فرشید ذبیحی روز یکشنبه در جلسه ای با مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان تهران با بیان این مطلب که حدود سه هزار خانوار عشایر در مناطق عشایری استان سکونت دارند، گفت: این عشایر از تولیدکنندگان عمده محصولات دامی به ویژه گوشت قرمز در استان تهران هستند.
وی با بیان اینکه عشایر همواره در مناطق صعب العبور زندگی می کنند و تحت پوشش قرار گرفتن بیمه برای این افراد لازم و ضروری است، گفت: تلاش داریم بخش عمده ای از این جامعه را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
مدیر امور عشایر استان تهران ادامه داد: پیرو تفاهم نامه همکاری ریاست سازمان امور عشایر کشور با صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر کشور این جلسه برگزار و تلاش داریم بخش قابل توجهی از عشایر به ویژه زنان سرپرست خانوار که بیمه نیستند نیز تحت پوشش این بیمه قرار دهیم.
وی به مهمترین اهداف این تفاهم نامه اشاره کرد و گفت: تلاش داریم با اطلاع رسانی گسترده آن دسته عشایری که فاقد بیمه هستند تحت پوشش بیمه قرار دهیم با همکاری شبکه های تعاونی و مدیران امور عشایر در شهرستان ها نسبت به شناسایی عشایر فاقد بیمه اقدام کنیم.
همچنین مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر استان تهران نیز در این جلسه گفت: از سال ۸۴ صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با هدف حفظ کرامت و تامین آتیه این عزیزان تاسیس شد.
محسن کهتری میزان سنین افراد تحت پوشش را برای مردان و زنان ۱۸ تا ۵۰ سال اعلام کرد و گفت: همه افرادی که در روستاها و مناطق عشایری زندگی میکنند حتی کشاورزانی که در شهر ساکن هستند، شاغلان بخش دام، منابع طبیعی، قالیبافان، کارگران فصلی، فعالان حوزه صنایع دستی و مشاغلی از این قبیل میتوانند در این صندوق بیمه شوند.
وی ادامه داد: متقاضیان بیمه روستایی و عشایری باید ۱۵ درصد درآمد خود را به عنوان حقبیمه پرداخت کند که ۱۰ درصد آن سهم دولت و ۵ درصد باقی مانده سهم بیمهشده است که در صورت بروز رخدادهایی، چون حوادث غیرطبیعی، دولت پنج درصد مابقی حق بیمه را نیز پرداخت خواهد کرد.
کهتری با بیان اینکه تعهدات این بیمه نامه بازنشستگی، از کار افتادگی، و مستمری فوت را شامل میشود خاطرنشان کرد: مبلغ پرداخت حق بیمه عضویت در این صندوق حداقل ۵۰ و حداکثر ۱۳۳ هزار تومان است که افراد میتوانند به صورت فواصل ۳ و ۶ ماهه و حتی سالانه پرداخت کنند.
به گفته وی، متقاضیان جهت ثبت نام و عضویت در این صندوق بیمه باید با همراه اصل و کپی شناسنامه یا کارت ملی خود و افراد تحت تکفل، یک قطعه عکس ۳.۴ تاییدیه محل سکونت به تعاونی های روستایی و عشایری، کارگزاری های سطح استان و همچنین دهیاریها مراجعه کنند.
- بیشتر بخوانید:
- دستور وزیر جهاد کشاورزی برای تخصیص نهاده و خرید دام عشایر
- توسعه ۲ برابری پوشش بیمهای روستاییان در آذربایجانغربی