سه شنبه, تیر ۱۰, ۱۴۰۴
  • ورود
  • صفحه اصلی
  • سرویس های خبری
    • همه
    • اخبار آشپزی
    • اخبار اقتصاد و بازار
    • اخبار بین الملل
    • اخبار دام طیور و آبزیان
    • اخبار صنایع تبدیلی و تکمیلی کشاورزی
    • اخبار علمی - تغذیه و سلامت
    • اخبار فناوری غذا و بخش صنعت
    • اخبار کشاورزی و باغبانی
    • اخبار مجلس و دولت
    • اخبار نمایشگاه ها و همایش ها
    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    بیش از ۹۸ درصد برداشت غلات مکانیزه است

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    مصوبه الگوی کشت نیازمند تخصیص سالانه ۴۰ همت اعتبار

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    داشتن حداقل ۳۰ کلونی زنبور عسل شرط دریافت مجوز زنبورداری

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تأکید مشاور رئیس‌جمهور بر نقش محوری امنیت غذایی در اقتصاد کشور

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    مطالعات نشان می دهد؛ شیرین کننده های مصنوعی به توانایی سم زدایی کبد آسیب می رسانند

    نقش لوبیا و سویا در کاهش خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    اجرای الگوی کشت مهم‌ترین ابزار دستیابی به خودکفایی محصولات کشاورزی

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان: تولید ۸۷۰۰ تن کلزا در استان کردستان پیش بینی می‌شود

    مشکلی در بحث خرید و پرداخت مطالبات کلزا نداریم

    برچسب های پرطرفدار

    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مقالات علمی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    Home سرویس های خبری اخبار اقتصاد و بازار

    زیان گوجه‌کاران فارس با ممنوعیت صادرات به مرزهای عراق

    استان فارس از پتانسیل بالایی در حوزه صادرات گوجه‌فرنگی بهره می‌برد و یکی از مهمترین عوامل و پیش‌شرط‌هایی که موجب ارتقا جایگاه این استان در این حوزه شده،رمز ماندگاری در بازارهای جهانی است اما بسته شدن مرزهای عراق در سال جاری این فرصت را از کشاورزان فارس گرفته و آنها را با ضرر و زیان و بحران کاهش قیمت رو به رو کرده است.

    توسط هستی محمدمهدی پور
    تیر ۱, ۱۴۰۲
    در اخبار اقتصاد و بازار
    زمان خواندن: زمان موردنیاز برای مطالعه: 1 دقیقه
    0
    خسارات کشاورزان قزوینی از کشت محصولات جالیزی

    میزان تولید سالانه گوجه‌فرنگی در جهان حدود ۱۶۰میلیون تُن است و حدود یک‌چهارم گوجه‌فرنگی‌های برداشت‌شده در سراسر جهان در صنعت فراوری این محصول مانند تولید رب گوجه‌فرنگی مصرف می‌شوند. این موضوع موجب شده که گوجه‌فرنگی محصولی با میزان تقاضای بالا در جهان باشد.

    ایران در جایگاه هشتم صادرات گوجه‌فرنگی

    پنجم اردیبهشت ماه سال جاری بود که سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد رتبه‌بندی کشورهای مختلف را در حوزه تولید و صادرات گوجه‌فرنگی اعلام کرد که بر اساس این رتبه‌بندی ایران به عنوان هشتمین صادر کننده این محصول معرفی شد.

    این در حالی بود که ایران در سال زراعی گذشته با رقم زدن صادراتی به میزان ۱۷۲هزار تن در رتبه سیزدهم صادرات جای داشته‌ است. لذا با استناد به این گزارش می‌توان گفت جایگاه ایران در صادرات گوجه فرنگی ۵ پله ارتقا یافته است.

    به واسطه تولید بالای این محصول، ایران یکی از کشورهای سرآمد در زمینه تولید رب گوجه فرنگی نیز محسوب می‌شود، به طوری که هر ساله افزون بر تأمین بازار داخل نزدیک به نیمی از این محصول به دیگر کشورها صادر می‌شود. در سال گذشته نیز به واسطه قیمت پایین گوجه فرنگی در کشور و افزایش نرخ‌های جهانی رب گوجه فرنگی صادرکنندگان با سود سرشاری در این حوزه روبه‌رو شدند.

    در واقع رب گوجه ایران در دنیا میهمان سفره بیش از ۴۳۶ میلیون نفر می‌شود. آمارهای سه ماهه نخست سال ۱۴۰۱ گمرک نشان می‌دهد که صادرکنندگان رب گوجه این محصول را به ۳۵ کشور دنیا صادر کردند به طوری که طی این مدت ۲۰هزار و ۸۹۰ تن رب گوجه به ارزش ۱۲ میلیون و ۳۰۳ هزار دلار از کشورمان صادر شده است.

     

    کشورهای هدف صادرات گوجه‌فرنگی

    کشورهای ترکیه، روسیه، پاکستان و ارمنستان عمده‌ترین مقاصد صادراتی ایران برای صادرات محصول گوجه‌فرنگی هستند که ارزیابی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد این کشورها همواره بالاترین مشارکت در رشد صادرات کشور را داشته‌اند.

    یکی از بزرگ‌ترین کشورهای واردکننده گوجه فرنگی دنیا عراق است که بیش از ۲۰ درصد بازارگوجه فرنگی به ویژه رب گوجه‌فرنگی این کشور توسط صادرکنندگان ایران تأمین می‌شود. این در حالیست که امسال در ۲۵ اردیبهشت‌ماه اعلام شد که برخی مرزهای عراق بسته شده و این کشور از روز سه‌شنبه ۲۶اردیبهشت ماه محموله‌های گوجه فرنگی را پذیرش نمی‌کند.

    بسته شدن مرزهای عراق برای واردات کالا

    کشور عراق در حالی مرزهای خود را به روی واردات محصولات و کالاها از ایران بست که در سال ۱۴۰۱ جمهوری اسلامی ایران از طریق مرزهای زمینی خود، ۶ میلیارد و ۴۹۳ میلیون و ۹۹۵ هزارو ۲ دلار کالا به وزن ۱۶ میلیون و ۸۸۳ هزارو ۵۹۷ تن به کشور عراق صادرات داشته است.

    صادرات محصول گوجه‌فرنگی از ایران به عراق نیز به دلیل بسته شدن مرزهای این کشور ممنوع اعلام شده است. در واقع هرساله مقامات اقلیم کردستان عراق به تصمیم وزارت جهاد کشاورزی اقلیم به منظور حمایت از تولید داخلی خود در یک مقطع زمانی و در ایام خاصی ممنوعیت واردات گوجه فرنگی را اعلام می‌کنند و امسال نیز این اتفاق پیرو اطلاع طرف عراقی رقم خورد و صادرات گوجه‌فرنگی از روز سه‌شنبه ۲۶اردیبهشت ماه تا اطلاع بعدی از این مرز رسمی به عراق ممنوع اعلام شد.

     

    ناکام ماندن فارس از صادرات گوجه‌فرنگی

    در حالی مرزهای عراق برای واردات کالا به این کشور بسته و از صادرات گوجه‌فرنگی جلوگیری شد که استان فارس نیز از مهمترین استان‌های صادرکننده این محصول به کشور عراق محسوب می‌شود و سهم بسزایی در رشد صادرات گوجه‌فرنگی کشور دارد اما این اتفاق موجب شد که کشاورزان این استان با مشکلات بسیاری روبه‌رو شوند.

    به گفته مسئولان جهاد کشاورزی فارس در خرداد ماه حدود ۱۰۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع فارس برداشت شده و بر اساس پیش‌بینی‌ها میزان برداشت این محصول تا تیرماه سال جاری به ۱۱۸ تن در هکتار می‌رسد. این در حالیست که با کاهش صادرات این محصول، کشاورزان استان فارس با معضلات بسیاری برای فروش گوجه فرنگی مواجه شده‌اند و به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس از آنجا که میزان نیاز این استان به گوجه فرنگی بصورت تازه خوری و صنایع حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار تن در ماه است با افزایش تولید و پایین آمدن بیش از حد قیمت این محصول لطمات بسیاری به کشاورزان وارد شده است.

    کاهش قیمت گوجه‌فرنگی با افزایش تولید و فراهم نبودن شرایط برای صادرات

    حمید دبیری در این باره گفت: الگوی‌کشت محصولات کشاورزی همواره به استان‌ها ابلاغ می‌شود و استان هم این الگوی کشت را به شهرستان‌هایی که شرایط مناسبی دارند ابلاغ می‌کند؛ در واقع از این طریق نیاز استان تخمین زده می‌شود و تولید انجام می‌شود.

    وی ادامه داد: پس از گذر از پروسه تولید، صادرات این محصول به کشورهای مختلف در دستور کار قرار می‌گیرد و بخشی از این محصولات به کشورهای هدف صادر می‌شود.

     

    او افزود: کشور عراق به عنوان یکی از مشتری‌های اصلی در حوزه صادرات گوجه فرنگی محسوب می‌شود اما امسال با توجه به اینکه مرزهای کشور عراق بسته شده است با مشکلات بسیاری برای صادرات این محصول روبه رو شده‌ایم. در واقع افزایش تولید و فراهم نبودن شرایط برای صادرات این محصول باعث شده که قیمت‌ها به شدت کاهش یابد.

    نرخ گوجه‌فرنگی در استان فارس

    به گفته دبیری، قیمت گوجه‌فرنگی در هر شهرستان متفاوت است و نرخ این محصول در استان فارس بین ۲هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان برای گوجه‌فرنگی ربی و ۴ تا ۵هزار تومان برای گوجه‌فرنگی تازه خوری درجه تعیین شده است.

    وی اضافه کرد: اگر الگوی کشت رعایت شود می‌توانیم نیاز داخلی استان و همچنین نیاز سایر استان‌ها را تأمین می‌کنیم‌. معمولا سطح الگوی کشت به همه مراکز و کشاورزان اعلام می‌شود اما برخی کشاورزان به صورت خودسرانه سطح کشت خود را افزایش می‌دهند.

    کاشت گوجه‌فرنگی در ۱۰ هزار و ۶۰۰هکتار

    دبیری بیان کرد: البته امسال طبق ابلاغیه معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی، سهم فارس برای کشت گوجه فرنگی ۱۲ هزار و ۸۰۰ هکتار اعلام شد که این استان با پیروی از الگوی کشت ۱۰ هزار و ۶۰۰هکتار از زمین‌های زراعی خود را به زیر کشت گوجه فرنگی برد و با وجود اینکه استان فارس نسبت به الگوی کشت اعلام شده سطح کمتری را زیر کشت برد اما به دلیل بسته شدن مرز عراق و تولید مازاد این محصول توسط کشاورزان با افزایش بیش از اندازه تولید و کاهش قیمت در این محصول روبه رو شده‌ایم.

    معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی فارس عنوان کرد: برای حل این مشکل جلسات متعددی برگزار و قرار شده صنایع و کارخانجات برای حمایت از کشاورزان وارد میدان شوند و خرید بیشتری انجام دهند تا بیش از این دچار مشکل نشویم.

     

    ضرورت اتخاذ تصمیمات اساسی برای تدوام صادرات گوجه‌فرنگی از فارس

    میزان تولید سالانه گوجه‌فرنگی در جهان حدود ۱۶۰میلیون تن است. این میزان سه برابر بیشتر از کشت سالانه سیب‌زمینی و ۶ برابر بیشتر از کشت سالانه برنج است. تقریباً یک‌چهارم گوجه‌فرنگی‌های برداشت‌شده در سراسر جهان، در صنعت فراوری این محصول مانند تولید رب گوجه‌فرنگی، مصرف می‌شوند. این موضوع موجب شده که گوجه‌فرنگی محصولی با میزان تقاضای بالا در جهان باشد. لذا با توجه به اهمیت تولید و صادرات این محصول در بازارهای جهانی، ارائه راهکارهای اساسی برای تداوم صادرات آن ضروری است و بایستی زمینه‌های لازم برای تحقق این مهم در استان فارس فراهم شود.

    سرویس خبری: اقتصاد و بازار 

    منبع: ایرنا
    برچسب ها: اقتصاداقتصاد و بازاربازارصادراتصنایع تبدیلی و تکمیلیعراقفارسگوجه
    پست قبلی

    امسال تولیدات شیلاتی ایران به بیش از ۱.۳ میلیون تن می‌رسد

    پست بعدی

    همکاری دانش‌بنیان‌های حوزه کشاورزی ایران و برزیل

    هستی محمدمهدی پور

    مربوطه پست ها

    تهدید دامپروری ۱۳ استان به دلیل تنش آبی/ یک درصد از خوراک دام با ضایعات نان تامین می‌شود
    اخبار اقتصاد و بازار

    جریمه میلیاردی برای گرانفروشی گوشت در تهران

    توسط هانیه سیفی مجد
    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    0

    احمد جعفری نسب در این باره اظهار کرد: شعبه ۴۰ بدوی تعزیرات حکومتی تهران به تخلف گرانفروشی ۳۱ هزار و...

    بیشتر بخوانید
    ایران بزرگترین تولیدکننده محصولات باغی در منطقه/ جزییات صادرات محصولات کشاورزی به چین

    کدام خوراکی‌ها بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند؟

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تولید برنج به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن می‌رسد

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    واکنش سازمان دامپزشکی به واردات گوشت مرغ آلوده از بلاروس

    مشکلی در تامین مرغ ایام محرم نداریم

    تیر ۱۰, ۱۴۰۴
    پست بعدی
    واردات نهاده‌های دامی از برزیل رو به کاهش است/ به دنبال واردات کالاهای اساسی با تهاتر هستیم/ تاسیس اتاق مشترک بازرگانی در سائوپولو تا ماه آینده

    همکاری دانش‌بنیان‌های حوزه کشاورزی ایران و برزیل

    لطفا وارد شوید برای بحث

    پر بازدیدها

    چطور به برنج ۸۰ هزار تومانی رسیدیم؟

    پیش بینی تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزارتن برنج در کشور

    خرداد ۲۶, ۱۴۰۴
    انتقاد دو نماینده مجلس از وضعیت نان

    تنبیه نانوایان متخلف

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    سبزی معجزه‌گری که در نقش مُسکن عمل می کنند

    تولید طعم‌دهنده نعنا با فرمولاسیون نانویی

    خرداد ۲۱, ۱۴۰۴
    میوه شب عید را از کجا بخریم؟ | مقایسه نرخ میوه از میادین تا مغازه

    سیب زمینی بیش از ۵۰ درصد ارزان شد

    تیر ۳, ۱۴۰۴
    سرپرست معاونت باغبانی اعلام کرد: توسعه و بهره‌برداری از ۱۴۷۶ هکتار گلخانه و سایبان طی پنج ماه

    تولید سالیانه ۱۰۰۰ تُن محصولات گلخانه‌ای در فامنین

    خرداد ۱۷, ۱۴۰۴

    مصاحبه و گفتگو

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد
    گفتگو و مصاحبه ها

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا :با تولید صادرات محور، گام های بلند دیگری در تعالی صنعت سلولزی ایران برداشته خواهد شد

    توسط امیرحسین فتحی
    فروردین ۲۳, ۱۴۰۴
    0

    محسن امینی، رئیس هیأت مدیره هلدینگ میلانا در حاشیه سی و دومین نمایشگاه بین المللی ایران بیوتی، کلین و صنایع...

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد :  باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی البرز در گفتگو با ایفتاتی آی مطرح کرد : باید بیش از پیش نگران آینده صنعت و پایداری امنیت غذایی باشیم

    بهمن ۱۴, ۱۴۰۳
    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    گفتگوی خواندنی ایفتاتی آی با دکتر پرویز جهانگیری مدیرعامل شرکت فرآیند فرآوری زیستی اولین و بزرگترین تامین کننده مالتودکسترین در کشور

    اردیبهشت ۲, ۱۴۰۳
    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق  حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین  نام آشنا و موفق صنعت غذا

    روایت خواندنی ایفتاتی آی ، از زندگی و کار و علایق حاج آقا صمد رسولوی ، کارآفرین نام آشنا و موفق صنعت غذا

    مرداد ۲۳, ۱۴۰۱
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده  و کارآفرینان است

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با مهندس حیدر توکلی شانجانی / انتظارم از رئیس جمهور ، حمایت واقعی و نگرش مثبت به تولیدکننده و کارآفرینان است

    شهریور ۶, ۱۴۰۰
    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    گفتگوی اختصاصی ایفتاتی آی با دکتر مهدی کریمی تفرشی ، مدیر جوان ، خوش فکر و کارآفرین نسل سوم صنایع غذایی گلها

    خرداد ۲, ۱۴۰۰

    مقالات علمی و یاداشت ها

    لازمه مدیریت تخصصی و قاطع برای تثبیت قیمت مرغ

    نظام بانکی کشور نیازمند تحول ساختاری

    شهریور ۲۲, ۱۴۰۲
    استفاده از نانوپلاکت‎های گرافن در صنعت بسته‌بندی مواد غذایی و نوشیدنی

    نکات کاربردی در آماده‌سازی و کاربرد هیدروکلوئیدها

    شهریور ۵, ۱۴۰۱
    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    کاربرد تکنولوژی های نوین در توسعه صنعت غذا

    آذر ۲۳, ۱۴۰۰
    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    بررسی عملکرد افزودنی های بر پایه گیاهان بر کیفیت نان

    شهریور ۷, ۱۴۰۰
    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    استخراج کورکومین از زردچوبه با استفاده از اولتراسوند

    خرداد ۸, ۱۴۰۰
    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    غنی سازی مواد غذایی و امنیت غذایی

    اردیبهشت ۱۴, ۱۴۰۰

    اهم اخبار

    سید محمدتقی نقوی، بنیانگذار و رئیس گروه عازم “شرکت های گلشهد و شهدینه آران”، شخصیت سال صنعت غذا شد

    نشست هم افزایی تولیدکنندگان و انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران درخصوص دستاوردهای«جشنواره ملی سلامت غذا» + تصاویر مراسم

    گزارش اختصاصی ایفتاتی آی / پانزدهمین همایش ملی صادرات ماشین آلات و محصولات صنایع غذایی به همت انجمن متخصصین علوم و صنایع غذایی ایران برگزار می شود

    چهارمین کنگره بین الملی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران همزمان با بزرگداشت مقام معلم اغاز به کار کرد

    بزرگترین رویداد علمی صنایع غذایی اردیبهشت 402 برگزار می شود / چهارمین کنگره بین المللی و بیست و نهمین کنگره ملی علوم و صنایع غذایی ایران

    مهدی کریمی‌تفرشی /عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنایع غذایی کشور : تولید؛ علاج بیماری مهلک اقتصاد

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.

    پایگاه خبری فناوری غذا و صنایع تبدیلی کشاورزی ایران

    • درباره ما
    • تبلیغات
    • حریم خصوصی
    • تماس با ما
    • ارسال خبر
    • تماس با ما

    مارا دنبال کنید

    خوش آمدید!

    ورود به حساب کاربری خود در زیر

    رمز عبور را فراموش کرده اید؟

    رمز عبور خود را بازیابی کنید

    لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای تنظیم مجدد رمز عبور خود وارد کنید.

    ورود
    بدون نتیجه
    مشاهده همه نتیجه
    • خانه اصلی
    • سرویس های خبری
    • فناوری غذا
    • صنایع تبدیلی کشاورزی
    • مصاحبه و گفتگو
    • ارسال خبر
    • کتب تخصصی
    • تماس با ما

    © 2020 iftati. تمام حقوق برای iftati محفوظ است. طراحی و بهینه سازی توسط اوسپار.