرده است.

    وی درباره خام فروشی این محصول به خبرنگار ایرنا گفت: زعفران در کشور بالای ۹۷ درصد خام فروشی می شود و حاصل دسترنج کشاورزان به جیب سرمایه گذاران دیگر کشورها می رود.

    امینی با بیان اینکه از پنج سال پیش کار پژوهشی و تحقیقاتی در خصوص پرورش گیاه زعفران را آغاز کرده است، افزود: پس از گذشت چند سال به این جمع بندی رسیدم که این کار را در شاهرود اجرایی کنم.

     

    بزرگترین طرح کشت مکانیزه زعفران در کشور

    وی با اشاره به اینکه ظرفیت های موجود در مجموعه مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی شاهرود موجب بستن قرارداد مشارکتی شد، تصریح کرد: با کشت ۱۰۰ هکتاری زعفران در این مرکز بزرگترین طرح کاشت مکانیزه زعفران در کشور اجرایی می شود.

    امینی با بیان اینکه اجرای این طرح از اوایل اردیبهشت ماه آغاز شده است، اظهار داشت: تمامی ۱۰۰ هکتار به صورت مکانیزه کاشت می شود، برنامه هایی برای برداشت سال دوم که دستکم ۲۰ درصد آن مکانیزه خواهد بود در دستور کار است تا الگویی برای کشاورزان کشور باشد.

    به گفته وی با این دستگاه مکانیزه ساخت داخل می توان عمق کاشت و تراکم پیاز زعفران را تنظیم کرده و با فاصله های مشخص این محصول را کشت کرد.

    وی کاشت مکانیزه ۱۰۰ هکتاری را گام نخست این طرح خواند و ابراز داشت: کاشت این مساحت ۲۰ درصد از برنامه های پیش بینی شده است و ۸۰ درصد دیگر کار مربوط به فرآوری و بسته بندی گل زعفران است تا به هیچ عنوان این محصول به صورت خام از شهرستان خارج نشود.

     

    اشتغال ۲۰۰ نفر به طور موقت در این کارگاه 

    این کارآفرین با بیان اینکه هم اکنون ۲۰۰ نفر در قسمت های آماده سازی پیاز زعفران، کاشت و فرآوری کود مشغول به کار هستند، اظهار داشت: برای برداشت این محصول در آبان ماه به ازای هر هکتار ۶۶ نفر به مدت ۴۵ روز مشغول به کار خواهند بود.

    وی برداشت محصول در هر هکتار را ۳۰ کیلوگرم پیش بینی کرد و گفت: بیشترین میزان برداشت این محصول از سال سوم آغاز می شود و تا آن زمان این مرکز برنامه هایی برای توسعه در زمینه کاشت، برداشت و فرآوری دارد.

    احمد دزیانیان رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان هم در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: تغییرات اقلیمی در شهرستان اجتناب ناپذیر است و می بایست اقتصاد کشاورزی را با تغییر الگوی کشت سرپا نگه داریم.

     

    کاشت زعفران بهترین گزینه برای تغییر الگوی کشت در استان سمنان

    وی با بیان اینکه تصمیم‌های جدید در عرصه تولید محصولات کشاورزی با محوریت ازدیاد ارزش افزوده گرفته شده است، تصریح کرد: کارشناسان کاشت زعفران را به عنوان یکی از محصولاتی که دارای ارزش افزوده بالایی است ، در تغییر الگوی کشت استان توصیه می کنند.

    وی با بیان اینکه ۹۵ درصد کاشت زعفران جهان به ایران تعلق دارد اما سهم کشور از تجارت جهانی آن کمتر از ۵ درصد است، افزود: با توجه به موارد یاد شده، این مرکز با تایید سازمان تحقیقات کشاورزی قرارداد مشارکتی ۱۰ ساله ای با بخش خصوصی در جهت کاشت، برداشت و فرآوری این محصول امضاء کرده است.

     

    تاسیس مرکز تولید بذر زعفران در شاهرود

    رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان، ادامه داد: در طرحی مشارکتی بخش خصوصی با مرکز تحقیقات کشاورزی به دنبال گرفتن مجوزهای لازم جهت تاسیس مرکز تولید بذر زعفران در شاهرود هستیم.

    فرماندار شاهرود هم در خصوص کشت زعفران در این شهرستان گفت: با همت این کارآفرین تحول ارزشمندی در حوزه کشاورزی شهرستان ایجاد خواهد شد.

    نادر فخری در گفت و گو با ایرنا بر تکمیل زنجیره فرآوری با تحقیقات، کشت زعفران و تولید مکانیزه تاکید کرده و افزود: این محصول با توجه به کمبود آب در استان بهترین گزینه برای جایگزینی تعدادی از محصولات کشاورزی پرآب‌بر است.

     

    ارتقای سطح زیر کشت با حمایت بخش خصوصی

    وی با بیان اینکه در شهرستان شاهرود ۷۰ هکتار مزرعه کشت زعفران وجود دارد، تصریح کرد: این مرکز آماده مشاوره، مکانیزه کردن کاشت و خرید محصولات کشاورزان است تا سطح زیرکشت شهرستان هم ارتقاء یابد.

    ایجاد ارزش افزوده در زعفران پس از گلایه رهبر معظم انقلاب اسلامی از خام فروشی این محصول موجب شد تا عده ای از کشاورزان با مشارکت سرمایه گذار در این شهرستان رو به کشت زعفران آورند.

    سطح زمین های کشاورزی شاهرود ۱۸ هزار هکتار است که ۲۴ درصد از زمین های کشاورزی استان است و سطح باغ های شهرستان هم ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار است که ۳۲ درصد باغ های استان را شامل می شود.

     

    • بیشتر بخوانید :
    • کاهش ۱۰ درصدی صادرات طلای سرخ/حداکثر قیمت هر کیلو زعفران، ۱۲ میلیون تومان است

    سرویس خبری : کشاورزی و باغبانی

    منبع: ایرنا
    پست قبلی

    رونق اقتصادی بادام با راه‌اندازی شهرک تخصصی

    پست بعدی

    مشاور رییس جمهوری از مزرعه پرورش میگوی قشم بازدید کرد

    پروانه خانی

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    مشاور رییس جمهوری از مزرعه پرورش میگوی قشم بازدید کرد

    مشاور رییس جمهوری از مزرعه پرورش میگوی قشم بازدید کرد

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    روش‌های نوین جذب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی: نگاهی به تجارب جهانی و فرصت‌ها برای ایران به قلم فرهاد سحرخیز

    روش‌های نوین جذب سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی: نگاهی به تجارب جهانی و فرصت‌ها برای ایران به قلم فرهاد سحرخیز

    فروردین ۲۷, ۱۴۰۴
    تولید گندم در کشت و صنعت مغان ۳۰ درصد افزایش یافت

    خرید تضمینی ۹۸۰ هزار تن گندم از آغاز فصل برداشت

    اردیبهشت ۱۳, ۱۴۰۴
    حمایت اتحادیه دامداران از وزیر جهاد کشاورزی دولت چهاردهم

    وزیر جهاد کشاورزی: ایران در جمع پنج کشور برتر دنیا در صنعت دامپروری است

    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    تسهیلات جدید در بخش کشاورزی خراسان جنوبی پرداخت می‌شود

    تولیدات گلخانه‌ای‌ هرمزگان طی یک‌سال گذشته به ۲۰۸ هزار تن رسید

    فروردین ۲۵, ۱۴۰۴
    خوداتکایی صنعت فرش و منسوجات ابریشمی به ۴۸ درصد ارتقا یافت

    هدفگذاری تولید ۱۶۵۰ تن پیله تر ابریشم دربهار امسال

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.