جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    طلای سرخ زیر فشار پاسکاری دولت و بخش خصوصی له می‌شود

    چند روزی است برداشت گل زعفران در کشور آغاز شده و قیمت این محصول ارزآور به یک پنجم کاهش یافته است؛ اما مسئولان همچنان توپ را به زمین یکدیگر می‌فرستند و کسی مسئولیت قبول نمی‌کند.

    توسط صبا ژاله خاکی
    آبان ۵, ۱۳۹۹
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    مزارع زعفران شناسنامه‌دار می‌شود؟

    برداشت گل زعفران 20 روزی است در کشور آغاز شده اما قیمت آن در بازار دلالی به یک پنجم کاهش یافته، یعنی از کیلویی 250 هزار تومان به 50 هزار تومان رسیده است. وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید مسؤول تنظیم خرید طلای سرخ امسال با شورای ملی زعفران بوده و آنها در این مسیر کم‌کاری کرده‌اند، اما شورای ملی زعفران هم مستنداتی ارائه می‌دهد که از نظر آنها همه کارها طبق روال انجام شده است اما ریشه‌ این کاهش شدید قیمت‌ بلافاصله در فصل خرید از کشاورزان کجاست؟
    جدا از این که حق با کدام طرف است، مسائل و اتفاقات دو بخش دولتی و بخش خصوصی را با هم مرور می‌کنیم. شاید دادرسی به حال زعفران‌کاران خطه خراسان پیدا شود. زعفران دومین محصول ارزآور کشور پس از پسته است. سالانه حدود 280 تن زعفران صادر می‌شود و 1.5 میلیارد دلار درآمد ارزی برای کشور دارد و این را هم باید یادآوری کرد که در سال جاری رشد بخش کشاورزی بود که اقتصاد کشور را از منفی شدن نجات داد. بی‌توجهی به این بخش ضربات جبران ناپذیری به اقتصاد کشور می‌تواند وارد کند.
    * انتقال مسئولیت خرید زعفران از تعاون روستایی به شورای ملی زعفران
    حسین زینعلی مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی به خبرنگار فارس گفت: شورای ملی زعفران مسؤولیت تنظیم خرید طلای سرخ را به درستی اجرا نمی‌کند و به همین دلیل قیمت خرید گل زعفران از کشاورزان به یک پنجم کاهش یافته است.
    وی توضیح داد که در سال‌های گذشته سازمان تعاون روستایی در زمان نیاز زعفران را خریداری می‌کرد اما از آن زمان با انتقادات شورای ملی زعفران همراه بود و می‌گفتند چرا بخش دولتی به خرید زعفران وارد می‌شود و مسؤولیت این کار باید توسط بخش خصوصی باشد.
    زینعلی گفت: امسال با پیگیری‌هایی که نماینده مردم تربت حیدریه در مجلس داشت قرار شد شورای ملی زعفران مسؤولیت خرید گل زعفران از کشاورزان را بر عهده بگیرد. برای این منظور با پیگیری‌های وزارت جهاد کشاورزی موافقت اعتبار هزار میلیارد تومان از سازمان برنامه و بودجه برای ارائه تسهیلات به خریداران گل زعفران اخذ شد و قرار شد که شورای ملی زعفران خریداران این محصول را به بانک‌ها معرفی کند تا به آنها تسهیلات داده شود.
    به گفته زینعلی، قرار شده 500 میلیارد تومان با عاملیت بانک کشاورزی و 500 میلیارد تومان دیگر توسط بانک توسعه صادرات و صندوق کارآفرینی امید پرداخت شود.
    مجری طرح گیاهان دارویی معتقد است که در طی چند روز گذشته که خرید گل زعفران از کشاورزان آغاز شده شورای ملی زعفران افراد را برای گرفتن تسهیلات معرفی نکرده بنابراین میزان خرید در بازار کم شده و قیمت به شدت کاهش یافته است.

    * بهانه شورای ملی زعفران: اشکال در زنجیره‌های تولید است
    اما مسؤولان شورای ملی زعفران نظر متفاوتی دارند و آنها معتقدند همه اقدامات آن طور که وزارت جهاد کشاورزی خواسته اجرایی شده اما مشکلاتی وجود دارد که کار به نتیجه نمی‌رسد.
    غلامرضا میری نایب رئیس شورای ملی زعفران در گفت و گو با خبرنگار فارس گفت: همه اقداماتی که وزارت جهاد از ما خواسته به درستی اجرا شده است اما این که چرا نتیجه نمی‌دهد باید در ضعف‌هایی که در زنجیره‌های تولید وجود دارد جست و جو کنیم.
    خبری از اعتبار هزار میلیارد تومانی خرید زعفران نیست
    به گفته این مسؤول، اعتبار هزار میلیارد تومانی که وزارت جهاد کشاورزی می‌گوید در بانک‌ها وجود ندارد و بانک‌ها در قبال درخواست آنها می‌گویند هنوز چنین اعتباری به دستشان نرسیده است.
    میری مسأله دیگری را مطرح می‌کند و می‌گوید: حالا با فرض این که اعتباری هم در بانک وجود داشته باشد، همه ما می‌دانیم که بروکراسی پیچیده‌ای در گرفتن تسهیلات از بانک‌ها وجود دارد. آنها وثیقه‌های بسیار سنگینی را طلب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند که در اکثر موارد خارج از توان وام‌گیرندگان است. مسأله دوم این است که زمانی که سقف وام از یک حدی بیشتر باشد آنها مجوز از تهران می‌گیرند و همین فرایندهای طولانی باعث می شود گرفتن وام کمتر از دو ماه به نتیجه نرسد و طبیعی است که در این مدت فصل برداشت زعفران تمام شده است.
    میری می‌گوید: این گونه اقدامات باید به نحوی برنامه ریزی می‌شد که به نفع کشاورز تمام می‌شد، وگرنه پس از این که برداشت محصول زعفران آغاز شده این کارها ثمری برای کشاورز ندارد.
    * دلالی و نبودن دستگاه جداسازی کلاله عامل کاهش قیمت زعفران
    کاهش قیمت محصولات کشاورزی توسط دلالان و واسطه‌گران به عنوان یک پدیده شوم است که سایه خود را از سر کشاورزان کم نمی‌کند. در مورد طلای سرخ که درآمد سرشاری هم دارد استثنایی وجود ندارد.
    رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران هم بر این نکته تأکید می‌کند که شرایط فعلی کاهش قیمت زعفران در بازار متاثر از دلالان و واسطه گرانی است که در این فصل از سال تمام کار اصلی خود را رها کرده و به دلالی در این بخش می‌پردازند.
    این مسؤول می‌گوید: در منطقه خراسان رضوی بعضی افراد با آنکه شاغل هستند اما در طول این دو ماه برداشت زعفران کار خود را رها کرده و محصول زعفران‌کاران را به قیمت پایین از آنها خریداری می‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌کنند و به دو دلیل عمده کشاورزان مجبور هستند محصول خود را به قیمت پایین بفروشند؛ نخست این که کشاورز نیاز به این پول دارد و با توجه به هزینه‌های بالا و همچنین فشار اقتصادی مجبور است محصول خود را به قیمت پایین بفروشد اما دلیل مهم‌تر این که دستگاه‌های جداسازی کلاله وجود ندارد و زمانی که آنها در طول روز تولید بیشتری داشته باشند چون ماندگاری این محصول بیشتر از 24 ساعت نیست، مجبور هستند به دلال به قیمت پایین‌تری بفروشند. راهکار این است که به هر نحوی وزارت جهاد کشاورزی، دستگاه‌های جداسازی کلاله برای این کشاورزان فراهم کند.

    * مستندات شورای ملی زعفران در معرفی خریداران گل زعفران به بانک‌ها
    نایب رئیس شورای ملی زعفران مستنداتی را ارائه می‌کند و مدعی است که هر آنچه که وزارت جهاد کشاورزی از آنها خواسته اجرایی کرده‌اند.
    وی می‌گوید: نامه‌ای که رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ارسال کرده چهارشنبه گذشته به دست آنها رسیده است و این اتحادیه هم بلافاصله نامه به اعضای اتحادیه نوشته و درخواست کرده است که اگر کسی درخواست تسهیلات دارد، حداکثر تا روز شنبه مورخ 3 آبان ماه 99 به اتحادیه اعلام کند تا نسبت به معرفی به سازمان جهاد کشاورزی اقدامات لازم انجام پذیرد.

    همچنین میری می‌گوید: برای تسهیل در دریافت تسهیلات از سوی خریداران جلسه‌ای را تشکیل دادیم و در آن توافق شد که با توجه به این که صادرکنندگان وثیقه لازم را برای دریافت تسهیلات ندارند و این که پروسه سپرده‌گذاری بسیار زمان بر بوده، و فرصت از دست می‌رود، زعفران به صورت زیرکلید و یا تضامین چک و سفته گرفته شود.

    به نظر می‌رسد بی‌توجهی به محصول ارزآور کشور یعنی زعفران وجود دارد. کشاورزان طلای سرخ در بین بروکراسی اداری بخش دولتی و بخش خصوصی گرفتار شده‌اند. تصمیمات لحظه‌ای و بدون توجه به اجرای درست آنها تبعات سنگینی را برای این بخش ایجاد کرده است و نتایج آن ضعیف شدن روز به روز کشاورزان و فربه شدن دلالان و واسطه‌ها است.
    جای این پرسش بسیار مهم از تصمیم‌سازان و فعالان خصوصی این حوزه باقی است که وقتی زیرساخت‌های تغییر یک رویه نیمه کارآمد وجود ندارد چرا باید با تغییر رویه آن را تبدیل به یک رویه ناکارآمد کرد؟ آیا این وظیفه دولت است که همه رویه‌های خود را تعطیل کند و کار را به بخشی بسپارد که حداقل آمادگی برای انجام کاری را ندارد و بعد وظیفه ایجاد زیرساخت‌ها برای آن بخش را هم بر عهده بگیرد؟
    بیش از 90 درصد تولید زعفران جهان توسط ایران تولید می‌شود اما بیم آن می‌رود که ادامه این وضع بلایی را که بر سر پسته ایران آمد درباره زعفران نیز تکرار کند. ما طی سال‌های گذشته جایگاه نخست پسته دنیا را از دست دادیم و باید تلاش کنیم که این بار جایگاه زعفران را از دست ندهیم.

    سرویس های خبری:اقتصاد و بازار

    منبع: خبرگزاری فارس
    پست قبلی

    در بازار گوشت و مرغ چه می‌گذرد؟ / قیمت‌ها کاهش می‌یابد

    پست بعدی

    همکاری فائو با ایران برای ارتقای بهره‌وری آب در بخش کشاورزی

    صبا ژاله خاکی

    مربوطه پست ها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!
    اخبار اقتصاد و بازار

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    رصد بازار کالاهای اساسی مصرف روزانه خانوار ایرانی در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۴ انجام شد. بازار روغن دو هفته قبل...

    بیشتر بخوانید
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    رکوردشکنی واردات گوشت قرمز در سال ۱۴۰۳؛ تنظیم بازار یا جبران کسری تولید؟

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    تحویل حجمی آب به کشاورزان در کارگروه ملی سازگاری باکم آبی تصویب شد

    همکاری فائو با ایران برای ارتقای بهره‌وری آب در بخش کشاورزی

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    گذر از بحران کمبود آبی با توسعه گلخانه‌ها امکان پذیر است

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
    واردات برنج ممنوع شد

    رد ادعای عرضه قطره‌چکانی برنج وارداتی/ تامین ارز و تمدید ثبت سفارش‌ها ضروری است

    اردیبهشت ۸, ۱۴۰۴
    شرکت پشتیبانی امور دام مرغ مازاد مرغداران را خریداری می کند+ سند

    قیمت مرغ منجمد تعیین شد

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    چرا صادرات مرکبات چاره کار کشاورزان نبود؟/ تجربه مان می‌گوید امسال هم قرار نیست اتفاق خاصی بیفتد!

    انجام پروژه تحقیقاتی بررسی و حل زوال تدریجی مرکبات

    فروردین ۲۷, ۱۴۰۴
    در نیمه اول امسال؛ میزان ذخایر راهبردی برنج کشور افزایش یافت

    چرا دولت نهاده‌های دامی را اعتباری به‌فروش نمی‌رساند؟

    فروردین ۳۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.