جمعه, اردیبهشت ۱۹, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    این 4 نوشیدنی شما را در خواب لاغر می‌کند

    آب لیمو بنوش، سالم بمون! نوشیدنی ساده‌ای که بدن‌تان دوستش دارد

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    کنسرو ماهی و رب گوجه‌فرنگی گران شد+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    افزایش چشمگیر عرضه مرغ به بازارهای تهران و سایر استان‌ها

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت جهانی برنج به کف خود رسید

    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    تجارت آزاد: موتور محرکه رشد اقتصادی

    خواص نان کپک زده برای سلامتی

    غذای کپک‌زده را کامل دور بریزید!

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار کشاورزی و باغبانی

    طرح جهش تولید در ۳۶۰ هزار هکتار دیمزار استان اردبیل اجرا می‌شود

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل از اجرای طرح جهش تولید ۳۶۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان خبر داد و گفت: طرح جهش تولید در دیمزارها و تسهیلات پیش بینی شده در این طرح فرصت خوبی برای نوسازی و تامین ادوات کشاورزی است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    مهر ۱۵, ۱۴۰۲
    در اخبار کشاورزی و باغبانی
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    امسال در بیش از ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی کرمانشاه رفع تداخل انجام شد

    Aerial view of green agricultural fields in spring with fresh vegetation after seeding season on a warm sunny day.

    کشاورزی در ایران با وجود نقش اساسی در حفظ و ارتقای امنیت غذایی، از مشکلات ساختاری و تاریخی رنج می‌برد.عمده‌ترین مشکل ساختاری که به طبیعت و جغرافیای کشورمان برمی‌گردد، کمبود آب بوده است به طوری که همین مسئله منجر به شکل‌گیری نظریات سیاسی و اجتماعی برای تحلیل مسائل ایران بوده است.

    علاوه بر این تغییر اقلیم طی یکی دو دهه اخیر در ایران به شکل خشکسالی نمود یافته است و بیم آن می‌رود همین مسئله منجر به تغییرات مهاجرتی و جمعیتی در مناطق مختلف کشور شود که آن هم پیامدهای اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی خاص خود را خواهد داشت. این امر علاوه بر شکل‌گیری ادبیات و گفتمان مربوط به آب در افکار عمومی، سیاستگذاران را بر آن داشته است برای استفاده از ظرفیت‌های موجود کشور برنامه‌ریزی و تلاش کنند.

    یکی از اقدامات بسیار مهمی که در سال‌های اخیر در کشور در دستور کار قرار گرفته است طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور است که در قالب یک برنامه پنج ساله و با عاملیت و نقش‌آفرینی وزارت جهاد کشاورزی و حمایت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره) در کشور در حال اجراست.

    این برنامه در سال اول در ۶ استان کشور اجرا شد و در سال دوم در ۱۵ استان که استان اردبیل هم جزو این استان‌ها بود عملیاتی شد. در چهارچوب این برنامه وزارت جهاد کشاورزی با حمایت کارشناسی و فنی و ستاد اجرایی امام خمینی با حمایت مالی و پشتیبانی کشاورزان را در دستیابی به اهداف کلان کشور بویژه ارتقای امنیت غذایی یاری می‌کنند.

    در همین زمینه غفور آقایی مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی اردبیل روز چهارشنبه درخصوص اجرای این طرح در استان اردبیل گفت: در سال اول اجرای این طرح سطح فعالیت در استان ۲۱۹ هزار هکتار پیش‌بینی شده بود که در عمل ۳۱۹ هزار هکتار اجرا شد و ۱۵ درصد افزایش عملکرد محقق شد.

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل یادآورشد: برای سال دوم، اجرای طرح جهش تولید در ۳۲۰ هزار هکتار از دیمزارهای استان پیش بینی شده بود که در این سال محصولات جدید از جمله دانه روغنی گلرنگ و گیاهان دارویی هم به محصولات اضافه شد و در حدود ۴۰۰ هکتار از دیمزارهای استان گیاهان دارویی کشت شد.

    آقایی ادامه داد: یکی از مزیت‌های اجرای این طرح تبدیل آیش زرد به آیش سبز بود به طوری که به جای طرح “نکشت”(عدم کاشت) تولید گیاهان علوفه‌ای در دیمزارهای استان در دستور کار قرار گرفت.

    وی ادامه داد: با وجود خشکسالی شدید در استان با اقدامات سازمان جهاد کشاورزی و توزیع کودهای مورد نیاز کشاورزان از جمله اسید امینه و همچنین بذر بین کشاورزان، عملکرد استان ۱۵ درصد افزایش یافت.

    این کارشناس کشاورزی خاطرنشان کرد: در سال سوم اجری این طرح ۳۴۰ هزار هکتار از اراضی استان برای اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان پیش‌بینی شده بود که این میزان در وسعت ۳۴۷ هزار و ۳۰۰ هکتار اجرا شد.

    به گفته مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در این سال انواع محصولات اعم از گندم، جو، حبوبات، دانه‌های روغنی (اعم از کلزا، گلرنگ، تخم کتان)، بذر علوفه تولید شد به طوری که در این سال در ۳۶ هزار هکتار از دیمزارهای استان آیش زرد تبدیل به آیش سبز شد که گام بلندی در پایداری در تولید محصولات استراتژیک به شمار می‌رود.

    آقایی با اشاره به افزایش تولید گندم در دیمزارهای استان گفت: با وجود خشکسالی شدید در سال زراعی گذشته ۲۷۳ هزار تن گندم برداشت شد این در حالی است که سال قبل از آن ۲۵۷ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شده بود.

    وی اضافه کرد: سال گذشته ۳۵۰ هزار هکتار اراضی زیر کشت شامل ۷۵ هزار هکتار در بیله سوار،۶۵ هزار هکتار در گرمی، ۴۰ هزار هکتار در مشگین شهر بر اثر خشکسالی از بین رفت اما در مناطق سردسیر استان مانند اردبیل، نیر، نمین و کوثر تولید گندم افزایش یافت و در مجموع در سال زراعی ۱۴۰۲- ۱۴۰۱ حدود ۱۴.۵ درصد افزایش تولید محقق شد.

     

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در خصوص اجرای طرح جهش تولید در دیمزارهای استان در سال زراعی جاری هم گفت: امسال برای اجرای این طرح در استان، ۳۶۰ هزار هکتار پیش بینی شده است که از این میزان ۷۴ درصد گندم و جو، ۱۰ درصد علوفه،۱۰ درصد دانه‌های روغنی و مقداری هم گیاهان دارویی کشت خواهد شد.

    به گفته این کارشناس بخش کشاورزی علاوه بر این کشت‌های عمود بر شیب هم در راستای اجرای کشاورزی حفاظتی و صیانتی اجرا می‌شود که در این روش ۳۰ درصد از بقایای گیاهی روی زمین آیش زرد به سبز تبدیل می‌شود.

    وی در خصوص تمهیدات اتخاذ شده برای سال زراعی جاری هم گفت: برش استانی این طرح به شهرستان‌ها ابلاغ شده است و تمام تلاش خود را می‌کنیم از فرصت‌های این طرح پنج ساله برای ارتقای کیفیت کشاورزی استان استفاده کنیم.

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی اردبیل یادآورشد: معمولا در دنیا ۷۰ درصد تولیدات کشاورزی در اراضی دیم و ۳۰ درصد در اراضی آبی تولید می‌شود در حالی که این نسبت در ایران کاملا برعکس است. طرح جهش تولید در دیمزارهای کشور برای اصلاح این وضعیت و حمایت از کشاورزان اجرا می‌شود.

    آقایی در خصوص حمایت‌های این طرح از کشاورزان گفت: در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای استان یک‌سری ادوات با حمایت‌های یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که از جمله می‌توان به ادوات کشت مستقیم اشاره کرد که با تسهیلات چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

    در قالب طرح جهش تولید در دیمزارهای استان یک‌سری ادوات با حمایت‌های یارانه‌ای در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که از جمله می‌توان به ادوات کشت مستقیم اشاره کرد که با تسهیلات چهار درصد و بازپرداخت هفت ساله در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

    وی اضافه کرد: امسال ۲۵۷ دستگاه کشت مستقیم، ۷۵ دستگاه زیرشکن و تیزر، ۹۰ دستگاه سمپاش و سایر ادوات بر اساس نیازها و اولویت‌های منطقه بین کشاورزان متقاضی توزیع می‌شود و با توجه به کارآمدی و به روز بودن این ادوات استقبال کشاورزان هم از این ادوات بسیار خوب است.

    مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل اضافه کرد: علاوه بر این با هدف افزایش عملکرد مزارع مواد مورد نیاز از جمله روی، و کود ام پی کا که قیمت بسیار بالایی دارد، با حمایت ستاد اجرایی فرمان امام خمینی در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد که در مواجهه با خشکسالی بسیار موثر است.

    یکی از چالش‌های بخش کشاورزی از جمله در استان اردبیل بیکاری فارغ التحصیلان کشاورزی است. با وجود اهمیت بخش کشاورزی و نیاز کشاورزان به دانش و تخصص کارشناسان عملا ارتباط دانشگاه و فارغ التحصیلان با این بخش فراهم نشده است و سرمایه گذاری‌های کلان در بخش آموزش هم عملا کارآیی لازم را نداشته است. این در حالی است که در قالب این طرح فارغ التحصیلان بخش کشاورزی هم به کار گرفته می‌شوند.

    ۱۳۰ فارغ التحصیل کشاورزی در طرح جهش تولید در دیمزارهای اردبیل به کار گرفته می‌شوند

    آقایی گفت: پارسال ۵۶ نفر کارشناس نظام مهندسی کشاورزی جذب شدند امسال هم ۱۳۰ نفر از فارغ التحصیلان به صورت قرارداد با زارع در دیمزارهای استان به کار گرفته شدند. علاوه بر این ۳۳ راننده هم در این مزارع به گارفته شدند.

    طرح جهش تولید در دیمزارها در قالب یک طرح پنج ساله در کشور در حال اجراست.با توجه به نتایج و دستاوردهای این طرح از جمله افزایش دانش و آگاهی کشاورزان، استفاده از کارشناسان و فارغ‌التحصیلان کشاورزی، به روز رسانی و تامین ماشین آلات و ادوات کشاورزی، صیانت و حفاظت از منابع آب و خاک و جلوگیری از فرسایش خاک، و از همه مهم‌تر ارتقای امنیت غذایی این طرح ادامه داشته باشد.

    سرویس خبری: کشاورزی و باغبانی 

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: اردبیلامنیت غذاییبخش کشاورزیجهش تولیددیمدیمزارصنایع تبدیلی و تکمیلیطرح جهش تولیدکشاورزیکشاورزی و باغبانی
    پست قبلی

    روزشمارِ پایانِ برداشت خرما در هرمزگان و آغاز فصلِ فروشِ محصول

    پست بعدی

    قامت کوتاه«انگور شاهرود» به صادرات نمی‌رسد/ سمنان استانی بی تاجر!

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد
    اخبار کشاورزی و باغبانی

    وزیر جهاد کشاورزی از مجتمع کشت و صنعت مغان بازدید کرد

    توسط هانیه سیفی مجد
    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    0

    غلامرضا نوری قزلجه که شب گذشته در راس هیاتی وارد استان اردبیل شده است، از واحدهای مختلف مجتمع ملی کشت...

    بیشتر بخوانید
    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    شهرک گلخانه‌ای ۱۰.۴ هکتاری در منطقه مغان افتتاح شد

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    قیمت خرید حمایتی سیب صنعتی و گوجه فرنگی تعیین شد

    کاهش مصرف سموم در باغ‌های سیب با اینترنت اشیاء

    اردیبهشت ۱۸, ۱۴۰۴
    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مطالبات کلزاکاران حداکثر ظرف یک ماه باید پرداخت شود

    اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    پیش‌بینی برداشت ۲۱ هزار تن انگور در قم

    قامت کوتاه«انگور شاهرود» به صادرات نمی‌رسد/ سمنان استانی بی تاجر!

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    یک پای عرضه اینترنتی اقلام اساسی می لنگد!

    عرضه بسته‌های یک کیلوگرمی شکر بدون درج قیمت+ جدول قیمت کالاهای اساسی

    اردیبهشت ۱۱, ۱۴۰۴
    کاهش ۱۰ دلاری قیمت گندم در بازار جهانی

    فارس ۱۰ درصد از امنیت غذایی کشور را تامین می کند

    اردیبهشت ۶, ۱۴۰۴
    راهکارهای برنامه هفتم برای مقابله با بحران کم‌آبی

    نجات گندمزارهای گرمسار از خشکسالی با رهاسازی آب سرریز سد نمرود

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۴
    کمترین تورم سالانه بخش گاوداری های صنعتی مربوط به تولید «شیر» است

    قیمت شیر خام چقدر افزایش می‌یابد؟

    فروردین ۲۷, ۱۴۰۴
    راهکاری برای ایجاد امنیت غذایی در شرایط فعلی کشور/غنی‌سازی مواد غذایی با ریز مغذی‌ها

    قیمت تمام‌شده غذا در ایران بالاست

    اردیبهشت ۱۰, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.